Murtunut jalka ja pullistunut välilevy – Vakavista vammoista viime keväänä kärsinyt Jussi Jokinen toi perheensä pysyvästi Ouluun

Jussi Jokinen pelaa Kärpissä vielä kaksi kautta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 14.6.2019 15:46
Janne Onnela

Oulun Kärpät järjesti vajaan vuorokauden arvauskisan kertomalla torstai-iltana seuraavana päivänä julkistettavasta merkittävästä pelaajasopimuksesta. Perjantaina Kärppien some-kanavissa kannattajien tentattavana istui viime talvena kesken kauden oululaisjoukkueen mukaan hypännyt Jussi Jokinen.

Kärpät ja Jokinen solmivat kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Osapuolet keskustelivat tulevista kausista jo viime talvena, kun kalajokisen loppukauden kattanutta sopimusta sorvattiin. Molemmat päättivät pelata kuitenkin kevään pelit ensin ja katsoa sen jälkeen, tuntuuko yhteinen tulevaisuus vielä kauden jälkeenkin hyvältä ajatukselta.

Vastaus saatiin perjantaina. Jokisen perhe päätti palata Ouluun pysyvästi ja Kärpät näki tuhannen NHL-pelin oman pojan auttavan joukkuetta merkittävästi tulevilla kausilla.

– Kärpät oli minulle ehdoton ykkösvaihtoehto ja vaimolleni oli ykkösvaihtoehto tulla Ouluun töihin. Kenenkään ei tarvinnut tehdä kompromisseja, Jokinen huokaa.

Vammat vaikeuttivat viime kautta

Jokisen viime kevään pelejä haittasivat pahasti vakavat vammat. Niistä ilkeimmät olivat helmikuun lopussa tullut vasemman jalan veneluun murtuma, sekä pudotuspeleissä pahasti vihoitellut selkä.

Ensimmäisen liigafinaalin avauserässä Jokisen selkä hajosi vielä entistä pahemmin, eikä hyökkääjä pystynyt esimerkiksi kunnolla seisomaan pelien jälkeisissä haastatteluissa.

Kauden jälkeen magneettikuvaus paljasti välilevyn pullistuman.

– Olen pelannut pudotuspeleissä aiemminkin loukkaantuneena, mutta en koskaan ennen noin huonossa kunnossa. Tiedä sitten, oliko järkevää pelata.

– Olen kuitenkin sen verran vanhan koulukunnan pelaaja, että jos lääkäri ei kiellä, niin kaukaloon mennään.

Elokuussa yhteispeliä hiomaan Pesosen kanssa

Jokinen uskoo pystyvänsä aloittamaan normaalin harjoittelun heinäkuun alussa ja hyppäävänsä mukaan joukkueharjoituksiin heti elokuun alussa, kun Kärpät palaa omatoimijaksolta kaukaloon.

Tuolloin Jokinen ja Kärppiin tulevaksi kaudeksi siirtynyt Janne Pesonen aloittavat yhteispelin hiomisen 14 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kaksikko pelasi yhdessä neljännessä liigafinaalissa Helsingissä keväällä 2005.

– Viime kaudella oli jo lähellä, etten mennyt Pessin seuraksi Växjöön. Kun Pesonen aloitti neuvottelut Kärppien kanssa, sanoin etten aivan satavarmasti voi luvata pelaavani Oulussa, mutta lähellä se on. Hienoa päästä jakamaan taas arkea hänen kanssaan, Jokinen tunnelmoi.

Maalivahtia haetaan maailmanlaajuisesti, Ohtamaa käytti optionsa

Jokinen uskoo Kärppien saavan ensi kaudella jalkeille kärkikahinoihin kykenevän joukkueen, vaikka lähtijöiden nimilista hopeakauden jälkeen olikin nimekäs.

– Viime kauden joukkue oli paperilla erittäin kova. Viisi äijää lähti NHL:ään ja pois lähtivät myös KHL-tason Oskar Osala sekä Nicklas Lasu. Paljon on vaihtuvuutta.

Kärpät on edelleen aktiivinen toimija pelaajamarkkinoilla. Ehdoton ykkösprioriteetti on uuden maalivahdin löytäminen, sillä Veini Vehviläisen varaan Kärpät ei laske enää mitään.

– Maalivahtikysymyksen kanssa olemme globaaleilla markkinoilla, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo, eikä anna tarkempaa aikataulua uuden luottovahdin löytymiseen.

Toinen iso kysymys on siirtohuhuissa koko kevään pyörineen kapteeni Atte Ohtamaan tilanne. Ohtamaa on ilmoittanut seuralle käyttävänsä viisivuotiseen sopimukseensa kirjatun ulkomaan option ensi kaudella.

– Jos hänelle ei avaudu vaihtoehtoja ulkomailta, olemme valmiita ottamaan Aten takaisin, urheilutoimenjohtaja lupaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

"Kärpät on edelleen aktiivinen toimija pelaajamarkkinoilla. Ehdoton ykkösprioriteetti on uuden maalivahdin löytäminen"

Kärpät on liian myöhään liikkeellä, jos vielä ei ole sopimusta maalivahtien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä ollut sama vaiva eli prolapsi ja kuulostaa tooosi oudolta kun on annettu pelata. Joku roti Kärppien lekureilta/ valkuilta ketä laitetaan missäkin kunnossa rosteriin pelaamaam.Tuon diagnoosin kanssa ei ole leikkimistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa omituiselta jos lääkäri lupaa pelata ja selkäoireet noin pahat.Miksi ei heti menty MRI kuvaukseen? Tosi riskaabelia pelata tuossa kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahtia haetaan maailmanlaajuisesti.... ei kai nyt sentään. Jääkiekko on marginaalilaji jota pelataan parissa kolmessa maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton jäsenmaita on 72 kpl. Eiköhän, jos maassa on liitto, niin siellä myös pelata jääkiekkoa. Joten väitteesi parista kolmesta maasta on lapsellisuudessaan säälittävän naurettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekon pellaaja tai ei. Välilevy vaivat kestää keskimäärin vuoden parantua. Tuskin Jussia nähdään tositoimissa syyskaudella. Harmillista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava kirjoitus. 7-kamaa jälleen . Kalevan sisältö on kuin 1500 asukkaan kunnan paikallislehdestä joka ilmestyy torstaisin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Jokisella on pitkä arvostettu NHL- ura. Mahtavaa saada hänet Kärppiin. Tervetuloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla suht edulinen pelaaja, halusi Suomeen ja Ouluun ja kun on pelihaluja. Liigassa pärjää loistavasti, yli piste/peli keskiaevolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanosin että oli aika törkeää yrittää säheltää loukkaantuneena;( no ei siinä menny kun tori juhlat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennus tiesi tilanteen ja pelaajalle oli käyttöä siinä kunnossa mikä oli.
Pelaajan tehtävä on antaa kaikkensa, ja valmennusjohto päättää onko pelaamisen tasi tarpeeksi laadukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos hänelle ei avaudu vaihtoehtoja ulkomailta, olemme valmiita ottamaan Aten takaisin, urheilutoimenjohtaja lupaa"

Hyvin luvattu.

Jopa sopimus velvoittaa myös jotain tuon suuntaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image