Murtunut jalka ja pullistunut välilevy – Vakavista vammoista viime keväänä kärsinyt Jussi Jokinen toi perheensä pysyvästi Ouluun

Jussi Jokinen pelaa Kärpissä vielä kaksi kautta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 14.6.2019 15:46
Janne Onnela

Oulun Kärpät järjesti vajaan vuorokauden arvauskisan kertomalla torstai-iltana seuraavana päivänä julkistettavasta merkittävästä pelaajasopimuksesta. Perjantaina Kärppien some-kanavissa kannattajien tentattavana istui viime talvena kesken kauden oululaisjoukkueen mukaan hypännyt Jussi Jokinen.

Kärpät ja Jokinen solmivat kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Osapuolet keskustelivat tulevista kausista jo viime talvena, kun kalajokisen loppukauden kattanutta sopimusta sorvattiin. Molemmat päättivät pelata kuitenkin kevään pelit ensin ja katsoa sen jälkeen, tuntuuko yhteinen tulevaisuus vielä kauden jälkeenkin hyvältä ajatukselta.

Vastaus saatiin perjantaina. Jokisen perhe päätti palata Ouluun pysyvästi ja Kärpät näki tuhannen NHL-pelin oman pojan auttavan joukkuetta merkittävästi tulevilla kausilla.

– Kärpät oli minulle ehdoton ykkösvaihtoehto ja vaimolleni oli ykkösvaihtoehto tulla Ouluun töihin. Kenenkään ei tarvinnut tehdä kompromisseja, Jokinen huokaa.

Vammat vaikeuttivat viime kautta

Jokisen viime kevään pelejä haittasivat pahasti vakavat vammat. Niistä ilkeimmät olivat helmikuun lopussa tullut vasemman jalan veneluun murtuma, sekä pudotuspeleissä pahasti vihoitellut selkä.

Ensimmäisen liigafinaalin avauserässä Jokisen selkä hajosi vielä entistä pahemmin, eikä hyökkääjä pystynyt esimerkiksi kunnolla seisomaan pelien jälkeisissä haastatteluissa.

Kauden jälkeen magneettikuvaus paljasti välilevyn pullistuman.

– Olen pelannut pudotuspeleissä aiemminkin loukkaantuneena, mutta en koskaan ennen noin huonossa kunnossa. Tiedä sitten, oliko järkevää pelata.

– Olen kuitenkin sen verran vanhan koulukunnan pelaaja, että jos lääkäri ei kiellä, niin kaukaloon mennään.

Elokuussa yhteispeliä hiomaan Pesosen kanssa

Jokinen uskoo pystyvänsä aloittamaan normaalin harjoittelun heinäkuun alussa ja hyppäävänsä mukaan joukkueharjoituksiin heti elokuun alussa, kun Kärpät palaa omatoimijaksolta kaukaloon.

Tuolloin Jokinen ja Kärppiin tulevaksi kaudeksi siirtynyt Janne Pesonen aloittavat yhteispelin hiomisen 14 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kaksikko pelasi yhdessä neljännessä liigafinaalissa Helsingissä keväällä 2005.

– Viime kaudella oli jo lähellä, etten mennyt Pessin seuraksi Växjöön. Kun Pesonen aloitti neuvottelut Kärppien kanssa, sanoin etten aivan satavarmasti voi luvata pelaavani Oulussa, mutta lähellä se on. Hienoa päästä jakamaan taas arkea hänen kanssaan, Jokinen tunnelmoi.

Maalivahtia haetaan maailmanlaajuisesti, Ohtamaa käytti optionsa

Jokinen uskoo Kärppien saavan ensi kaudella jalkeille kärkikahinoihin kykenevän joukkueen, vaikka lähtijöiden nimilista hopeakauden jälkeen olikin nimekäs.

– Viime kauden joukkue oli paperilla erittäin kova. Viisi äijää lähti NHL:ään ja pois lähtivät myös KHL-tason Oskar Osala sekä Nicklas Lasu. Paljon on vaihtuvuutta.

Kärpät on edelleen aktiivinen toimija pelaajamarkkinoilla. Ehdoton ykkösprioriteetti on uuden maalivahdin löytäminen, sillä Veini Vehviläisen varaan Kärpät ei laske enää mitään.

– Maalivahtikysymyksen kanssa olemme globaaleilla markkinoilla, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo, eikä anna tarkempaa aikataulua uuden luottovahdin löytymiseen.

Toinen iso kysymys on siirtohuhuissa koko kevään pyörineen kapteeni Atte Ohtamaan tilanne. Ohtamaa on ilmoittanut seuralle käyttävänsä viisivuotiseen sopimukseensa kirjatun ulkomaan option ensi kaudella.

– Jos hänelle ei avaudu vaihtoehtoja ulkomailta, olemme valmiita ottamaan Aten takaisin, urheilutoimenjohtaja lupaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

"Kärpät on edelleen aktiivinen toimija pelaajamarkkinoilla. Ehdoton ykkösprioriteetti on uuden maalivahdin löytäminen"

Kärpät on liian myöhään liikkeellä, jos vielä ei ole sopimusta maalivahtien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä ollut sama vaiva eli prolapsi ja kuulostaa tooosi oudolta kun on annettu pelata. Joku roti Kärppien lekureilta/ valkuilta ketä laitetaan missäkin kunnossa rosteriin pelaamaam.Tuon diagnoosin kanssa ei ole leikkimistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa omituiselta jos lääkäri lupaa pelata ja selkäoireet noin pahat.Miksi ei heti menty MRI kuvaukseen? Tosi riskaabelia pelata tuossa kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahtia haetaan maailmanlaajuisesti.... ei kai nyt sentään. Jääkiekko on marginaalilaji jota pelataan parissa kolmessa maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton jäsenmaita on 72 kpl. Eiköhän, jos maassa on liitto, niin siellä myös pelata jääkiekkoa. Joten väitteesi parista kolmesta maasta on lapsellisuudessaan säälittävän naurettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekon pellaaja tai ei. Välilevy vaivat kestää keskimäärin vuoden parantua. Tuskin Jussia nähdään tositoimissa syyskaudella. Harmillista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava kirjoitus. 7-kamaa jälleen . Kalevan sisältö on kuin 1500 asukkaan kunnan paikallislehdestä joka ilmestyy torstaisin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Jokisella on pitkä arvostettu NHL- ura. Mahtavaa saada hänet Kärppiin. Tervetuloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla suht edulinen pelaaja, halusi Suomeen ja Ouluun ja kun on pelihaluja. Liigassa pärjää loistavasti, yli piste/peli keskiaevolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanosin että oli aika törkeää yrittää säheltää loukkaantuneena;( no ei siinä menny kun tori juhlat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennus tiesi tilanteen ja pelaajalle oli käyttöä siinä kunnossa mikä oli.
Pelaajan tehtävä on antaa kaikkensa, ja valmennusjohto päättää onko pelaamisen tasi tarpeeksi laadukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos hänelle ei avaudu vaihtoehtoja ulkomailta, olemme valmiita ottamaan Aten takaisin, urheilutoimenjohtaja lupaa"

Hyvin luvattu.

Jopa sopimus velvoittaa myös jotain tuon suuntaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

16:25
Kaleva oikaisee
15:41
Iilimato on yleistynyt jälleen Suomessa – pohjoisessa voi törmätä hevosjuotikkaaseen
14:56
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
14:31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
14:04
Intia laukaisi kuurakettinsa toisella yrittämällä – "toivomme saavamme ensimmäiset selfiet Kuun pinnalta"
13:27
Britannian hallituksesta lähti jälleen ministeri Boris Johnsonin lähestyvän pääministerinimityksen takia – "maan yllä on synkkä pilvi"
13:15
Oulun poliisilaitos ohjeistaa marjastajia eksymisten varalle – "Vähiten suolle katoaa noin 20-vuotiaita helsinkiläispoikia"
97
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
39
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
25
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
21
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran
20
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Tänään on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Huomenna on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image