Kovan tällin päähänsä saanut Kärppien Mäenalanen sivussa ainakin tämän viikon

Kärpät-Ässät Kärpät-Ässät KUVA: Leinonen Jukka
Liiga 7.2.2017 15:18
Heikki Uusitalo

Oulun Kärppien nuori hyökkääjä Saku Mäenalanen huilaa ainakin kuluvan viikon ottelut. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kertoo asiasta seuran YouTube-kanavalla.

Mäenalanen loukkaantui Kärppien ja Ässien välisen liigaottelun toisessa erässä, kun porilaispuolustaja Jyri Marttinen taklasi häntä kuolleesta kulmasta. Mäenalanen sai tilanteessa kovan tällin päähänsä.

Kärppien ja Ässien välisessä kamppailussa nähtiin ikävämpi episodi, kun Jyri Marttisen taklaus osui suoraan Saku Mäenalasta päähän. Kärppä-hyökkääjä oli tilanteen jälkeen täysin muissa maailmoissa eikä selvinnyt ilman tukea pukukoppiin. Marttiselle tuomittiin tilanteesta ulosajo.

Suikkanen kertoo keskustelleensa Mäenalasen kanssa, ja pelaaja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

– Mutta ainakin tämän viikon on pois peleistä, Suikkanen kertoo.

Tilannetta katsotaan ensi viikon alussa lääkäreiden kanssa.

– Toivottavasti ei hirveän pitkää taukoa tule. Nämä päävammat ovat sellaisia, että niistä on tuoreeltaan mahdoton ennustaa. Ne paranevat ajallaan.

Kärpät kohtaa keskiviikkona vieraissa tulikuuman Jypin. Oululaiset suuntasivat Jyväskylään jo tiistaina.

– Yritetään käärmekeittoja keitellä, että pisteitä sieltä saataisiin.

Viikon toisen ottelunsa Kärpät pelaa perjantaina Oulussa, kun vieraaksi saapuu Tampereen Tappara.

Puhetta muun muassa voittokkaasta viikosta sekä tulevista otteluista.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Päävammat ei parane koskaan täysin.
Tarttis tehdä jotain lajille.
Valmentajille ja vahvemmille tiedotusta lajin vaaroista.
Liian paljon mennään liian kunnianhimon ehdoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, että hyvä kenttä hajosi ja olisi varmasti ollut finaalipeleissä ratkaisu roolissa. Viime vuosi oli samanlainen mm. Puljujärvi loukkaantui vakavasti, Nutivaara ja Mäenalainen oli myös poissa peleistä. Ihmetyttää kun tuli joustokaukalot jotka vähensi tuntuvasti loukkaantumisia, niin sen tilalle nämä puskista tulevat taklaukset lisääntyivät huolestuttavasti. Marttinen sanoi ettei hän mielestään edes yrittänyt taklata, joka kertoo kaiken asenteesta. Viime peli oli sellainen Ässiä vastaan, jossa sai käyttää mailaa, jälkipeli oli joka vihellyksen jälkeen ja näytti siltä että tänään tapahtuu jotain kauheaa, koska Ässä pelaajat kävi kuumana pakkovoittoa hakivat. Pelin jälkeen heidän valmentajansa meni täysin alas mielipiteellään ja se on omiaan viemään jääkiekosta kiinnostavuutta. Jokainen ilman Ässä laseja katsova näki, että Kärppiä kohdeltiin jatkuvasti sääntöjen rajamailla ja myös vastaisesti ja Ässät yritti saada jäähyjä kaikin keinoin Kärpille onnistumatta, mutta onnistui ainoastaan kaksi kertaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni jääkiekkoilijat käyvät töissä, ainakin palkkaa nauttivat sellaiset. Ammatin valinta kysymys! Ei ole pakko ryhtyä Palomieheksi, jos pelkää palavansa... Eiköhän jokainen meistä tiedosta amattinsa vaarat. Raimo Helminen sanoi aikanaan, että "mitään muuta en osaa, niin tätä koitetaan" Rakennusalan ammattilaisia kuolee vuosittain noin 12 henkilöä... kukaan koskaan kuitenkaan sano , että "hommais oikean ammatin eikä loukkaannuttas iteään" ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta tapauksesta uutisointialkaa jo riittää. Eihän tuollainen juttu voi olla ykkös uutinen monta päivää äly hoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi tarvittu Mäenalaista, koska tärkeät pelit tällä viikolla ja kuumin pelaaja poissa. Toivottavasti tervehtyy se on nyt Kärppäperheessä tärkein yhteinen asia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satunnainen päänsärky ja migreeni loppuiän riesana.
Ihan yhtä vaarallista kuin nyrkkeily, pyritään vahingoittamaan toista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä päävammat eivät kovin helpolla parane. Kolmas samalle miehelle ja ura on siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suikkanen on hieman sarkastinen. Päävamma / aivotärähdys ei parane mutta nuori ihminen voi toipua, ei entiselleen mutta kuitenkin. Toipuminen on suoraan suhteessa vamman vakavuuteen ja yleensä aina jää jotakin jälkiä. Tuollaisessa kolaamisessa otsalohkon ja isojen aivojen väliset hermoradat vaurioituvat, ja aivoithin tulee iskemävamma sen mukaan mihin lohkoon isku osuu. Otsalohko on ihmistietokoneen prosessori ja isot aivot sisältävä eri sovelluksia, joita otsalohko ohjaa hermoratoja pitkin. Aivovamma aiheuttaa kovaa päänsärkyä, huimausta ihan kuten Laine kertoi WJ:n seuran tiedotteessa. Lisäksi tulee lähes aina tasapainovaikeuksia / koordinaatio heikkenee, syntyy jatkuva väsymystila, ärtyneisyyttä, muisti heikkenee jne. Toivottavasti Mäenalasen vammat ovat lievää luokkaa jolloin hän pystyisi toipumaan ja hankkimaan itselle oikean ammatin sekä jättämään pelaamisen kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko lukematta valmis lääkäri. Sinun on turha tulla Mäenalaisen terveys asioita arvailemaan. Mäenalainen saa varmaan parasta mahdollista hoitoa Oulussa, jos sitä tarvitsee. Ässä pelaaja saisi lopettaa pelaamisen ja saada viimeisen ison rangaistuksen. Yleensä urheilijat kunnioittaa pelikavereitaan, mutta jäähyillä menestystä hankkinut Marttinen tavoittelee vain liigan kaikkien aikojen jäähyennätystä. Median eteen jäi valittamaan omaa osaansa vielä kuten narsisti tekee, en jaksa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan Mäenalanen hoidetaan ja tutkitaan parhaalla mahdollisella tavalla ja parhailla saatvilla olevilla välineillä. Jääkiekkoilijoilla on myös parhaat mahdolliset työpaikkalääkärit.
Kun meikäläinenkin kerran humalapäissään kaatui ja löi päänsä, niin tietokonekuvatiin kallo ja yöksi lasarettiin tarkkailuun. Niin mitenkähän tarkkaan huippuunsa viritetty jääkiekkoilija hoidetaan.
Toivottavasti Saku on jo kotiutunut sairaalasta ja hyvää vointia vaan Sakulle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Saku missään sairaalassa ole ollut. Lääkkeet ovat olleet lepo. Mitäs aivotärähdykselle edes pystyisi tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, vai ei ole ollut sairaailassa !
On kai se pää ainakin kuvattu, ettei mitään pahempaa ole sattunut. Tietokonekivistahan sen saa selville.
Kävi hoitaja sen yön herättelemässä ja sanoi vain että tarkistetaan sinun tajunnan tasosi välillä, ettei tajunnan taso laske. Sen sille aivotärähdykselle voi ainakin tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivotärähdyksen saaneen tajunnan tasoa voidaan tarkkailla, olemalla hänen seuranaan valveilla ollessa ja herätelemällä häntä säännölliesti hänen nukkuessaan.
Ainakin minun oloani tarkkailtiin osastolla yön yli, kun kompuroin kännissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, todella hyviä neuvoja. Hyvät neuvot voi myös nimimerkki "Hei" lähettää lääkärille, nyt kun ne hyvät neuvot on sinunkin tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marttinen ei ilmeisesti saanut mitään lisäpenaltia. Kannatti olla pahoillaan.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kurinpitokäsittelyssä ja tulee varmasti penaltti. Lottokone pyöräyttää jotain 2 ja 10 pelin väliltä. Oisko kurinpitoryhmän asia, kun kestää näin kauan.
Uskon kyllä, että Marttinen ei tehnyt sitä tahallaan. En tiedä voiko näitä vahinkoja saada kokonaan pois, mutta taklaajalla on aina vastuunsa. Tässä tapauksessa Mäenalasta on turha syyttää, kun ei huomannut, ei huomannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihme kun jääkiekossa saa teloa lailliseti toista. MItähän siitä seuraisi jos työpaikallakin aina silloin tällöin olisi joku poissa kun toinen antaa tällin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image