Rynnäs lähtee, Iiro Tarkki tilalle

Kärpissä mestaruuden voittanut Jussi Rynnäs palaa Pohjois-Amerikkaan. Nyt porilaisvahti yrittää NHL-läpimurtoa Dallasin organisaatiossa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 8.7.2014 9:01 | Päivitetty 8.7.2014 9:13
Kimmo Siira

Ovet Kärppien maalivahtiosastolla käyvät molempiin suuntiin. Kärppien mestarijoukkueen avainpelaajiin kuulunut Jussi Rynnäs siirtyy takaisin Pohjois-Amerikkaan, kuten alkukesän aikana oli jo uumoiltu.

NHL-seura Dallas Stars julkisti Rynnäksen, 27, sopimuksen tiistain vastaisena yönä.

Ennen kärppäpestiään Rynnäs yritti läpimurtoa Toronto Maple Leafsin organisaatiossa, mutta lopulta porilaisvahti sai pelata NHL:ssä vain kolme ottelua.

NHL-pelipaikka on lujassa myös jatkossa. Dallasissa Rynnäksen maalivahtikollegoita ovat Kari Lehtonen ja Anders Lindbäck.

Kärpät puolestaan julkisti tiistaiaamuna maalivahti Iiro Tarkin kaksivuotisen sopimuksen. Viime kaudella Tarkki edusti KHL:n Salavat Julajev Ufaa ja Ruotsin liigan Linköpingiä.

Tarkin, 29, piti tulla Kärppiin jo kaudeksi 2011–2012, mutta siirto kariutui, kun pelaaja sai NHL-sopimuksen Anaheimiin.

Tarkin isoveli Tuomas torjuu nykyisin kiekkoja JYPissä.

Kärpillä on kasassa laadukas maalivahtikaksikko, sillä kevään mestaruuden takuumies Tomi Karhunen jatkaa uraansa Oulussa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Karhu on ykkös mokke.Iiro Tarkki 2 mokke joka on 5 vuotiaan tasonen ja imu:):):):)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Rynnäs saanu finaaleissa edes kunnon näyttöpaikkaa, pääsyy oli se et nivunen oli ns skeidana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemma myös Karhunen lähtökuopissa joten ensi kaudelle on vaikeaa löytää hyvä maalivahti kaksikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huippuhyvä maalivahti, mutta ei kuitenkaan korvaamaton. Ei tarvitse siitä olla huolissaan. Työpaikat vaihtuu muuallakin, ei sen kummempaa. Menestystä rapakon taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Jussille. Kiitos hyvästä työstä oulussa. Tsemppiä rapakon taakse. Ainut huoli meillä mistä saamme vertaisesi veskarin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei ole korvaamaton. Playoffseissa Karhunen nousi auttamatta Rynnäksen ohi ja toi joukkueen kanssa mestaruuden. Rynnäkselle tsemppiä tulevaan, vaikkakin suurimman osan ajasta katsomossa istuskelee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain oululainen pelaaja kelpaa, vain kantaoululainen... Hei kamoon, kelaa nyt vähän kuinka junttia vaihtoehtoa oot tarjoomassa. Ilman 2000-luvun tsekkejä ja kotimaisia kokeneita pelaajia Kärpät eivät olisi tässä tilanteessa, Suomen parhaana liigajoukkueena. Niin ja ilman Seppo Arposen visioita ja uutteruutta, Juha Junnon markkinointikykyjä, ja monia muita nimeltä mainitsemttomia. Rynnäksen panos kannattaa muista esim. tappiottomien ottelujen ennätyssarjasta. Rynnäs se tosiasiassa raivasi tien mestaruuteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kevväällähän tuo nähtiin kuka torjuu kun rynnäs on poissa:) tulevan kauden maalivahti järjestys karhunen=ykkönen tarkki=hyvä kakkonen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image