Vuoden takaiset vaikeudet selättänyt Leskinen matkalla huipulle – ”Yhtäkkiä sitä osasi taas pelata jääkiekkoa”

Ilman loukkaantumista Ville Leskisen nimi löytyisi nykytahdilla aivan Liigan pistepörssin kärkipäästä. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura
Liiga 3.12.2017 18:56
Janne Onnela

Mitä yhteistä on Pelicansilla, Turun Palloseuralla, Ilveksellä ja Kärpillä? Näillä liigajoukkueillaan on riveissään pelaaja, joka pelaa piste per peli –tahdilla.

Kärpissä tällaisia pelaajia on peräti kaksi. Pistepörssin kärkinimi Julius Junttila on helppo arvata. Toinen tehomies on kakkosketjun laituri Ville Leskinen, joka on ykkösketjun varjossa jäänyt pienemmälle huomiolle.

–No, ykkösketju on ansainnut kaiken hehkutuksen, mitä ovat saaneet. Olen ajatellut, että teen kuitenkin samaan tahtiin pisteitä ja olen sillä tavalla tyytyväinen omaan suoritukseen. Joukkueen sisällä on kuitenkin pientä kilpailua, ja kun joku onnistuu, niin haluan tietysti itsekin heti lisää osumia, Leskinen kertoo.

Leskisen hyvä tuloskunto on jäänyt hieman varjoon, koska hän joutui olemaan sivussa peleistä kuukauden päivät aivotärähdyksen takia. Ilman loukkaantumista hyökkääjän nimi löytyisi nykytahdilla aivan Liigan pistepörssin kärkipäästä.

Vaikeuksien kautta voittoon

Aina Leskisen pelit Kärpissä eivät ole sujuneet yhtä hyvin. Vuosi sitten 23-vuotiaan hyökkääjän tulevaisuus Oulussa oli jopa katkolla.

Silloinen päävalmentaja Kai Suikkanen otti Leskisen vuosi sitten kahdenkeskiseen palaveriin, jossa pohdittiin mitä tehdään vaisun alkukauden pelanneen hyökkääjän suhteen.

Vaihtoehdot olivat Mestis-komennus tai kokonaan uuden seuran etsiminen. Viimeinen vaihtoehto oli yrittää vielä kerran.

Kannatti yrittää, sillä Leskisen tuloskunto kääntyi heti täydet 180 astetta. Tehoja on syntynyt jo vuoden päivät hyvään tahtiin ja Leskinen on noussut yhdeksi Kärppien tärkeimmistä pelaajista.

–Viime vuonna juuri näihin aikoihin suunta kääntyi, kun sain Mikkelissä joulukuun alussa maalin tehtyä. Yhtäkkiä sitä taas osasi pelata jääkiekkoa, Leskinen hymähtää.

–Siitä syksyn jaksosta jäi myös se oppi, ettei vaikeampia pätkiä kannata ottaa liian vakavasti ja synkistellä liikaa. Tämä on kuitenkin vain jääkiekkoa.

Positiivinen kierre alkoi, kun kurssi kääntyi joulukuussa. Leskisen viime kauden jälkimmäisen puoliskon hyvä henkilökohtainen vire valoi pohjan myös tälle kaudelle. Rooli Kärpissä on iso ja tulosta odotetaan.

–Totta kai tiedostan, että meihin luotetaan ja halusin itsekin tietysti ison roolin. Viime kauden lopulla sain jo itseluottamuksen kuntoon, eikä ole tällä kaudella tarvinnut ottaa siitä enää paineita.

Kalapudas vaihtui Lasuun

Leskinen ja ketjun toinen laitahyökkääjä Saku Mäenalanen ovat pelanneet yhdessä paljon. Viime kaudella ketjun sentterinä pelasi täksi kaudeksi Vaasaan siirtynyt Antti Kalapudas.

Tällä kaudella ketjun keskellä pelaa ruotsalainen Nicklas Lasu, joka pelasi Frölundan riveissä edelliset kymmenen vuotta pienemmässä roolissa.

– Lasu on hieman erilainen pelaaja kuin Kalapudas. Olen saanut häneltä hyviä vinkkejä erityisesti puolustuspelaamiseen ja tuntuukin, että olen niiden avulla kehittynyt siinä. Me yritämme vastaavasti antaa jotain hänelle tuonne toiseen päähän, Leskinen virnistää.

Ketjussa roolit osuvat hyvin kohdalleen. Leskinen tuo omat kiekolliset taitonsa, Mäenalanen on enemmän voimahyökkääjä ja Lasu varmistaa kaiken omalla kokemuksellaan ja pelisilmällään.

–Oman loukkaantumiseni jälkeen yhteispeli ei tuntunut aivan niin hyvältä, mutta nyt viimeisen kuukauden ajan on mennyt koko ajan paremmin.

Kalaputaan vaihduttua ruotsalaiseen Lasuun vaihtui myös ketjun yhteinen kieli suomesta englantiin. Ruotsia Leskinen ja Mäenalanen eivät sentään suostu puhumaan.

–Saku ei taida ymmärtää englantiakaan kunnolla. Minä olen ketjun tulkki, Leskinen naurahtaa.

MAINOS

Kommentoi

On nää valmentajat kyllä aika velmuja. Eikös Marjamäki opettanu Donskoin syömään ja
nyt Suikkanen Leskisen pellaamaan jääkiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leskinen on ollut ehdottomasti Top-3 kärkeen kuuluva pelaaja Kärpissä tällä kaudella. Potentiaalia parantaakkin löytyy vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Leskisen pelaamissa otteluissa muka käynyt jo yli 7000 katsojaa? Iso käsi miehelle jos on tässä onnistunut. Mulla on muutama kotipeli jäänyt väliin oisko noisa sitten ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän asti jokaisessa kotipelissä ollaan oltu liki 7000 katsojan rajalla. Ihan siihen ei vielä ole päästy, mutta varmasti ensi pelissä on 7000.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä nuoret , joilla panta ei ala turhasta kiristämään , ovat niitä tulevaisuuden tähtiä ! Turhan paljo kartalta katoaa taitavia kavereita , jotka vaativat itseltään liikaa lyhyessä ajassa . Maltti on valttia , vaikkei joka kausi meekkään pisteitä paukutellen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

"Kun itse kysyy ja itse vastaa.Saa mieleisiään vastauksia". Niinpä. Näin toimii Sipilän enemmistöhallitus ensi keskiviik... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image