Niskavamma ja hermovaurio päättivät ex-kärppä Joonas Komulaisen uran – "Loppuni am­mat­ti­jää­kiek­koi­li­ja­na tuli yllättäen ja va­roit­ta­mat­ta"

Joonas Komulainen pelasi pitkään Kärpissä, jonne hän siirtyi jo C-juniori-iässä. KUVA: BJÖRN LARSSON ROSVALL / Exponera
Liiga 7.1.2019 12:47
Heikki Uusitalo

Entinen kärppähyökkääjä Joonas Komulainen lopettaa uransa loukkaantumisen vuoksi. Komulainen on vasta 28-vuotias. 

Kuhmolaissyntyinen Komulainen siirtyi jo C-juniori-iässä Oulun Kärppiin. Kärpissä pienikokoinen hyökkääjä juhli mestaruutta kaudella 2013-2014. Seuraavalla kaudella Komulaisen tie vei Rauman Lukkooon ja sieltä matka jatkui Vaasan Sportiin.

Sport-hyökkääjä kohtasi vakavan loukkaantumisen viime vuoden helmikuun KooKoo-ottelussa. Kamppailutilanteessa Komulainen osui pää edellä laitaan, ja hän sai vakavan niskavamman. Tuo ottelu 2.2.2018 jäi miehen uran viimeiseksi.

Komulainen on kirjoittanut lopettamistaan koskevan avoimen kirjeen Sportin verkkosivuille. Viestissään hän kiittää kaikkia, jotka ovat häntä urallaan auttaneet ja kannustaneet. 

– Sain elää sitä pikkupojan unelmaa, josta pihapeleissä Kuhmon kentillä aina haaveiltiin. Ammattilaisuutta kesti kymmenisen vuotta ja se sisälsi ainakin paljon pelejä, matkustamista, mahtavia kokemuksia, voittamista, häviämistä, iloa, surua ja yhteisöllisyyttä. Varmasti monia muitakin asioita, mitkä unohtuivat nyt mainita. 

– Kuitenkin kaikella millä on alku, on myös loppu. Minun loppuni ammattijääkiekkoilijana tuli yllättäen ja varoittamatta, Komulainen toteaa. 

Hän kirjoittaa viestissään myös ajastaan Oulun Kärpissä. 

– Kuljin Kärppien junioripolun C-junnuista lähtien ja nousin edustusjoukkueeseen, siihen joukkueeseen, josta olin haaveillut viimeistään siitä asti, kun Janne Pesonen viiletti kuhmolaislähtöisenä kärppäpaidassa. Vuodet Oulussa ja Kärpissä olivat mahtavia ja lopuksi myös menestysekkäitä. Kiitos kaikille siitä ajasta! 

Komulainen voitti Kärppien riveissä mestaruuden. Uran viimeiseksi seuraksi jäi Vaasan Sport.

Komulainen kärsi pahoista vammoista jo ennen uran päättänyttä tapausta. Viimeinen niitti oli kuitenkin niskanikaman murtuminen ja vasempaan käteen tullut hermovamma. 

– Välillä harmittaa, välillä ei. Välillä tuntuu, että jotain jäi kesken, välillä että näin oli tarkoitettu. Asioita on paljon ehtinyt pyöritellä ja paljon tulee varmaan pyöriteltyä, mutta tärkeintä on, että olen alkanut löytämään uusia asioita jo siihen tilalle ja nautin niistä. 

Edelleen kivuista kärsivä Komulainen kertoo, että hän aikoo ottaa nyt aikaa itselleen. Hän haluaa päästä kiinni arkielämään. Kaikesta huolimatta hän vaikuttaa toiveikkaalta. 

– Asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin. Minulla kuitenkin jalat ja pää toimivat, välillä liiankin vilkkaasti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Tavallinen jääkiekon seuraaja ei ehkä ymmärrä kuinka kovasta pelaajasta oli kyse. 165 cm mittaa, mutta ei antanut sen haitata vaan oli lähes mahdoton horjutettava jäällä. Peliäly huippuluokkaa ja todellinen herrasmies kentällä ja sen ulkopuolella. Kiitos Komu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joonas oli liukasliikkeinen taitava pelaaja. Mies on onneksi hengissä. Elämää on kaukalon ulkopuolellakin. Parempaa jatkoa Joonakselle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joonaksen "vikkelää" menoa tuli seurattua Kärppien junnujoukkueen sarjoissa aikoinaan.
Joonaksen junnuhistoriaa mm löytyy: http://www.junnut.com/T1/lue.php?ID=10060
Toivottavasti valitettavan loukkaantumisen seuraukset paranevat siedettäviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää mutta karua, Kiitos fanien puolesta olit toteuttamassa meidänkin unelmaa, kaikista ei tuu kiekkolijoita vaan faneja, muistetan sinut ahkerana maalin värkkääjänä, vastustajan kiusankappale, toivottavasti rupatellaan ja muistellaan hienoja hetkiä, nim. urheilija aina mutta katsomossa viimeinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Jääkiekolla on Suomessa runsaat 74 000 lisenssipelaajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä ja parempia päiviä Joonakselle. Nyt pitäisi Jääkiekkoliton ja Urheiluliiton että vastaavan ministerin herätä. Miten on mahdollista että jääkiekkokaukalossa saa tahallaan aiheuttaa vakavia vammoja toiselle ihmisille ilman konkreettista rangaistusta. Pelaajat ovat työsuhteessa seuraan eli eikö heitä koske myös työturvallisuuslain säännökset. Miten vakuutusyhtiö suhtautuu kun pelaaja tulee työkyvyttömäksi häneen kohdistetun rikoksen, pahoinpitelyn tai vamman tuottamuksen takia, saako hän eläkkeen ? Kaukalossa saa nykyään pahoinpidellä vapaasti toista pelaajaa "taklauksen" nimissä ryntäämällä takavasemmalta kädet ylhäällä toisen selkään kyynärpään päähän kohdistettuna. Pahimmat sikailijat vielä hyppäävät viimeisen luistelupotkun aikana mikä tietenkin antaa iskulle lisää voimaa. Komulainen on pieni kokoinen taitopelaaja ja altis muutenkin loukkaantumiselle. Nykyään osalla joukkueista on 4. ketjussa kaksi metrisiä korstoja joiden pääasiallinen tehtävänä kaukalossa on vahingoittaa vastustajan pelaajia. Näitä ulkomailta tulleita pelaajia löytyy useista etelän joukkueista. Onneksi Kärpät on vielä taitolinjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä Martinniemen Mhaoudin kanssa.
Suomessa huudetaan nyt on tunnetta pelissä kun pelaaja joka ei osaa muuta kuin miekkailla mailalla ja vetää poikittaista mailee, taklaa sata kiloisella ruhollaan aina kyynärpäät ylhäällä, silloin on tunnetta pelissä.
Parhaat pelaajat lähtee Suomesta heti kun muualle pääsee ja liigan taso on huonontunut.
Taitokiekkoa pelaavat Kalpa ja Kärpät pärjää, paitsi Kärpät hävisi yllättäin sikailijoita täynnä olleelle EHL joukkueelle maalilla ja tippui.
Kärpät sai viime peleissä jäähyjä kun ammattisukeltelijat hyppivät, samoin vähänkin kovaa taklaamalla, tuomari säikähi ja pissi meni housuun ja 5 minuuttisia ja jäähyjä tuli.
Varmasti Suomessa on vaikeaa pelata jääkiekkoa, kun kovaa ja puhtaasti taklaaminen antaa jäähyn, kuitenkin mailat saa heilua kuin helikopterin lavat, ei missään sellaista näe, mailaa saa hakata kovaa, niin kauan kuin katkeaa, tai hento käsi irroittaa tiputtaa sen.
Jukurit pelissä oli kauden surkeimmat tuomarit ja Kärpät nukahti kun kiinnostus loppui jääkiekkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä Komu, annoit meille paljon jääkiekossa. Uusi ura odottaa Sinua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa jääkiekon suosiosta perustuu sen vaarallisuuteen. Muutenhan sitä pelaisivat Hintan Martatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Joonas, aina oli mukava katsoa viihdyttävää peliäsi. Tsemppiä jatkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämäni suurimpia päiviä kun A-junnuikäinen poikani lopetti jääkiekon - vain yhden aivotärähdyksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekosta pitää ehdottomasti karsia väkivaltaisuus pois, nykyisin menny raa`aksi ja mielenkiinnottomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jääpallolaidat myös jääkiekkoon,tai laidat kokonaan pois,tai lopettaa koko leikkiminen kumilätkän kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

22:00
Oulussa voi taas hakea erikoisluokille – Myllytullin kuvataideluokalla pääsee mukaan isoihin projekteihin ja kokeilemaan uusia tekniikoita
21:53
Tyrnävä täydentää Murron alueen kaavaa
21:52
Oulun kaupunki esittää viisivuotiaiden varhaiskasvatuskokeiluun reilut miljoona euroa lisämäärärahaa
21:17
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
200
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
31
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
29
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
27
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
23
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image