Loppukiri toi jälleen pisteet Kärpille – Ässäkasvatti Rynnäs on porilaisille paha peikko: "Sytyn näihin peleihin aina"

Videolla Kärpät-Ässät-ottelun parhaat palat.
Liiga 1.2.2018 22:43
Janne Onnela

Liigaa dominoiva Kärpät on omaksunut uuden tavan voittaa. Pari erää voidaan koomailla huolella, mutta päätöserässä hoidetaan homma kotiin. Tapa on tuttu legendaarisen Kari Jalosen valmennusvuosilta Oulussa viime vuosikymmenen puolessa välissä.

Tiistaina HPK:ta vastaan Kärppien piti tehdä kolme maalia päästäkseen jatkoajalle. Ässiä vastaan oululaisilta vaadittiin päätöserässä vain kaksi maalia jatkoaikaan, mutta Kärpät teki kolme ja korjasi täyden pistepotin lopulta lukemin 5–4.

– Harvoin käy niin, että peli sujuu aina oman käsikirjoituksen mukaan. Tylsäähän tämä silloin olisi. Loppuun saakka yrittäminen on tärkeää, sillä peli kestää 60 minuuttia, Kärppien käskyttäjä Mikko Manner tunnelmoi.

Tasaisen avauserän jälkeen Ässät vei toisen erän tylysti 3–1. Porilaisten hyökkääjä Jussi Makkonen iski erässä hattutempun.

– Meidän yhteispeli takkusi liikaa, emmekä olleet ollenkaan samalla sivulla, Kärppien ykkössentteri Mikael Ruohomaa sanoi rehellisesti viimeisellä erätauolla.

Ässien veteraanihyökkääjä Jussi Makkonen iski hattutempun Kärppien maaliin.

Tuolla erätauolla tapahtui taas jotain, sillä Kärpät nousi kohisten kolmannessa erässä. Ruotsalaissentteri Nicklas Lasu johdatti kahdella maalillaan oululaiset makeaa voittoon.

– Erätauko on siinä mielessä hyvä, että voit jättää näyttämön hetkeksi, painua piiloon ja tulla sitten ikään kuin uuteen alkuun. Joukkue on tullut nyt kahdessa pelissä päätöserään ”ei mitään hävittävää” -mentaliteetilla. Suoraviivaisuus ja tehokkuus ovat löytyneet kantapään kautta, Manner analysoi.

Kärkiäijillä jäi paljon piippuun

Kärpistä eniten tasoonsa nähden petrattavaa jäi ykkösketjulla. Sentteri Ruohomaa ja maalitykki Charles Bertrand jäivät poikkeuksellisesti miinukselle ottelussa. Onnistumisen kolmikko sai kuitenkin kolmannen erän puolivälissä, kun ylivoima tuotti vihdoin tulosta.

Kärppien erikoistilannepelaaminen on ollut jo useassa pelissä heikkoa. Vastustaja onnistui jälleen tekemään alivoimamaalin ja useamman ylivoimamaalinkin. Kärppien koko kauden Liigan eliittiin kuuluneelle alivoimalle on ropissut takaiskuja viikon aikana todella paljon.

– Niitä tulee aina ryppäissä. Se on jännä juttu, eikä sille mitään mahda. Ei niitä kukaan tahallaan päästä, ja yritetään päästä nyt tuon asian yläpuolelle, Manner totesi.

Kärppien suurin onnistuja oli ruotsalaissentteri Lasu, joka teki päätöserän jälkimmäisellä puolikkaalla kaksi tärkeää maalia. Osumat olivat Lasulle epätyypillisiä maaleja. Yleensä maalin edestä kiekkoja ajoittain sisään kauhova Lasu teki molemmat maalinsa hienolla laukauksella.

– Nicklas toi joukkueen pisteisiin kiinni. Olen erittäin iloinen hänen onnistumisistaan, Manner iloitsi.

Kärpät nousi kolmen maalin takaa voittoon Raksilassa. Videolla 4-4-tasoitusmaali, jonka teki Charles Bertrand.

Kärppien porilainen maalivahti Jussi Rynnäs torjui jälleen voiton kasvattajaseurastaan. Rynnäs on pelannut kolmella eri kaudella kärppäpaidassa Ässiä vastaan lukuisia pelejä ja voittanut ne kaikki.

– Nämä ovat minulle aina spesiaalitapahtumia ja sytyn näihin peleihin aina, vaikka tänään en ollut kovin hyvä, Rynnäs jutteli pelin jälkeen.

Alkukauden paitsiossa ollut Rynnäs on saanut joulun jälkeen hyvin vastuuta. Kärpissä on siirrytty viime aikoina tasaisempaan maalivahtien peluutukseen, mikä sopii Rynnäkselle.

– Se tuo merkitystä tälle touhulle, kun on päässyt nyt pelaamaankin. Nyt on ollut kolmen pelin viikkoja, niin sekin on varmasti vaikuttanut peluutukseen. Halutaan aina tuore äijä maalille, Rynnäs mietti.

Kärpät kohtaa seuraavaksi Turun Palloseuran lauantaina Turussa.

Katso kuvia ottelusta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

On se vaan huvittavaa kuinka koville voi tappio joitakin ottaa :D
Kärpät näytti jälleen kuin kova Joukkue se on, oli toisen kerran peräkkäin tällä viikolla selkä seinää vasten mutta käänsi pelin tälläkin kertaa voitokseen. Siihen pystyy vaan Huippujoukkue :)
Koittakaa te muita joukkueita kannattavat jo lopultakin ymmärtää se Tosiasia et Kärpät on Paras !!!

Kärpillä on Ylivoimainen pistejohto jo nyt ja Tps, Kahvara ja Jyp ei mahda mitään sillä runkosarjan Ylivoimainen voitto tulee jälleen Ouluun. Saamme olla ylpeitä kuinka meillä on näin Ylivoimainen Joukkue :)

Tps, tuo tuurin joukkue (Perrin/Kallio) vanhuksineen joutuu lauantaina kokemaan karvaan tappion Kärpille. Filmaajia ja jäähyjen kalastelijoita löytyy kaikista muista joukkueista paitsi Kärpistä ja mahtavaa kuinka Kärpät siltikin voittaa pelejä vaikka tuomarit pistävät Kärppä-pelaajia jäähylle tekaistuilla syillä. Esim tiistaina Hpk-pelissä se taas nähtiin.
Kahvaran kahvaajat taas filmaavat minkä ehtivät, samoin Ässien ja Lukon pelaajat, Jypistä puhumattakaan.

Kärpät ei luovuta vaikka tuomaritkin on vastaan vaan vie runkosarjan voiton Ylivoimaisesti, pleijareissa saa vastustajat kokea tappiot kerta toisensa jälkeen ja lopulta finaalissa Kärpät vie vastustajaa miten tahtoo ja päästään juhlimaan jälleen Kärppien Suomenmestaruutta...joten, Sydämellisesti Tervetuloa muidenkin joukkueiden kannattajat Oulun kauppatorille :) !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Vai heräsit unesta ja laulukuorosi pahin peikko oli tippunu ja kuorosi voitti ja sai nokkahuilut lahjaksi😎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoinen kuorosi on jos kerta 3 putkeen säestää. Eri asia jos kolmannen kerran putkeen voittais

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minulle se ei ota koville.tiedän mikä voittaa mestaruuden ja se ei ole kärpät.tänäänkin 6-1 tepsi vie ja hassuttelee 2 hattutempua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät tuleva kevään mestari näyttää pedon luonteen ja masentaa vastustajan kun vastustajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taannoin Mannerin valmentaja nimityksestä Kärppiin ja esim Suomen maajoukkueen valmennustiimiin mukaan, valmentajalegenda Hannu Jortikka tuhahti jossakin kiekkostudiossa TV:ssä ylimieliseen tapaansa, että: "Mannerin kuuluisi valmentaa B-junnuja!". No aika makeasti nyt "Mannerin B-junnut" pelaavaat
SM-liigaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyaikainen oppiva johtajatyyppi ja yhteispelissään vahva valmennustiimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavaa, jes. Kärpillä on hyvä ja yhtenäinen joukkue kasassa, hyvä valmentaja ja mikä törkeintä kassassa seteli rahaa. Itse ostaisin yhden puolustajan, hieman ilkeän isokokoisen kanuksin, joka osaa laukoa ylivoimalla viivalta ja putsaa tehokkaasti oman maalin edustaa. Pelkään että Kukkonen ei enää jaksa eikä pärjää pleijaripeleissä, ja aina voi joku loukkaantua, joten nyt mennään puolustajien osalta liian ohuella materiaalilla, vaikka joukkue on päästänyt vähiten omiin. Kahteen kärkiketjuun ei tarvita muutoksia kun Lasu on herännyt talviunesta. Telaketjuosastolla on tarvetta kovaluiselle rouhijalle, sellainen kaveri joka ei pelkää hanskata ja osaa kaukalopoliisin hommat, mallia "Hullu Nick Mätterson". Tulisi katsomoonkin väkeä Uumajaa myöten! Sano; - Onkamolainen Pleace, jos haluat tietää enemmän Kärppälätkästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kiva jutella etelän asiantuntijan kanssa joka kirjoitti näin Syyskuussa:

Mikä on realismia?

Potentiaalia on ja turvallinen pelitapa yhdistettynä huippuluokan maalivahtipeliin tuottaa taatusti pisteitä useina iltoina. Kärkiryhmän kyytiin ei Kärpistä ainakaan vielä ole.

Arvio: Sijoille 9–10

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tollaisella jäähyjen kalastelulla ja koomailulla tulee pleijareisa noutaja nopeasti. Manner kun on antanut oppia tuon koomailun niin sitä i saa karsittua pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säälittää ihmiset, joilta puuttuu positiivisyys täysin, kadehtiminen on voimakastunne ja paremman arvostaminen on äärimmäisen vaikeaa. Kaikissa asioissa nähdään syy muissa, eihän silloin pysty nauttimaan urheilun seuraamisesta, keksitään syitä milloin mistäkin, tuomareista, filmaamisesta jne. Peli ei valehtele, kun tarkasti katsoo, parempi voittaa aina pitkässä juoksussa. Tästä pelistä sanoisin, että Ässät taisteli kaikin keinoin voittaakseen, mutta Kärpät oli parempi.
Kaksi erää katseltiin, mutta kolmannessa erässä alkoi peli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapasin tänään hallilla Tepsukan joka sanoi toisella erätauolla että ”teillä on vaikeaa Ässien kanssa”. Pelin jälkeen Tepsukka totesi että ”runkosarjan voitto ei merkitse mitään” Hahahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runkosarjan voittajalla on kotietu koko pudotuspelien ja finaalin ajan. Se merkitsee sen verran että kotipelit voittamalla pääsee aina eteen päin, tosin kärpillä onnistuu voittamminen myös vieraskentillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

59
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
28
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
18
Professori irtisanomisten helpottamisesta pienyrityksissä: Kuluisi vuosikausia, että irtisanomisperusteet vakiintuvat
15
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
14
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
10
Nuoret tekevät yhä vähemmän abortteja Suomessa – "Tämän ajan kulttuurissa on jotain sellaista"
9
Koeajossa: Mainoslause "Kaikkien aikojen paras Ford" ei jää kovin kauaksi totuudesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image