Kommentti: NHL-siirron takaraja sunnuntaina, Puljujärven ehey­tysp­ro­jek­ti on vielä pahasti kesken – torniolaisen onneksi Edmonton-pomo ei usko kauppojen syntyvän

Jesse Puljujärvellä ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa NHL-sopimusta. KUVA: Pekka Peura
Liiga 29.11.2019 17:47
Janne Onnela

Sunnuntaina oululaiskodeissa sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä ja avataan joulukalenterin ensimmäinen luukku, mutta illalla moni kärppäkannattaja jännittää, lähteekö Jesse Puljujärvi ensi viikolla Pohjois-Amerikkaan vai pelaako torniolainen loppukauden Kärpissä.

Muistin virkistämiseksi vielä lyhyt kertaus Puljujärven tilanteesta. Kolme kautta Edmontonissa päätään seinään hakannut torniolainen ei suostu palaamaan öljykaupunkiin. Kesällä 2016 Puljujärven NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella varannut Edmonton omistaa kuitenkin torniolaisen pelaajaoikeudet vielä vuosikausia ellei kauppaa oikeuksia toiselle NHL-joukkueelle.

Puljujärvi ei voi tehdä sopimusta toisen NHL-joukkueen kanssa ennen kuin Edmonton myy pelaajaoikeudet toiselle seuralle. Jos kauppa syntyy, Puljujärven pitää vielä neuvotella henkilökohtaisesta pelaajasopimuksestaan oikeudet ostaneen seuran kanssa.

Tällä hetkellä Puljujärvellä ei ole voimassa olevaa NHL-sopimusta – ei edes Edmontonin kanssa.

Vastineeksi Puljujärvestä Edmonton haluaa nuoren kehityskelpoisen pelaajan, joka voi auttaa joukkuetta jo tällä kaudella. Toistaiseksi tarjotut vaihtoehdot eivät ole Edmontonin general manager Ken Hollandia tyydyttäneet.

Puljujärven pelaaminen NHL:ssä tällä kaudella on mahdollista, jos kauppa pelaajaoikeuksista syntyy, Puljujärvi tekee uuden NHL-sopimuksen ja kaikki paperityöt on hoidettu Suomen aikaa sunnuntaina puoleenyöhön mennessä.

Alkuhuuma Liigassa ohi

Tällä hetkellä Puljujärven Pohjois-Amerikkaan karkaaminen ei ole kovin todennäköistä, mutta tilanne voi muuttua nopeasti, sillä kulisseissa voi tapahtua paljon.

Hollandin piti katsastaa Puljujärven nykyvire Karjala-turnauksessa, mutta hän joutui perumaan matkansa äitinsä menehdyttyä. Tapaamisia Puljujärven ja öljypomon välille ei ollut sovittu.

Sen sijaan Puljujärveä tarkkaili Karjala-turnauksessa Oilersin pelaajatarkkailun päällikkö Archie Henderson, joka on paikalla myös perjantai-illan HIFK–Kärpät -ottelussa.

Puljujärven maajoukkueeseen paluu ei ollut erityisen säkenöivä, eikä liigakaukaloissakaan ole sujunut maajoukkuetauon jälkeen yhtä lennokkaasti kuin alkukaudesta. Lokakuun kymmenessä pelissä yhdeksän maalia tehnyt Puljujärvi ei ole osunut marraskuussa tolppien väliin vielä kertaakaan.

Se ja vaisuksi jääneet maajoukkuepelit eivät ainakaan nostaneet NHL-seurojen ostohalukkuutta. Kaiken lisäksi Pohjois-Amerikassa on laajasti uutisoitu Puljujärven haluavan pelata koko kauden Suomessa. Myös se laskenee mielenkiintoa NHL-seurojen silmissä.

Holland ei usko kauppojen syntyyn

Holland kertoo keskustelleensa Puljujärvestä muutaman NHL-seuran kanssa viimeisen reilun viikon aikana. Samaan hengenvetoon Holland toteaa, ettei usko kauppojen syntyvän ennen sunnuntain takarajaa.

Jälkimmäinen väite lienee pelkkää peliä. Öljypomo aistii muiden mielenkiinnon, mutta yhtenä sarjan kokeneimmista kiekkopomoista Holland yrittää puristaa löysät pois aivan kuten hänen virkansa puolesta kuuluukin tehdä.

Holland tietää, että Puljujärvi pitää myydä joka tapauksessa enemmin tai myöhemmin. Hän tietää, ettei tule saamaan Puljujärvestä merkittävästi parempaa vastinetta myöhemminkään. 

Tällä hetkellä torniolainen on hyvin kautensa aloittaneelle Oilersille pelkkä häiriötekijä, joka kannattaisi poistaa mahdollisimman pikaisesti.

Puljujärvelle parasta olisi kuitenkin, jos Holland ei taipuisi kauppoihin vielä. Torniolaisen olisi tärkeää saada alle ehjä kausi. Karjala-turnaus ja sen jälkeen pelatut liigapelit ovat osoittaneet, ettei alkukauden aikana rakennettu itseluottamus ollutkaan vielä kiven kova.

Puljujärven tapauksessa pelaajan eheytysprojekti on muutamaa kuukautta pitempi prosessi. Nyt ei kannattaisi kiirehtiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kiva Kaleva kun julkaiset todellisten asiantuntijoiden kommentteja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä huonolla englannilla tule juttuun valmentajien kanssa! Aholla ja kumppaneilla ei tunnu olevan pienintäkään vaikeutta rapakontakan. Pojat mättää maaleja sen, kun kerkeävät ! ja miljhoona sopimukset pitää seurojen kanssa. Tämmöistä se peli on ja pitää ollla EIKÄ LEHTIEN SIVUILLA . . . JAPPASUA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen Jesse Puljujärvi, tykkää pelata Kärpissä ja on itse sanonut olevan sen hänelle tärkeää, viihtyy hyvin Oulussa ja nauttii tutusta joukkueesta ja kotikaupungissaan tutussa paikassa.
Jokainen tarvitsee välillä ns välivuoden tutussa turvallisessa kotikaupungissaan, se on henkisesti äärettömän tärkeää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, samaa sanoin Sebastian Ahollekin, että välivuosi kotikaupungissa voisi tehdä hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Pulju löytää paikkansa, vaikka täällä henkinen köyhälistö tuottaa palstat täyteen kierrätyskelvotonta jätettä. Go Jesse go!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lähtiskin Puolaan tai Tanskaan niin olisi sopivat vastustajat. Ja Jokinen samaan kyytiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta tarvitseehan suomen kiekkoilu uuden "Jutilan" Jutilallakin on kokemusta maitojunan kyydistä kotimaahan nuoruudestaan. Hyvää ainesta puljulla on kärppien rivissä mitä toteuttaa. Vielä tamperee muretta, kun opiskelee sen englannin sijaa . . . Jutilan mantelin perijä on selvä asia ja juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image