Tyly tappio ja kotiedun menettäminen vetivät ilmeet vakaviksi Raksilassa – Kärp­pä­kap­tee­ni Ohtamaa: ”Yhteistyön pitää parantua”

Kärpät hävisi HPK:lle maalein 0–3 Liigan kolmannessa loppuottelussa. Hämeenlinnalaiset siirtyivät ottelusarjassa 2–1-johtoon ja nappasivat kotiedun itselleen.
Jääkiekko 25.4.2019 22:34
Janne Onnela

Kevään kolmannesta liigafinaalista tuli Kärpille tylyäkin tylympi. HPK mellasti kuin kotonaan pikkupetojen kotiluolassa alusta lähtien ja jätti oululaiset lopulta ensimmäistä kertaa tällä kaudella nollille Raksilassa.

HPK ryösti kotiedun runkosarjavoittaja Kärpiltä Hämeeseen puhtaalla 0-3-vierasvoitolla.

– Jos et pysty pelaamaan kuuttakymmentä minuuttia pelin vaatimalla tasolla, niin et ansaitse myöskään voittoa. Tulos oli reilu, kärppäluotsi Mikko Manner kiteytti pelin jälkeen.

HPK:n Antti Pennanen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa otettua askeleen lähemmäs Suomen mestaruutta.

– Teimme sen, mitä voiton eteen piti tänään tehdä. Paljon oli onnea mukana, mutta joukkue puolusti hyvin ja oli sitkeä, Pennanen näki.

Vehviläisen virhearvio

Kärpät oli lirissä vieraiden kanssa alusta saakka. Kotijoukkue sai painajaismaisen alun, kun reilun minuutin pelin jälkeen kiekko karkasi Kärpiltä. Irtokiekko lipui vauhdilla kohti kärppäveskari Veini Vehviläistä, joka ei syöksynyt vastaan.

HPK:n Markus Nenonen ehti kiekkoon ensimmäisenä ja iski pelivälineen helpohkosti ohi Vehviläisen.

HPK:n Markus Nenonen karkasi läpiajoon ja löi kiekon ohi haparoineen Veini Vehviläisen.

 

– Varmasti olisi pitänyt lähteä vastaan. Keskialueella näytti, ettei se tule niin pitkälle, mutta tuli se silti, Vehviläinen harmitteli pelin jälkeen.

HPK oli vahvasti pelin päällä koko avauserän ja myös toisen erän alussa. Pelin puolivälissä Kärpät sai juonesta kiinni ja hyvin painetta vieraiden maalille.

Kärpät ei saanut kuitenkaan maalia, mutta HPK sen sijaan onnistui kasvattamaan johtoaan, kun Filip Riskan laukaus yllätti Vehviläisen.

Filip Riskan kaukolaukaus menee helpohkosti ohi Veini Vehviläisen.

 

HPK sai kiekon uudestaan kärppämaaliin heti perään, mutta osuma hylättiin myös Pennasen haastonkin jälkeen maalivahdin häirintänä.

Ohtamaa peräänkuuluttaa parempaa yhteistyötä

Kärpät ei päässyt enää missään vaiheessa takaisin peliin kiinni. Ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä nähtiin vakavailmeisiä kärppäpelaajia.

– Ei tämä sarja ole ohi. Tämä on paras seitsemästä -sarja, ja tässä on vielä paljon pelejä edessä. Me olemme lauantaina valmiita pelaamaan, tshekkihyökkääjä Radek Koblizek valoi uskoa.

Kärppien peliä leimasivat lukemattomat kiekolliset virheet. Helpotkaan syötöt eivät löytäneet aina kohteeseensa, kiekot karkailivat lavasta ja laukaukset paukkuivat päätyplekseihin.

Kärppien tekemisestä puuttui rentous.

– En tiedä oliko se rentouden puutetta, mutta yhteistyön pitää parantua. Tarvitsemme enemmän apuja toisiltamme, kärppäkapteeni Atte Ohtamaa peräänkuulutti.

Kausi on jo loppusuoralla, mistä sen paremman yhteistyön voi vielä tässä vaiheessa löytää?

– Näistä hetkistä. Näistä pitää oppia, Ohtamaa vastasi.

Kärppien ja HPK:n finaalisarja jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa.

Lue tästä, miten ottelu eteni.

Katso kuvagalleria ottelusta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (84)

Kärpillä on paniikki,kun edelliseen otteluunkin tehtiin ketjumuutokset joita ei olisi toivonut näkevän.
Kärpillä olisi ollut viikkoja aikaa hioa ketjut oikeiksi,eikä viimehetkellä, koska ne ei tuo enää tarvittavia muutoksia.
Nyt nämä ketjut Hämeenlinnaan vaikuttaisi ok:ta.
Kaikki morkatut kokeneet pelaajat on oikeissa ketjuissa.
Sillä jos maalipaikkoja tulee niistä pitää tehdä maali.
Siihen pystyvät vain kokeneet miehet joiden ranne ei tutise.
Peliä ja kiekkoa on hallittava muuten ei voittoa tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannattaisi lähteä sinne Rinkelimäelle hävijämään. Kannattaisi luovuttaa ja hyvä jos saataisiin vaihtoja sinne voittajan paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervettä tunnetta peliin ja kaikki koneesta irti, malttia laukauksiin, puolustus lujaksi, liikaa lahjamaaleja tullut tähän asti.
Turhaa on itkeä täällä palstallakaan, tätä odotettu, koko talvi, pulinat pois.
Parempi voittaa neljän voiton sarjassa.
Kärpät on vahva taitojoukkue ja ylivoimaisesti paras jääkiekko joukkue SM liigassa.
Turhat jäähyt pois ja oikeaa tunnetta pelissä tarvitaan paljon lisää myös Kärpille, HPK on tapissa ja päässyt liian helpolla.
Valitettavasti jäähyt on tänään Kärpille herkässä ja niitä ei saa pelätä, tuomarilinja on Suomessa ollut finaaleissa erittäin huono.
Boman, Fonselius ja Levonen osaa tuomita, mutta Kaukokari ja Wikman pilaa parinsa hyvän työn, linjattomuus peleistä puuttuu edelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No huomenna on ratkaiseva ottelu mestaruuden kannalta, jos tappio tulee niin se on Hopeaa kaulaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien koko kauden suurin murhe on ollut Liigan melkein huonoin ylivoima. Syykin lienee selvillä, muttei uskalleta puuttua; jos poistettaisiin surkean hitaat ikikärpät Kukkonen ja Ohtamaa ylivoimasta, tulos olisi aivan toinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahastetaan loppuun asti, koska bisnestähän tämäkin on. Kärpät ajellut pintakaasulla, välillä vähän erehtynyt painamaan ja onpas peli ollutkin heti eri tasolla. Äkkiä kuitenkin jarrua ettei mene euroa sivu suun. Seiskapelissä nähdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Rahastetaan loppuun asti, koska bisnestähän...."
Tiettävästi nämä play-off lipputulot korjaa Liiga!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jakaa potin kaikkien kesken. Moniko liiga-seura on taloudellisesti kuralla?
Pakko kerätä rahaa, kun katsojamäärät romahtaneet eikä plussalla ole kuin muutama seura.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on mielestäni hyvä juttu, että yksi ja sama joukkue ei voita kaikkia pelejä ja mestaruuksia. Ei sillä kommentoi, että etelästä olisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida tippua työkavereille herkkuja jos ei Kärpillä ryhti parane! P****Le!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se menee parempi aina voittaa nelejällä voitolla . Ottelu sarja on kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä pakit haukutaan ku maaleja tulee omiin, mutta missä on meijän hyökkääjät avauksessa.HPK tulee kovaa pakkien kimppuun ja meidän omat hyökkääjämme odottaa kiekkoa keskialueella eikä auta avauksessa(Leskinen, Jokinen)Sama karvauksessa, yksi hyökkääjä kerrallaan, helppo avaus vastustajalta. Ylivoimassa pidetään samat jätkät jotka ei ole saanut mitään aikaa koko pleijareissa. Mamba ota oppia maajoukkue tiimin kaveriltasi miten pelataan viisikko kiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin Etelässä kirjoitellaan: Atte Ohtamaa tuli täksi kaudeksi takaisin Kärppiin viisivuotisella sopimuksella. Rintaan ommeltiin kapteenin C-tunnus, jota kantoi aiemmin Lasse Kukkonen. Mitä Kärpät on saanut vastineeksi? Ohtamaa on ollut jo pitkään joukkueen puolustuksen heikko lenkki. Lisäksi hän onkin lähdössä ensi kaudeksi takaisin KHL:ään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätön, sikakallis 5v:n sopimus Ohtamaalle. Parempia pakkeja Hakanpää, Heshka, Kivihalme, Kukkonen. Parempia kapteeneita lähes jokainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohtamaa on lähdössä KHL joukkueeseen ja kapteeni jättää Kärpät, joten turhaan itket Atten takia. Etelän mediassa tämä asia on jo julkinen, eli Atte Ohtamaa jättää Kärpät ja siirtyy takaisin KHL sarjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin lähtee, tiedetään, mutta vain vuodeksi ja tulee sitten takaisin meidän iloksemme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän työpaikalla pitäs olla puolikuntosena, ei meillä ainkaan töissä saa tarvi/saa olla. Siellä kärpissä niitä näyttää olevan, nyt rohkeasti vaan mamballe sanomaan että en pysty pelamaan 100 % ja auttamaan näin joukkuetta. Puolikuntonen peluri tekee vaan hallaa joukkueelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kellä kulkee kellä ei...... Ohtamaa, Jokinen.... Ohtamaa yliarvostettu,kärppien huonoin pakki,Jokinen Vanha,Hidas.....hokkarit naulaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohtamaa on lähdössä KHL joukkueeseen ja kapteeni jättää Kärpät, joten turhaan itket Atten takia. Etelän mediassa tämä asia on jo julkinen, eli Atte Ohtamaa jättää Kärpät ja siirtyy takaisin KHL sarjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (84)

Uutisvirta

92
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
69
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
36
Oulu käsittelee pormestarimallia vasta marraskuussa
32
IL: Kaksi ihmistä kuollut lyhyen ajan sisällä Oulussa poliisin voimankäytön jälkeen
29
Hallitus purkaa terveyskeskusten hoitojonoja ensi vuonna 70 miljoonalla eurolla – lääkäreitä palkataan lisää
18
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
16
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image