Lasse Kukkonen myöntää, että kausi on ollut hänelle haastava – uskoo silti mah­dol­li­suuk­sin­sa päästä olym­pia­lai­siin

Lasse Kukkonen ei ole jäänyt kertaakaan urallaan pakkasen puolelle liigakauden tehotilastossa. Nyt miehellä riittää kirittävää, sillä hänen tehotilastolukemansa on tällä hetkellä -5. KUVA: Jarmo Kontiainen
Liiga 6.1.2018 8:53
Teemu Wilenius

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen myöntää, että kausi on ollut hänelle henkilökohtaisesti haastava. Pelin taso on heitellyt liikaa ja touhu on mennyt välillä pakottamiseksi.

- Onneksi joukkue on kantanut hyvin, ja minulla on vielä aikaa parantaa tasoani, konkaripuolustaja sanoo. 

 

Olisitko uskonut ennen kauden alkua, että Kärpät komeilee sarjataulukon piikkipaikalla, kun runkosarjasta on takana lähes kaksi kolmasosaa?

- Rehellisesti sanottuna en olisi uskonut, että pääsemme näin hyvään ja tuloksellisesti tasaiseen rytmiin. Olemme pystyneet säilyttämään peli-ilon ja raikkauden, vaikka otteluiden sisällä on tapahtunut toki heittelyjä.

Miten tämä kausi on eronnut alakanttiin sujuneesta viime kaudesta?

- Lähtökohdat kauteen olivat täysin erilaiset. Pääsimme rakentamaan yhdessä arkea jo hyvissä ajoin, koska viime kausi päättyi niin aikaisin. Pettymys on sisuunnuttanut, ja siinä tilassa ihminen on vastaanottavainen.

Joukkuettanne koeteltiin ensimmäisen kerran joulun aikaan, kun hävisitte neljä ottelua peräkkäin. Ville Leskinen sanoi, että tappioputki saattoi johtua siitä, että kuvittelitte itsestänne liikaa. Oletko samaa mieltä?

- En noilla sanoilla. Lesekin (Leskinen) tarkoitti varmasti sitä, että halu mennä ja tehdä karkasi meillä hetkeksi perustyön edelle. Uskon, että otimme opiksi tuosta pätkästä.

Olet 36-vuotiaana nykyjoukkueen ylivoimainen ikänestori. Rasmus Kupari ei ollut edes syntynyt, kun pelasit ensimmäiset pelisi Kärppien edustusjoukkueessa. Tunnetko itsesi vanhaksi?

- Ainoastaan silloin, kun joku nostaa asian tuolla tavalla esille. Ympärillä oleva seura pitää nuorempana. Pysyn ajan hermoilla, kun kuuntelen, millaista kieltä nuoret käyttävät.

Millaista sopeutumista on vaatinut, että entinen pakkiparisi ja ikätoverisi Lauri Mikkola on nykyisin joukkueenne apuvalmentaja ja vastaa puolustajien peluuttamisesta?

- Meillä on Laten (Mikkola) kanssa normaali pelaajan ja valmentajan välinen suhde. Toki se helpottaa, että tunnemme pitkältä ajalta ja tiedämme toistemme persoonat. Late on uskaltanut olla aina tarvittaessa eri mieltä asioista ja antaa palautetta suoraan. Hän on tuonut mukanaan paljon uutta ja ollut arvokas lisä joukkueellemme.

Aiempina kausina sinulla on ollut aina tukena vanhempaa kaartia (Jari Viuhkola, Mika Pyörälä, Esa Pirnes jne.). Koetko, että henkinen vastuusi joukkueesta on kasvanut tällä kaudella?

- Tilanne on totta kai vähän erilainen, mutta en sanoisi, että kannan enempää vastuuta. Kiertokulku on luonnollinen. Yllättävän paljon nuoremmat pelaajat muistuttavat iästäni. Saku (Mäenalanen) on kovin kuittailija, mutta en ole varma, osaako hän edes laskea niin pitkälle kuin ikäni on.

Sopimuksesi Kärppien kanssa kattaa myös ensi kauden. Oletko jo miettinyt, mitä aiot tehdä sitten, kun pelaajaurasi päättyy?

- On sitä tullut perheen kanssa mietittyä. Yksi päivä hoksasin, että pelivuosia on enemmän takana kuin edessä. Katsotaan rauhassa, miten terveys kestää ja mitä aika tuo tullessaan.

Olet pelannut kiekkoa ammatiksesi puolet elämästäsi. Sinulla on nyt vaimo ja kolme tytärtä. Miten jääkiekon merkitys on muuttunut nuoruusvuosista?

- Jääkiekko oli ennen elämäni tärkein asia. Se on edelleen intohimoni ja unelmani, mutta perheen ja etenkin lasten hyvinvointi menee kaiken edelle. Kotonamme ei juuri puhuta jääkiekosta, tytöille on aika lailla se ja sama, olemmeko voittaneet vai hävinneet. Tavallisena perheenisänä oleminen tuo hyvää tasapainoa hallitouhuille.

Tilastojen valossa sinulla on menossa vaikeampi liigakausi (36 ottelua, 1+5=6 ja -5). Mitä ajattelet henkilökohtaisista suorituksistasi?

- Kausi on ollut haastava, ei ole mennyt läheskään niin kuin olisin halunnut. Pelini taso on heitellyt liikaa ja välillä on mennyt pakottamiseksi. Huonoja syitä voi etsiä vaikka kuinka paljon, mutta lopulta se on puhtaasti itsestä kiinni. Onneksi joukkue on kantanut hyvin, ja minulla on vielä aikaa parantaa tasoani.

Olet edustanut Suomea kolmissa edellisissä olympialaisissa. Millaisena näet mahdollisuutesi Etelä-Korean kisaryhmään?

- Uskon toki mahdollisuuksiini, en olisi lähtenyt muuten mukaan koko projektiin. Onneksi saan itse keskittyä pelaamiseen, ja muut miettivät valinnat.

Kerro yksi kaukalon ulkopuolinen asia, missä olet kiistatta joukkueenne paras?

- Bussissa nukkumisessa, kokemuksen myötä ylivoimainen ykkönen.

Liigan kärkiottelu Kärpät-TPS pelataan Raksilan hallissa lauantaina. Ottelu alkaa kello 17.

Kuusi yli kolmikymppistä

Kärppien vanhimmat ja nuorimmat pelaajat tällä kaudella:

Lasse Kukkonen (36 vuotta).

Jyri Junnila (33)

Juha Koivisto (33)

Shaun Heshka (32)

Jari Sailio (31)

Jussi Rynnäs (30)

Mikael Ruohomaa (29)

Nicklas Lasu (28)

Otto Karvinen (27)

Jasse Ikonen (27)

...

Veini Vehviläinen (20)

Radek Koblizek (20)

Rasmus Kupari (17)

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Eipä voi mestari ja Kapteeni Kukkosen taitoa, johtajuutta, asennetta kyseenalaistaa taas tänään nähdyn perusteella!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei olympiakisoihin rahkeita ole mutta laten kaveri varmaan sillä meriitillä pääsee joukkueeseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttääpä Lasse kokemuksellaan ärsyttävän amatöörikommentoijia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkonen, liigan hitain ja huonoin pakki, mutta kärppien amatöörivalmentajien lempilapsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ärsyttää kun 36 vuotista pidetään jo vanhana. Lasse pelaa vielä ainakin 5 vuotta huipulla! Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista puolustusta tähän mennessä! Kapteenina ja johtajana paras!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten ISO-JORM viestitteli niin olen samoilla linjoilla! Nää arvostelijat eivät ymmärrä kuinka voittava joukkue rakennetaan! Olen nähnyt sellaisenkin joukkueen johon on kasattu parhaat yksilöt mutta lopputulos oli karmaiseva kun roolitus epäselvä? Ja itseasiassa kun Kukkosen liikettä on moitittu niin seurasin yksi peli pelkästään häntä, ja ainuttakaan kertaa ei jäänyt jalkoihin! Miinustilastoon vaikuttaa myös muiden ketjukavereiden pelaaminen ja myös luottopakki laitetaan aina kusisempiin tilanteisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään pelillistä syytä päästä joukkueeseen. Liigastakin löytyy reilusti parempiakin pakkeja olympiajoukkueeseen. Marjamäen lempilapsia, joten eiköhän joukkueesta löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kommenteista näkee että moni ei ymmärrä joukkuepelistä ja joukkueista mitään. Kyse ei ole aina pisteistä, niiden tekemisestä ja voittamisesta. Joukkue on osiensa summa ja Kärpillä on tänä vuonna ollut joukkue.
Peli ja pelityyli muuttuu koko ajan kauden edetessä, vastustajat oppivat lukemaan toisiaan ja playoffeissa pelataan täysin toisennäköistä kiekkoa kuin keskitalvella.
Lasse on ollut hidas, se on totta. Lassella on kuitenkin joukkueessa paljon muutakin käyttöä kuin pelkkä jäällä tapahtuva tekeminen. Senkin hän tekee kuitenkin liigan keskitasoa paremmin. Nämä kommenteissa mainittavat "pitkä päätyyn" -ratkaisutkin täytyy aina peilata siihen mikä on tilanne kentällä. Vaihtojen pituus, vastustajan vaihtojen pituus, pelin tilanne yleensä. Aina ei voi eikä pidäkään hyökätä. Pitää ostaa aikaa, katkaista flow, välttää virheitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikä sen tekee. Hitaan luistelijan liike hidastuu väkisinkin entisestään, ja harjoittelumotivaatio heikkenee koska palautuminen peleistä ja treeneistä kestää pitempään. Kyllä Kukkonen pystyy vielä liigassa pelaamaan, ei siinä mitään mutta hän ei enää ole kantava voima vaan yksi duunareista. Se varmaan syö miestä eikä sen takia tule tulosta eikä pisteitä. Olympiajoukkueeseen hän voi saada "hyvän miehen paikan" , koska taso Suomessa on aika heikko puolustajien osalta eikä KHL:stä löydy juuri sen kummempia kavereita. Siihen olisi hyvä lopettaa eikä jäädä kehäraakiksi surffailemaan Kärppiin, niin no miksei Keski-Euroopassa esim. Ranskassa pari kautta voisi käydä rahastamassa fyrkat pois kuten teki Jalosen Kari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen nähden miten Kukkonen pelasi edellisellä kaudella oikeampi korvaus olisi 50 tuhatta.
Meneillään olevalla kaudella Kukkonen ei loista . Hän tekee hyökkäykseen lähdöt mutta avaus syötöt menevät ," harakoille", vastustajille. Lisäksi Kukkonen heittää kiekon päätyyn ja lähtee vaihtoaitioon ja jättää joukkuekaverit taistelemaan. Yhdeksän kymmenestä Kukkosen avauksksesta menee vastustajille, aina.
En ymmärrä miksi avaussyötön tekijän pitää olla Kukkonen koska siitä ei tuu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Kukkosella on annettavaa maajoukkueelle? Ei mitään. Aika alkaa mennä jo ohi liigassakin. Luistimet naulaan ja viettään kiekkoilijan eläkepäiviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hitaat jalat ja hitaat kädet, potku todella hukassa - ollut alusta alkaen, mutta taisteluintoa riittänyt !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Lasse olisi ollut samassa iskussa kuin nuorena olisi yleisö sitä arvostanut ja tulleet paikalle aina ja joka pelissä olisi ollut yli 7000 katsojaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisikohan kokeilla Lauri Mikkolaa pakkipariksi Lasselle.
Ikätoverien kemiat voisivat hyvinkin natsata..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image