Murtunut jalka ja pullistunut välilevy – Vakavista vammoista viime keväänä kärsinyt Jussi Jokinen toi perheensä pysyvästi Ouluun

Jussi Jokinen pelaa Kärpissä vielä kaksi kautta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 14.6.2019 15:46
Janne Onnela

Oulun Kärpät järjesti vajaan vuorokauden arvauskisan kertomalla torstai-iltana seuraavana päivänä julkistettavasta merkittävästä pelaajasopimuksesta. Perjantaina Kärppien some-kanavissa kannattajien tentattavana istui viime talvena kesken kauden oululaisjoukkueen mukaan hypännyt Jussi Jokinen.

Kärpät ja Jokinen solmivat kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Osapuolet keskustelivat tulevista kausista jo viime talvena, kun kalajokisen loppukauden kattanutta sopimusta sorvattiin. Molemmat päättivät pelata kuitenkin kevään pelit ensin ja katsoa sen jälkeen, tuntuuko yhteinen tulevaisuus vielä kauden jälkeenkin hyvältä ajatukselta.

Vastaus saatiin perjantaina. Jokisen perhe päätti palata Ouluun pysyvästi ja Kärpät näki tuhannen NHL-pelin oman pojan auttavan joukkuetta merkittävästi tulevilla kausilla.

– Kärpät oli minulle ehdoton ykkösvaihtoehto ja vaimolleni oli ykkösvaihtoehto tulla Ouluun töihin. Kenenkään ei tarvinnut tehdä kompromisseja, Jokinen huokaa.

Vammat vaikeuttivat viime kautta

Jokisen viime kevään pelejä haittasivat pahasti vakavat vammat. Niistä ilkeimmät olivat helmikuun lopussa tullut vasemman jalan veneluun murtuma, sekä pudotuspeleissä pahasti vihoitellut selkä.

Ensimmäisen liigafinaalin avauserässä Jokisen selkä hajosi vielä entistä pahemmin, eikä hyökkääjä pystynyt esimerkiksi kunnolla seisomaan pelien jälkeisissä haastatteluissa.

Kauden jälkeen magneettikuvaus paljasti välilevyn pullistuman.

– Olen pelannut pudotuspeleissä aiemminkin loukkaantuneena, mutta en koskaan ennen noin huonossa kunnossa. Tiedä sitten, oliko järkevää pelata.

– Olen kuitenkin sen verran vanhan koulukunnan pelaaja, että jos lääkäri ei kiellä, niin kaukaloon mennään.

Elokuussa yhteispeliä hiomaan Pesosen kanssa

Jokinen uskoo pystyvänsä aloittamaan normaalin harjoittelun heinäkuun alussa ja hyppäävänsä mukaan joukkueharjoituksiin heti elokuun alussa, kun Kärpät palaa omatoimijaksolta kaukaloon.

Tuolloin Jokinen ja Kärppiin tulevaksi kaudeksi siirtynyt Janne Pesonen aloittavat yhteispelin hiomisen 14 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kaksikko pelasi yhdessä neljännessä liigafinaalissa Helsingissä keväällä 2005.

– Viime kaudella oli jo lähellä, etten mennyt Pessin seuraksi Växjöön. Kun Pesonen aloitti neuvottelut Kärppien kanssa, sanoin etten aivan satavarmasti voi luvata pelaavani Oulussa, mutta lähellä se on. Hienoa päästä jakamaan taas arkea hänen kanssaan, Jokinen tunnelmoi.

Maalivahtia haetaan maailmanlaajuisesti, Ohtamaa käytti optionsa

Jokinen uskoo Kärppien saavan ensi kaudella jalkeille kärkikahinoihin kykenevän joukkueen, vaikka lähtijöiden nimilista hopeakauden jälkeen olikin nimekäs.

– Viime kauden joukkue oli paperilla erittäin kova. Viisi äijää lähti NHL:ään ja pois lähtivät myös KHL-tason Oskar Osala sekä Nicklas Lasu. Paljon on vaihtuvuutta.

Kärpät on edelleen aktiivinen toimija pelaajamarkkinoilla. Ehdoton ykkösprioriteetti on uuden maalivahdin löytäminen, sillä Veini Vehviläisen varaan Kärpät ei laske enää mitään.

– Maalivahtikysymyksen kanssa olemme globaaleilla markkinoilla, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo, eikä anna tarkempaa aikataulua uuden luottovahdin löytymiseen.

Toinen iso kysymys on siirtohuhuissa koko kevään pyörineen kapteeni Atte Ohtamaan tilanne. Ohtamaa on ilmoittanut seuralle käyttävänsä viisivuotiseen sopimukseensa kirjatun ulkomaan option ensi kaudella.

– Jos hänelle ei avaudu vaihtoehtoja ulkomailta, olemme valmiita ottamaan Aten takaisin, urheilutoimenjohtaja lupaa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

"Kärpät on edelleen aktiivinen toimija pelaajamarkkinoilla. Ehdoton ykkösprioriteetti on uuden maalivahdin löytäminen"

Kärpät on liian myöhään liikkeellä, jos vielä ei ole sopimusta maalivahtien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä ollut sama vaiva eli prolapsi ja kuulostaa tooosi oudolta kun on annettu pelata. Joku roti Kärppien lekureilta/ valkuilta ketä laitetaan missäkin kunnossa rosteriin pelaamaam.Tuon diagnoosin kanssa ei ole leikkimistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa omituiselta jos lääkäri lupaa pelata ja selkäoireet noin pahat.Miksi ei heti menty MRI kuvaukseen? Tosi riskaabelia pelata tuossa kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahtia haetaan maailmanlaajuisesti.... ei kai nyt sentään. Jääkiekko on marginaalilaji jota pelataan parissa kolmessa maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton jäsenmaita on 72 kpl. Eiköhän, jos maassa on liitto, niin siellä myös pelata jääkiekkoa. Joten väitteesi parista kolmesta maasta on lapsellisuudessaan säälittävän naurettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekon pellaaja tai ei. Välilevy vaivat kestää keskimäärin vuoden parantua. Tuskin Jussia nähdään tositoimissa syyskaudella. Harmillista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava kirjoitus. 7-kamaa jälleen . Kalevan sisältö on kuin 1500 asukkaan kunnan paikallislehdestä joka ilmestyy torstaisin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Jokisella on pitkä arvostettu NHL- ura. Mahtavaa saada hänet Kärppiin. Tervetuloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla suht edulinen pelaaja, halusi Suomeen ja Ouluun ja kun on pelihaluja. Liigassa pärjää loistavasti, yli piste/peli keskiaevolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanosin että oli aika törkeää yrittää säheltää loukkaantuneena;( no ei siinä menny kun tori juhlat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennus tiesi tilanteen ja pelaajalle oli käyttöä siinä kunnossa mikä oli.
Pelaajan tehtävä on antaa kaikkensa, ja valmennusjohto päättää onko pelaamisen tasi tarpeeksi laadukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos hänelle ei avaudu vaihtoehtoja ulkomailta, olemme valmiita ottamaan Aten takaisin, urheilutoimenjohtaja lupaa"

Hyvin luvattu.

Jopa sopimus velvoittaa myös jotain tuon suuntaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

14:00
Kansallisoopperan ja -baletin Kullervo videopalvelussa kiirastorstaina ja Kalevalanmaa pääsiäismaanantaina
13:55
Hallitus kertoo kehysriihen tuloksista ja lisätalousarviosta kello 14 – seuraa suoraa lähetystä
13:33
Kahdeksan henkilöä kuoli koronaan Attendon hoivakodissa Kiuruvedellä – nyt yhtiön toimitusjohtaja kertoi tilanteen taustan Ylelle
13:13
Hiihtikö Jussi Kurikkala voittoon humalassa? Tähän aikaan keväästä Ounasvaaran talvikisat oli kansanjuhla, jossa tungeksi tuhatmäärin yleisöä ja syntyi satoja tarinoita Tilaajille
13:09
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
12:53
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
12:09
Hanna Poikela ja Riina Hosio tanssivat Katrillin Karanteenista – "Tämä on käänteinen räsypokka oikeastaan"
56
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
8
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Antti Kiuru

Uusin lukijakuva

Kuva: Vilma H.
Lukija

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image