Näillä miehillä Oulun Kärpät tavoittelee menestystä – joukkue pelaaja pelaajalta

Jussi Rynnäs on porilainen huumoriveikko, jonka varaan Kärpät voi laskea taas paljon. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 7.9.2017 18:12 | Päivitetty 7.9.2017 18:23
Teemu Wilenius, Joonas Hentilä

Oulun Kärpät aloittaa kautensa 8.9. Hämeenlinnan Pallokerhon vieraana. Kaleva käy läpi Kärppien joukkueen pelaaja pelaajalta.

Ennakkoon ajateltuna Kärppien maalivahtikaksikko Jussi Rynnäs–Veini Vehviläinen on Liigan eliittiä. Myöskään puolustajat eivät kalpene vertailussa kilpailijoihin, sillä peräpäässä on sopivassa suhteessa kokemusta, kovuutta ja kiekollista taitoa.

Suurimmat uhkakuvat leijuvat oululaisjoukkueen hyökkääjien yllä.

Maalivahdit

Jussi Rynnäs, 30 vuotta

Liigan runkosarjan paras maalivahti viime kaudella. Porilainen huumoriveikko, jonka varaan Kärpät voi laskea taas paljon. Palava kilpailuvietti ja voitonnälkä takaavat sen, että torjujan urakehitys osoittaa yhä tiukasti ylöspäin.

Veini Vehviläinen, 20

Nuori haastaja Jyväskylästä. Potentiaalia ja taitoa yllin kyllin, mutta kaipaa tasaisuutta otteisiinsa. Alla vaikea ja rikkonainen kausi, vaikka oli Suomen ykkösvahti 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Uusi ympäristö tekee varmasti hyvää. Kaikki edellytykset puhjeta kukkaan Rynnäksen aisaparina ja Ari Hillin valmennuksessa.

Puolustajat

Jani Hakanpää, 25

Jämähtänyt turhaan peruspakin pelityyliin. Viime kausi tyystin ilman maalia. Painava lyöntilaukaus kaipaa lisää tarkkuutta. Voittaa valtaosan kaksinkamppailuista, mutta voisi hyödyntää kokoaan (195 senttiä ja 94 kiloa) vieläkin paremmin. Rohkeutta, röyhkeyttä ja kovuutta ripaus lisää, niin nousee seuraavalle tasolle.

Shaun Heshka, 32

Monipuolinen kanadalaispakki aloittaa toisen kautensa Kärpissä. Viime kausi (8+24=32) osoitti, että kuuluu sarjan parhaimpiin puolustajiin. Suurimmat vahvuudet kiekollisessa pelissä. Tulinen laukaus tekee tuhojaan.

Teemu Kivihalme, 22

Amerikan ja Suomen kaksoiskansalaisuus. Äidinkieli englanti, ja ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa kaukalossa. Osaa tukea hyökkäyksiä ja pelata nopeatempoista kiekkoa. Tryout-sopimus ulottuu syyskuun 24. päivään saakka, mutta jatkaa todennäköisesti Oulussa koko kauden.

Lasse Kukkonen on joukkueen tuki ja turva. KUVA: Kontiainen Jarmo

Lasse Kukkonen, 35

Joukkueen henkinen johtaja täyttää syyskuun puolivälissä 36 vuotta. Ikä ja lukuisat loukkaantumiset näkyvät liikkeessä, mutta taistelee aina sata lasissa. Käsivamma vaati leikkaushoitoa kesällä. Jos pysyy terveenä, vahva ehdokas olympiakisoihin Etelä-Koreaan.

Miika Koivisto, 27

Teki viime kaudella läpimurtonsa Liigassa ja maajoukkueessa. Vaasan kasvatti iski Mikkelin Jukureille huimat 37 (4+33) tehopistettä – vastaavia tehoja odotetaan myös Oulussa. Hyvä pelisilmä ja painava laukaus. Osaa avata peliä nopeasti. Edellytykset kevään MM-kisaryhmään.

Aleksi Mäkelä, 24

Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti taistelee pelipaikasta pelaavassa seitsikossa. Peruspaketti kunnossa ja liike hyvällä tasolla, mutta kaipaa malttia ripauksen lisää.

Mikko Niemelä, 26

Luistelutaito ensiluokkaista. Kehittyi viime kauden aikana roimasti, kun sai itseluottamuksen kuntoon. Potentiaalia vielä paljon parempaan, mutta tuleeko se vihdoin kunnolla esiin?

Taneli Ronkainen, 22

Kärsi viime kaudella vammoista ja menetti lopulta itseluottamuksensa Kai Suikkasen alaisuudessa. Osoitti keväällä A-nuorten pudotuspeleissä, että taidot ovat yhä tallella. Puolustajien peluuttamisesta vastaava valmentaja Lauri Mikkola tuntee nuorukaisen läpikotaisin, joten helppo povata uutta tulemista.

Taneli Siikaluoma, 23

Muhoksen kasvatti kamppailee pelipaikasta, mutta jäänee pienelle vastuulle ilman loukkaantumisia. Hakee peliaikaa todennäköisesti Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkueesta.

Hyökkääjät

Sami Anttila, 22

Lyhyt jässikkä muodosti Kärppien parhaan kokonaisuuden viime kevään pudotuspeleissä Miska Humalojan ja Jari Sailion kanssa. Laukoo tarkasti ja taklaa painavasti. Pystyy ottamaan myös suuremman kiekollisen roolin.

Charles Bertrand, 26

Ranskalainen energiapakkaus. Iski pari vuotta sitten kovat tehopisteet (16+31=47) Sportissa. Myös seuraava liigakausi Vaasassa poiki 38 pistettä. Viime kausi Ässissä oli kuitenkin kaikin puolin vaisu. Hakee uutta nousua uralleen Kärppien ykkösketjussa Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan kanssa. Vauhtia ja liikettä riittää, mutta syntyykö tulosta? Itseluottamus kaiken a ja o.

Miska Humaloja, 26

Luotettava takakenttien keskushyökkääjä, joka ei tärise, kun panokset kasvavat. Osaa pelata sopivasti sääntöjen rajamailla ja ärsyttää vastustajaa. Tärkeä alivoimapelaaja ja yksi joukkueen parhaista aloittajista. Harjoitusottelut osoittivat, että saattaa yllättää myös tehopisteissä.

Jasse Ikonen, 27

Harjoituskausi meni pilalle kevään pudotuspeleissä tulleen vamman takia. Lähtee kauteen takamatkalta, mutta odotukset silti korkealla. Luontainen maalintekijä, jolla on hyvä ja tarkka laukaus. Tuo kuopiolaisena Savon murretta Kärppien pukukoppiin.

Jyri Junnila, 33

Raahen mies palaa Ouluun kokeneena liigajyränä ja tuoreena hopeamitalistina. Alla erinomainen kausi KalPa:ssa. Ikävuodet eivät paina vielä, sillä luistelunopeudessa joukkueen aatelia. Terävä rannelaukaus. Vastuuta tarjolla huomattavasti enemmän kuin edellisellä kärppäkaudella (2006–2007).

Julius Junttila, 26

Pikakiituri palaa Kärppiin vuoden Ruotsin-visiitin jälkeen. Junttila on joukkueen kokeneimpia kärppätaustaisia pelaajia ja saa varakapteenin A-kirjaimen rintaansa. Potentiaalia joukkueen parhaaksi maalintekijäksi – eri asia on, realisoituuko se kauden aikana.

Kristian Kangas, 24

Tryout-sopimus ulottuu syyskuun loppuun asti. Kärppien juniorikoulun kasvatti on pelannut kolme edellistä kautta Mestiksessä. Yrittää saada sopimuksen ja pelipaikan, mutta tiukkaa tekee. Tilanneterävyys ja kamppailuvoima suurimmat heikkoudet.

Otto Karvinen, 27

Romuluinen laitahyökkääjä, jonka vahvuudet eivät ole ainakaan kiekollisessa pelaamisessa. Päävalmentaja Mikko Mannerin näköinen hankinta. Pienessä roolissa, yrittää horjuttaa vastustajia fyysisyydellään.

Aku Kestilä, 23

Kestilä aloittaa toisen täyden liigakautensa. Painava laukaus, jota pääsee käyttämään keskushyökkääjän paikalta harvoin. Pitäisi ottaa askel eteenpäin, jos haluaa vakiintua Liigan tasolle.

Radek Koblizek, 19

Käsi operoitiin harjoituskaudella, joten sivussa peleistä lokakuulle asti. Antoi vahvoja näyttöjä ennen loukkaantumistaan ja taistelee tosissaan pelipaikasta. Viime talvena nuorten MM-kisoissa Tshekin paidassa. Tarvitsee joka tapauksessa nyt miesten pelejä, jotta kehitys jatkuu.

Jesse Koskenkorva, 18

Viime kaudella Liigassa debytoinut hyökkääjä on alkavalla kaudella pääasiassa A-nuorten mukana.

Rasmus Kupari, 17

Aloittaa kauden A-nuorten joukkueessa, mutta Kupari on yksi Kärppien organisaation suurimpia tulevaisuudenlupauksia. Kotkalaislähtöistä hyökkääjää pidetään monissa arvioissa varmana ykköskierroksen valintana ensi kesänä NHL:n varaustilaisuudessa. Kaikki mahdollisuudet päästä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin kaksi vuotta alaikäisenä.

Nicklas Lasu, 27

Luotettava, hyvin luisteleva kahden suunnan keskushyökkääjä. Göteborgin poika on ensimmäistä kertaa ulkomailla. Harjoitusotteluissa Kärppien parhaan ketjun keskushyökkääjä, paras maalintekijä ja paras pistemies. Erinomainen alivoimapelaaja.

Ville Leskinen, 23

Viime kauden runkosarjan toisen puolikkaan parhaita hyökkääjiä koko Liigassa. Muistuttaa pelitaidoiltaan nuorta Juhamatti Aaltosta. Tarjolla paljon vastuuta ja rooli kärppähyökkäyksen ykkösnimenä.

Saku Mäenalanen, 23

Leskisen ja Lasun ketjun kolmas lenkki, jolta Kärpät myös odottaa paljon tulevalla kaudella. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja pelitaidoiltaan valmis liigatähdeksi. Saako hyödynnettyä kaiken potentiaalinsa?

Mikael Ruohomaa, 28

Viime kausi meni pipariksi loukkaantumisten takia. Keskushyökkääjällä on paljon todistettavaa. Pelitaidot ovat kunnossa, syöttötaito on erinomainen, mutta tulosurheilussa Kärppien kakkosketjun sentterin pitää tehdä myös pisteitä.

Jari Sailio, 31

Romuluinen nelosketjun laitahyökkääjä on yksi kärppäjoukkueen tärkeimpiä lenkkejä. Erinomainen alivoimalla, kova taklaaja, ja onnistui viime kaudella tekemään pienen roolin hyökkääjäksi erittäin hyvin pisteitä.

Tuomas Vartiainen, 21

Kuntoutunut loukkaantumisen jäljiltä. Ei pystynyt vamman vuoksi antamaan kunnon näyttöjä harjoituskaudella, joten lähtee todennäköisesti lainasopimuksella Mestikseen tai toiseen liigajoukkueeseen.

Katso Kärppien otteluohjelma ja kotipelit täältä.

Lue myös henkilöjuttu Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerista.

Äänestys: Miten Kärppien käy kaudella 2017–2018?

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eiköhän Muhoksen ja Haukiputaan miehetkin lasketa Kärppien omiksi kasvateiksi, ovat sentään tahkonneet 10 vuotta Kärppien juniorijoukkueissa, ja ainakin Haukipudas on nykyään Oulun kaupungin suurin lähiö. Mutta tänään se nähdään mitä tuleman pitää. Viime kaudella puolustus piti ja Kärpille tehtiin muistaakseni 2. vähiten maaleja mutta hyökkääjistä ei löytynyt isojen plejjaripelien ratkaisijoita. Maalivahtien pitää pelata tasaisesti, ja auttaa vaikeilla hetkillä joukkuetta. Maaleja pitää tulla tasaisesti eri ketjuilta ja pari hyökkääjää, keitä sitten ovat, pitäisi olla heti alusta alkaen 10 parhaan maalintekijän joukossa. Muuten jumitutaan ennen joulutaukoa viivan alapuolelle, ja sieltä on tunnetusti vaikea, lähes mahdotonta nousta raskaan talven aikana kolmen sakkiin, saati sarjan kärkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säälipleijat kutsuu ja ensimmäisellä kierroksella Kärpät tippuu.
Kärpät on hyvä työnantaja. Hyvä palkka ja pitkät lomat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneeköhän nyt valmiiksi hioutuneet hyökkäys- kokoonpanot sekaisin kunhan Juuso Ikonen palaa sairastuvalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingin median asiantuntijat tuomitsee Kärpät korkeintaan kuudenneksi, sepä nähdään. (Tappara kuittaa tänäkin vuonna mestaruuden kuulemma ja hah, hah.) Näyttää täälläkin olevan Tapparan kannattajia joka on jo ilmoittautunut varmaksi mestariksi. Katsoin Tapparan CHL peliä, niin pelityyli ei ollut muuttunut mihinkään, koko kentän kiekottoman jatkuva estäminen ja koukkiminen, erittäin tehokkaasti, kuitenkin siten, ettei jäähyjä tule, se on fakta jo viime kaudella, se meni läpi myös vielä kovempana SM liigassa. Tuomaritoiminta on muututtava paljon, muuten yleisö häviää! Mielestäni Kärpät tulee pelaamaan mestaruudesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden harjoitusottelun perusteella joukkue on monta kertaluokkaa ärhäkämpi kuin menneellä kaudella. Ei ne nimet vaan teot. Hyvältä näytti Skellefteåta vastaan pelatussa ottelussa. Paljon kiekonriistoja hyökkäyspäässä, paljon kaksinkamppailuvoittoja ja lopulta kiekot paikoista sisään hyvällä prosentilla.

Mielenkiintoista......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule kevättä. Nippa nappa säälipleijareiden kautta lomalle. Tappara kuittaa tänäkin vuonna mestaruuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelaamalla säälien kautta lomalle on kunnioitettavampaa kuin mestaruuden kuittaaminen. Niin kai tarkoitat että muut pelaa ja Tappara kuittaa mestaruuden?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja montakohan omaa kärppäkasvattia löytyy joukkueesta ???? on muhosta ja kiiminkiä ym ym ym mut eipä paljoo omia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiaankaan ole, eikä tule olemaan jatkossakaan. Omat joutuu suuntaamaan muualle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim. Muhokselta tulevat kärppäpelaajat ovat erittäin todennäköisesti pelanneet kärppien junnuissa jo n. 8-10 vuotiaasta alkaen. Muhoksella ei taida juniorijoukkueita olla kuin D-ikäisiin saakka, ja lahjakkaimmat/rikkaimmat siirtyvät kärppiin jo paljon ennen sitä ikääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisillä Laserin miehilläkö sarjaan lähdetään. Aika monta on noita paikoileen polkemaan jäänyttä nimeä. Sääli-pleijarit reallistinen tavoite tuolls materiaalilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kaudella voitti pitkävedossa hyvin pelaamalla kärppien tappioita. Tämä kausi ei luultavimmin ole niin helppo veikkaajalle.
Ihan mielenkiintoista nähdä miten Mantereen Kärpillä lähtee menemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Karjalan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

377 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image