Supercellin perustajat pumppaavat rahaa TPS:ään – "Uskomme lop­pu­pe­leis­sä, että urheilullinen panostus kannattaa"

Liiga 26.11.2019 22:26
STT

Ilkka Paananen: Uskomme loppupeleissä, että urheilullinen panostus kannattaa.

Mobiilipeliyhtiö Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja eivät ole tavanneet hakeutua julkisuuteen. Kun tulee puhe heidän jääkiekkorakkaudestaan Turun Palloseuraan, Suomen suurimmat veronmaksajat tekevät poikkeuksen.

SM-liigan syksyn puheenaihe on ollut TPS:n huono menestys. Seurassa on ollut syyskauden mittaan turhan paljon turbulenssia eli heilahtelua.

TPS:ää kolmatta kautta päävalmentaneen Kalle Kaskisen työsopimus katkesi dramaattisesti marraskuun alussa Jyväskylässä. Kaskinen ehti ennen JYP–TPS-ottelua vetää Hippoksella päiväharjoitukset, mutta illalla liigapelissä vastuuvalmentajana vaihtoaitiossa työskenteli jo Marko Virtanen.

Tätä ennen lokakuussa TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki oli ristipaineessa irtisanoutunut työstään.

– Seisoimme Anteron tekemien valintojen takana. Hän päätti lähteä itse, TPS:n enemmistöomistajiin kuuluva Paananen kertoo Helsingissä Supercellin toimitiloissa.

Hän on Kodisojan tavoin pumpannut viime vuodet kosolti rahaa konkurssikypsään TPS:ään. Paanasen mukaan kahdeksan miljoonan euron panostus ei arviona osu pahasti ohi.

– Uskomme loppupeleissä, että urheilullinen panostus kannattaa. Riippuu tarkasteltavasta aikaperspektiivistä, saammeko omiamme takaisin, Paananen sanoo.

Mustavalkoinen TPS-sydän

TPS:llä olisi eväitä olla yksi Suomi-kiekkoilun suurseuroista. Sellainen se oli SM-liigassa vielä vuosituhannen taitteessa, jolloin seura juhli kultasormisen päävalmentajansa Hannu Jortikan komennossa triplamestaruutta 1999–2001.

Sen jälkeen Kai Suikkasen valmennusopeilla tuli Suomen mestaruus 2010. Sitten alkoi korpivaellus. TPS oli 2013–15 kolme kertaa peräkkäin runkosarjassa 13:s.

Ari-Pekka Selinin ja hänet päävalmentajana korvanneen Kaskisen johdolla kurssi kääntyi runkosarjassa, mutta laadukkaan pelaajiston joukkue pettyi pudotuspeleissä kevät toisensa jälkeen.

TPS on joutunut taloudellisia tappioita paikatakseen myymään huippupelaajiaan.

– Sillä pystyttiin pitämään seuran talous siedettävänä. Se ei ole terve tilanne. Nenä ei ole vielä vedenpinnan yläpuolella, Paananen kuvailee TPS:n taloustilannetta.

Paanasen ja Kodisojan suhde turkulaiseen TPS:ään vaikuttaa pyyteettömältä.

– Nuorena poikana juostiin Kupittaan hallissa irtokiekkojen perässä. Silloin tuli hengitettyä TPS:ää, Kodisoja muistelee.

– Katsoin Kupittaalla TPS:n peliä ensi kertaa varmaan kuusivuotiaana. Sydämeni on TPS:n väreissä mustavalkoinen, Paananen kertoo.

Vahvoja rekrytointeja

Paananen ja Kodisoja arvioivat bisnesmenestyksensä salaisuudeksi sen, että he ovat pestanneet osaavia työntekijöitä oikeille paikoille. Sama filosofia on käytössä TPS:ssä: seuran hallitukseen nimitettiin elokuussa uudeksi jäseneksi kotimaisen kiekkovalmennuksen vanhempi valtiomies Erkka Westerlund ja hiljattain urheilujohtajaksi Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama, joka aloittaa toimessaan ensi vuonna toukokuun alussa.

–  Kaikki onnistuminen lähtee ihmisistä. Haluamme pestata oikeat ihmiset oikeille paikoille, Paananen sanoo.

TPS:ää valmentava Virtanen siirtyy ensi kaudella raumalaisen Lukon A-nuorten päävalmentajaksi. TPS:n tulevaa päävalmentajaa voi toistaiseksi arvailla.

–  Westerlund ja Urama ovat oikeita henkilöitä päättämään siitä asiasta, Paananen kommentoi.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä ei hunompaa sijoituskohdetta ole, kuin turun tepsukat. Lahjoittaisivat rahansa lasten liikunnan tukemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilu on aaltoliikettä. Joskus vuonna 94 joku kirjoitti Kalevaan miksei Oulussa pelata liigakiekkoa mutta Turusta tulee kaksikin joukkuetta. Kyllä se ” hunajata mulle”- meininki ärsytti kun tuntui että mestaruuksista pelaa enää TPS ja Jokerit. Eipä olisi uskonut että 2000- luvulla myös marginaaliin tuomituille on tullut menestystä, ja kohtahan Tepsikin sieltä kehiin taas palaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Urheilu on aaltoliikettä. Milloinkahan alkaa Kärppien korpivaellus? Todennäköisyys sille kasvaa ajan kuluessa. Ei sen puoleen, oululaislähtöisenä turkulaisena toivon Kärpille menestystä jatkossakin, mutta ilman muuta myös FC TPS:n kuuluisi pelata SM-liigan kärkipaikoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:41
Rinne vetää muodolliset hallitustunnustelut pikavauhtia – tavoitteena saada hallitus kasaan tiistaina
17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
109
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image