Tappara on Kärpille edelleen voittamaton – Kirvesrinnat nappasivat jälleen maalin voiton

Jesse Puljujärven kavennusosuma viimeisen erän lopulla ei riittänyt Kärpille. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 15.1.2020 18:34 | Päivitetty 15.1.2020 20:55
Janne Onnela

Kärpät hävisi jo kolmannen kerran tällä kaudella Tapparalle. Voittolukemat kirjattiin jälleen tamperelaisilla maalein 2-3. Kärppien osumista vastasivat Radek Kobliek sekä Jesse Puljujärvi. 

1.erä

Ennen avauskiekon pudottamista Raksilassa muistettiin entistä kärppähyökkääjää ja Tapparan vuodenvaihteessa eläkkeelle jäänyttä toimitusjohtajaa Mikko Leinosta. 

Ottelu on alkanut. 

Kuten arvata saattaa ottelu on alkanut tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. Neljän minuutin jälkeen vieraiden viime ailkoina supertehokas ylivoima pääsi yrittämään avausosumaa Miska Humalojan jäähyn ansiosta. Pakkopeli kesti vain neljä sekuntia. Tappara ei tehnyt maalia vaan otti jäähyn. 

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tappara vihdoin pääsi testaamaan Liigan parasta alivoimaa, kun Mikko Niemelä otti pikkukakkosen. 

Minuutissahan Niemelän jäähy kostautui. Tapparan ykkösylivoima jauhoi tyylikkään johtomaalin akselilla Kemiläinen-Kuusela-Karjalainen. 

Jere Karjalaisen maali:

Avauserä on edennyt jo loppuolelle. Kärpillä on vaikeuksia Tapparan kanssa etenkin avauspelaamisessa. Kontrolloidut hyökkäykset eivät oikein onnistu ja peli on muutenkin hieman tukkoista. Isännillä on pitkä iltapuhde edessään. 

Avauserää kuvasi hyvin Kärppien ykkösketjun saama vaarallinen hyökkäys, joka päättyi Mika Pyörälän huonoon syöttöön, jonka Tappara käänsi nopeasti vaaralliseksi ylivoimahyökkäykseksi. 

Kärpät joutui alivoimalle Juho Lammikon pikkukakkosen seurauksena viimeisellä minuutilla. Kymmenen sekuntia ennen erän loppua Valtteri Kemiläinen vei kirvesrinnat jo kahden maalin johtoon ylivoimalla. 

Valtteri Kemiläisen maali:

Ensimmäinen erä Raksilassa on pelattu. Erä meni niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin vierasjoukkueelle. 

2.erä

Toinen erä on alkanut. 

Toisessa erässä ei ole vielä ihmeitä tapahtunut. Peli aaltoilee päästä päähän. Neljän minuutin pelin jälkeen Tappara pääsi jälleen pyörittämään tehokasta pakkopeliä, kun Jesse Puljujärvi sai pikkukakkosen mailan nostamisesta. 

Patrik Rybar teki alivoimalla tärkeän torjunnan Olavi Vauhkosen laukaukseen ja hetken päästä Kärpät pääsi yrittämään kavennusta ylivoimahyökkäykäyksestä. Michal Kristofin laukaus pysähtyi kuitenkin tolppaan. 

Vain hetki tästä ja Kärppien Jussi Jokisella oli avopaikka, mutta maalia ei nähty. Kärpillä on nyt kuitenkin henki päällä ja tekemisen meininki alivoiman päättymisen jälkeen. 

Toinen erä on puolivälissä. Pelinkuva on nyt se, että Kärpät hyökkää ja Tappara puolustaa. Vieraat ovat lyöneet viime minuuttien aikana monta pitkää kiekkoa. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Valtteri Kemiläinen sai helpon jäähyn. Kärppien pakkopeli sai kyllä maalipaikkoja aikaan, mutta viimeistely oli vaikeaa. 

Kärpät pääsi hetkeä myöhemmin jälleen ylivoimalle pitkän hyökkäyspään paineen päätteeksi. Kotijoukkueen ylivoima ei tuonut kuitenkaan tulosta. Tällä kertaa ei syntynyt edes maalipaikkoja. 

Kaksi erää on pelattu ja Kärpät on edelleen kahden maalin takamatkalla. Isännät hallitsivat toista erää, mutta maalinteko ontui pahasti etenkin ylivoimalla. Erikoistilannepelaaminen onkin ollut kahden erän perusteella se suurin ero joukkueiden välillä. 

3.erä

Ottelun päätöserä on alkanut. Kärkiottelua seuraa 5605 katsojaa. 

Ensimmäisen neljä minuuttia eivät ole voimasuhteita heilauttaneet suuntaan tai toiseen. Kärpät ei ole saanut juuri painetta Tapparan maalilla, kuten sen pitäisi saada. Kotijoukkue on vaikuttanut ensimmäisten minuuttien aikana hieman neuvottomalta.

Ennen päätöserän puoliväliä Raksila heräsi horroksesta. Radek Koblizek laukoi siniviivan tuntumasta isännät maalin päähän.  

Radek Koblizekin maali:

Tapapra kuitenkin kaatoi saavillisen jäävettä isäntien niskaan reilua minuuttia myöhemmin iskemällä kolmannen osuman suorahyökkäyksen päätteeksi. Maalin viimeisteli Tapparan kultakypärä Kuusela. 

Kristian Kuuselan maali:

Peliaikaa on jäljellä reilut neljä minuuttia. Kärpät yrittää viritellä loppukiriä, mutta ei vielä kovin vakuuttavasti. 

Kärpät pelaa ilman maalivahtia, kun peliaikaa on 3 minuuttia 41 sekuntia. Kärpät nousi maalin päähän pelatessaan ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Osuman iski Jesse Puljujärvi. 

Jesse Puljujärven maali:

Tappara voitti pelin maalein 2-3. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (71)

Tapparan ylivoimassa on 4 raittia ja yksi lefti pelaaja. Miten ei saada kätisyysetua pelattua pois. Olisi valkalle töitä kärpissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti taitokiekko tulisi vielä arvoonsa, se houkuttelee yleisöä hallit täyteen.
CHL välieräpeli oli mahtavaa, hyvät tuomarit, taitavat pelöaajat, jospa se joskus vielä Suomessakin olisi sitä.
Nykyään on pelaajat maalin edessä SM liigassa, joilla ei ole muuta tekemistä kuin hakata poikittaista mailaa maskimiesten selkää ja mailalla koukkia jaloista ja joka paikasta Tappara sai nyt sitä vapaasti tehdä.
Kärpät oli tehoton ja surkea tänään, ehkä hieman parempi kuin Ilves pelissä, jossa siinäkin kuin unessa.
Runkosarjan voitto alkaa olla selvä, nyt pitää kehittää peliä, koota voimia, antaa mahdollisuus nuorille ja kierrättää. Maalivahti ei ollut tänään parhaimmillaan ja Tappara sai helposti maalit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvinut Jukan haukkua tuomareita nyt kun tuli voitto.Seurannut noita Jukan haastatteluja SM-liiga sivun kautta niin kyllä se on aina ollut tuomareissa vika kun Tappara häviää.Tappara hommasi sitten toisen "kankaanperän" tämän Polasekin juuri samat otteet hakkasi käsille,poikkaria,kamppeja...tätähän se SM-liiga kaipaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tunnetta itse pelissä kuin ei katsomossakaan..kyllä ennen oli kaikki paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuolla tunnelma heräsi heti, kun ensin Pulju melkein kampattiin maalirautoihintajuttomaksi ja kohta annettiin jäähy Puljulle tyylikkäästä puhtaasta takakarvauksesta, sen jälkeen tunne meni jopa yli Kärppä pelaajilla ja yleisössä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta lasit tai hanki vaan suurempi tv. Hävettää oululsisen oululaisten puolesta tämä tuomareista itkeminen😪
Pulju lähti sirklaamaan potkaisi samalla vastustajan luistimeen ja kaatui.
Takakarvasta jäähy tuli hieman heppoisesti, mutta hidastuksessa näkyi silti selvästi mailan osuminen hanskoihin. Tilanteen viheltämättä jättämisestä olisi seurannut maalipaikka.
Voi sitä itkun määrää, jos Tapparan pelaaja olisi koukkinut kiekon vastaavalla tavalla ja pistänyt mustan reppuun🥱🥱
Toisella nyt vaan yv toimii ja toisella ei ole toiminut vuosiin😭😭

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota minä olen syksystä asti miettinyt, että miksi on tämän talven ollut kärpät aina ottelun määrissä jäljessä tapparaa vastaan . Miten ei saada tasoituskierroksia ihan kaikille joukkueille?. Joimarit oli humalassa varmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikesta huolimatta Kärppien peliä katson aina mielellään. Jatkumoa kun riittää, on aivan parasta. Nyt vaan sytyttiin vasta kolmannessa erässä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menin katsomaan kärkikamppailua mutta lienenkö ollut väärässä paikassa - niin epäsuhtainen tämä "kärkikamppailu" oli. Oranssi joukkue teki maalin kun sai tilaisuuden - musta joukkue taas onnistui tuhrimaan kaikki omansa , avopaikatkin. Musta joukkue näytti taitotasoltaan ja pelitavaltaan muutenkin juniorisarjan porukalta. Taitaa tulla musta kevät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukkoja maalin pelejä ollut väännöt Tapparan kanssa.
Valitettavasti jäähyt ratkaisi tänään pelin ja Tapparan hyvä ylivoima, joka ratkaisi voiton.
Tosipelit ovat vasta keväällä edessä, toivottavasti nämä tuomarit ovat silloin kesälomalla, järkyttävän alaarvoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niitäkin kommentteja ollut useastikin, Kärppien voittaessa itku tuomareista alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liigan kärkikamppailu, ja tuomareiksi nimetään parivaljakko, jonka ei pitäisi viheltää millään sarjatasolla.
Vaikkei tuomaripeli välttämättä ottelua ratkaissukaan, ei se kyllä mahdollistanut laatukiekon pelaamista kummallekaan joukkueelle. Tappara selvitti ottelun "tuomariviidakon" paremmin ja ansaitsi voittonsa.

Toivottavasti erotuomareista päättävä taho katsoi/katsoo ottelun, ja tekee tarvittavan johtopäätöksen, ettei vastaava toistu enää minkään joukkueen kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelaajathan he tietenkin joukkueena ratkaisee pelit.
Tuomarilinja oli erittäin huono, harmittaa kun ei osata edes alkeita, pelistä tuli erittäin huonotasoinen, Tappara käytti hyväkseen mahdollisuuden jonka he saivat ylivoimalla.
Harmittaa tuomareidenkin puolesta, kun eivät osaa edes alkeita, poikittaista mailaa selkään pitää aina rangaista.
Humalojan jäähy, Tapparan pelaaja löi neljä kertaa poikittaista mailaa ja hipaisusta jäähy kaksinkamppaillessa Humalojalle, kaikki odotti Tapparan jäähyä jopa Telian selostaja, se oli ensimmäinen ja Puljun ihmejäähy puhtaasta takakarvauksesta viimeinen, sitten yleisö heräsi, seebrat huomasivat reaktion ja kaksi kertaa Tappara sai sitten jäähyn, olisi pitänyt saada monta enemmän oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väritön, mauton, haluton! Yleisön täydellistä aliarvostamista pelaajien puolelta! Miksei kukaan ees uskalla esittää kunnon taklauksia?
Yritän jaksaa kattoa kiekkoa kun keväällä oikeat pelit alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitolle sama, näitä runkosarjan pelejä on ihan liikaa. Mutta kuinka surkea oli meidän komos- ja neloskejut tänään ja lähes loppuun asti painettiin neljällä ketjulla? Tuo Mannerin lässytys menee jo yli hilseen, lähtis jo pois...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotaatio, mitä Manner harrastaa, osuu lopulta omaan nilkkaan. Kolmos-nelosketjussa miehet vaihtuu ottelusta toiseen, eikä kukaan heitä tiedä milloin pelaavat seuraavan kerran. Koita siinä sitten antaa näyttöjä ja vakuuttaa valmentaja. Virheiden pelkäämiseksi menee.
Manner puolustelee käytäntöä "tuoreilla jaloilla". Hah! sanon minä. Noilla jämä minuuteilla, mitä kolmos-nelosketju pelaa, ei taida tulla edes hiki saati väsy.

Ja loppujen lopuksi Kärppien peli tulee kaatumaan maalivahtipeliin. Annusen ailahtelevaisuus ja Rybarin epävarmuus ratkaisevat ottelut vastustajan hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pojat sarja on pahasti kesken, piikkipaikalla ollaan. Tässä ei yksittäinen tai parikaan huonoa peliä ratkaise mitään. Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (71)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image