Jää­kiek­ko­kat­so­mon tans­si­tyt­töb­log­gaus herätti lukijat

Dallas Cowboysien cheerleaderit näyttävät mallia, miten homma hoidetaan Atlantin takana. KUVA: LARRY W. SMITH / EPA
Urheilu 26.11.2012 12:36
Kaleva

Rebekka Naatuksen Seksiä sedille jääkiekkokatsomoon -blogikirjoitus on osaanut lukijat ottamaan tiukasti kantaa cheerleadereiden asemaan ja merkitykseen.

Suuri osa kirjoittajista on sitä mieltä, että tytöt kuuluvat jääkiekkotunnelmaan. Nimimerkki "Kärppäfani mies" kirjoittaa käyvänsä joka pelissä. "Tytöt lisää tunnelmaa ja ovat osa tapahtumaa. Mihin tämä maa on menossa, kun kaikki hauska on kohta kiellettyä."

Toinen mieskirjoittaja kommentoi, että mies hakee hallilta enemmän hyvässä hengessä harrastettua urheilua ja olutta, kuin vähäpukeisia naisia.

Nimimerkki "Viisikymppinen naiskatsoja" on sitä mieltä, että Kärppien cheerleaderit ovat urheilullisesti puettuja. Joidenkin muiden SM-liigajoukkueiden cheerleadereilla on sen sijaan vähäpukeisia asuja.

Amerikan malliin

Toisaalta Rebekka Naatuksen ajatukset saavat myös kannatusta. Nimimerkki "Kirkosta eronnut" toteaa: " En ole nähnyt naisten jääkiekkopeleissä vastaavaa. Miksi siellä ei ole samanlaisia heilujia?"

Nimimerkki "Amerikan malliin" heittää, että miesten liigassa pelataan oikeasti, kun taas naiset kelpaavat vain esittelemään tissejään. "Tämä kaikki liittyy konservatiiviseen ideologiaan, jossa miehet tekevät oikeita asioita ja naisten tehtävä on harrastaa hyväntekeväisyystoimintaa kotoa käsin ja näyttää hyvältä."

Cheerleadingin historia on alkanut Yhdysvaltojen itärannikon yliopistoissa jo 1800-luvun puolella. Amerikkalaisen jalkapallon cheerleaderit ovat käsite. 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Juteltiin miehet työpaikalla tämän olevan tyypillistä naisten kateutta toisia naisia kohtaan! Naiset kadehtii toisiaan, se kuuluu asiaan, tuskin he edes tajuaa sitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta en päästäisi omaa tytärtä jäkisäijien tiirailtavaksi. Taijatte pittää omia tyttäriänne aika alistettuina, jos hyväksytte muiden tyttöjen tällaisen alistamisen.Miettikääpä tätä seuravaksi miehet siellä työpaikalla. Katotaan sitten miten suu pannaan. Hyvä se on täällä kehuskella, mutta kun oikeasti olisitte tilanteen eessä, niin taitas se rempseä äijäasenne kaikota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpikos se nyt alistaa, se joka kieltää cheerleadingin lapseltaan vai se joka sallii?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En päästäisi omaa tytärtäni ikinä tuollaiseen itsenä julkiseen esittelyyn. Naatus puhuu asiaa,on kyse oikeasti vakavasta pinnan alla olevasta asenteesta nuoria tyttöjä kohtaan. Nykymaailmassa tällainen piilotettu tyttöjen ja naisten esineellistäminen on jo liian tuttua,miksi sitä lietsotaan edelleen sallitusti ja avoimesti jääkiekkopeleissä? Miehet / isät, päästäisittekkö oman tyttärenne pyllistelemään jääkiekkokatsomoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Rebekka Naatus kun otit asian esille. Tässä nuoret naiset tai sanoisinko tytöt ovat vaarallisilla vesillä, tietoisesti tai tietämättään seksiobjekteina. Muutama vuosi sitten eräs tyttö joutui vaikeuksiin kyseisessä hommassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jopa tästä soppa syntyi:) Asiaan sotketaan kirkko ja kirkon oppi ym. Onneksi Tuomiorovasti Matti Pikkarainen on kirkon ääni ja ikkuna. Hänellä oli tasapainoinnen näkemys tästä asiasta.

Rebekka Naatus tuo raikasta tuulahdusta kirjoittelullaan. Tosin Kärppien cheerleadereillä on oikeus loukkaantua yksipuolisesta kirjoituksesta! Toivottavavsti kaverit eivät ajattele, että seuraan pekejä näiden tyttöjen tähden:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnetonta peliä jos katsojia pitää haalia pikkutyttöjen keikistelyn kustannuksella. Siihen muutama olut niin tulipa käytyä matsissa - ja takas pudikselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ne ole alaikäisiä, vaan nuoria. tietääkseni pitää talven aikana täyttää 18v. johan seksikin on sallittu 16v. ei siinä ole mitään pahaa, turhaa puhuvat kateelliset vaihevuodenet ohittaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Naatuska, että rohkenit vieläpä konservatiivisen seurakunnan työntekijänä sanoa tämän ääneen. Cheerleadit luovat tunnelmaa, aivan kuten puolialaston nainen auton konepellilläkin luo tunnelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni tämä kristillisyyden sädekehään ja siveellisyyden kaapuun pukeutunut naisblogisti on velvollinen pyytämään anteeksi suurimmalta osalta keski-ikäisiä ja vanhempia herrasmiehiä! "Seksiä sedille jääkiekkokatsomoon" loukkaa sovinismissaan syvästi paitsi mainittua ihmisryhmää, niin myös niitä nuoria tyttöjä ja naisia, joiden harrastuksena on tanssi tai liikunta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häpeäisin suuresti jos rakas tyttäreni menisi keikuttelemaan tuonne itseään. Cheerleader-urheilun ymmärrän aivan toisin en tuollaista pyllyn pyöritystä. Minusta tytöt häpäisevät itsensä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseinen tanssiryhmä vetää vertoja Tukiaisten tanssiryhmälle, joten koomisuudessaan antaa tyttöjen viihdyttää. Tanssijoiksi näitä ei voi kutsua :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi eikö ole enää muuta juttua jääkiekosta? Mietitäänpä asioita isommassa kuvassa; entäpä
ne sedät ja tädit jotka katsovat muita urheilulajeja esim yleisurheilu, uinti tai voimistelu eikö siellä
ole vieläkin vähäpukeisempia neitosia? Naatuksella ois nyt vähän itsetutkiskelunpaikka vai hakeeko
julkisuutta tuollasella hölynpölyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppäkatsoja ja muutkin voivat laskea tanssityttöjen keski-iän seuraavasti:

ka = (ikä1 + ikä2 + ikä3 + ...) / yhteenlaskettujen ikien lukumäärä

Itse kutsuisin tämänikäisiä jo täysi-ikäisiksi tai naisiksi tyttöjen sijaan.
Toki voidaan tarkastella myös tanssijoiden ikähaitaria, joka sekin on ihan "siedettävä". :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppäpelin tanssijat ovat tyttöjä,eivät ainakaan kaikki täysi-ikäisiä naisia. Näitä sitten sedät katselevat ja tanssijoiden asusteet eivät ole talviurheiluasuja. Naatuksen kirjoitus oli aivan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet siinä mielessä oikeassa, että kaikki eivät ole täysi-ikäisiä, vaan joukossa on yksi alle 18-vuotias. Loput sitten 18-27 keskiarvon ollessa heittämällä yli 20.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voin sanoa, ettei tanssitytöt herätä minussa yhtään pahennusta ja ei tarvita niitten kieltämistä jääkiekkopeleistä.
Kärppien peleissä tytöt on vielä tasanteilla eikä portaissa kuten monissa muissa halleissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuon blogin kirjoittajan nimi kertoo kaiken kyllä. :) Mutta kun se pipo kiristää niin se kiristää. löysääjää ei taida löytyä aivan äkkiä :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rebekka Naatus kirjoittaa oman mielipiteensä omalla komealla nimellään! Sinä, minä tai muut täällä huutelijat piiloutudumme vellihousuina näitten tyhmien nimimerkkien taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image