Jalkapallon MM-kisat alkavat Venäjällä – penk­kiur­hei­li­joil­le luvassa yli 200 tuntia MM-jalkapalloa Ylen kanavilla

Jalkapallon MM-kisat alkavat tänään yhdellä ottelulla, kun isäntämaa Venäjä kohtaa Saudi Arabian. Kuvassa toimittajat Antti-Jussi Sipilä (vas.), Matti Härkönen (selostaja), Petra Manner, Riku Salminen ja Sami Laine. KUVA: MLADEN ANTONOV
Urheilu 14.6.2018 7:00
Tapio Neva

Miltä kanavilta jalkapallon MM-kisat näkyvät?

Venäjällä 14.6.–15.7. pelattavia kisoja voi seurata Ylen kanavilta. Pääkanava on TV2. Tarjontaa täydentävät Yle Areena ja Yle Puhe.

Näyttääkö Yle MM-kisojen kaikki 64 ottelua?

Kyllä. Lähes kaikki ottelut näytetään suorana TV2:lta. Poikkeuksena aiempiin kisoihin on se, että alkulohkon päätöskierroksen päällekkäiset ottelut eivät tule kahdelta tv-kanavalta, vaan toinen ottelu näytetään suorana TV2:sta ja toinen Yle Areenasta. Areenan ottelusta nähdään jälkikäteen myös kooste televisiossa.

Millaisia päiväannoksia MM-jalkapalloa on tarjolla?

Alkulohkovaiheessa lähetykset alkavat pääsääntöisesti puoli tuntia ennen päivän ensimmäisen ottelun alkua ja päättyvät puoli tuntia viimeisen ottelun päättymisen jälkeen.

Lähetykset kestävät lähes yhdeksän tuntia, kun otteluita pelataan samana päivänä kolme.

Neljän ottelun päiviä on viisi.

Kaikkiaan TV2 esittää MM-jalkapalloa lähes 200 tuntia. Sen lisäksi nähdään ottelukoosteita noin 50 tuntia.

Ketkä otteluita selostavat?

Matti Härkönen, Lauri Kottonen, Tero Kainulainen, Micke Suopuro, Jari Haapala ja Simo Leinonen. Ottelut selostetaan pääsääntöisesti Helsingistä.

Leinonen piipahtaa alkusarjavaiheessa Pietarissa ja Moskovassa. Härkönen selostaa kisapaikalta välierät sekä finaalin.

Studiossa ovat Ylen toimittajista muun muassa Riku Salminen, Antti-Jussi Sipilä, Petra Manner ja Sami Laine. Asiantuntijoina ovat muun muassa Jari Litmanen, Petri Pasanen, Erkka V. Lehtola ja Marianne Miettinen. Venäjällä 14.6.–15.7. pelattavia kisoja voi seurata Ylen kanavilta.

Voiko MM-kisoja kuunnella myös radiosta?

Yle Puhe selostaa vain viisi ottelua: avauspelin Venäjä–Saudi-Arabia sekä välierät ja mitalipelit. Selostajana on Jussi Lindroos.

Lähes kaikki MM-kisojen ottelut näytetään suorana TV2:lta. TV2:n tarjontaa täydentävät Yle Areena ja Yle Puhe.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Aivan mahtavaa. YLE ei petä koskaan. Aivan sama, onko etkoja ja jatkoja, mutta mainoksia ei tarvitse katsoa. Jalkapallon MM pitää näkyä ja se on jo lapsesta asti juurtunut, että neljän vuoden välein on tätä herkkua tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan moni suomalainen poliitikko tai järjestöjohtaja matkustaa noihin kisoihin taas veronmaksajien piikkiin, vaikka Suomi ei ole edes kisoissa mukana? Olisipa taas mukava nähdä noistakin kuluista tilasto ja osallistujalista, sekä (teko)syy, miksi tuonne piti matkustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako sataa tuntia tulee vielä etkojen etkoja, etkoja, jatkoja, koosteita ja makasiiniohjemia ja niiden mainoksia? Katsooko joku oikeasti noita oheisohjelmia pelien lisäksi, vai ovatko ne vain halpaa ohjelma-ajan täytettä? Itse seuraan varmasti suurimman osan peleistä, mutta en kertakaikkiaan kestä noita lässytyksiä joissa joku divariasiantuntija neuvoo, miten Espanjan kannattaisi pelata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin lysti on kustannettu veronmaksajien selkänahasta. Sais kaikki urheilu mennä maksukanaville ettei kaikkien tarvitsisi maksaa.
Ei varmaan mitään halpaa lystiä nuitakaan kekkereitä näyttää suorana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö kerran neljässä vuodessa tämäkin tositeeveet sais kaikki laittaa maksukanaville maksetaan paljon turhemmistakin asioista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yle tekee ja tukee niin paljon ajatusköyhää ohjelmaa ja toimintaa ettei yksien jalkapallokisojen näyttäminen tunnu missään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielelläni maksan, pelkästään nämä kisat ovat Yleveron arvoiset, loput Ylen ohjelmat sitten tuleekin vähän niinkuin ”kaupanpäälle”.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image