Puo­lus­ta­ja­jä­tin mailaveivi välähti: Hakanpään näytös Hakametsän illassa – Kärpät pöllytti Ilveksen

Näin se käy. Kärppien Jani Hakanpää veivasi yhden alkuvuoden upeimmista osumista Ilves-puolustaja Jarkko Parikan jalkojen välistä. Maalivahti Antti Lehtonen voi vain ihastella Hakanpään tempun nopeutta. KUVA: Eriika Ahopelto
Liiga 17.1.2019 21:07
Kimmo Siira

Jani Hakanpään nousu peruspuurtajien joukosta jääkiekkoliigan tähtipelaajaksi on yksi Kärppien lähihistorian hienoimmista kehitystarinoista. Takavuosina Hakanpää profiloitui puolustajana, joka keskittyi lähinnä oman maalin varjeluun ja helpon avaussyötön antamiseen.

Päävalmentaja Mikko Mannerin opastuksella Hakanpää on kaivanut pelaamiseensa uuden ulottuvuuden, jota pelikaverit ja katsojat saivat torstai-iltana Tampereella jälleen kerran ihastella.

Takalinjojen 195-senttinen johtohahmo näytti kahdella avauserän ylivoimamaalillaan suunnan, kun Kärpät pöllytti Ilveksen 1–4.

Jani Hakanpää lyö ylivoimamaalilla Kärpät johtoon.

0–1-osuman Hakanpää ohjasi maalin edestä. 0–3-maalia edeltänyt tapahtumaketju oli jääkiekkotaidetta kauneimmillaan: Hakanpää sai kiekon maalin kulmalle ja veivasi sen kaikkien hämmästykseksi verkkoon Ilves-puolustaja Jarkko Parikan jalkojen välistä jonglöörin taidokkuudella ja nopeudella.

Hakanpäätä, 26, ei ole aiemmin tunnettu jääkenttien herkkäkätisimpänä kiekonkäsittelijänä, mutta nyt puolustaja esitteli tempun, jota kelataan koosteissa vielä monta kertaa.

Hakanpään onnistumisten välissä Jasper Lindsten (1+1) ehti iskeä vastahyökkäyksestä Kärppien 0–2-maalin.

Kärppien Jasper Lindsten iskee alivoimamaalillaan Kärpät 0-2-johtoon.

Kolmen maalin kimaran jälkeen ilta oli käytännössä paketissa. Ilves sai pientä toivoa Eemeli Suomen toisen erän 1–3-kavennuksesta, mutta Kärpät piti pään kylmänä isäntien hetkittäisten pyöritysten aikana, eikä päästänyt Ilvestä enää iskuetäisyydelle.

1–4-lukemat sinetöi ottelun lopussa tyhjään Ilves-maaliin Ville Leskinen, joka keräsi ottelussa kolme tehopistettä (1+2). Leskinen nousi Liigan pistepörssissä jo toiseksi (19+19=38). Leskisen edellä on vielä HPK:n Teemu Turunen (17+24=41).

Jani Hakanpää venyttää Kärpät 0-3-johtoon Tampereella.

Ennen torstain ottelua Kärpät oli hävinnyt viidestä edellisestä vieraspelistään neljä. Ilvestä vastaan esitys oli totutun tehokas ja tyly.

Kärppien seuraava ottelu on lauantaina koti-Raksilassa, jonne saapuu vieraaksi Ässät.

Lue lisää 18.01.2019 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Hakanpää taklaa puhtaasti ja kovaa, harvinainen kansainvälisen tason puolustus pelaaja, Suomen neitikiekossa itkupillit ja tuomarit antaa jäähyjä, joten täällä vaikeaa kehittyä. Tuomareiden silmien edessä häntä vastustajan pelaaja taklasi väärin Hakanpäätä selkään, taklaus oli erittäin myöhässä, joista automaattisesti tultava jäähy, onneksi ei loukkaantunut, pahimmat mahdolliset vammat tulee polviin ja ranteisiin, erityisesti myöhästyneissä, joihin kukaan ei osaa varautua, vielä kuolleesta kulmasta, kiekkoa pelattiin kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuomarit antoi taas pelata kärppien mailanhakkaamis ja poikkari kiekkoa surutta ja eikä tullut jäähyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisipa olla ensimmäinen SM sarja peli, jossa ei ollut paljon mailaanhakkaamis ja poikkari kiekkoa, jota kaikki muut paitsi Kärpät surutta pelaa.
Ilvekselle oli kuoleman peli taas kerran ja pelasi kohtuu asiallista jääkiekkoa, alkoi jo näyttää siltä että tämähän alkaa jo muistuttaa oikeaa jääkiekkoa.
Kuitenkin kylmä rinki oli päässä 3-1 tilanteessa, maalin peli, koska tuomarit tulisi antamaan Kärpille varmasti helpon jäähyn, siitä olisi voinut Ilves tehdä maalin ja tulihan se Ronkaiselle herrasmies pelaajalle yksi puolisesta tappelusta, jossa varmasti Ilves pelaaja ei tehnyt mitään, hah.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman huomasin itsekin. Kärppien hakkaamista mailalla, huitomalla ja poikittaisella. Ihme, ettei tähän puututa. Vai onko niin, että sarjakärkeä saa hakata, koukkia ym mailahäirintää. Nyt oli vuorossa Ilves, seuraavaksi Ässät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauhallista pelaamista ja pelin hallintaa.
Tyhjiä jäähyjä totutusti Kärpille tuli liikaa, se oli miinusta.
Hipaisusta SM liigassa tuomarilinja jakaa jäähyjä.
Voimapelaajat ja puhtaat kovat taklaukset kielletty, mikä harmittaa ovat erittäin tärkeä osa jääkiekossa.
Siistein peli pitkään aikaan, mutta Jari Sailion käsille hakkaaja olisi pitänyt laittaa jäähylle ehdottomasti, kipeää teki, toivottavasti ei tullut murtumaa, kun palasi vielä jonkun vaihdon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakanpäällä on kädet! Jösses mikä maali, ja vielä pakin jalkojen välistä.
Eiköhän ole jatkossakin Hakanpää yv:ä maalivahdin ja pakkien kiusana.
Pelaaminen joukkueelta oli muutenkin taas sitä mitä odottaa sopiikin, kun sarjajohto on 20 pinnaa! Lieneekö joku ennätys jo tässä vaiheessa kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään Hakanpäältä pois, mutta ei se tuota tarkoituksella pakin jalkojen väliin vienyt. Tuuria oli matkassa, että sai laukauksen lähtemään ahtaassa pakassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olihan taas otteluohjelma laadittu kärppien eduksi kun saanut levätä rauhassa ja ilves eilen pelasi mikä rokotti paljon ilves pelaajia.tuomarit oli taas heikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kaiken lisäksi Kärpät on ollut tälläkin kaudella parempi kuin yksikään toinen joukkue. Silläkin on osansa 20 pisteen etumatkaan liigan kärkipaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinkö. Kärpillä on jokainen vieraspeli monen sadan kilomerin päässä ja aina reissuun edellisenä päivänä.
Usein useampia pelejä vierasottelukiertueilla ja etelän joukkueet pelaavat piirisarjaa ( tasokin sama), kuin käsipallossa.
Tai vieraspeli ja kotipeli heti seuraavana päivänä joten otteluohjelmasta on turhaa etelän jengien kitistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hienoa katsoa Jasper lindnstenin peliä ei itsekäs pelaaja👍😀😀😀

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen Lipon, Ac Oulun ja Kärppien ikuinen fanittaja, joten en ymmärrä vastakkain asettamista sitten ollenkaan.
Oulun kaikki urheilu on erittäin tärkeää minulle ja niiden kaikkien menestys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisesti Oulun kaupunki ja sen johto ontehnyt historiassa oikeita asioita, urheilukaupunki on Oulu nyt ja tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa taas todella naurettavan onnettomat tuomarit, tuli Kärpille todella helppoja jäähyjä, suorastaan lahjoja Ilvekselle, taisi heitä jopa hymyilyttää vähän.
Ronkainen ja Hakanpää sai väkivalta jäähyt, suojatessaan miehekkäästi omaa maalivahtia ja maalia, taisi heikompi Ilves pelaaja kaatua.
Kohtelias vastustajan ojentaminen kuuluu jääkiekko kulttuuriin, sitä arvostetaan maailmalla, vastustajan tyhmimmät luupäät laitetaan järjestykseen, Suomessa he saavat nauraa kun hankkivat jäähyn ojentajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NHL pelissä tuomarit ei anna jäähyä kun puolustaa omaa maalivahtia. Siksi maalivahdin päälle SM liigan tapaan ei ajella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NHL tuomarit ei olisi antanut yhtään jäähyä todella siisti peli oli Ilvestä vastaan. Kärpät joutui pelaamaan alivoimaa, 1 alivoima maali 2 ylivoima silti teki.
Toivottavasti puhdas, kova, kädet alhaalla, oikea aikainen taklauspeli lisääntyy, selän kääntely laidassa ja jäähynkalastus ja sukeltelu kitkettävä SM liigasta ankaralla kädellä, vastaavaa ei esiinny missään.
Valitettavasti SM liigassa taklataan kyynärpää(t) ylhäällä lähes joka kerta, niistä on tullut tapa kaikilla joukkueilla, mutta ei onneksi Kärpissä, Hakanpää osaa taklata puhtaasti, kädet alhaalla, painavasti ja sitten kovaa, kukaan ei loukkaannu, muutama (Petrell) sai henkisen kolhun ja fanit huudon ulos, ulos.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

16:32
WWF:n hallintoneuvoston johtoon valittu Eva Biaudet: Suojelutoimissa tulee huomioida vaikutukset paikallisiin ihmisiin
16:26
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
15:43
Uudenlainen musiikkipedagogin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirkkomusiikin koulutuksen
15:24
Rovaniemeläinen Mika Pajuniemi toimittaa aterioita varakkaiden turistien yksityiskoneisiin – "Loman jälkeen halutaan kotoista ruokaa" Tilaajille
15:13
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
15:08
Kova tuuli sytytti Ra­nual­la tur­ve­au­man pa­la­maan
15:05
Filee­raus­veitsi näyttää tämän kalan rinnalla leikkikalulta – Timo sai jään alta itsenäi­syyspäivänä ­siian, joka yltää kahden tiskialtaan päästä päähän: "Nyt tuli rekordi!"
59
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
53
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
45
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin seurayhteistyö koko Suomessa"
43
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
22
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
22
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
18
Lakon vuoksi jumiutuneet lähetykset saapuvat uuden postin mukana – Posti pyrkii toimittamaan lähetykset jouluksi, mutta viimeiset kirjeet voivat saapua perille vasta tammikuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image