Pelaaja-agentin ulostulo so­pi­mus­ku­viois­ta tuli Lasulle ikävänä yllätyksenä – ”En ole puhunut hänen kanssaan sen jälkeen”

Nicklas Lasu nousi otsikoihin keskiviikkona niin Ruotsissa kuin Suomessakin. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 3.2.2019 15:16
Janne Onnela

Kärppien ruotsalaissentteri Nicklas Lasu nousi otsikoihin keskiviikkona niin Ruotsissa kuin Suomessakin.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi Lasun siirtyvän ensi kaudella takaisin Frölundan intiaanipaitaan. Expressenin juttu oli höystetty Lasun pelaaja-agentti Patrik Aronssonin harvinaisen suorilla kommenteilla. 

– Mitään ei ole allekirjoitettu (Frölundan kanssa), mutta pian saattaa olla, agentti paukutti. 

– Voin vahvistaa, että Lasu hylkäsi Kärppien tarjouksen, mutta se ei tarkoita, että asia olisi loppuunkäsitelty, Aronsson jatkoi Expressenissä. 

Uutisen tultua keskiviikkona puolenpäivän aikaan julki Lasun puhelin alkoi soida Lahdessa, jossa Kärpät valmistautui Pelicans-otteluun. 

– Puhelin kävi kuumana muutaman tunnin ajan, mutta en vastannut kenellekään ja laitoin sen lopulta kiinni, Lasu kertoi lauantain Sport-ottelun jälkeen. 

Sovitteko agenttisi kanssa tällaisesta julkisesta ulostulosta asian tiimoilta? 

– Eipä sovittu. Hän teki sen ihan omin luvin. Siksi se tulikin minulle, jos nyt ei ihan shokkina, niin vähintäänkin yllätyksenä. En ole puhunut hänen kanssaan sen jälkeen. 

"Rakastan pelaamista Kärpissä"

Lasu pelasi göteborgilaisseuran riveissä kymmenen vuotta ennen siirtymistään Kärppiin toissa syksynä. Frölundassa lähinnä alemmissa kentissä operoinut sentteri oli fanien keskuudessa erittäin pidetty aivan kuten Oulussakin. 

Kärpissä Lasu on päässyt pelaamaan isossa roolissa ykkösketjun sentterinä koko kauden. Nyt ruotsalaisen laidoilla pelaavat Liigan maalipörssin kärkinimi Ville Leskinen sekä eilen kärppäpaidassa debytoinut Jussi Jokinen

Tuon kovempaa osaamista ei laituriosastolle kotimaan sarjasta löydy, joten voidaan puhua liigatasolla jopa unelmien pelipaikasta. 

– Rakastan pelaamista Kärpissä, Lasu totesi tyhjentävästi.

Sopimusasioitaan Lasu kommentoi sanomalla, ettei ole tehnyt päätöstä ensi kauden suhteen. Hän kertoo odottavansa todennäköisesti kauden loppuun saakka ennen kuin lyö mitään lukkoon. 

– On parempi odottaa oikean tunteen vahvistumista, kun et tiedä mitä teet. Pitää myös katsoa ketä on tulossa joukkueeseen ja ketä lähdössä. Käsitykseni mukaan aika moni pelaaja on jäämässä, Lasu pyöritteli.

Vaihtoehdot ovat kuitenkin vähissä. Lasu sanoo pelaavansa Suomessa vain Kärpissä. Ruotsissa ainoa vaihtoehto on Frölunda. KHL:n ruplakaukalot eivät ole edes vaihtoehto. 

– Pääsisin KHL:ssä luultavasti vain häntäpään joukkueisiin. Lisäksi perheelläni on täällä aivan varmasti paremmat oltavat, ruotsalainen näki. 

Avovaimon ja muutaman vuoden ikäisen tyttären viihtyvyys ja hyvinvointi ovat perhekeskeiselle miehelle tärkeässä osassa uutta työpaikkaa haarukoidessa. 

– En tule ikinä pelaamaan sellaisessa kaupungissa, jossa perheeni ei olisi mukana.  

Paluu Frölundaan lähempänä kuin jääminen Kärppiin 

Juuri perhe saattaa olla ratkaiseva tekijä vaakakupin kallistuessa Frölundaan. Pelillisesti Lasu tuskin pääsee yhtä suureen rooliin göteborgilaisseurassa, mutta perheen koti ja sukulaiset ovat Ruotsissa. 

Pelaajat eivät tässä vaiheessa kautta voi luonnollisesti kertoa täyttä totuutta sopimustilanteestaan. Pelaaja-agentit puolestaan tekevät hartiavoimin töitä saadakseen edustamalleen pelaajalle mahdollisimman hyvän sopimuksen. 

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho ei kuitenkaan usko agentin motiivien olevan tällä kertaa lisäeurojen tai kruunujen puristaminen esitettyihin sopimustarjouksiin. 

– Meillä on hyvin avoin dialogi, eikä siinä ole tarvinnut mitään pelejä pelata. Pelaaja on viihtynyt meillä ja agentti tietää sen. Frölunda on Lasun kotiseura, joten varmasti se on hänelle vaihtoehto, Aho totesi. 

Aho ei halua kommentoida nykyistä neuvottelutilannetta millään tapaa, mutta rivien välistä aistii Kärppien olevan Frölundaa heikommassa asemassa. 

– Lasu on tämän joukkueen kantavia voimia ja tärkeä pelaaja meille. Tämä kausi on kuitenkin se juttu, mitä nyt tehdään, Aho päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

"Lasu" fanipaitoja näkyi myös CHL finaalin katsomossa. Kyllä mies siellä tunnetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitän, että Kärppien palapelin tärkein osa on Lasu. Ei ole maalintekijä, mutta luo omalla aktiiviisella pelillään ja periksiantamattomuudellaan muille maalipaikat. Selkä ei suoristu ikinä tällä pelimannilla. On ollut loistava haku Kärpiltä.
Harmi jos lähtee, mutta lätkä ei voi mennä perheen edelle tietenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sen niin ole väliä missä harrastaa, pääasia että kunto pysyy hyvänä ja jopa nousee. Itsekkin nautin kovasti luistelusta ja hiihdosta.
Oikein mukavia treenejä kaikille .
Tervahiihdossa tavataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oluthuone on saanut nimensä muualta kuin omstajan mukaan ja siitä voi päätellä vastauksen kysymykseesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova oli asenne CHL:ssä, mutta Leskinen jäi kotiin kohtalokkain seurauksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella pidetty pelimies Lasu kyllä on. Harmittaa jos lähtee, mutta ymmärrän täysin myös jos kotimaisemat voiton vie. Keväällä Lasu nostelee kannua Oulussa ja fanit kyllä muistavat hänet yhtenä isoimmista ulkomaalaisvahvistuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Lasu jatkaa Kärpissä. Muuten, missä se kauan kaivattu uuden areenan päätös viipyy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Yritetään tietenkin saada Kärpistä vielä parempi sopimus, mitä tällä hetkellä on. Aivan selvästi vedätetään kuin pokerissakin. Sitten nähdään kenen pokerinaama kestää. Lasu on tavallaan saletissa tilassa, koska tietää, että ottajia on. Varmaan Frölundaan menee vaikka saman suuruisella sopimuksella mitä nyt Kärpissäkin on, koska perheellä on pieni lapsi, kouluiässä kohta, ei muuta vaihtoehtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on hyvä Ruotsinkielinen koulu ja siellä käyneet mm. Michail Nylanderin lapsista alkaen, ovat saaneet käydä Oulussa koulua, taitaa poika pelata nyt NHL:ssä. Oulssa on myös kansainvälinen koulu.
Kärpät tuskin alkaa huutokauppaan ei tarvitse.
Vaimo asuu Oulussa ja lapset.
Kukaan ei ole korvaamaton ja Kärpillä on taito valita hyviä pelaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa lähteäkin Oulusta. Oulusta ei kuulu mitään hyvää...ei kohta Kärpistäkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveiset Etelään, saattehan siellä haaveilla ja unta nähdä.
Teidän media ei kyllä näytä hyviä uutisia koskaan Oulusta, täällä niitä riittää.
IT alalla on tänä päivänä enemmän kuin koskaan jopa tuhansia enemmän, mitenkä Windos puhelimilla siellä menee, kun kovalla vauhdilla kaappasitte!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

14:55
Liitovarjoilija tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua
14:54
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
14:22
Auto ajautui ulos tieltä ja kierähti katolleen Kajaanissa, kuski loukkaantui lievästi
13:45
Porokello-sovelluksen ilmoittajien määrä on kasvanut 2500:lla alle kahdessa kuukaudessa – elokuussa poroja on vilkkaasti tiellä, mikä näkyy myös piikkinä kolaritilastoissa
13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
82
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
71
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
34
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
27
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
23
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
21
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image