Porilaiset katkaisivat Kärppien voittoputken, edes Suomi 100 -mailat eivät auttaneet - katso huippuhetket

Kärppien pitkä kotivoittojen putki tuli lauantaina päätökseen, kun Ässät haki Oulusta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.
Liiga 2.12.2017 19:39 | Päivitetty 2.12.2017 19:59
Janne Onnela

Suomi 100 –juhlaottelun Raksilassa voi kiteyttää Kärppien osalta yhteen lätkäfaktaan: jääkiekko on maalintekopeli.

Maalinteon sietämättömään vaikeuteen Kärpät kompastui Ässiä vastaan. Oululaiset laukoivat peräti 82 kertaa, mutta maalinteossa onnistui vain Ville Leskinen.

Ässät laukoi 62 kertaa vähemmän, mutta lähti kasitielle kohti Poria silti voitto taskussaan.

–Kiitos ja anteeksi, tokaisi porilaisten päävalmentaja Jyrki Aho kätellessään kärppäluotsi Mikko Mannerta.

Manner ei ollut tappiosta huolimatta omiensa esitykseen tyytymätön.

–Tämä oli joukkueelta taas loistava suoritus. Vastustaja pelasi tänään niillä aseilla, jotka heille oli annettu. Meiltä jäi viimeinen silaus pois. Tällaisella esityksellä voittaisimme yhdeksän peliä kymmenestä. (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Kärppien ja Ässien välisen kamppailun toinen päätuomari koki kovia toisessa erässä. Ben Bloodin laukoma purkukiekko osui Anssi Saloseen.

Ykkösketju sortui näpertelyyn

Etenkin Kärppien ykkösketju sai hurjia myllytyksiä porilaisten puolustuspäähän. Laadukkaita maalipaikkojakin oli vaikka murskavoittoon oikeuttaviin lukemiin, mutta vedot menivät joko yli tai niiden edessä oli Ässien maalia vartioinut Andreas Bernard.

–Kun kaveri sai jumalmoodin päälle, niin olimme todella onnellisia jo tasoitusmaalistakin, Manner sanoi.

Kärppien ongelma kiteytyi ottelussa alkukauden pyörremyrskyn tavoin riehuneeseen ykkösketjuun, joka ei ole viime peleissä onnistunut maalinteossa.

Vitja sortui ajoittain myös Ässiä vastaan liian kauniin maalin hakemiseen, mutta totuuden nimissä ketju oli myös epäonninen.

Joukkueensa yleisilmeeseen Manner oli erittäin tyytyväinen. Kärpät hallitsikin pelitapahtumia melko suvereenisti.

–Emme ottaneet yhtään taka-askeleita, emmekä jääneet mököttämään maalittomuutta. Kaasu oli pohjassa loppuun saakka, ja lopussa haimme hanakasti voittomaaliakin.

Ottelun ikävin episodi nähtiin, kun Ässien Ben Blood osui Mikael Ruohomaata päähän. Ruohomaa jäi jäähän makaamaan, ja videohidastuksen perusteella Bloodille olisi kuulunut tilanteesta jäähy. Sellaista ei kuitenkaan vihelletty.

–Näytti, että jäähy olisi ollut aiheellinen, mutta nuo ovat tuollaisia epäonnisia törmäyksiä, Manner kuittasi.

Ben Blood ja Mikael Ruohomaa ajautuivat törmäyskurssille toisessa erässä. Kärppien ykkösketjua johtava Ruohomaa koki tilanteessa kovia, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Seuraava peli pihalla

Kärpät pelaa seuraavan kerran tiistaina Helsingissä ulkoilmaottelussa HIFK.ta vastaan. Ottelun ensimmäisen erän molemmat joukkueet pelaavat myös erikoispaidoilla.

Kärppien pelipaidan esitteli Ässät-ottelun avauskiekon pudottanut presidentti Sauli Niinistö.

Kärpillä oli käytössä jo Ässät-ottelussa erikoiskoristellut Suomi 100 –teemaiset mailat. Niistä maalittomuus ei kuitenkaan jäänyt kiinni.

–Ihan samoja mailoja ne ovat, ei tämä koskaan mene mailojen piikkiin, Manner naurahti.

Lue tästä erä erältä etenevä otteluseuranta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Joopa, joo, loppupuolella muutettiin ykkösylivoiman kokoonpanoa, mutta Kukkonen siellä vaan pysyi, ei näin maallikkona voi kuin ihmetellä.
PS. Lopettakaa hyvät ystävät kannanotot noihin Paavon 7000:een katsojaan, antakaa sen kirjoitella ihan omaksi iloksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yleisöä oli sen verran mitä oli paikalla väkeä. Ei Raksilaan saada väkiä kuin pitämällä siellä samalla toiset karnevaalit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipäs oikeen erottanut kumpi pelasi paremman ottelun Kärppien Aleksi Mäkelä vai
Ässien Aleksi Mäkelä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kai ne porilaisetkin juhlii Suomi100. Oletteko te niin olevinaan, että vain Oulussa juhlitaan Suomea. Naurettavia Kärppiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas jäätiin alle 7000 katsojan vaikka juhlapeli ja Presidenttikin paikalla. Nyt vaan ihmiset sohvilta hallille niin saadaan voittava tunnelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai tiedät mikä on hallin yleisökapasiteetti? Niinpä 6 614, että et saa sitä yli 7 000 sinne vaikka kuinka haluaisit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos käynnistä täällä Oulussa. Ja sehän oli ollut Porin Patapaidoille suotuisa sekä voittoisa. Fyysinen kosketuksen tasoinen tervehtiminen, se oli iso tämän illan asia. Ja ehkä ennen kaikkea se, kun 3 lahjakasta Ässien pelaajaa vastasi tähän tervehtimiseeni. Käsittääkseni he olivat Kärki, Matushkin sekä Varttinen. Todella hienoja pelaajia kaikki. Toivon Simon Suorannan pikaista paluuta takaisin askiin, toki sitä myöskin.

jk. tottakaitten taputin heidät jään jälkeen ja sekä halusin kannustaa ja kiittää Andreas Bernardia vielä aivan erikseen...

Yst. lämp. terv.:-assamies-, -Oulu-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bloodin törmäykset ovat enemmän kuin todennäköisesti tahallisia temppuja. Kun kaksi metrinen 120 kiloinen nelosketjun duunaripelaaja törmää Kärppien ykköshyökkääjään ilman mitään väistämisen aikomustakaan, pitäisi tuomarin olla hereillä ja kylmästi antaa vähintään 10 + pelirangaistus. Tämä on nykyään Suomikiekon oksettavin piirre tällä hetkellä. Tekeekö Kärpät samaa en tiedä, tosin Kärpillä ei ole tällaiseen "duuniin" sopivaa pelaajaa. Ja jos haluat tietää Suomi jääkiekosta vielä enemmän, sano; -Onkamolainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TV kuvan perusteella nosti vielä kyynärpään ylöspäin, täydellisesti pelin ulkopuolella ja tuomarit eivät nähneet. Jopa Kärppä vastainen selostaja sanoi ensimmäisen kerran että nyt oli selvä vahingoittamisyritys ja pitää tulla jäähy, ei kuinka paljon, mutta oikeuden mukaan siitä ei voi antaa muutä kuin 5+20 minuuttia ja ulos, tai ei jäähyä. Muutenkin Ässät oli alakynnessä koko pelin ja ilman kiinni pitämistä ja poikittaista mailaa käyttämättä olisivat hävinneet selvästi. Jälkiviisaana mielestäni Kärppien olisi kannattanut vastata samalla mitalla, mutta kovilla puhtailla taklauksilla, koska Ässät oli ihan poikki eilisen pelin jäljiltä. Mutta tämä tuomaripari tekee nästä peleistä tasaisia salliessaan sääntöjen vastaisen estämispelin, poikkarit, huitomiset, kiinnipitämiset, mitä ei missään muualla isossa maailmassa sallita. Kärpät oli niin ylivoimaisia, että voitto olisi pitänyt helposti tulla. Tulosta pitää kunnioittaa ja sitä ei voi muuttaa. Ilmeisesti Kärppien on otettava myös kovat otteet käyttöön, siihen jokainen joukkue pystyy, erityisesti heikommat, koska SM liiga sallii sääntöjen vastaisen pelaamisen!! Onneksi Kärppien ykkössentteri ei loukkaantynut, minkä ei kuitenkaa pitäisi estää kurinpito käsittelyä, koska katastrofin ainekset oli ilmassa. Ilmeisesti Ruohomaa sai päähän kohdistuneen taklauksen hyvällä tuurilla siten ettei pommi osunut vaan kovaa hipaisi ja liikeradat eivät seinään pysähtyneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais opetella pelaan ylivoimaa. Melko surkeaa katseltavaa. Vois vaikka vaihtaa ylivoima valmentajan, kolmas vuosi jo menossa yhtä surkeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ässät puolusti hyvin maalinsa edustan, eikä Kärppien pelaajat onnistuneet ohittamaan Ässien nro 1 stä, kuin Leskinen kerran. Mutta hieno ottelutapahtuma joka tapauksessa. Mahtava Maamme laulu torvisoittokunta säestyksineen, kuin presidentin avauskiekko esiintymisineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisia pelejä tulee pitkässä rundissa, mutta Kärpät pääsee tästä yli ja ottaa seuraavassa pelissä voiton Hifkistä vaikka peli pelataan ulkojäällä. Ykkösketju vetää henkeä 2-3 viikkoa mutta joulutauon jälkeen tammikuussa alkaa taas verkot soimaan. Tämän takia jarruketjujen pitää pystyä ratkomaan pelejä näitä henkisesti ja fyysisesti raskaita nuhjaamis- että mailalla hakkaamispelejä. En paljon tutki tilastoja mutta 3. ja 4. ukot ovat ilmeisesti tunnollisesti puolustaneet viisikkoina koska Kärpille on tehty vähiten maaleja. Toki meillä on Suomen tämän hetken paras maalivahti mutta rikkominen ja raastaminen ei riitä kun on Isot Bileet ja Kandamalja tähtäimessä, eli maaleja huutaa maailman lapsi; -Maaleja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

74
JHL:n lakko Oulussa: Liikuntapaikkoja ja henkilöstöruokaloita suljettuna, ikäihmisten ja vammaispalvelun ruuat toimitetaan
27
Eläkeläisten nöyryytys saa loppua – taloudellinen turva on hyvän vanhuuden yksi iso tekijä Lukijalta
13
Oulu kilpailuttaa lastensuojelun toimijoita, jatkossa palveluntuottajilta edellytetään aiempaa enemmän laatua
10
Ulkomailla rötöstelevälle on lottovoitto syntyä Suomeen - Suomi ottaa lähes kaikki ulkomailla vankilatuomion saaneet vastaan, haluaisi muiden toimivan samoin
9
Tutkimus: Media kertoo yhteiskunnallisista asioista selkeästi, virkamiehillä ja poliitikoilla reilusti parannettavaa
9
Monessa kaupungissa yrittäjien avuntarjouksiin lakkopäivinä suhtaudutaan varauksella
8
Oululaisen Jukka-Pekka Metsävainion astrokuva valittiin Vatikaanin observatorion vuosikalenterin kanteen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

En ymmärrä mitä valtionvelka on. Ei siinä mitään ei nimittäin ymmärrä monikaan. Valtion velkaa ei ole tarkoituskaan maks... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image