Manner laittoi kärppäketjut uusiksi – Miika Koivisto odotetusti sivussa illan Ässät-pelistä

Päävalmentaja Mikko Manner herättelee joukkojaan ketjumuutoksilla. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 24.3.2018 12:34
Janne Onnela

Torstaina tylyn tappion Porissa kärsinyt Kärpät kohtaa puolivälierävastustajansa Ässät illalla Raksilassa. Sarja on kahden pelin jälkeen tasan 1-1, joten Oulussa haetaan uusia asetelmia ensimmäisten pelien jälkeen. Ottelu alkaa kello 17:00.

Kärpät oli torstaina Isomäen jäähallissa huono. Ässät karkasi jo avauserässä kolmen maalin karkumatkalle, eikä Kärpät pystynyt kuromaan eroa aivan umpeen. Oululaiset ovat olleet molemmissa peleissä alussa paikalla vain fyysisesti. Lauantain kolmannen ottelun avainkysymys onkin, pystyykö Kärpät ottamaan ohjat alusta saakka ja myös pitämään ne paria vaihtoa pidempään.

Kärppien porilaisvahti Jussi Rynnäs hävisi torstaina kärppäpaidassa ensimmäistä kertaa kasvattajaseuralleen. Paljon tylymmin avaustappio ei olisi Rynnäkselle voinut tulla, sillä Ässät pommitti kärppävahdin vaihtoon 16 minuutissa.

Tilalle tullut Veini Vehviläinen piti maalinsa puhtaana, joten lauantain aloittavaa maalivahtia ei varmasti kukaan arvannut väärin.

Koiviston tilanne puhuttaa

Tappion lisäksi toinen paha takaisku oli ykköspuolustaja Miika Koiviston loukkaantuminen. Koivisto jäi kanadalaishyökkääjä Antoine Laganièren taklauksen alle. Osuma oli puhdas, mutta Koiviston oikea jalka jäi pahasti 90-kiloisen kanadalaisen ja laidan väliin.

Koivisto oli eilen joukkueen mukana hallilla, mutta osuman seuraukset näkyivät tavallisessa kävelyssäkin. Kärppien kannalta oli kuitenkin hyvä merkki, että Koivisto ylipäätään oli hallilla ja liikkui ilman keppejä. Videolta katsottuna polvi ei välttämättä vääntynyt taklauksessa kovinkaan pahasti, mutta isku oli todella kova. Hyvällä tuurilla Koivisto selvisi niin sanotulla puujalalla, ja pelaaminen tänä keväänä on vielä mahdollista.

Yksikin puolustajan loukkaantuminen on tosin jatkossa Kärpille kohtalokasta. Nyt jo kolme pakkia on sivussa, joten esimerkiksi nuoren Joona Huttulan peliminuutit kasvavat varmasti.

Huttula pelaa ennakkoluulottomasti, ja on varmasti tulevaisuudessa kova tekijä ainakin liigakaukaloissa, mutta pudotuspelit saattavat olla vielä liian iso pala kakkua.

Kokeneempien kärkipakkien kuorma tulee kasvamaan merkittävästi. Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka pelasi jo Porissa minuuttia vaille puolet pelistä. Myös Lasse Kukkonen ja Jani Hakanpää saavat varautua hikisempään iltapuhteeseen.

Junttilaa ja Bertrandia herätellään ketjumuutoksilla

Jos puolustukselta vaaditaankin enemmän illan pelissä, niin samaa vaaditaan myös hyökkääjiltä. Puolustajaparit menivät uusiksi pakon edessä, mutta hyökkäyksessä päävalmentaja Mikko Manner on pyöräyttänyt ketjut uusiksi herättely mielessään.

Kesästä saakka yhdessä pelannut ykkösketju hajoaa, kun Saku Mäenalanen ja Julius Junttila vaihtavat paikkoja päittäin. Tuoreena hyökkääjänä nousee mukaan Jasse Ikonen, joka syrjäyttää Otto Karvisen kolmosketjusta. Karvinen puolestaan pelaa Jari Sailion paikalla nelosketjussa.

Hyökkäysketjujen muutokset ovat todella radikaalit, sillä Kärpät on pelannut läpi kauden käytännössä samoilla vitjoilla. Manner on myös korostanut moneen otteeseen ketjukokoonpanojen säilyvyyttä.

Muutoksilla Manner yrittänee herätellä erityisesti Junttilaa ja Charles Bertrandia, jotka eivät ole olleet pitkään aikaan parhaimmillaan. Ikosen myötä Manner yrittää rauhoittaa hieman kolmosketjun peliä.

Ässät tuskin muuttaa mitään voittopelin jälkeen. Porista on tulossa myös kannatusjoukkoja patapaitojen tueksi Raksilaan, mikä antaa varmasti lisävirtaa vierasjoukkueelle.

Kärppien kokoonpano illan Ässät-ottelussa:

1.kenttä

Saku Mäenalanen – Mikael Ruohomaa – Charles Bertrand

Teemu Kivihalme – Shaun Heshka

2.kenttä

Julius Junttila – Nicklas Lasu – Ville Leskinen

Joona Huttula – Lasse Kukkonen

3.kenttä

Kristian Vesalainen – Rasmus Kupari – Jasse Ikonen

Taneli Ronkainen – Jani Hakanpää

4.kenttä

Otto Karvinen – Miska Humaloja – Sami Anttila

13.hyökkääjä Juha Koivisto 

Maalissa Veini Vehviläinen, varalla Jussi Rynnäs

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Muutokset voivat olla hyväksi tai pahaksi, nyt vastustajalla ei tarkkoja tietoja pelitavoista, tuolla nimimerkki "outoja valintoja" puhuu asiaa, mutta näinhän se menee ja kun en ole aivan varma, kuinka kärppäsieluinen on valmentajakaan, ei ainakaan pelaajavalintojen osalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole kärppiin uskoa ollenkaan. Yli odotuksen mennyt, joten pitää olla tyytyväinen tähän, vaikka ässät jatkoon menisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paniikkia Kärppäleirissä. Kupari on vielä liian köykäinen sentteri miesten peliin. Kärpiltä puuttuu pleijareihin vaadittavaa kovuutta. Peli on pikkunättiä runkosarjapeliä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ansiokasta ennakkopohdintaa aikuisten peleistä ja leikeistä. Pelaajilla tulee päivän ulkoiluannos täyteen pelin merkeissä =) ps. kärpät voittaa 3-1, varma tieto

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti pelattaisiin kansainvälisillä huippusäännöillä, niin Kärpät voittaisivat pelin helposti. Otettaisiin tasapuolinen kohtelu ja linja. Poikkarit selkään nollatoleranssi, selvät virheet pois, myöhästyneet taklaukset ensimmäisenä liian monta loukkaantumista viime aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäiskö kuitenkin vaihtaa erkkari ykkös kentän sentterin lapaan...mielummin semmoinen johon kiekko ei jumitu....aivan sama ketä laidossa on jos ei saa kiekkoa.Kakkos kentän laiturin vois panna poppari osastolle...omien pisteitten metsästys ei voi mennä joukkueen edelle .Vesalainen kärki kenttään...Kuparista tulee hyvä pelimies vielä mutta vielä ei fysiikka riitä näihin karkeloihin...A-junnuille ois siihen mestaruuden jahtaamiseen iso palanen varmaankin ratkaiseva.Pakit voi unohtaa ne kiekon kuljettamiset varsinkin nyt kun kärki pakit pelaa maksimi minuutteja...väsy tulee jos selviää sinne välieriin.Maalivahti peluutukseen selkeä linja jos voitat olet seuraavassa pelissäkin "häkissä"...tulis sitä panosta että kannatta torjua vaikka"päällään".Eikä päävalmentajan tarvi joka pelin jälkeen ottaa koko tappiota omaan niskaa.Jos katsoo Jalosen(jokerit) lausuntoja pelien jälkeen niin tulee aika selvää tekstiä oliko pelin aikana vapaamatkustajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätön kiekkoilta tulossa. Toiselta joukkueelta sammuu valot jo ennen aikojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on hiljaista tänään Raksilassa kun Ässät vie ja Kärpät vikisee. Ei uskoisi että yli 7000 ihmisestä ei lähte mitään ääntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikku paniikkia Kärppäleirissä. Kupari on vielä liian köykäinen sentteri miesten peliin. Kärpiltä puuttuu pleijareihin tarvittavaa kovuutta. Pelataan pikkunättiä runkosarjakiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voitti puhtaan kirkkaasti Runkosarjan, mutta aiempina vuosina pitäneet jännitystä yllä pelaamalla piiiitkiä play offseja. Saas nähä kuinnäijien käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paniikki nappula pohjaan Mannerilta. Oisko soittanut Latelle ja kysynyt ohjeita. Kyllä huomaa milloin esim. Bertrand tehny sopparia muualle, pitkään kiikareilla vetäny. En arvosta näitä jotka ei kunnioita nykyisiä soppareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästähän oli puhetta jo ennen playareita, pakkeja olisi pitänyt hankkia mutta mitä Aho teki, osti hyökkääjän! Ei tuu mestaruutta tänäkään vuonna, loppuu pelit lyhyeen tällä porukalla, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on aidot omat kärppäläiset, jotka junnuista asti antoivat sydämensä ja kaiken vapaa-aikansa seuralle vanhempineen? He eivät yhtäkkiä kelvanneetkaan Mannerille joka kerää ulkopuolelta uusia tyyppejä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pataan tulee, siis Ässille. Kärpät herää ja kotivoitto 5-0 on herätys kärppälaumalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
48
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image