Näkökulma: Jäitä hattuun NHL-paluun suhteen, Jesse Puljujärvi 2.0 ei ole vielä valmis – mutta kenen luukusta paljastuu hymyilevä torniolainen?

Puljujärvi on saanut pelinsä uomiin Kärpissä, mutta missä hän pelaa kauden lopussa? Jääkiekkotoimittaja Janne Onnela kirjoittaa, että Puljujärven kannalta olisi fiksuinta jäädä Ouluun ja katsoa NHL-kortti vasta ensi kaudella. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 4.11.2019 20:17
Janne Onnela

Huhumylly ja spekulointi kiihtyvät päivä päivältä – tiistaista alkaen päiviä on jäljellä enää 27. Joulukalenterin ensimmäisen luukun saa avata vihdoin 1.joulukuuta, mutta kenen luukusta paljastuu kolmen viikon päästä hymyilevä torniolainen? 

Pelinsä tukevasti takaisin raiteilleen Kärpissä saaneen Jesse Puljujärven pohjamudissa muhinut kysyntä NHL-markkinoilla näyttää kasvaneen syksyn aikana. Spekulaatioihin on noussut uusi NHL-seura melkeinpä sitä mukaa, kun maaliverkko on heilunut kotimaisissa liigakaukaloissa. 

Puljujärvellä on mahdollisuus siirtyä taalakaukaloihin joulukuun alkuun saakka. Sen jälkeen ovi sulkeutuu tämän kauden osalta lopullisesti. 

Tällä viikolla Puljujärvi voi nostattaa markkina-arvoaan entisestään leijonapaidassa. Helsinkiin on huhujen mukaan saapumassa useampikin NHL-pomo Puljujärven pelaajaoikeudet omistavan Edmonton Oilersin general manager Ken Hollandin johdolla. 

Viimeisen viikon ajan Hollandin on huhuttu lentävän Suomeen tapaamaan nimenomaan Puljujärveä ja keskustelemaan pelaajan nykytilanteesta. Puljujärvi vahvisti lauantaina Kalevalle, ettei hän ole sopinut ensimmäistäkään tapaamista Edmontonin pomon kanssa maajoukkueviikolle. 

Hyvä niin, sillä NHL-pelaaja Jesse Puljujärvi 2.0:n lanseerauksen kanssa ei kannata pitää tällä kertaa mitään kiirettä.   

Juuri nyt jääkiekko vaikuttaa maistuvan Puljujärvelle paremmin kuin kenties koskaan aiemmin. Ensimmäistä kertaa sitten junnuvuosiensa torniolainen näyttää kaukaloa ajoittain mielin määrin dominoivalta pelaajalta. 

Se on ruokkinut kolmen viime kauden aikana paljon runtua saanutta itseluottamusta ja paikannut pahoin vuotaneen, jopa sortumisvaarassa olleen pelaajaidentiteetin kiven kovaksi. 

Puljujärven nuoren uran toistaiseksi pahin virhe oli NHL:ään lähteminen heti Edmontonin varauksen jälkeen. On helppo todeta, ettei hän ollut vielä valmis taalakaukaloihin. Puljujärven pelaajaura oli kolme kautta kuin vettä valtoimeen sinne tänne tanssien ruiskuttanut paloletku. 

Torniolainen nappasi holtittomasta letkusta tukevan otteen keväällä ja otti samalla uransa kohtalon omiin käsiinsä. Puljujärvi ilmoitti Edmontonille, että tämä oli tässä. Hän on pysynyt rohkean päätöksensä takana järkähtämättömästi, vaikka moni luuli Puljujärven taustajoukkoineen bluffaavan. 

Toivottavasti Puljujärvi pysyy yhtä järkähtämättömänä jatkossakin. Hyvästä kauden alusta huolimatta nyt kannattaisi kaataa reiluisti jäitä kypärään ja unohtaa NHL tämän kauden osalta. 

Torniolaiselle kaikista tärkeintä olisi pelata nyt rauhassa ehjä kausi ja loistaa leijonapaidassa kevään MM-kisoissa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tuloillaan olisi eurokaukaloissa todellinen tykkikausi, jonka jälkeen olisi vielä koko kesä aikaa hioa kokonaisuus viimeisen päälle kuntoon 

Sen jälkeen Jesse Puljujärvi 2.0 olisi varmasti valmis NHL-kaukaloiden valloitukseen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Mahtavaa Pulju, Edmontonin
Gm Holland joutuu nöyrtymään, tulee pyytämään Suomesta asti takaisin seuraan, kun huomasi Puljun olevan todella huippulaadukas, nyt Jesse antaa koko sydämellä ja suelulla takaisin, kerjätkää, kerjätkää, en tule teille. Jessen
piti tulla Oulun Kärppiin, että huomasivat Puljun todellisen pelitaidon, nyt ovat myöhässä, pulju voi sanoa
pelaan Oulussa ja viihdyn, sitten jatkossa siellä missä haluan, mutta en teillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juu ehdottomasti oli suuri virhe lähtä liian aikaisin nhl:ään eihän teemu selännekkään lähteny kuin 22 vuotiaana ja pelasi kuitenkin reilusti toista kymmentä kautta änärissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virhe oli lähteä polven loukkaantumisen jälkeen jonka HIFK pelaaja Taipale teloi helmikuussa, ensin sairaslomalla 2 kk.
Kesällä sitten leikkaus ja kuntoutus, syksyllä luistimille, asiantuntijat sanoi jää Kärppiin, Edmontonissa haluttiin keskenkuntoisena sinne, huonosti tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä pettyneet Ac Oulu ja Lippo kannattajat nillittää eikö niin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea sivusta arvioida mutta vaikeaa on jos kielitaitoa ei ole sen vertaa että pystyy sopeutumaan nopeasti joukkueeseen ja esittelemään itsensä lehdistötilaisuudessa tyyliin kuka on, mistä tulee ja siihen päälle pari kolme jenkkifraasia. -Olen innoissani tästä mahdollisuudesta....olen ylpeä....rakastan jääkiekkoa....haluan voittaa joukkueeni kanssa mestaruuden, piste. Pelillisesti isokokoiselta kaverilta kaivataan ison veden takana todennäköisesti lisää fyysisyyttä, vääntöä kulmissa ja maalilla, ei törkyjuttuja mutta välillä pitäisi viedä miestä pleksiä vasten niin että rymisee. Toivotaan Puljujärvelle onnistumisia, ikä ei ole hänellä este mutta jo Suomesta nousee joka vuosi kymmenkunta nuorta hyvää pelaajaa varaustilaisuuteen eli etsikkoaikaa ei pidä tuhlata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse Puljujärvi pärjää varmasti, ihan omalla luonteellaan ja persoonalaan, vahva, taklaa puhtaasti, mailankäsittely huikeaa, syöttökone, nopeat ja tarkat maalintekijän kädet, vain taivas on rajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö hän tullut jo kerran maito junalla pois sieltä se paikka on kova paikka hentun liisoille se usa siellä pitää luistella ja tehdä maaleja muuten olet sohva porukkaa aika pian ,,tulos tai ulos,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei liukumalla nevö, jos ei jalkoja lisää ni kiekko haukkojen sarjaan. Sm-liiga on höpö sarja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NHLssa taitaa olla liian kova taso 😃
Voisi palata takaisin Maitojuna 2.0 lla 🚴‍♂️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puljun aika hankala tällä hetkellä päästä Edmonttonin kärki ketjuihin.Joukkue keikkuu kärjen tuntumassa ja ketjut toimii,ellei sitten halua Granlundin seuraksi nelosketjuun se on eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kaikille ei ole mennyt perille, Jesse ei pelaa Edmontonissa missään ketjussa, eikö miehen sanaan uskota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelaaja on onnistunut, mikäli hän pelaa ikävuodet 25 - 34 menestyksellisesti. Monet kookkaat pelaajat kehittyvät kauan, kuten oululaiset muistavat Sami Mettovaarankin tehneen. Puljulla on mahdollisuus olle maailman johtavia pelaajia viiden vuoden kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli tulee hyvä tarjous, jonka Edmonton hyväksyy, niin mikä että ei lähtisi. Tästä hokemasta " kotona hyvä pelata ja kehittyä tämä kausi" on tullut julkinen totuus ja hyve, jota toimittajat kuorossa kiekuu.
NHL, ja kärkiketjuihin murtautuminen ei tule olemaan Puljulle itsestään selvää ensi kaudellakaan. Pienellä peliajalla 4-ketjussa ei Puljulla ole mitään annettavaa eikä saatavaa.
Ei muuta kuin kokeilemaan vaan, ja ennen joulukuuta, jos niikseen on.
Ei Oulu ja Kärpät ole mikään jääkiekon paratiisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole mitää kotirakkautta, vaan suomessa on tappara ehkä oulun kilpailija huipulla valmennuksen tasolla. Katsokaa tehtyjä ja päästettyjä maaleja ja sarjataulukon pisteitä. Noin 1/3 osa pelattu ja kaksi jo karannut muilta. Luulisin, että nuo ovat finaalissa vastakkain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen superlahjakas Puljujärvi loukkaantui vakavasti keväällä ennen ensimmäistä NHL kautta, leikattiin ja pääsi luistimille vasta syyskuussa, kainalosauvoilla on vaikeaa valmistua NHL uraan, Aho ja Laine harjoitteli kovaa kesän terveenä, Puljujärvi oli yhtä hyvä, ellei parempi. Toinen kausi rannemurtuma, kolmas lonkkaleikkaus.
Oululaisena Kärppien kasvattina Puljun on hyvä päästä tämän kauden aikana huippukuntoon Kärpissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasioihin kaikki Jessenkin kohdalla perustuu se on pelkästään faktaa eikä ole mitään selitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Pulju nauttii kiekosta täysin siemauksin Kärpissä ainakin tämän talven. Oulussa hän on taatusti rakastettu kansalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
22-Pistepirkko saavutti Euroopassa kulttimaineen tunnistettavalla sointimaailmallaan – Kaleva Live esittää yhtyeen keikan suorana keskiviikkoiltana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image