Tehonsa viime peleissä hukanneen Jussi Jokisen tilanne puhuttaa – ”Kun ollaan kaukalossa, ollaan pelikunnossa”

Jussi Jokisen loistava pistevire on hyytynyt. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 23.4.2019 23:50
Janne Onnela

Runkosarjassa 14 ottelua tehopistein 6+14=20 pelanneen Jussi Jokisen loistava pistevire on hyytynyt viime peleissä. Vielä kuudessa ensimmäisessä pudotuspelissä Jokinen ei pelannut kiikaritehoilla kertaakaan, mutta viisi viimeisintä peliä ovat tuoneet pistesarakkeeseen pyöreän nollan.

Samalla Jokinen on pudonnut ykkösketjusta kolmoslinjaan.

– Pystyin tekemään hyvin tulosta kaksi ensimmäistä sarjaa. Nyt ei ole pisteitä tullut, mutta halu on kova silläkin puolella onnistua. Pitää pystyä parantamaan, Jokinen sanoi tiistain tappiollisen HPK-pelin jälkeen.

Kärppäluotsi Mikko Manner kertoi Jokisen liittyessä Kärppiin konkarihyökkääjän olevan ykkösylivoiman valmentaja. Viime aikoina Jokinen on nähty pakkopelissä myös kiekottomammassa roolissa. Itse hän ei ole itseään sellaiseen rooliin siirtänyt.

– Ei minulla ole siihen kommentoitavaa. Varmasti valmennus laittaa pelaajat niille paikoille, joilla uskovat heistä olevan eniten hyötyä.

Kärsitkö tällä hetkellä jostain vammasta?

– En. Kun ollaan kaukalossa, ollaan pelikunnossa, Jokinen sanoi, mutta lisäsi heti perään:

– Ei näissä peleissä täysin tervettä jätkää varmasti olekaan.

Jokinen ei voisi mitään muuta sanoa, vaikka totuus olisi toinen. Vammoista ei puhuta pudotuspelien aikana.

Pelien päätyttyä kuulee usein uskomattomiakin kertomuksia siitä, minkälaisten vammojen kanssa pelaajat ovat pelanneet. Ehkä sellainen kuullaan vielä Jokiseltakin finaalisarjan päätyttyä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Siellähän on innokkaita ja kovia varamiehiä odottamassa pelilupaa. Nuorta verta vaan kaukaloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä lukea naljaavia kommentteja Jokisesta. Hän on kokenut, arvostettu ja pidetty kiekkoilija. Kiekkovuodet ovat tietenkin tuoneet vaivoja ja ne näkyvät peleissä. Välillä täytyy myös ottaa kevyemmin, sitten taas jaksaa tehdä hyvää tulosta. Ei Suomen Mestaruutta tänä keväänä ole vielä jaettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikä painaa. Pitää kohdata tosiasiat ja poistua takavasemmalleomalla päätöksellä. Luistimet naulaan ja ura kiinni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanon, että kokemus painaa. Jokinen tekee päätökset itsenäisesti ja poistuu kun niin parhaaksi katsoo etuviistoon oikealle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiekkoilija Jussi Jokinen on vain ihminen, ei yli-ihminen. Elämässä on muutakin kuin pelit ja Suomen mestaruus. Jokinen tarvitsee jonkun helpomman päivän myös Suomen mestaruus- finaalipelipäiviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienen hengähdyksen jälkeen Jokisenkin peli sujuu mallikkaasti. Ei muutama väsymyksen täyttämä päivä merkitse paljon menetystä. Se mitä finaalipeleihin tarvitaan on jännitystä ja sitä Jussi Jokinen ja pari muutakin kehittelevät. Ei käy ykstoikkoseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HPK pelaa perinteistä pleijaripeliä eli hakataan mailalla koko ajan käsille, jaloille ja niskaan, kahvataan ja roikutaan kaverissa kiinni kaksin käsin, koska jäähyjä ei kovin herkästi vihelletä, HPK kaikki ketjut puolustavat tiiviisti eivätkä edes yritä rakentaa mitään vaan kiekko päätyyn ja perään, odotetaan in Kärppien syöttövirhettä tai jäähyä taikka muuta moukan tuuria ja tehdään niistä maalit, se riittää. Jokinen on aina ollut tekninen takatolpan mies. Hän ei taklannut Änärissäkään kuin pakon edessä puhumattakaan että olisi tapellut. JUssi oli hyvä nuorena kun sai pelata siistiä teknistä kuviota mutta sillä tyylillä ei tule tulosta näissä räkäpeleissä. Kaikki on vielä vahvasti Kärppäpelaajien käsissä, ja tappio oli osaksi Mannerin moka, hän ei ollut osannut psyykata joukkuetta kunnolliseen nylkemisen meininkiin. Kärpät luisteli eka erään ja vielä toiseenkin erään ja vaihtoihin kuin englantilaiset herrasmiehet paritanssiin kun heti eka erän eka vaihdossa olisi pitänyt olla veren maksu suussa, HPK jätkillä. Olisi härskisti käskenyt vaikka Osalan käydä kolaamassa kevyesti Larmia maalin suulla ja ärsyttänyt sitä kautta Laatikaisen painimatsiin. Mutta ei, HPK sai ihan ilman mitään vastaiskua lähteä viemään peliä hirveällä tempolla, ja se toi tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tietävissä" kiekkopiireissä kiljutaan vuodesta toiseen, ettei kevään ratkaisupeleissä tuomari saisi ratkaista, mikä on johtanut sääntökirjan hautaamiseen hallien syvimpiin syövereihin. Tosiasiassa kevään viimeisissä peleissä pitäisi olla jäällä parhaista parhaiden, joiden uskoisi pystyvän pelaamaan täysin sääntöjen mukaisesti, rikkeittä. Siksi tuomarilinjan pitäisi olla juuri ratkaisupeleissä äärimmäisen tarkkaa sääntöjen noudattamista. Edellisen finaaliottelun alku oli tässä suhteessa lupaava kun kumpikin joukkue sai pienistä rikkeistä "penalttia". Linja ei kuitenkaan pitänyt edes ensimmäisen erän puoleen väliin vaan "poikien annettiin pelata". Tarkoittaa roikkumista, hakkaamista, mailaa kasvoihin. Aivan kuin tuomareita olisi käskytetty ylemmältä taholta, mikä hyvin todennäköisesti olikin asian ydin.

Liaanikiekon Hämeen mestaruusturnaus on tänä keväänä laajentunut myös pääkaupunkiseudulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen pelaa odotetulla tasollaan. Ikämies ja pelituntuma aivan olematon, turha odottaa enemmän. Kärpät on sortunut jälleen vanhaan paheeseensa, nimi paidan selässä merkkaa enemmän kuin sen hetkinen pelitaito. Jääkiekko on fyysinen laji, varsinkin playoff-peleissä se näkyy selvimmin. Palautusajat eivät riitä ikämiehille, varsinkin kun kunto on retuperällä. Jokinen voisi istua katsomossa huoletta yhden pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on helpompi ymmärtää miksi sopimuksia ei enää jatkettu NHL:ssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja hpk.n metsurit tekee parhaansa että näitä loukkaantuneita tulisi lisää,ei muuten taidot riitä.
Ja tietenkin tuomarien suosiollisella avustuksella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen on pelinrakentaja, syöttää mieluummin. Eniten apua maalinälkäisen Leskisen tukena ja yvssä.

Hukkaan menee kyvyt 3 kentässä raatamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jalkanopeus ei riitä 1. kentälliseen tällä hetkellä. Jussin luistelu on aivan järkyttävää katsottavaa. Samaa mieltä olen siitä, että Jussin tulisi olla vahvistus myös ylivoimalla, mutta jostain syystä sekään ei näytä nyt toimivan. Viime aikoina hän on tehnyt omituisia ratkaisuja ja näyttää kuin mies olisi kadottanut itseluottamuksensa täysin.
Pidän nykyistä roolia täysin perusteltuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

enään jusalla potku, pelisilmällä pystyy vielä jotenkin paikkaamaan vauhdinpuutetta. hyvä pelimies oli aikannaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

85
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image