Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin louk­kaan­tu­mis­ten kurittamassa Kärppä-puo­lus­tuk­ses­sa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja

Mikko Niemelä urakoi Kärppien puolustuksessa yli 22 minuuttia lauantain ottelussa. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 22.2.2020 21:41 | Päivitetty 22.2.2020 21:48
Pasi Peltola

Kärppien puolustajista kauden kahden parhaan pistemiehen poissaolo on nostanut oululaiskasvatti Mikko Niemelän, 29, joukkueessa uuteen tilanteeseen.

Jo kaudella 2008–09 alkaneella urallaan jääkiekkoliigassa Niemelä on käytännössä nyt helmikuussa ensi kertaa tilanteessa, jossa hän kellottaa jatkuvasti yli 20 minuutin peliaikoja. Helmikuun keskiarvo on 20.24, kun sekä yli- että alivoimassa (yhdessä Lasse Kukkosen kanssa) aloittavana puolustaja urakoiva Niemelä kypsytti KooKootakin vastaan yli 22-minuuttisen.

Huipennuksena tuli Niemelän loistava vapauttava syöttö Sumulaakson illan voittomaaliin 2–1 pelin 44. minuutilla, kun Kärpät voitti KooKoon edellä mainituin lukemin.

– Jesse Puljujärvi tönäisi laidalla kiekon minulle. Ehdin nähdä ympärilläni useamman mustapaidan ja maalilla vapaana yhden valkopaitaisen pelaajamme. Onneksi se oli Mika Pyörälä, joka ei avopaikoissa erehdy, Niemelä kertasi.

Kärpät on hävinnyt KooKoolle vain kerran kolmen viime kauden 11 ottelun aikana.

Kouvolan halli oli liki tupaten täynnä, joka on uutta Kymenlaaksossa ilmaispelejä lukuun ottamatta. Istumapaikat menivät vähiin jo parisen viikkoa sitten, kun alkoi näyttää siltä, että ottelussa taisteltaisiin runkosarjavoitosta. Taisteltiinkin, mutta vain Kärppien osalta.

Katso ottelun huippuhetket:

Kärpät voitti KooKoon lauantaina pelatussa liigaottelussa maalein 1–2.

Joulukuun puolivälistä helmikuun puoliväliin 19 ottelun pisteputkessa (15-1-3-0) purjehtinut KooKoo jäi peräkkäisinä perjantaina pisteettä Hakametsässä (Ilves) ja Helsingissä hukaten saumansa kärkikaksikkoon ehtimisestä.

Kärpiltä puuttuivat yhä luottopakit Jakub Krejcik ja Shaun Heshka sekä hyökkääjä Jussi Jokinen, mutta isänniltäkin ovat olleet jonkin aikaa sivussa pakkikapteeninsa Alexander Bonsaksen, hyökkääjät Toni Kähkönen ja Vilmos Galló sekä koko loppukauden loukkaantumiseen hukkaava Anrei Hakulinen.

Kärppien alivoima taisteli neljänteen jäähyyn asti, vaikka ykkösaloittajana kaukaloon luisteleva Juho Lammikko hävisi lähes poikkeuksetta alivoiman ensimmäisen aloituksen.

Edellisiltana Lappeenrannan Kisapuistossa Lammikko aloitti 25 kertaa ja sai voittoprosentikseen Kärppien omien tilastojen mukaan 68 (Liigan tilastoissa 69,6). Parempaan lukemaan Lammikko on yltänyt tällä kaudella kotimaisessa Liigassa vain kahdesti.

Kouvolassa Lammikolla oli 35 aloitusta, mutta voittoprosentti vain 37,1.

KooKoon onnistumiset jäivät Libor Sulakin ylivoimatasoitukseen. Kauden ensimmäisen maalinsa oululaispaidassa viimeistellyt Juhamatti Aaltonen vei Kärpät avauserässä johtoon.

Syksyllä maajoukkueessa debytoinut Niemelä, 29, on kulkenut pitkän polun Kärpissä. Pörssipisteissä 6+9 sekä maalit että pisteet ovat silti selkeästi Niemelän yhden kauden ennätyslukemia. Plusmiinuksessa Krejcik (+29), Heshka (+22) ja Niemelä (+22) ovat puolustajista omissa lukemissaan.

– Lahjakkuudet kaapataan nopeasti Kärpistä isompiin kaukaloihin, mutta Mikko Niemelä on esimerkki kasvattajaseurassaan pala kerrallaan rooliaan nostaneesta tyylikkäästä pelaajasta, valmentaja Mikko Manner hehkutti.

– Olin välillä itse itseni kehityksen suurin este. Olin liiankin kriittinen ja syytin itseäni, vaikka kaukalossa oli muitakin. Nyt luottoa ja ruutua on todellakin tullut. Onhan tilanne nytkin varmaan vaatinut sopeutumista hyökkääjiltämme, kun ylivoiman viivapakkina ei olekaan se tuttu Heshka, Niemelä totesi.

Viime keväänä Niemelä hukkasi kuukauden loukkaantumiseen. Väliin jäi kolme etelän lentokeikkaa ja Finnairin kultakortti hiipui haaveeksi.

– Keväällä syntynyt esikoinen piti kotona kesälomakaudenkin, mutta se oli sen arvoista aikaa. Lapsen syntymä meni kultakortin edelle. Kai tässä on tapahtunut henkistä kasvua, Niemelä naurahti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Erinomainen luistelija ja nopea liike. Kehittynyt huomattavasti - plus/miinustilastossa +22 kuvastaa asiaa. Sijoittumisessa hyökkäystä tukiessaan edelleen kehitettävää. Hyvä joukkuepelaaja, joka pelaa joukkueelle eikö tee itsestään numeroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille pelaajille pitää antaa peliaikaa säännöllisesti, muuten motivaatio ja pelinlukutaito surkastuu. Hoksis !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli peliaikaa ei saa niin "kulku" loppuu ainiaaksi. Pitää vaihtaa kokonaan eri lajiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikko Niemelä, loistava luistelija, isokokoinen oikealta ampuva puolustaja. Mutta kun on niin pelokas ja altis virheille ettei sitä odotettua läpimurtoa koskaan tullutkaan. Puolustuspäässä äärettömän pehmyt ja nyt ylivoimassa pelotteena viivalla. Pelotteena omalle maalivahdille!
Maajoukkue pelien jälkeen taso laski entisestään ja haastatteluista kävi ilmi että kaikki on nyt saavutettu ?? Leftin miehenä ei mahtuisi kokoonpanoon.
Kukkos Lassi vois kouluttaa Mikolle puolustajan perusasiat uusiksi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päinvastoin kaikki mitä kirjoitat. Omaa hyökkääjätaustansa takia myös käsiä, joita pitäisi käyttää hyökkäyspään haastoissa enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkät kädet eivät riitä, tarvitaan myös hyvää pelitilannetajua, joka Niemelältä uupuu ja valitettavasti myös osalta "kädellisiä" Kärppä-hyökkääjiä. Tulee turhia kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä ja laukaukset lähtevät liian myöhään tai päin seiniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu Peltolalta. Ei voinut oikein tietää, että Niemelällä on ollut viime ajat kaukalossa aika vaikeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelän liike ja kädet ovat maailmanluokkaa; pää tulee vähän perässä. Hienoa, että se on tunnistettu, niin voi kehittyä edelleen. Aika monessa mestaruusjoukkueessa Mise on ollut vakiokokoonpanon mies, joten ei ole huonosta pelaajasta kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelä on right, joista on aina pulaa... jos olisi left niin olisi parhaimmillaan nippa nappa seiskapakkina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et voi olla tosissaan viiksitimali . Otsikossa oleva luku on Mikko Niemelän ikä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelällä ei valitettavasti näytä olevan kiinnostusta kehittyä pelaajana. Kiekollinen pelaaminen ei ole koskaan ollut vahvuus. Hyökkäysten tukeminen puuttuu.

Varman päälle peruuttelu ja hidastelähdöt sopivat Miselle loistavasti.

Lämäri kuntoon kovalla treenillä, rohkeutta ja ratkaisuhalua Topi Niemelän tyyliin niin hyvä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta Miseä ovat maalinedustan jäähän syöksyt!
Uhrautuu koko ajan joukkueen puolesta!
Ja peittää maalijään siten että kiekko ja vastustajat eivät pääse häiritsemään mokkea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime peleissä vihelletty Niemelä pari kertaa jäähylle ihan käsuttämättömillä tuomioilla.
Eikä ole jäähyaltis

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image