SaiPa-valmentaja pyysi pelaajia luo­kit­te­le­maan jouk­kue­to­ve­rei­ta – vaihtoehtoina muun muassa "myrkyttäjä" ja "negatiivinen pelaaja"

KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 6.2.2020 17:28 | Päivitetty 6.2.2020 18:19
STT

Jääkiekon liigajoukkue SaiPa ajautui myrskyn silmään keskiviikkoiltana, kun Iltalehti kertoi SaiPan päävalmentajan Tero Lehterän pitäneen pelaajilleen palaverin, jossa pelaajien piti luokitella joukkuetovereitaan paperilapuille eri pelaajatyyppeihin. Tapahtumat sattuivat SaiPan vieraspelimatkalla Vaasaan 2. tammikuuta.

Lehterä kertoi Iltalehdelle tietäneensä kyselystä, mutta kiisti olleensa sen takana. Lehden mukaan joukkueen varakapteenit Teemu Ramstedt ja John Persson keräsivät laput takaisin ja repivät ne.

Torstaina SaiPa julkaisi Iltalehden uutisesta vastineen, jossa apuvalmentaja Tuomo Ropo kertoi olleensa palaverin ja kyselyn takana. Kyselyllä oli päävalmentaja Lehterän hyväksyntä. Pelaajia pyydettiin anonyymisti merkitsemään itsensä ja kanssapelaajan pelinumero roolien kohdalle. Roolit olivat ydinpelaaja, luotettava pelaaja, valikoiva pelaaja, negatiivinen/ulkopuolinen pelaaja ja myrkyttäjä.

– Tavoitteena oli se, että jokainen miettii omaa rooliaan joukkueessa ja sitä kautta lisää itsensä johtamista. Yhtenä merkittävänä tavoitteena oli myös löytää joukkueen ydinpelaajat, joihin joukkueen on luontaista tukeutua vaikeissa hetkissä, kuten esimerkiksi vastustajan maalin tai oman jäähyn jälkeen, Ropo kertoi SaiPan vastineessa.

Ropon mukaan osalle pelaajista jäi kyselystä negatiivinen tunne, ja joukkueen kapteenit ottivat seuraavalla pysähdyspaikalla asian esille.

– Keskustelimme asian kapteeniston kanssa läpi ja päätimme yhteisesti, että kyselyä ei toteuta. Kyselyssä käytetyt termit "negatiivinen ja myrkyttäjä" olivat minulta selkeästi virhe, Ropo myöntää.

SaiPa-johdon mukaan asia on käsitelty

SaiPan kapteenin Elmeri Kaksosen mukaan asia on käsitelty joukkueen kesken. Myös SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen on ollut tietoinen tapahtumista heti pelireissun jälkeen.

– Kapteenisto ja valmentajat ovat yhdessä todenneet, että kysely, joka jakaa pelaajat eri rooleihin, ei ole ollut oikea toimintamalli ja siksi kyselyä ei ole toteutettu. Tämä on ehdottomasti ollut oikea ratkaisu, Markkanen kommentoi.

– Asia on käsitelty koko joukkueen keskuudessa vielä tänään (torstaina) ja katseemme ovat jo huomisessa (perjantaisessa) SaiPa–KooKoo-ottelussa.

Ropo kertoo, että kiekkojoukkueen roolit ovat edelleen kirjattuna SaiPan pukukopin seinälle. SaiPa julkaisikin tiedotteessaan kuvan joukkueen pelaajatyypeistä. Myrkyttäjän tai negatiivisen pelaajan vaihtoehtoja ei kuvassa näkynyt.

Palaverin pitämisen jälkeen SaiPan pitkäaikainen kapteeni Ville Koho on ilmoittanut lopettavansa uransa, John Persson on jättänyt seuran ja Teemu Ramstedt oli joukkueen edellisestä ottelusta sivussa. Ropon mukaan asioita ei kuitenkaan voi liittää kyselyyn.

SaiPan kausi on sujunut heikosti, sillä joukkue on sarjassa 12. sijalla. Kyselyn jälkeen lappeenrantalaiset ovat pelanneet 12 ottelua, joista se on hävinnyt yhdeksän.

MAINOS

Kommentoi

Hieman on johto hukassa joukkueen yhtenäisyyden ja tiiviyden rakentamisen kanssa,
kaivetaan eroavaisuuksia ja luokitellaan pelaajia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se löydy valmennuksen puolelta. Aina kun asioita lähestytään noin negatiivisen kautta, niin tarkoitus ei ole muuttaa tai parantaa, vaan hyljeksiä ja karkoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:11
Perustuslakivaliokunta kuulee parhaillaan turvapaikanhakijat vieraslajeihin rinnastanutta kansanedustaja Mäenpäätä
9:43
Tornion ja Pellon välille asen­ne­tut uudet no­peus­val­von­ta­ka­me­rat käyt­töön vasta kesällä – uudet kamerat mit­taa­vat jopa 32 autoa mo­lem­mil­ta kais­toil­ta Tilaajille
9:34
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
8:52
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
7:35
Ainakin 11 ihmistä kuoli asehyökkäyksissä vesipiippubaareihin Saksassa – myös epäilty löytyi kuolleena
7:00
Päivän leffapoiminnat: Alakuloinen jännäri varoittelee tulevaisuudesta – populistinen presidenttiehdokas on kuin nykypäivän hahmo
7:00
Älä tyydy tavanomaisiin laskiaispulliin – kokeile aivan uusia täytteitä tai yhdistele perinteisiä omaperäisesti Tilaajille
26
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
19
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
15
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
10
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
7
Kysyimme, miten opettajien kohtaamista vaaratilanteista ilmoitetaan – "Suurin osa ilmoituksista on oppilaiden aiheuttamista väkivaltatilanteista"
7
Äänestysinto on nousussa Yhdysvaltojen demokraattimielisillä alueilla – lupaa hyvää Trumpin kaatoa yrittäville
6
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamulla Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan itäosassa, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

ministerien virka autot

Onnellinen ihminen ei kadehdi. Ei ketään, ei mitään, ei missään. :) Lue lisää...
VELATON VARALLISUUTE...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image