Nyt puhuu taklattu kärppätähti Ivan Huml – ”Olen onnekas, ettei käynyt pahemmin”

Kärppien Ivan Huml (jäässä) toipuu tiistai-illan tällistään pikkuhiljaa. KUVA: Tomi Glad/Satakunnan Kansa
Liiga 17.12.2015 17:46
Kimmo Siira

Ässien Tapio Sammalkankaan brutaali taklaus Kärppien Ivan Humlin päähän on puhuttanut kiekkopiireissä laajasti tiistaista lähtien. Torstaina Sammalkangas sai Liigalta kolmen ottelun pelikiellon.

Mielipiteensä ovat lausuneet lähes kaikki muut paitsi taklauksen kohde. Huml kertoo nyt ensimmäisen kerran julkisesti oman näkemyksensä tapahtumista.

Tshekkihyökkääjä sai torstaina huonoja uutisia, jotka muuttuivat lopulta hyviksi.

– Minulla epäiltiin murtumaa yläleuassa, mutta uusimpien röntgenkuvien mukaan murtumia ei ole. Kipujen suhteen tilanne on jo parempi, mutta kasvoni ovat ruhjeilla.

"Pidän itseäni onnekkaana"

Huml on nähnyt taklaustilanteesta useita videoklippejä. Niiden perusteella pelaajan käsitys tilanteen vakavuudesta on vain vahvistunut.

– Kyynärpää tuli suoraan kasvoihini. Pidän itseäni onnekkaana. Jos isku olisi tullut yhtään alemmas alaleukaani, olisi voinut käydä todella pahasti.

Sammalkangas kuittasi taklauksen sanomalla, ettei ”siinä ollut mitään ihmeellisempää”.

Huml on tietoinen Sammalkankaan lausunnosta – ja hämmästelee sitä edelleen.

– Olen pelannut jääkiekkoa pitkään, myös NHL:ssä. Tämä oli kovin niitti kasvoihini. Ei voi kuin ihmetellä, jos tuollainen on hänelle normaali taklaus. Se ei todellakaan ollut normaali tai puhdas taklaus.

Odotatko Sammalkankaalta anteeksipyyntöä?

– En. Se ei ole tarpeen, eikä se muuttaisi mitään. Pelin jälkeen Sammalkangas oli pahoitellut tapahtunutta joukkuekaverilleni Atte Pentikäiselle. Haluan uskoa, ettei hän toiminut noin tahallaan, mutta videon perusteella voi päätellä jotain muuta.

– Tärkeintä on, että Liigan kurinpitäjä (Sampo Liusjärvi) linjasi taklauksen sääntöjen vastaiseksi, Huml jatkaa.

"Tällin jälkeen kuulin kopissa, että peli on 1–1"

Huml pysyi taklauksen jälkeen tajuissaan, mutta muuten ymmärrys ympäröivän maailman tapahtumista sumeni.

– Tällin jälkeen kuulin kopissa, että peli on 1–1. En vain tajunnut, että tasoitus oli syntynyt siitä taklausta edeltäneestä syötöstäni.

Sammalkankaan taklaus päätyi Liusjärven arvioitavaksi vasta Kärppien valituksen jälkeen. Liigan päävideotuomari ei pitänyt taklauksen jatkokäsittelyä tarpeellisena.

– En tiedä, millaisia videoita päävideotuomari näki. Mutta jos hän näki kaikki ne videot, jotka verkosta löytyvät, pidän hänen ratkaisuaan… no, outona, Huml muotoili.

34-vuotias Huml on kerännyt Suomen-vuosinaan paljon jäähyjä. Tulisieluinen tshekkihyökkääjä on syyllistynyt itsekin ylilyönteihin, mutta toisinaan on näyttänyt myös siltä, että Huml on joutunut tuomareiden silmätikuksi.

Uskotko, että oma kiistanalainen maineesi vaikutti tiistai-illan tapahtumien käsittelyyn?

– En usko, että vaikutti. Olisi todella surullista, jos vaikutti, Huml hymähtää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toimittaja voisi kysyä päävideotuomarilta mitä hän tilanteessa näki. Jos ei nähnyt kyynärpään osuvan kasvoihin niin usein käynti optikolla auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Videotuomarin entisen HIFK taustaisen toiminta hämmästyttää! Kentällä on neljä silmäparia tuomarina ja kukaan ei reagoinut mitenkään? Yleensä joku alkaa kertomaan jotain ja kokoonnutaan yhteen. Kärppä maaleja on tutkittu oliko korkea maila TV hidastuksista varmaan 5-10 kertaa tällä kaudella. Miksi Ihmeessä SM liiga ei voi myös vakavaa loukkaantumisia tutkia heti , varsinkin kun tuomarit ei nähnyt tilannetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta isku tehtiin olkapäällä.Kiertämällä se Humlin Päähän. Se oli makia paikka,jos siitä pystyy nauttimaan.
Ko. iskuun saadaan koko kehon massa voimaksi.Siksi vaarallinen!!
Kyynärpään käyttö olisi huomattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Humlin maine kaatuilijana perustuu kiekkokommentaattorien ja selostajien " määritelmiin " Esim
Timo Peltomaa J P Jalo, näki jokaisessa Humliin kohdistuneessa kampissa, koukussa ja poikittaisessa mailassa syylliseksi Humlin. Nuo kaksi ja monta muuta etelän vetelää kylvi Urho teeveessä kolme vuotta sitä paskapuhetta ja tulos on nähtävissä.
Puhuivat joka pelissä näyttelijästä.
Humlia sai tuomarien mieselstäkin koukkia ja hakata ja tuomarit etvät nähneet, mutta heti, kun Huml antoi takasin, niin lapa nousi sekunnissa pystyyn.
Huml oli syyllinen, kun katsoi kenelle syötti ja se oikeutti Ilta-Sanomien videotuomarin mielestä Sammalkankaan taklaamaan Humlia nähdyllä tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitan hyväksyvän kommentin jokaisen kirjoittamasi lauseen alle. Mitenkä voikaan olla samanlaiset mielipiteet, siksi koska tämä on täyttä faktaa. Tässä farssissa tuli kaikki edellä mainittu todistettua, saa nähdä jättääkö Etelän media ym. henkilöt Humlin lopultakin rauhaan ja kohtelee häntä ihmisarvoa kunnioittaen, oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Jälkeenpäin jo hymyilyttää kentällä olleiden tuomareiden käytös, vieno katse sivulle, hiljaa ja olivat ne vaivautuneita, kun Humlin teloja olisi pitänyt laittaa kentältä pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se Ivan vaikutti siltä, että se historiallinen törmäys hyökkäyspäässä vaikuttaa pitkään jossa et väistänyt kun nousit paitsio asemasta ja kaveri ajoi päin ja filmasi ja sait pelikiellon vaikka kukaan ei loukkaantunut. Tähtipelaajana sinä kiukuttelit Sinun hakkaamisesta ja myöhästyneistä taklauksista tilanteen takana ja sitten hiillostuit vähän aiheesta se sytytti kiusaamisen. Tuomarit otti sinut silmätikukseen samoin vastustajan ns. kovat pojat. Itse olisit ollut niitä kovempi ja vahvempi, mutta Sinähän olet huippu ja tähtipelaaja ja he eivät mitään Sinuun verrattuna todellisuudessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä ja paranemisia Iivanalle. Vimeisimmissä peleissä tuomaritkin ovat olleet jostain syystä kärppien vastustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:07
Henkilöauto suistui Pohjantieltä Oulussa puolenyön aikaan
8:33
Parhaat paikat menivät heti kättelyssä – ruuhkat Muhoksen Suviseuroihin olivat niin pitkät, että portit päätettiin avata aiemmin
8:14
Loppuunmyyty Qstock rikkoo jälleen kävijäennätyksensä – festivaalille odotetaan yhteensä 40 000 kävijää
8:00
Maistuisiko mehujää kesän trendidrinkistä tai kermainen jäätelö, joka maistuu limepiirakalta? Itse tehdyissä jäätelöissä sinä päätät maut Tilaajille
7:38
Migri: Vastaanottokeskuspaikkojen määrää vähennetään noin 800 paikalla – muutama vastaanottokeskus lakkautetaan kokonaan
7:00
Katsoja tuntee olevansa salakatselija, kun lapsi paljastaa vanhemmilleen sukupuolisen suuntautumisensa – dokumentti hämmentää avoimuudellaan
7:00
Naisten rakkaustarinassa on kaikki pelissä – pääroolit menivät oikeisiin osoitteisiin Rooney Maralle ja Cate Blanchetille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Jos Venäjä ottaa Suomen

80 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Hyvä Pudis. Turistin toholakkeet ajelee ihmisten päälle, kun kattelee pitkin jokien varsia. Sillälailla. Lue lisää...
Oulun poika

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image