Niskavamma ja hermovaurio päättivät ex-kärppä Joonas Komulaisen uran – "Loppuni am­mat­ti­jää­kiek­koi­li­ja­na tuli yllättäen ja va­roit­ta­mat­ta"

Joonas Komulainen pelasi pitkään Kärpissä, jonne hän siirtyi jo C-juniori-iässä. KUVA: BJÖRN LARSSON ROSVALL / Exponera
Liiga 7.1.2019 12:47
Heikki Uusitalo

Entinen kärppähyökkääjä Joonas Komulainen lopettaa uransa loukkaantumisen vuoksi. Komulainen on vasta 28-vuotias. 

Kuhmolaissyntyinen Komulainen siirtyi jo C-juniori-iässä Oulun Kärppiin. Kärpissä pienikokoinen hyökkääjä juhli mestaruutta kaudella 2013-2014. Seuraavalla kaudella Komulaisen tie vei Rauman Lukkooon ja sieltä matka jatkui Vaasan Sportiin.

Sport-hyökkääjä kohtasi vakavan loukkaantumisen viime vuoden helmikuun KooKoo-ottelussa. Kamppailutilanteessa Komulainen osui pää edellä laitaan, ja hän sai vakavan niskavamman. Tuo ottelu 2.2.2018 jäi miehen uran viimeiseksi.

Komulainen on kirjoittanut lopettamistaan koskevan avoimen kirjeen Sportin verkkosivuille. Viestissään hän kiittää kaikkia, jotka ovat häntä urallaan auttaneet ja kannustaneet. 

– Sain elää sitä pikkupojan unelmaa, josta pihapeleissä Kuhmon kentillä aina haaveiltiin. Ammattilaisuutta kesti kymmenisen vuotta ja se sisälsi ainakin paljon pelejä, matkustamista, mahtavia kokemuksia, voittamista, häviämistä, iloa, surua ja yhteisöllisyyttä. Varmasti monia muitakin asioita, mitkä unohtuivat nyt mainita. 

– Kuitenkin kaikella millä on alku, on myös loppu. Minun loppuni ammattijääkiekkoilijana tuli yllättäen ja varoittamatta, Komulainen toteaa. 

Hän kirjoittaa viestissään myös ajastaan Oulun Kärpissä. 

– Kuljin Kärppien junioripolun C-junnuista lähtien ja nousin edustusjoukkueeseen, siihen joukkueeseen, josta olin haaveillut viimeistään siitä asti, kun Janne Pesonen viiletti kuhmolaislähtöisenä kärppäpaidassa. Vuodet Oulussa ja Kärpissä olivat mahtavia ja lopuksi myös menestysekkäitä. Kiitos kaikille siitä ajasta! 

Komulainen voitti Kärppien riveissä mestaruuden. Uran viimeiseksi seuraksi jäi Vaasan Sport.

Komulainen kärsi pahoista vammoista jo ennen uran päättänyttä tapausta. Viimeinen niitti oli kuitenkin niskanikaman murtuminen ja vasempaan käteen tullut hermovamma. 

– Välillä harmittaa, välillä ei. Välillä tuntuu, että jotain jäi kesken, välillä että näin oli tarkoitettu. Asioita on paljon ehtinyt pyöritellä ja paljon tulee varmaan pyöriteltyä, mutta tärkeintä on, että olen alkanut löytämään uusia asioita jo siihen tilalle ja nautin niistä. 

Edelleen kivuista kärsivä Komulainen kertoo, että hän aikoo ottaa nyt aikaa itselleen. Hän haluaa päästä kiinni arkielämään. Kaikesta huolimatta hän vaikuttaa toiveikkaalta. 

– Asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin. Minulla kuitenkin jalat ja pää toimivat, välillä liiankin vilkkaasti.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Tavallinen jääkiekon seuraaja ei ehkä ymmärrä kuinka kovasta pelaajasta oli kyse. 165 cm mittaa, mutta ei antanut sen haitata vaan oli lähes mahdoton horjutettava jäällä. Peliäly huippuluokkaa ja todellinen herrasmies kentällä ja sen ulkopuolella. Kiitos Komu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joonas oli liukasliikkeinen taitava pelaaja. Mies on onneksi hengissä. Elämää on kaukalon ulkopuolellakin. Parempaa jatkoa Joonakselle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joonaksen "vikkelää" menoa tuli seurattua Kärppien junnujoukkueen sarjoissa aikoinaan.
Joonaksen junnuhistoriaa mm löytyy: http://www.junnut.com/T1/lue.php?ID=10060
Toivottavasti valitettavan loukkaantumisen seuraukset paranevat siedettäviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää mutta karua, Kiitos fanien puolesta olit toteuttamassa meidänkin unelmaa, kaikista ei tuu kiekkolijoita vaan faneja, muistetan sinut ahkerana maalin värkkääjänä, vastustajan kiusankappale, toivottavasti rupatellaan ja muistellaan hienoja hetkiä, nim. urheilija aina mutta katsomossa viimeinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Jääkiekolla on Suomessa runsaat 74 000 lisenssipelaajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä ja parempia päiviä Joonakselle. Nyt pitäisi Jääkiekkoliton ja Urheiluliiton että vastaavan ministerin herätä. Miten on mahdollista että jääkiekkokaukalossa saa tahallaan aiheuttaa vakavia vammoja toiselle ihmisille ilman konkreettista rangaistusta. Pelaajat ovat työsuhteessa seuraan eli eikö heitä koske myös työturvallisuuslain säännökset. Miten vakuutusyhtiö suhtautuu kun pelaaja tulee työkyvyttömäksi häneen kohdistetun rikoksen, pahoinpitelyn tai vamman tuottamuksen takia, saako hän eläkkeen ? Kaukalossa saa nykyään pahoinpidellä vapaasti toista pelaajaa "taklauksen" nimissä ryntäämällä takavasemmalta kädet ylhäällä toisen selkään kyynärpään päähän kohdistettuna. Pahimmat sikailijat vielä hyppäävät viimeisen luistelupotkun aikana mikä tietenkin antaa iskulle lisää voimaa. Komulainen on pieni kokoinen taitopelaaja ja altis muutenkin loukkaantumiselle. Nykyään osalla joukkueista on 4. ketjussa kaksi metrisiä korstoja joiden pääasiallinen tehtävänä kaukalossa on vahingoittaa vastustajan pelaajia. Näitä ulkomailta tulleita pelaajia löytyy useista etelän joukkueista. Onneksi Kärpät on vielä taitolinjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä Martinniemen Mhaoudin kanssa.
Suomessa huudetaan nyt on tunnetta pelissä kun pelaaja joka ei osaa muuta kuin miekkailla mailalla ja vetää poikittaista mailee, taklaa sata kiloisella ruhollaan aina kyynärpäät ylhäällä, silloin on tunnetta pelissä.
Parhaat pelaajat lähtee Suomesta heti kun muualle pääsee ja liigan taso on huonontunut.
Taitokiekkoa pelaavat Kalpa ja Kärpät pärjää, paitsi Kärpät hävisi yllättäin sikailijoita täynnä olleelle EHL joukkueelle maalilla ja tippui.
Kärpät sai viime peleissä jäähyjä kun ammattisukeltelijat hyppivät, samoin vähänkin kovaa taklaamalla, tuomari säikähi ja pissi meni housuun ja 5 minuuttisia ja jäähyjä tuli.
Varmasti Suomessa on vaikeaa pelata jääkiekkoa, kun kovaa ja puhtaasti taklaaminen antaa jäähyn, kuitenkin mailat saa heilua kuin helikopterin lavat, ei missään sellaista näe, mailaa saa hakata kovaa, niin kauan kuin katkeaa, tai hento käsi irroittaa tiputtaa sen.
Jukurit pelissä oli kauden surkeimmat tuomarit ja Kärpät nukahti kun kiinnostus loppui jääkiekkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä Komu, annoit meille paljon jääkiekossa. Uusi ura odottaa Sinua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa jääkiekon suosiosta perustuu sen vaarallisuuteen. Muutenhan sitä pelaisivat Hintan Martatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Joonas, aina oli mukava katsoa viihdyttävää peliäsi. Tsemppiä jatkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämäni suurimpia päiviä kun A-junnuikäinen poikani lopetti jääkiekon - vain yhden aivotärähdyksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekosta pitää ehdottomasti karsia väkivaltaisuus pois, nykyisin menny raa`aksi ja mielenkiinnottomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jääpallolaidat myös jääkiekkoon,tai laidat kokonaan pois,tai lopettaa koko leikkiminen kumilätkän kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

14:19
Uhkaako Jussi Jokistakin pelikielto? Liigan kurinpito käsittelee maanantain ottelun jalkapyyhkäisyn – katso tilanne
14:07
Ulkoministeriön häirintäkysely johti laajaan selvitykseen, ja tässä tulos: "Siellä pitää parantaa johtamista, tiedonkulkua ja koko kulttuuria"
14:00
Limingan kunnan tilikausi 1,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen – investointimenot historiallisesti peräti 19,2 miljoonaa euroa
13:31
OLS:n ensi kauden joukkue rakentuu – Saarnio palaa Sveitsistä, Mestarille jatkosopimus
13:28
Koirankakalla voi saada kahvia pop up -kahvilamyymälästä Oulussa
13:22
Kärppien Kivihalme on oppinut pudotuspelien tavoille ja antaa palaa vaihdosta toiseen – "Jokaiseen otteluun valmistaudutaan tulos tai ulos -mentaliteetilla"
13:16
Torniolaisen omakotitalon pihapiiristä anastettiin traktorimönkijä
99
WWF Suomi vaatii pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin – "lihan määrää pitää vähentää merkittävästi ilmaston hyväksi"
61
Oulussa postia jakaa kaksi toimijaa – monelle suomalaiselle tulee yllätyksenä, että postia jakavat muutkin kuin Posti
45
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
17
Poliittinen väkivalta nousi huolenaiheeksi – Finnkinon ilmoitus perussuomalaisten vaalivideon trailerista aiheutti hämmennyksen
16
Kärpät voiton päässä välieristä, peli ei silti täysin säväyttänyt yleisöä – Manner: "Ei se ole niin yksinkertaista, kuin kotisohvalla saattaa tuntua"
15
Työryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee Antti Rinteen kommenttia Sitran rahojen käytöstä: "Rahoista ei ole yhteisymmärrystä"
14
Katupölykausi alkoi Oulussa: Ilmanlaatu muuttui huonoksi keskustan alueella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

Eikö töissä haluta käydä? No ei! Jos voitan lotossa en tehe päivääkään töitä, eikä tehe moni muukaan vaikka niin itseään... Lue lisää...
rehellisellä pelillä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image