Ulosajot sävyttivät Kärppien kotiavausta – Ykkössentteri Ruohomaa loukkaantui

Kärpät ja HPK kävivät lauantainakin tiukan väännön pisteistä.
Liiga 9.9.2017 20:55
Janne Onnela

Kärppien liigakauden kotiavaus sisälsi draamaa ja vaarallisia tilanteita yllin kyllin. Ottelussa nähtiin useita loukkaantumisia, neljä maalia ja kaksi ulosajoa. Voiton vei lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen HPK, joka sai näin revanssin eilisestä tappiosta Hämeenlinnassa. Loppulukemat kirjattiin vieraille 3-2.

– Tiukka peli aivan kuten eilenkin. Eilen (Jussi) Rynnäs vei pidemmän korren, tänään (Emil) Larmi. Työmäärä joukkueessa oli kuitenkin hyvä ja ilme oli juuri se, mitä olemme joukkueelta pyytäneet, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner jutteli.

– Tämä peli oli täysin otettavissa. Kun pelaat sata peliä tällä tasolla, niin voitat niistä 95, Manner harmitteli.

Ulosajot puhuttivat

Ottelu sai dramaattisen alun, kun Oula Palve lensi ulos jo reilun minuutin pelin jälkeen. Palveen maila nousi Miska Humalojan naamaan kaksinkamppailutilanteessa. Päätuomarikaksikko näki tilanteen ulosajon arvoisena, vaikka usein vastaavista tilanteista on selvitty pienemmälläkin rangaistuksella.

– Varomatonta mailankäyttöä ja Humaloja selvästi loukkaantui tilanteessa, tuomiota puolustanut otteluvalvoja Marko Seikkula perusteli.

Kärpät ei kuitenkaan pitkällä ylivoimallaan onnistunut. Pakkopeli tuli oululaisille eteen ehkä hieman yllättäen, ja peli meni ajoittain koheltamiseksi.

– Meidän täytyy saada ylivoimalla enemmän laukauksia. Nyt emme saaneet sellaista flow-tilaa siihen. Tuollainen seitsemän minuutin tehoton ylivoima on paha ottelun alkuun, niin kaikki tietävät, että sen jälkeen on monesti aika vaikeaa. Aika hyvin pystyimme tilanteen kuitenkin käsittelemään, Manner mietti.

Illan toinen ulosajo nähtiin ottelun puolivälissä, kun Jari Sailio osui HPK-puolustaja Roope Laavaiseen, joka loukkaantui tilanteessa. Tässä ulosajossa ei ollut otteluvalvojan mukaan mitään epäselvää.

HPK ei omaa pitkää pakkopeliään hukannut. Neljän minuutin yrityksen jälkeen Otto Paajanen viimeisteli illan toisen maalinsa, ja vei vieraat johtoon.

– Vaikka meiltä tippui pelin varrella näitä ylivoimapelaajiamme pois, saimme onneksi maalin värkättyä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen puhalteli.

Kivihalmeen osakkeet nousevat kohisten

Kärppien illan ehdoton onnistuja oli nuori amerikanapu Teemu Kivihalme. Kivihalme ihastutti röyhkeillä nousuillaan ja sulavalla liikkeellään. Nuorukainen on vielä usein vaikeuksissa omassa päässä, mutta se on ensimmäisiä miesten pelejä pelaavalle pelaajalle vielä täysin luonnollista.

Kivihalmeen illan kruunasi Kärpille pisteen varmistanut tasoitusmaali kolmannessa erässä. Nuorukaisen liigauran avausmaali syntyi jo toisessa ottelussa.

– Heitin vain kiekon maalille, enkä nähnyt varmuudella ensin edes menikö se sisään vai ei. Ensimmäinen kotipeli, joten en tiedä voisinko pyytää enempää. No, voittoa tietysti, Kivihalme jutteli.

Kivihalme oli Hämeenlinnan pelissä Kärppien jääaikakuningas. Nyt minuutit jäivät hieman pienemmiksi, mutta esitys oli hieno. Myös päävalmentaja Manner on nuorukaisesta silmin nähden innoissaan.

– Aivan käsittämätön suoritus Kivihalmeelta. En ole hetkeen nähnyt Liigassa noin pelirohkeaa pelaajaa.

Amerikkalainen pelaa Kärpissä try-out sopimuksella. Urheilutoimenjohtaja Harri Aho ei ollut vielä valmis lukitsemaan Kivihalmeen loppukauden kattavaa sopimusta.

– Tulemme sen asian kanssa ulos, kun on sen aika. Vielä ei ole. Päätös tehdään ennen takarajaa, Aho totesi.

Jobin postia Kärpät sai, kun Mikael Ruohomaa loukkaantui. Ruohomaalta vääntyi polvi aloitustilanteessa. Ykkössentteri menee maanantaina magneettikuvauksiin, jossa vamman vakavuus ja sairasloman pituus selviää.

Jasse Ikonen pystyy pelaamaan sentterinä, ja hän on muutenkin tulossa tiistain peliin mukaan, Manner kertoi.

Kärpät pelaa tiistaina JYPiä vastaan Jyväskylässä.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Ruohomaa aivan liian loukkaantumisherkkä herkempi kuin Litti Litmanen jalkapallon puolella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sille Leskiselle kukaan opeta että muitaki on kaukalossa. Sama Junttilalla miehet kiertelee ja kaartelee. Jos haluan nähä piruetteja tuollaista kaartelua meen kaunoluistelukissoihin, mut en mee.
Jos joku vanhemepi sievästi sanmois pojille jotaki jääkiekosta, aluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Sailio on taas kahdessa pelissään osoittanut olevansa täysin tarpeeton pelaaja, jonka sopimus pitäisi purkaa. Liiga voisi auttaa asiaa pitkällä pelikiellolla. Nämä Ahon muutkin loistohankinnat Ruohomaa, Hakanpää, Karvinen jne. ovat pilanneet Kärppien identiteetin. Olisi kannattanut tarjota kunnon sopimusta Kuokkaselle ja Kalaputaalle, mutta eihän omille voi maksaa ennen kuin käyvät vaikka Luulajassa. Junttilaa olisi todella tarvittu jo viime kaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi ottelua pelattu: 4 pistettä. Tätä tahtia runkosarjan pistesaalis on 120 pistettä. Kyllä sillä luultavasti ainakin toiseksi tai vähintään kolmanneksi tulisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sailiolla itsetutkistelun paikka, olis ansainnut ulosajon jo Hämeenlinnassa, ei noin pelata joukkueelle. Muuten erittäin lupauksia antava avaus Kärpiltä, Kärpät nousee vuoden rämpimisen (huomaa vuoden, pessimisti änkyrät kirjoittelee, kuin Kärpät ei olis pärjännyt koskaan) jälkeen taas kärkikahinoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eilinen oli lähinnä vahinko- osuma kovassa vauhdissa ahtaassa tilassa maalin takana. Tahallisuutta ja törkeyttä en siinä nähnyt.
Päähän kohdistuneet taklaukset ovat suurennuslasin alla tänä vuonna ja toivittavasti linja säilyy vaikka kaveri ei jäisikään makoilemaan taklauksen jälkeen.
Hämeenlinnassa Sailio olisi pitänyt toimittaa pesulle taklauksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sällit joilla ei ole koskaan ollut syndit päällä ovat viimeisen päälle asiantuntijoita, täälläkin. Kyllä niin ovelasti lyötiin tarkoituksella Humalojaa mailalla suuhuun..HAH HAH! Toivottavasti kevääseen asti pysyy sama linja, aina pelirangaistus ja 5minuuttia, kun mailaa osuu kasvoihin.
Erittäin taidokkaasti jo perjantaina Sailiota kohdeltiin Hämeenlinnassa. Jäässä lieneen jotain liukastetta, kun irtosi Sailion molemmat luistimet samanaikaisesti jäästä ja samalla HPK pelaaja löi päällään Sailiota kyynärpäähän. Miksi ei HPK pelaaja saaanut kunnon rangaisusta päällä puskemisesta?
Kaksi ensikeväään pleijarijoukkuetta aloittivat erittän hyvätasoisilla peleillä kauden ajankohtaan nähden. Hyvin rytmitettyä vauhdikasta pelaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekko on mennyt jo vuosia sitten kohtuuttoman kovaksi väkivaltaiseksi, mutta se on vaan hyväksyttävä että luita menee poikki, päävammoja tulee, vakavia sellaisia kuten T. Kovasen kohtalo osoittaa. Liitto ei ainakaan ole yrittänyt karsia päähän- ja selkään kohdistuvia väkivaltaisia ryntäyksiä ja niin sanottuja pystyyn ajoja, jotka ovat varsinkin pienikokoisille pelaajille huomattavasti vaarallisempia kuin mies miestä vastaan nyrkkitappelut. Nyrkkitappelut yleisö ja media mieltää kuvottavaksi väkivallaksi jotka eivät sovi urheiluiltaan, (vaikka niistä harvoin tulee vakavampia vammoja), mutta sen sijaan selkään ja päähän kohdistuvia ryntäyksiä on ryhdytty kutsumaan taklauksiksi vaikka sitähän ne eivät ole vaan tahallisia vahingoittamisyrityksiä. Yritetään saada kakin keinoin maaleja tekevä taitava kaveri pois pelistä, ja aika usein siinä nykyään onnistutaan, kuten kävi Saipan Keräselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöinvastoin. Taklaukset ovat vähentyneet vaikka ne kuuluvat jääkiekkoiluun olennaisena osana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät johtaa tilastoa kuinka hukataan lahjakkuudet muualle.johto ei osaa hankintoja jää aina toiseksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrohan muutama esimerkki perättömälle väitteellesi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä bambi sattuu olemaan hyökkääjä eikä mikään pakkipuolustaja😅

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miska Humalojan kasvoihin lyötiin korkealla mailalla aivan tarkoitushakuisesti! Hyvä peli Kärpiltä ja tuomarit oli erittäin hyviä tänään. Sailion vitonen näytti siltä, että HPK pelaaja kaatui ja sen seurauksena Sailio osui päähän vahingossa törmäyksen seurauksena, kerran näyttivät hidastuksen, erittäin ikävää HPK pelaajan kannalta! Otteluvalvojat on Kärppä vihollisia ja saa tehdä lähes mitä tahansa ovat tuomareiden tukena ja samaa mieltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sailion teko oli raukkamainen ja jäähy täysin ansaittu. Mielenkiintoista oli ettei lähituomari antanut tilanteesta jäähyä vaan jäähy päätettiin siniviivallla linjatuomarin havainnon ja toisen päätuomarin kanssa kanssa käydyn keskustelun yhteydessä. Peli oli käynnissä ja jäähy päätettiin siniviivalla 5 s päästä tapahtumasta. Hienoa tuomarityöskentelyä tuossa tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin mättää joku ja pahasti kun se vieressä oleva tuomari ei nähnyt väärää taklausta ja puolesta kentästä näki.
Peli vihellttiin poikki vasta sitten kun HPK pelaaja jäi konttaamaan.
Jos olisi jatkanut peliä niin ei olisi tullut edes kakkosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image