KooKoo Kärppien kimppuun uuden valmentajan komennossa – Kukkonen sai Liigalta pelikieltoa

Kärpät ja KooKoo kohtavat tänään Raksilassa. KUVA: Pekka Peura
Liiga 9.1.2019 12:32
Janne Onnela

Jääkiekkoliiga jatkuu Oulussa keskiviikkona, kun Kärpät saa vieraakseen tiistaina valmentajavaihdoksesta ilmoittaneen Kouvolan KooKoon. Ottelu alkaa kello 18.30. 

Kärpillä on menossa nihkeämpi vaihe kaudesta. Oululaisjoukkue on hävinnyt kaksi perättäistä liigapeliä, mitä ei ole tapahtunut tällä kaudella kertaakaan aiemmin. Viime perjantaina Kärpät hävisi HIFK:lle Helsingissä ja heti perään lauantaina Jukureille Oulussa.

– Nyt eletään haastavia hetkiä, päävalmentaja Mikko Manner myönsi lauantain tappion jälkeen.

Lauantain jälkeen Kärppien kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia. Seura ilmoitti sunnuntaina purkaneensa hyökkääjä Jasse Ikosen loppukauden kattaneen sopimuksen.

Ikonen siirtyi nopeaan tahtiin Helsingin IFK:n riveihin – samaan seuraan, josta savolaislähtöinen hyökkääjä tuli toissa syksynä Ouluun.

– Tiesimme, ettemme ole Jassea pitämässä enää ensi kaudella, joten tämä oli win-win-tilanne molemmille, Manner taustoitti.

Kärppien kokoonpanosta puuttuu myös Atte Ohtamaan sairausloman takia kapteenin natsoja jälleen kantanut Lasse Kukkonen, joka sai Liigalta yhden ottelun pelikiellon lauantain ulosajon lisäksi. KooKoo-ottelussa kapteenin C-kirjainta kantaa Ville Leskinen.

Muuten kokoonpanossa ei ole suuria muutoksia. Miska Humaloja palaa nelosketjun keskelle yhden ottelun huilin jälkeen, joten Sami Anttilan sentterikokeilu jäi yhteen peliin.

Piristyykö KooKoo valmentajavaihdosta?

KooKoo on ollut puolitoista kuukautta sarjan selvästi heikoin joukkue. Sarjasijoitus on tuolla ajanjaksolla valahtanut seitsemännestä toiseksi viimeiseksi. Pisteitä joukkue on kerännyt reilun kuukauden aikana selvästi vähiten.

Tästä johtuen seurajohto antoi tiistaina potkut päävalmentaja Tuomas Tuokkolalle, joka olisi jättänyt tehtävänsä keväällä joka tapauksessa.

KooKoon päävalmentajana toimii loppukauden ajan Mikko Heiskanen, joka nousee tehtävään apuvalmentajan pestistä. Ensi kaudella komennon Kouvolassa ottanee Nuoret Leijonat juuri maailmanmestariksi valmentanut Jussi Ahokas.

– Kaikki tietävät, mitä tapahtuu kun valmentaja vaihtuu. Tilalle tuli vielä tuollainen erittäin pidetty ja sympaattinen tyyppi, joka on ollut monelle pelaajalle varmasti vaikeina jaksoina se auttava käsi. Pelaajat laittavat varmasti kaiken asenteen taisteluun ja positiiviseen meininkiin, Manner analysoi KooKoon valmentajavaihdon vaikutuksia.  

Vasta 33-vuotiaasta Heiskasesta tuli samalla Liigan nuorin päävalmentaja.

Kärppien kokoonpano KooKoo-ottelussa:


1. ketju

Ville Leskinen – Nicklas Lasu – Radek Koblizek

Taneli Ronkainen – Shaun Heshka

2. ketju

Oskar Osala – Michal Kristof – Sami Anttila

Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää

3. ketju

Mika Pyörälä – Tino Metsävainio – Jasper Lindsten

Joona Huttula – Mikko Niemelä

4. ketju

Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen

7.puolustaja Aleksi Mäkelä

Maalissa Jussi Rynnäs, varalla Veini Vehviläinen

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

ja vain 1 ottelu tilanteesta josta olisi pitänyt tulla 5 ottelua ... naurunalaiseksi itsensä tekevät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien ylivoimaisuus sen aiheuttaa, ettei asiallista kommenttia nöillä sivuilla ole. Selvistä uutisista kommenttilaatikot pois, tilalle yksi molokki, joka nielee koko tietsikan ääressä istuvan porukan kansantuotteen. Eikä tarvitse stressata asiassa pysymisessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät tarvii maailmanluokan hyökkääjän sveitsistä puolustukseen jotta homma kääntyisi katsoja ystävälliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Atte Ohtamaan teloja on tunnettu vastaavista tempuista jonka Atte koki, mutta kurinpitoryhmä ei nähnyt aihetta tutkia, eikä Kärpät itkenyt!
Humalojaa poikittaisella mailalla leukaan vetänyttä nuorta tulevaisuuden telojaa palkittiin tekosestaan, kun sai saman rangaistuksen, kuin Kärppien ja maajoukkueen Kapteeni Kukkonen, mutta Humaloja sai aivotärähdyksen ja siitä johtuvan viisi viikkoa sairaslomaa, varmasti tuskaista aikaa.
Kukkonen tunnetaan pelkästään siitä, että ei ainakaan tarkoituksella eikä muutenkaan ketään vahingoita, mutta periksikään ei Kärppä ikoni koskaan anna, eikä nytkään edes nähmyt peräsilmällä, jolla olisi pitänyt havaita alhaalla oleva, vaikka muuten kyllä näkee kaiken.
Maalille vihellyksen jälkeen pullistelemaan tulleet saa tuntea Kapteenin kovuuden, mistä voi nauttia kaikki, eikä siellä maalin edessä ole kuin makuupaikkoja, yksi kaikkien aikojen parhaista puolustajista Suomessa, joka kerran kun Kukkonen antaa kovuutta se ei tule kuin asiasta. Pelikieltoja ei ole ollut Kukkosella koskaan ennen, olen kuitenkin vuosikymmeniä häntä seurannut.
Jukurit pelin tuomarit oli erittäin isuuri pettymys, eivät nähneet yhtään oikeita virheitä, mutta sukeltelu palkittiin ja poikkarit kannatti. Kärpät istui jäähyllä, vaikka jokainen näki, että oli vain yksi liigajoukkue kentällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin se yksi joukkue oli jukurit.melkoisen vitsin murjaisit että kukkonen on yksi suomen parhaista puolustajista..jos olis parhaista puolustajista niin hän pelaisi nhl ssä eikä höntsä liigassa.mistä näitä kärppä laseja myydään?????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jortikalle tiedoksi Lasse on pelannut chicakossa ja philadelfiassa yhteensä neljä kautta. Lisäksi KHL:ssä ja ruotsissa. Lisäksi olympia mitallit ja mm mitallit. Siinäpä sitä uraa jortikallekkin jaettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu jortikalla hankala käsittää asioita. Mahtaa olla liian haastavaa. Kukkolasse kuitenkin lähenee jo 40v ja silti pelaa paremmin kuin moni muu Suomen pakki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei ne vähene yhtään, koska eihän niitä Kärpät käytä kuten muut joukkueet tekee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava pelikielto jälleen kerran Kärppä pelaajalle.
Kukkonen ei edes tiedä, että Tavi tulee taakse, kyypärpää alvaalla heilauttaa kättään tilanteessa taaksepäin Tavia kohti ja Tavi kuolee ja tulee heti seuraavaan vaihtoon peliin täydellisesti parantuneena, kun Kukkonen ajetaan ulos.
Kurinpitoryhmän tuntien osasi odottaa vähintään yhden ottelun pelikieltoa vain ja ainoastaan, piti näyttää luonnetta, mistä en tiedä, huolestuttaa tämä Helsingin meno.
Jääkiekko Suomessa on miekkailua, sukeltelua, näyttelemistä, selkään saa takata poikittaista maalin edessä ja laidoilla, mutta kovat puhtaat taklaukset vetää tuomareilta herneen nenään ja jäähylle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä aika on sen MOTIVAATION pusertamista elikä pisteitä yritetään raastaa ja repiä . Mutta pannaanpa aikaa kuukausi niin !!!!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täältä korvessa katsottonut miksi??? aikamiehet viettää aikaa kylmässä hallissa ja vielä käydään katsomassa väkivaltaista peliä puhumattamataan yleisöä huutelevat solvauksia.Muuten miten hiilijalanjälki tulevaisuudessa,kun kieletään kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaatko laskea jääkiekon tuottamat hiilidioksiidipäästöt? Olisi mukava nähdä, voi olla että kielletään tulevisuudessa kokonaan tuo touhu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jää muutama lonkkalämäri rännipurku näkemättä. Lisäksi yv:n maskimieheksi löytynee joku jolla hieman herkemmät kädet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se uutiskynnyksen ylittää kun Kärpistä joku saa pelikiellon.. onneksi harvoin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

14:19
Uhkaako Jussi Jokistakin pelikielto? Liigan kurinpito käsittelee maanantain ottelun jalkapyyhkäisyn – katso tilanne
14:07
Ulkoministeriön häirintäkysely johti laajaan selvitykseen, ja tässä tulos: "Siellä pitää parantaa johtamista, tiedonkulkua ja koko kulttuuria"
14:00
Limingan kunnan tilikausi 1,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen – investointimenot historiallisesti peräti 19,2 miljoonaa euroa
13:31
OLS:n ensi kauden joukkue rakentuu – Saarnio palaa Sveitsistä, Mestarille jatkosopimus
13:28
Koirankakalla voi saada kahvia pop up -kahvilamyymälästä Oulussa
13:22
Kärppien Kivihalme on oppinut pudotuspelien tavoille ja antaa palaa vaihdosta toiseen – "Jokaiseen otteluun valmistaudutaan tulos tai ulos -mentaliteetilla"
13:16
Torniolaisen omakotitalon pihapiiristä anastettiin traktorimönkijä
94
WWF Suomi vaatii pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin – "lihan määrää pitää vähentää merkittävästi ilmaston hyväksi"
59
Oulussa postia jakaa kaksi toimijaa – monelle suomalaiselle tulee yllätyksenä, että postia jakavat muutkin kuin Posti
45
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
17
Poliittinen väkivalta nousi huolenaiheeksi – Finnkinon ilmoitus perussuomalaisten vaalivideon trailerista aiheutti hämmennyksen
16
Kärpät voiton päässä välieristä, peli ei silti täysin säväyttänyt yleisöä – Manner: "Ei se ole niin yksinkertaista, kuin kotisohvalla saattaa tuntua"
14
Työryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee Antti Rinteen kommenttia Sitran rahojen käytöstä: "Rahoista ei ole yhteisymmärrystä"
13
Katupölykausi alkoi Oulussa: Ilmanlaatu muuttui huonoksi keskustan alueella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

Eikö töissä haluta käydä? No ei! Jos voitan lotossa en tehe päivääkään töitä, eikä tehe moni muukaan vaikka niin itseään... Lue lisää...
rehellisellä pelillä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image