Tampere vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen pääareenaksi

Jääkiekko 17.6.2019 20:52
STT

Toinen kisakaupunki julki syksyllä.

Suomen Jääkiekkoliitto julkisti maanantaina MM-kisojen 2022 pääareenaksi syksyllä 2021 valmistuvan Tampereen uuden suurhallin. Näin Suomi pelaa kaikki omat ottelunsa MM-kisoissa Tampereella. Toisen alkulohkon lisäksi hallissa pelataan kaksi puolivälierää, välierät sekä mitaliottelut.

Vuoden 2022 MM-kisat pelataan 13.–29. toukokuuta.

–  Julkistamme toisen kisakaupungin syksyllä. Vaihtoehtoja on vielä useita, sillä suunnitteilla on useita hallihankkeita. Tarjoukset ovat Helsingistä, Turusta ja Jyväskylästä, sanoi kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Lohkojako päätetään vuoden 2021 kisojen jälkeen

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola iloitsi jääkiekon paluusta Suomen jääkiekkoilun syntysijoille.

–  Tampere järjesti yksin ensimmäiset MM-kisamme 1965. Vielä 1982 olimme tasavertaisia Helsingin kanssa, sen jälkeen sai tapella, että saimme 1991, 1997 ja 2003 otteluita tännekin. Nyt vuonna 2022 olemme pääjärjestäjä, Kummola sanoi.

Vuoden 1965 jälkeen vuoden 1974 kisat olivat vain Helsingissä, 1982 Tampereella ja Helsingissä. Kolmissa seuraavissa oli kolme isäntäkaupunkia. Vuosina 2012 ja 2013 Helsinki jakoi kisat Tukholman kanssa. Ensi keväänä pelataan Sveitsissä.

Vuoden 2022 kisojen lohkojako päätetään Latviassa ja Valko-Venäjällä vuonna 2021 pelattavien kisojen jälkeen.

–  Sisäministeriöön voi jo esittää toiveen, että MM-kisojen pääsylippu olisi samalla viisumi Suomeen. Vastaava käytäntö oli Valko-Venäjän kisoissa 2014. Missä Venäjä sitten pelaakaan, niin Pietarin alueelta saapuisi suuri määrä kisaturisteja Suomeen, Kummola sanoi.

IIHF:n tuoreen päätöksen mukaan MM-kisat pelataan jatkossa 26 metriä leveässä kaukalossa. Tampereella on valmiudet rakentaa kaukalo 26 ja 28 metrin levyiseksi.

Rakentamisesta vastaavan SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen iloitsi Jääkiekkoliiton päätöksestä.

–  Työ etenee hyvää tahtia. Juhannuksena teemme 26 tunnin työvuoron, kun junaliikennettä ei ole. Jääkiekossa kapasiteetti on 13 000 katsojaa. Pääsyliput tarkistetaan vasta ylätasanteella, eli hallin ensimmäinen kerros on tapahtumien aikaan avoin kaikille kävijöille, Nieminen sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image