Ot­te­luseu­ran­ta: Kärpät nousi Lukko-voitolla sarjakärjeksi - Kahden pisteen iltaa viettänyt Juho Lammikko pistepörssin ykköseksi

Lukon Heikki Liedes ottaa jäähyn, ja Lasse Kukkonen käy ilmaisemassa mielipiteensä Liedeksen käytöksestä.
Liiga 30.10.2019 18:30 | Päivitetty 30.10.2019 22:00
Janne Onnela

Kärpät ja Lukko pelasivat kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisensa Raksilassa keskiviikkona. Peli päättyi Kärpille 4-2.

Ottelu oli illan tynkäkierroksen kärkikamppailu, sillä Kärpät lähti otteluun runkosarjan toisena Lukon miehittäessä kolmospaikkaa.

Oululaiset nousivat illan päätteeksi jääkiekkoliigan piikkipaikalle ohi koko alkukauden kärjessä olleen Tapparan.

Katso tästä kuvagalleria illan pelistä!

Kaleva seurasi ottelua erä erältä. 

 

1.erä

Kiekkoilta alkoi kotijoukkueen kannalta hyvin, kun Kärpät pääsi vajaan kahden minuutin pelin jälkeen ylivoimalle Lukon otettua joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Erikoistilannepelaaminen ei ollut kotijoukkueelta tällä kertaa järin vakuuttavaa.

Erän ensimmäinen puolikas ei ollut järin vauhdikasta kiekkoa. Kärpät kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia Lukon saadessa pari harppuunahyökkäystä.

Kärpät pääsi ennen kymmenen peliminuutin täyttymistä vielä ylivoimalle, kun Lukon Liedes taklasi Joona Huttulaa. Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen syöksyi välittömästi muistuttamaan Liedestä käytöstavoista, ennen kuin raumalaispelaaja ehti jäähyaitioon.

Kärppien ykkösylivoima pyöritti pakkopeliä lähes täydet pari minuuttia mallikkaasti, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Muun muassa Pyörälällä oli hyvät paikat nousta Suikkasen rinnalle seuran parhaana maalintekijänä Liigassa.

Lukko siirtyi erän puolivälin jälkeen johtoon, kun Kärppien Miska Humaloja menetti kiekon omassa päässä Kristian Pospisille ja hetken päästä pelivälinen oli Vili Sopasen toimittamana kärppämaalissa.

Lukon Vili Sopanen maalaa Kärppien verkkoon 0-1.

Erän lopulla Raksilassa oli draamaa, kun Pospisil taklasi Kärppien Otto Karvista. Karvinen tulistui tilanteesta ja tiputti hanskansa. Kärppähyökkääjä lensi pihalle välittömästi.

Hetken tuumaustauon jälkeen myös Pospisil lähti Raksilan isoista ovista ulos.

Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin erän loppua kohti paremmin ja paremmin pelistä kiinni saaneen vierasjoukkueen johdossa. Raumalaisilla oli vielä viimeisellä minuutilla paikkansa kasvattaakin johtoaan.

Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 0-1. (Seurantajuttu jatkuu videon jälkeen.)

Lukon Kristian Pospisil taklasi Kärppien Otto Karvista. Karvinen tulistui tilanteesta ja tiputti hanskansa. Kärppähyökkääjä lensi pihalle välittömästi. Hetken tuumaustauon jälkeen myös Pospisil lähti Raksilan isoista ovista ulos.

2.erä

Kärpät vaihtoi yllättäen maalivahtia toiseen erään, kun kärppämaalille luisteli Justus Annunen Patrik Rybarin tilalle.

Pelillistä syystä vaihdokselle ei ollut, joten Rybar sai todennäköisesti ensimmäisessä erässä pikkukolhun tai tuli huonovointiseksi. Slovakkivahti oli vaihtopenkillä normaalisti varusteet päällä.

Annunen pääsi heti hyvin peliin kiinni, kun Kärpät joutui Topi Niemelän pikkukakkosen seurauksena alivoimalle heti toisen erän alussa. Lukon ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

Hetkeä myöhemmin Kärpät tasoitti ottelun. Ensin Mika Pyörälän maila katkesi hyökkäyspäässä. Pyörälän tilalle jäälle tullut Jussi Jokinen teki tasoitukseen vahvan esityön. Viimeistelytyöt teki Jesse Puljujärvi.

Lukko toipui kuitenkin nopeasti. Miska Humalojan kipparoima kolmosketju otti jälleen takaiskumaalin vastaan, kun Pathrik Westerholm vei raumalaiset 1-2-johtoon.

Erän puolivälissä Kärpät pääsi hakemaan tasoitusta jälleen ylivoimalla Tapio Laakson napattua kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Kärpät ei saanut maalia aikaan, mutta Lukko oli viimeistellä alivoimamaalin läpiajosta isäntien ylivoiman viimeisillä sekunneilla.

Erikoistilanteiden päätyttyä Kärpät iski tasoituksen tasakentällisin. Ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström tälläsi sydämensä kyllyydestä siniviivasta kiekon vieraiden maaliin. Syöttöpisteet kirjasivat Jari Sailio ja Jussi Jokinen.

Kärpät siirtyi toisen erän lopulla 3-2 johtoon, kun Lasse Kukkonen teki kauden ensimmäisensä.

Kärpät siirtyi erän lopulla 3-2-johtoon Puljujärven pohjustettua mainiosti maalipaikan Lasse Kukkoselle, joka viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa.

Molemmat saivat kokeilla erän lopulla vielä ylivoimalla kertaalleen, mutta lisäosumia ei nähty. 

Tilanne toisen erän jälkeen 3-2.

 

3. erä

Tasaisten ensimmäisten minuuttien jälkeen Kärpät siirtyi ottelussa kahden maalin karkumatkalle, kun Mika Pyörälä survoi pelivälineen Lukko-maaliin.

Osuma oli Pyörälän 175:s kärppäpaidassa. Sillä Pyörälä sivuaa Kai Suikkasen nimissä olevaa seuraennätystä Kärppien kaikkien aikojen maalitykkinä Liigassa.

Raumalaisten takaa-ajo jäi ihan pirteästä yrityksestä huolimatta lopulta vajaaksi. Tulostaulun lukemat vakiintuivat Pyörälän maalin jälkeen aivan viime minuuteille saakka.

Lukko haki vielä osumaa ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut.

Voitto kirjattiin Kärpille 4-2.

Tämä maali on Mika Pyörälän 175:s kärppäpaidassa. Sillä hän sivuaa Kai Suikkasen nimissä olevaa seuraennätystä Kärppien kaikkien aikojen maalitykkinä Liigassa.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Hanskat käsistä ei ole enää ulosajon arvoinen teko.
Karvinen osoitti miten käy kun toinen tekee rikkeen eikä tuomarit nosta kättä. Pospisil syyllistyi ulosajon arvoiseen sikailuun ajamalla hullun raivolla kyynärpäät ylhäällä suoraan tilanteen ulkopuolella Karvista suoraan päähän, eipä selvempää syytä olla päähän kohdistuneella taklauksella, tuomarit ei nosta edes kättä jäähyn merkiksi.
Teko on törkeydessään paljon pahempi kuin Tapparan Mäntylän Kärppien pelaajan pitkälle sairaslomalle aiheuttama päähän kohdistunut taklaus.
Karvinen taitaa olla luupää jos ei vakavaa aivotärähdystä tullut.
Karvinen osoitti Kärppämäisyytensä eikä jäänyt makoilemaa, vaan yritti telojaansa haastaa sikailusta tappeluun, pääsi onneton karkuun vaihtoaitioon, kun linjatuomarit tuli väliin ja telojan joukkuekaverit auttoivat, ettei saanut edes osumaa.
Valitettavasti nämä päähän kohdistuneet todelliset taklaukset menee Suomessa tuomareilta pelissä läpi.
Lukko pelaajalle ulosajo vasta tuomarikokouksen jälkeen.
Hanskat voi nykysäännöillä heittää pois, se on nähty monta kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukko oli 300 poikittaisen mailan illan tarjoilija.
Yleensä Lukko pelin jälkeen on pitkiä sairaslomia tullut, miten Lukko pelaajan telomalle Kärppä pelaajalle nyt kävi.
Kuka sanoo mistä Karvinen sai ulosajon?
Lukko pelaaja taklaa päähän sikamaisesti pitkän pelirangaistuksen arvoisesti, Karvinen hermostuu sikailusta ja antaa yhden iskun oikeutetusti sikalijalle.
Lukko pelaajan rangaistuksen pituus vähintään 5 peliä, riippuen historiasta, asiantuntija sanoi .
Edelleenkin ihmetyttää mistä Karvinen sai 5 min+ ulosajan, päinvastoin oli sankari kun antoi sikailijalle palautetta, vaikka karkuun oli sikailija menossa.
Karvinen vetiaition oveltai kiinni ja antoi asiaan kuuluvaa palautetta, josta en ole nähnyt ikinä tulevan rangaistusta..
Ps. tuomarit kokoontui ja sikaileva Lukko pelaaja sai myös 5+ ulosajon, nyt sitten pitkä pelirangaistus ja Karviselta anteeksipyyntö SM liigalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tiputtaa hanskat saa automaattisen 5+20. Siihen ei ole mahdollisuutta edes tuomarilla vaikuttaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiantuntijoita on monia. Ei tullut pelikieltoa ollenkaan. Pospisil näkyy olevan perjantai-illan kokoonpanossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Aivan sama. Vain pisteillä on merkitystä, kun runkosarjan sijoituksia ratkotaan. Ja nyt Kärpät on tasapistein Tapparan kanssa liigan kärjessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junttilalle kunnon ketjukaverit, Kristoffin kanssa ei peli kulje. Kristoff ja Koblitzek pihalle ja tilalle kunnon hyökkäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

silloin kun Suikkanen pelasi jääkiekko oli Jääkiekkoa eikä mitään hippasta ja päästä päähän koohkamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suikkanen oli kyllä parempi kuin Pyörälä. Ennen oli pelejä vähemmän ja taso oli kovempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suikkasen aikaan taso oli kova? Ei ainakaan Suomessa. Suomi noussut vasta 90-luvulla kansainväliselle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauden eka peli Lukko vastaan!!?? Nyt ymmän miksi Kärpät on noin ylhäällä sarjataulukossa, pelattu vain Tps ja jukureita vastaan vähä väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjassa pelaa 15 joukkuetta.

Kuinka monta kertaa Kärppien olisi pitänyt jo kylvettää Lukkoa, kun tänään oli kauden 17. peli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karvisen ulosajo täysin käsittämätön oikeusmurha mutta ei yllätä kun katsoo ketkä ottelussa viheltävät. Onneksi sentään linjatuomari näki tilannetta edeltävän Pospisilin suorittaman törkeän päähän kohdistuneen taklauksen kun päätuomarit eivät sitä halunneet nähdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se pudottanutkaan hanskoja (välitön ulosajo sääntökirjan mukaan)?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuomari olisi olisi viheltänyt jäähyn heti päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen, Karvinen olisi jättänyt kostamatta.

Nyt taklaus meni kokonaan ohi ja vasta jälkikäteen näkivät screeniltä Pospisilin törkeyden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päätuomari oli sijoittunut hyvin ja aivan taatusti näki taklauksen mutta ei reagoinut mitenkään. Mutta tätähän tämä SM-Liiga ja Kärppien sorsiminen on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taklausta ei olisi ollenkaan tullut, jos tuomari olisi viheltänyt jo siniviivalla Karviselle kahden minuutin estämisjäähyn Seväsen heitosta niskalenkillä katolleen, tai ainakin Pospisilin taklaus olisi tullut vasta vihellyksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän lukko kärsi oikeusmurhan kun pospisil joutu ulos kaukalosta.aina suositaan kärppiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain pisteillä on merkitys. Vain ne lasketaan kun sijoituksia runkosarjassa ratkotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image