SM-liiga hermostui huu­mo­ri­vi­deos­ta, Kärpille huomautus

Kärppänä paikalla -videon kohtaus hermostutti SM-liigan.
Liiga 19.9.2012 13:21 | Päivitetty 19.9.2012 18:05
Lotta Eronen

Oulun Kärpät poisti keskiviikkona nettisivuiltaan suuren suosion saavuttaneen Kärppänä paikalla -videon saatuaan huomautuksen videosta SM-liigalta.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen vahvistaa, että Oulun Kärppiä huomautettiin videosta keskiviiikona. SM-liiga voi määrätä seuralle sakon, jos videot eivät siistiydy.

Huomautus liittyy videolla olevaan kohtaan, jossa homotellaan HIFK-leiriä. Vuorisen mukaan Kärpät on rikkonut SM-liigan sisäistä koodistoa liittyen hyvän maun rikkomiseen yleisesti sekä vastustajajoukkueeseen kohdistuen.

”SM-Liiga ei hyväksy toisiin seuroihin kohdistuvia alatyylisiä viestejä.”

Vuorinen ei kuitenkaan tyrmää videota kokonaan.

"Siinä on hauskoja kohtia. On ihan hyvä juttu, että erilaisia kiekkovideoita tehdään. Toivottavasti niitä tulee jatkossakin", Vuorinen kommentoi Kalevalle.

Junno: Huumoria hyvän maun rajoissa

Oulun Kärppien toimitusjohtajan Juha Junnon mukaan video poistettiin seuran nettisivuilta välittömästi.

"Ei ollut tarkoitus loukata ketään. Video on hyvin ja huumorilla tehty, mutta ehkä joku sanavalinta oli liikaa", Junno arvioi.

Huomautuksen jälkeen Junno oli yhteydessä videon tekijöihin.

"Nuhtelin heitä, että huumoria ja kepeyttä saa olla, mutta hyvän maun rajoissa."

Junno korostaa, ettei videosarja ole lopullisessa pannassa Kärppien sivuilla.

"Seuraava video on tulossa."

Junnon mukaan Kärpille ei ole tullut videosta negatiivista palautetta.

Siisti versio todellisuudesta kiekkokatsomossa

Kärppänä paikalla -videosarjaa tuottava Teemu Hostikka kertoo olevansa yllättynyt huomautuksesta. Videotuotannosta vastaavan yrityksen toimitusjohtaja Hostikka kertoo, että videoihin on kysytty ja saatu lupa Kärpiltä.

"Sisältöön olemme saaneet vapaat kädet. Video on vain hyvää huumoria, jossa ei loukata ketään vaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin."

"Tällainen alatyylinen ilmaisu on sallittu tämäntyyppisessä sketsissä. Samalla perusteella puolet Suomen tv-ohjelmista voitaisiin kieltä, kuten esimerkiksi Uutisvuoto", Hostikka huomauttaa.

Hostikka sanoo videon kielenkäytön olevan kiltti versio verrattuna todellisuuteen.

"Videosta loukkaaantuvat voivat mennä SM-liigan peliin kuuntelemaan, mitä katsomossa oikeasti huudellaan. Mutta hyvä, jos video herättää puuttumaan asiaan ja vähentää huutelua."

Hostikka ei usko, että huomautus vaikuttaa videosarjan jatkoon.

"Teemme sarjaa talven ajan. Hyviä uusia sketsejä on tulossa."

HIFK:n toimitusjohtaja kommentoi tiistaina Iltalehdessä, ettei HIFK:ssa ole pahoitettu mieltä videosta.

"Ei meitä pahasti pilkata. Mielestäni homottelu ei ollut pahantahtoista ja menee huumorin puolelle. Tekele oli kuitenkin moneen muuhun vastaavaan verrattuna laadukkaasti tehty ja jopa käsikirjoitettu".

Myös Valtanen piti videota pehmoversiona kannattajien huutelusta kiekkokatsomoissa.

 Kärppänä paikalla -video Youtubessa:
(huomautukseen johtanut kohta alkaa ajassa 1:24)

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

jos vuorisellä ei olis menny palkokasvi nessuun niin monikohan olis edes nähny kyseistä videoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokerit käytti juuri videossa mainittuja hopeisia kypäriä 90-luvun puolivälin paikkeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sketsissähän on pilkan kohteena se homoa huuteleva katsoja ja hänen idiootti assarinsa, jonka mielestä se on ok. Mikä tuossa on niin vaikea tajuta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään matsissa esiteltiin "feikki kovalainen". Naurunpyrähdykset oli aika vähissä... Jos huumorivideoita halutaan tehdä, niin jotain uutta olisi keksittävä. Jos vitsit täytyy väkisin vääntää, niin parempi jättää tekemättä. Vai voiko joku tosissaan sanoa, että "nauroin maha kipiänä kun näin videon"?? Tuskin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole ikinä nauranut maha kipiänä millekään videolle, vaikka ovat olleet hauskojakin. Ihan hauskahan tuo Kärppänä Paikalla-video oli, eikä pitäisi kaikkea ottaa niin tosissaan aina. Feikki Kovalainen on hupaisa hahmo, tosin muistuttaa olemukseltaan aika paljon Top Gear -ohjelman salaperäistä Stigiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sarkasmi (muinaiskreikaksi σαρκάζειν 'repiä lihaa') tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. Se voi olla joskus erittäin loukkaavaa tilanteesta, aiheesta ja ihmisestä riippuen. Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on (esimerkiksi "Olipa viisaasti tehty" väärin tehneelle ihmiselle).

Sarkasmia erehdytään usein pitämään ironian synonyymina. Sarkasmi on kuitenkin ironian alatyyppi ja poikkeaa ironiasta siten, että sarkastisella kommentilla on aina uhri eli on olemassa henkilö, johon kommentti kohdistuu.

Sarkasmia käyttelevää henkilöä luonnehditaan sarkastiseksi.

Sarkasmi on etenkin kirjoitetun huumorin muotona vaikea, sillä ilman sarkasmiin usein liittyvää ei-verbaalista viestintää sen ymmärtäminen voi olla vastaanottajalle hankalaa. Sarkasmi voi olla sekä hyväntahtoista että ilkeää, useimmiten henkilö johon sarkasmia käytetään, yrittää päästä tilanteesta, jollain samantapaisella keinolla. Esim: Henkilö A: Olipas taas viisaasti tehty!(Sarkastisesti) Henkilö B: Aivan, eikös ollutkin?"

Vuorinen ja kumppanit hei hereillä siellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Videohan nimenomaan parodioi jääkiekon fanikulttuuria! On mennyt SM-liigalta ja näköjään osalta täälläkin kommentoineista hiukkapikkasen ohi tämä huumori. Sarkasmi ja ironiahan tunnetusti ovatkin huumorin vaikeimmat lajit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

etekö ymmärrä tosikot huumoria,senkin ryökäleet,olettepa niin jääkiekkofaneja,että oksettaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa sakkia kertakaikkiaan pyörii tuon jääkiekon ympärillä. Ei vähänkään tee mieli lähteä sekaan katsomoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hyvä juttu, piti katsoa kolme kertaa yhteen pötkyyn, kivoja oivalluksia. Jatkakaa samaan malliin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä video luokittelee homot toisen luokan kansalaisiksi. Ilmeisesti Kärppiä ei kiinnosta saada seksuaalivähemmistöjä katsomoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No johan nyt, En itse kyllä jaksa naureskella noille homo- ja ruotsalaisjutuille, mut ex-oululaisena diggaan Kärppiä ja nykystadilaisena kannatan IFKta, ei juttu paha ollut, mutta näistä itsetunnon kohottamisesta muita haukkumalla kyllä puuttuu äly ja siksi helposti menee pieleen. Se on Helsingissä niin tuttua kauraa, niin tuttua, IFKn ja Jokereiden kesken...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SM-liiga puuttuu vitseihin ja sketseihin mutta antanut kaukalo väkivallan jatkua muutaman vuoden HIFKin ja Jokereiden puolelta! Kaksinaismoralistista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumoria joopa joo avohoidossa olevan jäkälän syöjän huumoria
Täysin mauton "zero points" yhtä paljon kuin Poroilla sarjataulukossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne homojutut vois karsia pois, myös katsomosta. Ihan sama asia kuin jos sanois että vammanen tai neekeri. Jollekki tulee paha mieli, enkä siis tarkota kukkahattutätejä. Eikä se mielen pahottaminen varmastikkaan oo tarkotus. On sitä parempaakin huumoria olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
28
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
27
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
24
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
19
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
15
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa
10
Yhdellä äänellä hävinnyt Markku Wilenius jatkaa Sitran hallituksessa – Hänestä tulee yksi kilpakumppaninsa Jyrki Kataisen esimiehistä
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image