Liiga pyysi tuo­ma­ri­vir­het­tä Kärpiltä anteeksi jo lauantai-iltana – Toi­mi­tus­joh­ta­ja Virkkunen: ”An­teek­si­pyyn­tö on hyväksytty”

Aleksi Heponiemelle tuomittiin jatkoerässä 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.
Liiga 5.5.2019 18:48
Janne Onnela

Kärppien ja HPK:n finaalisarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu sai lauantaina jatkoerässä dramaattisen ratkaisun, kun Aleksi Heponiemelle tuomittiin rangaistus korkeasta mailasta.

Tilanteessa Heponiemi kamppaili kiekosta maalin takana Niclas Luceniuksen ja Niklas Frimanin kanssa. Mailat nousivat ja yksi niistä osui Frimania kasvoihin. Ottelun toinen päätuomari Mikko Kaukokari nosti kätensä rangaistuksen merkiksi.

Heponiemen jäähyä seuranneella ylivoimalla HPK iski ratkaisuosuman ja voitti Suomen mestaruuden.

Tv-kuva paljasti kuitenkin nopeasti ja armottomasti Kaukokarin tehneen virheen, sillä Frimanin naamaan osui joukkuekaveri Luceniuksen maila – ei Heponiemen, kuten Kaukokari näki.

Näin tuomarivirhe nousi lopulta kestämättömän suureen rooliin Suomen mestaruutta ratkottaessa.

”Lopputulosta se ei muuta”

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusen puhelin soi vielä lauantai-iltana. Soitto tuli Liigan toimitusjohtajalta Riku Kallioniemeltä ja sarjan tuomaripomo Jyri Rönniltä. Kaksikko esitti Kärpille anteeksipyyntönsä tuomarivirheestä.

–Anteeksipyyntö on hyväksytty. Lopputulosta se ei muuta, mutta totta kai se oli siihen tilanteeseen iso virhe. Mutta oli meillä itselläkin saumat tehdä tarvittavat maalit jo aikaisemmin, Virkkunen kertoi Kalevalle.

Erotuomaripomo Rönn on kommentoinut sunnuntain aikana myös virheen tehneen Kaukokarin tunnelmia, joita Rönn kuvaili kuitenkin kieli keskellä suuta.

– Eihän ne tunnelmat tietenkään hyvät ole tuollaisen tilanteen jälkeen. En viitsi sanoa rumasti, mutta siis harmittaa. Totta kai tässä menee aikaa, että tuollaisen tilanteen yli pääsee. Se vaatii henkistä työstämistä. Mutta jossain vaiheessa pääsemme yhdessä eteenpäin. Totta kai. On päästävä eteenpäin, Rönn kertoi Jatkoaika.comin haastattelussa.

Virkkusen viesti Kaukokarille oli isällisen kannustava.

–Virheitä sattuu ja se tilanne oli haastava. Mennään eteenpäin, toimitusjohtaja totesi.

Kärppäleiri otti tilanteen lauantaina heti pelin jälkeen rauhallisesti. Oululaisjoukkueesta kommentoitiin tuoreeltaan pelin jälkeen lähes jokaisella suulla, että tuomarit kuuluvat peliin ja virheitä tulee sattumaan jatkossakin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (252)

Paljastetaan tämä tieto jo nyt niin kaikki voi alkaa valmistautumaan henkisesti uusiin pettymyksiin 👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkennus vielä aiempaan, että kritiikki ei kohdistu väärään osoitteeseen. Tommi Virkkunen on ehdottomasti herrasmies ja hienoa niin...mutta olisiko nyt ollut kuitenkin paikka vähän jyrähtääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti on hieno mies, mutta Junno ja Arponen eivät kumartelisi etelän herroja. Meillä olisi kultamitalit kaulassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakoon Virkkunen anteeksi, mutta katsojana ja kannattajana en anna anteeksi kokemaani arvotonta finaalifarssia. Kyllä tässä olo on lähinnä huijatuksi tulleen. Kyseessä on ymmärtääkseni ammattimainen kilpaurheilu, jossa kaikki keinot kuitenkin näyttävät olevan käytössä. Pyydetäänkö ja annetaanko ensi vuonnakin anteeksi kun se on näin helppoa?
Kun Kaukokari luisteli kentälle kirosimme katsomossa vieruskaverini kanssa yhteen ääneen. Herralla oli näet edellisistä otteluista sen verran vakuuttavat näytöt, että loppu olikin jo aistittavissa. "Virheen" törkeys ja HPK:n pelaajien epärehellisyys kylläkin silti yllätti. Tuomarihan selvästi näki sen mitä halusikin nähdä - jäipä kuitenkin kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkkunen saa palauttaa kausikorttieni maksut takaisin korkojen kera! Sen verran huijattu olo. Jos Virkkunen ja muu johtoporras ei uusintaottelua vaadi jäi kyllä viimeiseksi. Rupean kannattamaan KeuPaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan HIFK ON MESTARI.
TUOMARIVIRHEIDEN ANSIOSTA KÄRPÄT PÄÄSI FINAALIIN.😁

P.S. Miksi kärpät ei tehnyt yhtään maalia kädellä finaaleissa?
Se olisi ollut varsin hauskaa🤹‍♂️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älähän nyt innostu turhasta, eihän tämä ole maailmankaikkeuden top-1. Vuoden 2016 finaalisarjassa itkitte erästä mielestänne väärää Tapparan maalia yhdessä median kanssa.
Eli se on niin ihmisen elämässä, että kaikki me olemme monella tapaa vajavaisia ihmisiä ja kallellaan omaan "mielitiettyyn" (esim ifk-fanitus) . Ja hyvä niin. Me ihmiset olemme erilaisia, joten on luonnollista, että joukossamme on kaikenkirjavaa reagointia niin myönteisiin kuin kielteisiinkin asioihin. Myös ikä vaikuttaa, miten asioita fundeeraamme. - Aika parantaa: viikot kuluvat ja asioihin saa etäisyyttä.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän kärppiä harmittaa kun varmat mestaruus lippikset olisi ollut valmiina.buahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Näin on. Voisiko maajoukkueen väreiksi vaihtaa mustan ja keltaisen. Ja leijonan korvata kärppävaakunalla. Maajoukkueeseen enemmän Kärppäpelaajia. En halua yhtään etelän veteliä. Vain Kärppätaustaiset NHL pelaajat käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HPK on mestari 😃
HPK on mestari 😃
HPK on mestari 😃

HPK pelasi paremmin kuin käppyrät.
HPK teki enemmän maaleja kuin kääppäräät.
Siksi HPK on mestari 😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voe kauheata, voe kauheata, voe kauheata. Älähän hermostu ei ne ota sitä kultalätkää pois. Ja onhan ne jo jaettu pelaajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä ja ylivoimaisesti.HPK ON MESTARI MYÖS TÄÄLTÄ ETELÄSTÄ. terkkuja hpk lle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MESTARI ON. Toivottavasti se piristää Suomen jääkiekkokulttuuria, että mestareita leivotaan ympäri Suomea. - Näin kärppäläisenä toivon, että mekin saisimme vielä tulevaisuudessakin mestaruuksia, eihän se olisi pois Tapparaltakaan. Nääs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikken Tamperelainen olekkaan, olisi hienoa jos Ilveskin nousisi sieltä pohjamudista. Hieno logo kunnioitettavat perinteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä on hienoin logo ja peliasu. Eniten mestaruuksia. Parhaat fanit. Paras johtaja. Parhaat pelaajat. Fiksuin valmentaja. Ottakaa etelässä mallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tehnyt HPK enemmän maaleja kuin Kärpät, molemmat teki finaalissa 12 maalia!
Eikä ole siksi mestari, vaan siksi, että tuomari teki virheen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on mestari myös tasamaaleilla. Huraa Kärpät, Kärpät, Kärpät, Kärpät... Kauan eläköön KÄRPÄT!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HPK hallitsi jääkiekkobisneksen paremmin kuin Kärpät. Kärpät satsasi typerästi pelaajiin, HPK viisaasti tuomareihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (252)

Uutisvirta

22:53
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
22:00
Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan
20:47
Lyonissa kirjepommi haavoittanut useita ihmisiä – kukaan ei ole kuollut
20:47
Talon lunastus ja purku tiehankkeen alta aiheuttivat haikean mielen – Iin ohitustiehanke saattaa alkaa toteutua luultua nopeammin, jo kymmenen vuoden päästä Tilaajille
20:00
Kysyimme, ehtiikö vielä varata kampaajaa ensi viikon lopun valmistujaisia varten – "Muutamia vapaita aikoja on"
19:42
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
19:40
Sakari Mannisen Minna-äiti pyrkii seuraamaan poikansa jokaisen pelin, puolivälierän suoritus liikutti kyyneliin – Kaapo-koira kaipaa kotona isäntänsä rapsutusta
66
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
53
Nuoret jalkautuivat toisen kerran kaduille ympäri maailmaa ilmaston puolesta – missä ovat aikuiset?
38
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
38
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"
34
Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun
29
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
23
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image