Mikkola nousee Kärppien pää­val­men­ta­jak­si Mannerin jälkeen – edus­tus­jouk­ku­een ja A-nuorten val­men­nus­tii­mit jatkavat ensi kaudella samassa muodossa

Lauri Mikkolan oma pelaajaura kantoi aikoinaan Kärppien edustusjoukkueen harjoitusotteluihin ja 16 Mestis-peliin Kajaanin Hokissa. Olkapäävammoista kärsinyt puolustaja siirtyi pelaajauransa jälkeen valmennushommiin. KUVA: Kontiainen Jarmo
Liiga 13.11.2019 14:42
Kaleva

Kärppien edustusjoukkueen valmennus jatkaa nykyisessä kokoonpanossaan myös kaudella 2020–2021. Mikko Manner toimii vastuuvalmentajana apuvalmentajinaan Lauri Mikkola sekä Toni Sihvonen. Ari Hilli jatkaa joukkueenjohtajan ja maalivahtivalmentajan tehtävissä. Fysiikkavalmennuksesta vastaa edelleen Samppa Jaakola, ja videovalmentajana toimii Santeri Hilli.

Kauden 2020–2021 jälkeen Lauri Mikkola nousee Kärppien päävalmentajaksi. Sopimus ulottuu kevääseen 2023 asti.

– Olen erittäin otettu seuran luottamuksesta. Olen kulkenut pitkän polun Kärpiussä ja tämä on sellainen pienen pojan unelma, kun pääsee viimein päävalmentajan paikalle. Nöyrin mielin tehtävään käsiksi, mutta aikaa sen alkamiseen on vielä paljon. On tärkeää, että nyt elää ihan vain tätä hetkeä ja kerää lisää tietotaitoa, Mikkola, 38, toteaa.

Ari Hillin ja Samppa Jaakolan sopimukset ovat voimassa kevääseen 2023. Santeri Hillin sopimus yltää kevääseen 2021 ja Toni Sihvosella on optio kausista 2021–2022 ja 2022–2023.

Uutena valmennustiimiin liittyy Ville Mäntymaa kevääseen 2023 asti ulottuvalla sopimuksella. Mäntymaa jatkaa A-nuorten päävalmentajana vielä kaudella 2020–2021.

– Suuri kunnia saada jatkaa hienossa organisaatiossa, missä ahkeruus ja yhteisöllisyys näkyvät arjessa. Tavoitteellisen toimintaympäristön vuoksi Kärpissä on mielestäni loistava mahdollisuus oppia ja kehittyä valmentajana. Nuorena valmentajana koen, että on tärkeää sitoutua pitkäjänteiseen työhön ja kerätä rauhassa oppivuosia tulevaisuutta varten. Ensi kauden päävalmentajuus A-nuorissa tukee omaa valmentajapolkuani, minkä jälkeen uskon, että minulla on hyvät valmiudet siirtyä liigajoukkueeseen apuvalmentajaksi.

Mikkola ja Mäntymaa ovat toimineet yhdessä jo aikaisemmin nuorten SM-liigassa.

A-nuorten valmennus jatkaa vanhassa koostumuksessaan vielä kauden 2020–2021. Mäntymaan apuvalmentajina jatkavat Miikka Järvenpää ja Valtteri Immonen.

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertaa jatkosopimusten taustoja.

– Mikko Mannerin sopimuksen varmistuttua halusimme jatkoa seuran valmennustyölle. Pitkän valmennushistorian omaava Lauri Mikkola oli selkeä valinta jatkamaan valmennustyötä Mannerin jälkeen. Lauri on yli 15 vuoden ajan valmentanut Kärpissä ja pitkäjänteisesti kehittänyt itseään valmentajana. Seuran kannalta on tärkeää, että yhtä lailla kuin pelaajia viedään eteenpäin, myös valmentajapolku on seurassa hyvällä mallilla. Jatkuvuutta Mikkolan valmennustiimiin tuo Ari Hillin mittava kokemus. Ari on toiminut Kärpissä useiden eri huippuvalmentajien kanssa. Ville Mäntymaa, joka on tehnyt A-nuorissa erinomaista työtä, oli luonteva valinta apuvalmentajaksi. Toni Sihvosen ammattitaito tulee täydentämään tämän yhtälön.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Sikäli selkeä ratkaisu, että kärppätoimisto säästyy Mannerin jälkeen päävalmentajaksi pyrkivien työhakemuksista ja median ei tarvitse veikata nimejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me ei pärjätä ilman tuomareiden apua 😑

Mutta Tappara voittaa mestaruuden 👍
Tappara on terästä 💪😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hopea-Jukan" joukkue ottanee tapansa mukaan mitalin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

’Kun MINÄ olen ollut Kärppien peräsimessä, ollaan voitettu kaikki pelit.’

Herra vois mennä viestinnän peruskurssille niin ei vaikuttais niin itseriitoiselta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli piiri pieni pyörii ja toivottavasti tulee tulosta. Saa nähdä näkyykö parempana junioreiden nostona edustukseen. Nyt jos junnuna et satu kuulumaan tuon piirin suosikkeihin, niin auttamatta on lähdettävä muihin liigaseuroihin tai sitten junnuliigoihin Amerikan mantereelle. Näin on moni tehnyt. Nyt pitäisi nostaa pelaavan kokoonpanon Kärppäläisyys aste 70-80 prosenttiin. Ja vanhat pelikaverit ja tutut jäähdyttelemään jonnekin muualle kuin Ouluun jatkossa. Ja pelitavasta toivotaan raikkaampaa ja taistelua myös hyökkäysmaalin alueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Ilun olis pitänyt jättää nämä valmennushommat niitä osaaville. Johtajat johtaa ja siivojat siivoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella rohkea veto Kärpiltä. Menestyksen suhteen välikaudelta/kausilta haiskahtaa 2021-23.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos ja näkemiin Kärpät! Tätä sanojen pyörittelijää ja jaarittelijaako pitäisi jaksaa seuraavat vuodet - ei vaan onnistu! Edes tämä perinteinen upea halli loistavine fasiliteetteineen ei päätäni käännä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerätään kolehti, että saadaan joku tepsukoiden valkaksi. Kukaan ei sinne haluaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei toivottavasti käy samalla tavalla kuin marjamäen aikaa eli surkeeta kiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä jatkuu vakaa työ,l.mikkolan painotuksin ,sitten ajallaan.onnea l.mikkola

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo Kärppien johdon organisaatiosta että siellä tehdään fiksua pitkäjänteistä työtä. Ei se ole kumma että pelaajatkin haluaa Kärppien joukkueessa töitä tehdä ja menestystä vuodesta toiseen luoda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image