Liigan tv-oikeudet siirtyvät Telialle – Suomessa siirrytään jääkiekossa Euroopan suurimpaan etätuotantoon

Liiga 1.8.2018 19:40
STT

Euroopan suurin etätuotantokokonaisuus Liiga-hub, ohjelmaa viikon jokaisena päivänä, Suomen ensimmäinen miesten jääkiekkoliigan naisasiantuntija sekä mahdollisuus valita kaikki tai vain suosikkijoukkueensa ottelut.

Liigan tv-oikeudet seuraavaksi kuudeksi vuodeksi hankkinut Telia esitteli keskiviikkona uudistuksiaan, joista suurimmat liittyvät tuotantoon ja tarjontaan.

Samanaikaisesti Liigan videotuomarointi siirtyy Pasilaan "tilannehuoneeseen".

Liigaa lähetetään ensi kaudella keskitetysti ohjaamosta Pasilasta, ja niin sanotuista vanhoista ulkotuotantoautoista on luovuttu.

–  Olemme uusineet jokaisen hallin kuitu- ja verkkoyhteydet, joten testaamme elokuun harjoituskaudella, että ne toimivat joka hallissa, Telian Liiga-sisältöjen vastaava tuottaja Kalle Takala selittää.

Teknisiin uudistuksiin kuuluu myös esimerkiksi virtuaalistudio ja halleissa moninkertaistettu mikrofonien määrä. Takala lupaa, että ensi kaudella ääntä saadaan myös toisinaan vaihtopenkeiltä.

Uutta yleisöä pyritäänkin kalastelemaan viihteellisemmällä sisällöllä.

–  Meillä on tulossa esimerkiksi sketsisarja. Haluamme tuoda myös pelaajien tarinoita uudella tavalla esiin myös kaukalon ulkopuolella: mitä he harrastavat, syövät, mistä he innostuvat, Takala selittää.

Miesten jääkiekkoliigan lähetyksissä nähdään myös ensimmäistä kertaa naisasiantuntija, kun talviolympialaisissa TV5:llä asiantuntijana toiminut Saija Tarkki hyppää Telian remmiin.

Sitä, palaako jääkiekko mahdollisesti Maikkarille Telian ja MTV3:n yrityskaupan myötä, Takala ei vielä suostu kommentoimaan.

– Paljon on varmaan suunnitelmia siihen liittyen, mutta vielä on liian varhaista sanoa. Menee varmaan vuosi tai puolitoista, kun odotellaan EU:n kilpailuviranomaisten päätöstä ja vasta sitten tulee jotakin konkreettista.

Viasat: NHL, KHL, Kansojen liiga, Valioliiga, Bundesliiga, Ligue 1, FA Cup, jalkapallon EM-karsinnat (maaliskuusta 2019 lähtien), NFL.

Cmore: Formula 1, SHL, Mestarien liiga, Eurooppa-liiga, yleisurheilun Timanttiliiga, jääkiekon MM-kisat, jääkiekon Champions League, tenniksen ATP-turnaukset.

Ruutu+: Miesten jalkapalloliiga, Superpesis, Rallin MM-sarja.

Yle: Talvilajien maailmancup (hiihto, mäkihyppy, alppihiihto, yhdistetty, lumilautailu, freestylehiihto, ampumahiihto).

MAINOS

Kommentoi

Sketsisarja ja juttua siitä mitä pelaajat syövät.
"Eiköhän tehdä koko sm-liigasta tosi tv sarja, draamaa pukuhuoneessa ja sitä rataa. Ai niin ne pelit, eiköhän kooste riittäisi."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti vihdoinkin saadaan myös valinnainen ääniraita jossa kuulisi vain hallin ääniä, voisi seurata peliä paremmin kun ei tarvitse kuunnella Kärppiä vihaavaa "selostajaa" hehkuttamassa koko ajan Kärppien vastustajaa ja sitten erätauolla mietitään että miten me pärjäämme Kärppiä vastaan ja mitä kuvioita meidän pitäisi pelata Kärppiä vastaan. Ilmeisesti he kuitenkin viime vuosikaudet tiesivät että puolueellinen diibadaaba kuului ja näkyi myös niinkin pitkälle Pohjoiseen kuin Ouluun, mutta eivät joko siitä välittäneet tai ilkeyksissään jatkoivat puolueellista puuhailua joka pelissä koko kauden ajan monen vuoden ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Tämä keskustelu on samaa tasoa kuin litteämaan kanssa oli. Juupas. Eipäs. Juupas... Onneksi tämä on keskustelupalsta, ... Lue lisää...
Littana vai lättänä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image