Tappara löylytti Kärppiä, Manner huolissaan alavireestä – katso ottelukooste

Videokooste Tappara-Kärpät-ottelusta.
Liiga 6.3.2018 21:23 | Päivitetty 6.3.2018 22:46
STT, Kaleva

Tappara antoi vielä viimeisen muistutuksen iskukyvystään jääkiekkoliigan runkosarjan voittavalle Kärpille tiistaina Tampereella.

Vaikka Tapparan peli ei ole missään vaiheessa kautta rullannut edellisten mestaruuskausien malliin, sinetöi 5–1-voitto oululaisista lähes varman kotiedun pian alkaviin pudotuspeleihin.

Kärpät nukkui Hakametsässä etenkin irtokiekoissa ja maalinsa edessä, josta Tappara nautiskeli valtaosan maaleistaan. Eniten roolia otti Tomas Zaborsky, joka ohitti Jussi Rynnäksen kahdesti.

–  Toinen ja kolmas erä oli tosi hyviä. Pelattiin kovaa, viisaasti ja kimpassa, tamperelaisten päävalmentaja Jukka Rautakorpi iloitsi.

Murskaavasti runkosarjan vievä Kärpät on voinut ottaa viime kierrokset rennosti, mutta viisi tappiota kuuteen otteluun ei päävalmentaja Mikko Manneria paljon hymyilyttänyt.

–  Kun ei voita, valmentajan tehtävä on aina olla huolissaan. Tappara oli tänään tylyn tehokas toisessa erässä ja otti meiltä hengen siinä pois, Manner sanoi.

Kärppien ainoan maalin teki Kristian Vesalainen.

Kärppien Kristian Vesalaisen kommentit tiistai-illan Tappara-ottelun jälkeen.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Kärpät harjoittelee selvästi kevään tappioputkea varten. Noloja esityksiä, vaikka runkosarja menikin hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa huolestuttaa nämä viimeaikaiset Kärppien pelit, on jotenkin halutonta ja kovin huolimatonta, varsinkin omalla puolustusalueella, tuossa kuvassakin puolustaja nojaa mailallaan jakoihinsa ja katselee, kun kaveri pistää myöhemmin kiekon verkkoon näillä otteilla ei tulla pärjäämään pudotuspeleissä. Pelitaso on helppo laskea, mutta tason nostaminen totutun lepsuttelun jälkeen ei ole helppoa, nyt on kaksi peliä aikaa laittaa asiat kuntoon, sillä myöhemmin se on tosi vaikeaa. Ihmettelin Tappara-pelin tiimoilla paria asiaa, parasta peliä esittänyt kolmos-ketju hajotettiin kolmanteen erään, toinen jo kauden aikana usein arvosteltu ykkösylivoiman miehitys, Kukkonen ei kerta kaikkiaan kuulu siihen, hän ei enää ehdi muiden mukaan, eilenkin hän pyöri koko ylivoiman ajan täysin turhana, Kukkosen aika oli kaksi vuotta sitten, siitä kaikki arvostus hänelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä jo aiemmn eräälle kaverilleni ookailinkin. Ihmisiä kun ovat pelaajatkin. Tuo runkosarjan voitto tuli aivan liian aikaisin ja liian helposti. Maha on täynnä, eikä peli ole enää samanlaista. Pari peliä Manterella aikaa saada korjausliike tähän suuntaukseen, muuten matka voi loppua jo ensimmäiseen puolivälierään. Taidot eivät ole mihinkään kadonneet, asenne sen sijaan on. Nyt kysytään valmentajien ja kapteeniston kykyä hoitaa asenne kuntoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappara ikävä kyllä lukeutuu samaan kastiin HIFK:n kanssa. Näissä viimeisissä merkityksettömissä otteluissa kannattaa vain välttää loukkaantumisia. Olisi ollut melkein järkevämpi peluuttaa junnuja. Nyt hinta ollut jo loukkaantumisien kannalta kova, mestaruutta ajatellen. Vastustajan pelaajien kunnioittamisesta ollaan Suomessa vielä kaukana. Olen seurannut Sailion otteita, jopa hän on tehnyt korjausliikkeen, varmaan jokin Kärppien sisäinen linjaus. Kiekossa näillä nopeuksilla sattuu vahinkoja, sille ei mahda mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tarvitse hallille vaivautua kun yritys kadonnut. Ihan sama onko pleijaripaikka varma, mutta kun olen lipun hinnan maksanut niin toivoisi nakevänsä edes yritteliästä peliä. Miksei sitten vaan luovuta loppupelejä ja odota, että pleijarit alkaa. Maksavien katsojien aliarviointia tuommoinen surffailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen playoff- kierros ratkaisee suunnan, mikäli se selvitetään, kaikki on mahdollista. Tällä hetkellä peli näyttää olevan rikki. Puolustuspelaaminen koko joukkueen voimin on vajavaista, osa odottaa vapaalippua. Sarjan kestäessä nähty soljuva pelaaminen on hukassa, nyt odotetaan viivoilla seisoen. Ei sellainen ole voittavaa jääkiekkoa. Kolmoskentän nuorilla oikea asenne pelaamisessa, suunta maalia kohti, ei pyörähtäen reunoja päin kuten esim. ykkönen aivan liian usein. Montako laukausta eilisessä pelissä nähtiin Kärppien toimesta, aivan liian vähän, aneemista oli pelaaminen. Usko on edelleen kuitenkin kova Manner- kiekkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäpäs muusta siinä on kysymys kuin laakereilla lepäilystä. Runkosarjan voitto takataskussa, mitäpä tässä enää ponnistelemaan. Vaarallinen asenne, joka mm. maajoukkuetasolla on kostautunut "varman voiton" lipumisena sormien välistä viimeisen erän aikana. Tässä kannattaisi Kärppien muuttaa asennettaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Mukavuusalueelle on niin petollisen mukava jäädä. Kannattaa muistaa, että uudelleen käynnistyminen vaatii aina enemmän energiaa kuin koneen käynnissä pitäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti jo hävettää katsoa näitä Kärppäpelejä. Jopa liigan hännillä oleva Sport pelaa paremmin, vaikka on myynyt pois kärkipelaajat. Miten voi olla, että liigan kärkipaikkaa pitävä joukkue on liigan heittopussi ja pisteautomaatti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt muutama korjaava liike. Vois unohtaa sen "Saa tehdä virheitä", koska virheistä rankaistaan ja pleijareissa pahemmin. Siikaluoma ja Ronkainen liian hepposia pakkeja, joten niiden minuutit minimiin. Lisäksi Ronkaiselle vois sanoa, että pelaa vain varman päälle silloin, kun on kentällä - kuten Pokka teki aikoinaan. Nyt Ronkainen on liian useasti väärässä paikassa väärään aikaan. Oman maalin varjeleminen on jäänyt kokonaan pois, alivoima liian passiivista, syötöt menee minne sattuu jne. Alkukaudesta ei tällasia ongelmia ollut, vaikka vasta opeteltiin tätä tyyliä - paitsi syötöt on menny minne sattuu lähes aina. Kukkonen pois ylivoimasta ja ylivoimaan muutenkin vähän enemmän yllätyksellisyyttä. Nyt voi etukäteen kertoa miten mikäkin tilanne kehittyy ja mikä on seuraava siirto. Pelin pitäisi kehittyä, mutta Manner toteaa vain, että "Samalla pelillä mennään itsepintaisesti eteenpäin." Alkukaudesta se toimi - ei enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kausi on mennyt ihan suunnitelmien mukaan tähän mennessä, Liiga on tyytyväinen kun Oulusta ei kadonnut loputkin katsojat, Veikkaus on tyytyväinen yllätyksellisiin pelituloksiin, Kärpät sai taloutta paikattua runkosarjan voitolla. Kovat pelit paremmuudesta alkavat pian, kaikki vielä mahdollista, ja parhaat voittakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan hyvä, että notkahdus tulee nyt, kun otteluilla ei enää ole joukkueen pistesaldolle merkitystä. Manner voisi katsoa peiliin, nyt on se aika kun voi kokeilla ja muuttaa tarpeen mukaan ketjujen koostumusta, ketjujen peliaikaa yms. voittamisen kannalta pikku juttuja. Joukkue saa kohta kaipaamaansa lepoa, ja olen varma että pleijareista on toinen sävel. Takuuvarmasti tulee jatkumoa hällin kattoon. Lasusta olen huolissaan, mies ei ole koko kautena pelannut hintalappunsa mukaisesti kuin 2-3 ottelussa? Mikä miestä vaivaa vai onko floppi kuitenkin. Nuoret puolustajat saavat vastuuta, se on ihan hyvä eihän Reksa, Suoraniemi ja Tuohimaakaan olleet eka mestaruuden aikana iällä pilattuja. Rynnäs on iso mies ja pelaa paljon polvillaan, peittää paremmin NHL:n tyyliin kuin lyhyet molarit, ja pitkät kädet tuovat ulottuvuutta. Ihan normaalia peliä isolta maalivahdilta. Ja jos haluat tietää enemmän Kärppälätkästä since 1976, sano; -Onkamolainen, Please!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oululaiset paniikkinappula sormilla kun se alamäki alkoi mistä puhuin koko kaden.totuus iski.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo tiedot tietää kaikki jotka vähänkin seuraa kiekkoa. Oikeaa tietoa kehiin onkamolainen. Since 1958 onkimolainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämä kausi ole taputeltu. Runkosarjan voitto ja matka katkeaa pleijareihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oikea taso on tuossa voisi huolestua. Minne on kadonnut Junttilan ja ranskalaisen maalintekotaito? Leskinen vähän yrittää, mutta hänelläkin tehottomuus vaivaa. Käykö tässä sitten kuitenkin niin kuin asiantuntijat kauden alussa ennustivat, että Kärpät ei ole mitalisuosikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luotto Kärppiin ei horju tippaakaan, miestä kaatuu, mutta mestaruus on kirkkaana tavoitteena eikä epäilytä yhtään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti häviävät heti pleijareissa niin ei tarte kuunnella tästä höntäsarjasta koko kevättä taas

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

92
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
71
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
48
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
42
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
27
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
23
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image