Shaun Heshkan toi­pu­mi­sen­nus­te Kärppien ainoa hyvä uutinen – Kapteeni Kukkonen ihmetteli pikkupetojen vaisuutta HPK-tappion jälkeen: ”Ihmismieli on erikoinen eläin”

Kärppien peli ei lähtenyt lentoon lauantaina. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 1.2.2020 20:42
Janne Onnela

Eilen vakuuttavan voiton HPK:sta Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa ottanut Kärpät ei ollut lähelläkään perjantain virettään lauantain kotiottelussaan.

Ritaripaidat vetivät miekan vyöltään heti kiekon pudottua jäähän ja nappasivat jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla tukevan yliotteen isännistä. 

Kärpät ei toipunut shokkialusta tai noussut pelin vaatimustasolle missään vaiheessa iltaa, joten HPK vei täyden pistepotin ansaitusti mukanaan Hämeenlinnaan.

– Emme pärjänneet tänään alkuunkaan. HPK oli erinomainen, olisivat voineet tehdä kolme neljä maalia lisääkin. Justus (Annunen) piti meitä pystyssä, kärppäluotsi Mikko Manner tuskaili pelin jälkeen.

Katso tästä parhaat palat illan pelistä:

Videolla ottelukooste Kärpät-HPK.

Vierasjoukkue HPK:n mestarivalmentaja Antti Pennanen oli luonnollisesti tyytyväinen ritarijoukkonsa taisteluun.

– Pelaajilta hyvää vastuunottamista eilisen jälkeen. Kärpät sai lopussa muutaman tolpan, mutta tänään onnikin oli meidän puolellamme, Pennanen virkkoi.

HPK kaikessa parempi

Pennanen oli oikeassa, onni oli lopussa vieraiden puolella. Vain parisen minuuttia ennen ottelun loppua Radek Koblizek laukoi siniviivan tuntumasta kiekon HPK-maalin pystytolppaan, eikä se ollut oululaisten ainoa tolppakuti illan aikana.

Kärppien pelistä puuttui kuitenkin läpi illan voittamisen kiima, jota oli havaittavissa perjantaina Hämeenlinnassa. Vuorokauden aikana joukkueiden roolit kääntyivät ikään kuin päälaelleen.

Raksilassa oli lauantaina yksi kauden suurimmista yleisömääristä (5680) katsojaa, mutta kotijoukkueen esitys oli yksi kauden vaisuimmista.

Kärpät hävisi maalit ja laukaukset kohti maalia. Ohilaukauksia molemmille kertyi sentään yhtä paljon. Kärpät myös nappasi pikkukakkosia selvästi vastustajaa enemmän.

Vieraiden maalilla torjunut Joona Voutilainen joutui venymään kiekon tielle vain 15 kertaa illan aikana. Lukema on vierasveskareiden kauden pienimpiä Raksilassa.

– Puhuimme pelaajien kesken paljon siitä, että HPK:lta tulee tänään bounce back eilisen pelin jälkeen, mutta emme onnistuneet henkilökohtaisessa valmistautumisessa. Ihmismieli on erikoinen eläin, kärppäkapteeni Lasse Kukkonen summasi.

Kärppien peli ei lähtenyt lentoon lauantaina. KUVA: Jukka Leinonen

Läjä pelaajia taas maajoukkueiden käyttöön

Kärpät kertoi pelin jälkeen hyviä uutisia, sillä perjantaina ikävän näköisesti jalkansa loukannut kanadalaispuolustaja Shaun Heshka ei kärsi vakavasta vammasta. Lauantaina magneettikuvauksissa käynyt Heshka sai puhtaat paperit ja miehen kuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan.

– Kaikki näkevät, kuinka iso pelaaja Shaun meille on. Emme me pärjää, jos Shaun ei ole mukana, Manner huokaili helpotuksesta hyvien uutisten jälkeen.

Heshkan pikainen paluu olisi Kärpille tärkeä, sillä oululaisjoukkue menettää ensi viikolla taas tukun pelaajia eri maajoukkueiden käyttöön. Leijonien mukaan lähtee päävalmentaja Mannerin lisäksi lauantaina Kärppien ainoan osuman viimeistellyt Julius Junttila.

Tshekin maajoukkueeseen lähtee puolestaan jälleen Jakub Krejcik. Slovakian paitaan ensi viikolla pukeutuvat Michal Kristof sekä Patrik Rybar. Kirsikikkana kakun päälle myös Topi Niemelä lähtee leijonareissulle alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

– Katsotaan ketä jää ja otetaan A-nuorista lisää seppiä mukaan, Manner suunnitteli maajoukkueviikon puolustajakuvioita.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mestarit näytti miten iisisti tuli voitto ja että se perjantai peli oli se ohi peli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rädyt oli ja meni. Eikö pitäisi jo antaa muille mahdollisuus? Se että onnistuu alkukaudesta pari kertaa, ei voi riittää pelipaikan saamiseksi koko kaudelle. Tiukoissa tilanteissa näkee, miten hermot ei riitä, kiekko ei pysy lavassa ja peli menee väkinäiseksi näyttämiseksi. Esim junnuissa on paljon parempia pelaajia. Viisi tehopistettä on huono saavutus hyökkääjältä, kun niitä maalivahdeillakin on jo kaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko sanua, ei kokeilumaajoukkueille? Ne pellaajat, jotka on potentiaalisia, on siksi hyviä, että tuota kokeilua pitäisi tehdä vain kakkos ja kolmos liiga- linjan äijjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HPK lähti voittamaan ottelua ruman tappion jälkeen. Kärpät taas tuudittautui edellispelin hyvänolontunteeseen ja tuli ihan ansaittu tappio, Toki Heshkan puuttuminen näkyi hyökkäyspelissä. Se on hyvä palata välillä maan pinnalle vaikka sarjakärki ollaankin. Yhdeltäkään joukkueelta ei pisteitä haeta Liigassa ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko joskus koittaa tiukemmissa peleissä siirtyä kolmen ketjun peluuttamiseen? 4 kenttä pahasti pihalla koko HPK pelin ajan. Tiivistetään pelaamista niiden kanssa kenellä peli kulkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä kärppien pitää ansaita yleisön tuki joka ottelussa. pistejohto ei anna oikeutta lepsuiluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisi Manner jo vähitellen miettiä miten muutkin kuin ykkösketju saataisiin maalintekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peliin lähteminen tiukalla asenteella on kaiken A ja O, jos voittoa lähdetään hakemaan tutusta vastustajasta. Nyt tänä iltana ei sitä Kärpiltä löytynyt. Mutta kaikki kunnia HPK lle. Pelasivat joukkueena kurinalaisesti hyökkäys voittoista peliä ja ennen kaikkea vaikka johtivat 1-2 eivät tyytyneet tilanteeseen. Vaan asenne oli maaleja pitää tehdä vielä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:48
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
20:15
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
20:07
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
19:47
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
19:32
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii
19:20
Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Haapavedellä – liekit löivät katosta läpi pelastuslaitoksen saapuessa paikalle
19:00
Paljastunut murhasuunnitelma ajoi aatelisherran maanpakoon – sitten hän tuli Lappiin ja ryhtyi kirjailijaksi Tilaajille
83
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
62
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
48
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
28
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
24
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
23
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
14
Koronavirukseen kuoli Ranskassa yli 1 100 ihmistä vuorokauden aikana – Espanjassa kuollut runsaasti ihmisiä virukseen vanhainkodeissa

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Töitä tekkee ja palkka juoksee niin mikäs tässä on kotona istuskellessa. Vieressä istuskelee marsalkka vahva :) Lue lisää...
Mikäs tässä on töitä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image