Kommentti: Liigan kannattaa puntaroida Juhani Tyrväisen törttöily Kärpät-HIFK -ottelussa tarkasti

Lauantain ottelun loppuhetkillä HIFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen teloi poikittaisella mailalla kärppälaituri Kristian Vesalaista. Teko eteni liigan kurinpitoelimen käsittelyyn ja mahdollisia lisäsanktioita odotellaan.
Liiga 4.3.2018 19:58
Janne Onnela

“Pelasin nyt kolmannen pelini täällä Kärpissä ja jäin ensimmäistä kertaa ilman tehopisteitä. Hävisimme taas HIFK:lle, enkä itsekään saanut oikein kaikkea ulosmitattua. Sain ylivoimalla pari hyvää paikkaa, mutta kuti ei oikein tänään lähtenyt. Yhteispeli Rasmus Kuparin kanssa on vielä vähän hakusessa, mutta yritän pelata mahdollisimman aktiivisesti ja paiskia hommia kovalla asenteella alusta loppuun. Valmentajat ovat olleet tyytyväisiä esityksiini ja kannustavat pelaamaan omilla vahvuuksilla.

Ja ai niin, lopussa yksi Tyrsky iski minua poikittaisella polveen. Meni hermot totaalisesti, mutta ei minulle onneksi tällä kertaa mitenkään käynyt. Siitä tilanteesta löytyy muuten video tuolta.”


Viime kesänä Winnipeg Jetsin ykköskierroksella varaamalla Kristian Vesalaisella on tapana kirjoittaa pieni vapaamuotoinen raportti jokaisesta liigapelistään tulevalle NHL-seuralleen. Yllä oleva teksti ei tietenkään ole Vesalaisen kynästä, mutta samansuuntaisen raportin olisi aivan hyvin voinut lähettää eilisen pelin jälkeen Atlantin yli.

Winnipegin pomoilla olisi saattanut otsasuoni pullottaa ja naama vaihtaa väriä, jos näin olisi tapahtunut.

HIFK-hyökkääjä Juhani Tyrväisellä läikkyi yli pahemman kerran eilisen pelin viime minuuteilla. Lähes parimetrinen Vesalainen ei ollut Tyrväisen normaalista tökkimisestä moksiskaan, mutta jotainhan HIFK-hyökkääjän piti keksiä, jottei näyttäisi hölmöltä 18-vuotiaan junnun rinnalla.

Tyrväinen veti ässän hihasta ja iski Vesalaista poikittaisella polveen. Teko sai monet haukkomaan henkeään. Voiko joku oikeasti tehdä noinkin?

Tyrväinen selvisi tempustaan pelissä pikkukakkosella, eikä otteluvalvojakaan laittanut asiaa eteenpäin. Some kuitenkin reagoi voimakkaasti, ja aamulla Liigan kurinpitodelegaatio otti asian käsittelyyn.

Se lienee jo selvää, että perästä kuuluu.

Liigan kannattaa miettiä tarkasti miten tähän tapaukseen reagoidaan. Koko sarjan suurimpia valopilkkuja ovat olleet jo vuosia nuoret tähdet, jotka ovat päässeet entistä suurempaan rooliin entistä nuorempina sarjan tason laskettua hitaasti mutta varmasti.

Tällaiset kristianvesalaiset ja miroheiskaset eivät jatkossa pelaa NHL-varauksensa jälkeen Liigassa peliäkään, jos vastaavia aivopieruja tulee lisää eikä niitä saada karsittua pois. Siitä pitävät huolen heidät varanneet NHL-seurat, joille he ovat isoja investointeja tulevaisuuteen.

Liigan kannattaa puntaroida, onko sillä varaa ottaa sitä riskiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Näkyy tuossa tilanteessa, että Tyrväisellä oli tarkoitus mahdollisimman paljon vahingoittaa vastustajaa, poikkittaiset mailat lähti jo Hankanpään taklauksesta housunkaulukseen yms... ja siitä seuraava tilanne Vesalaista polveen... Turha jätkä, voi olla pois vaikka useamman pelin esim 5-7 peliä, kun katsoo historian että sama tyyppi näitä tekee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo kurinpitokäsittelyjä tältä vuodelta nousee Kärpät ja Ässät muiden yli uusimisten määrissä. Ja Ruohomaan myötä on uusia huonotapaisia kasvamassa Oulussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piti ihan katsoa uudestaan, että mitähän se oikein teki. En heti voinut uskoa, että joku voi olla noin raukkamainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä näin sen suorana lähetyksessä ja selvä pahoinpitely ja vahingoittaminen. En voi katsoa enää on niin vastenmielinen jääkiekkoa vastaan, tulee paha mieli miten alas ja rikolliseksi urheilukin menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähtisentteri?? Tyrväinenkö? Olis ehkä Suomi- sarjassa joo, Liigassa tekee lähinnä noita kun ei kyvyt muuhun riitä. Aivan mahtavaa selostusta tuossa pätkässä muuten, etelän vetelät on näköjään sokeita. Tekohan on päivänselvä vahingoittamisyritys, mutta menee täysin ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Siitäkö on kärpille etua, että joku lihapää tahallaan yrittää teloa junnutähden. Peliä jäljellä 1min ja hifk vieläpä johti. Vähintään 10 peliä pitäis antaa pelikieltoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä 10 peliä pelikieltoa. Lopullinen porttikielto kun ei ajattele seuraamuksia. Hifkifaninakin sanon että oli törkeys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen hifki fani. Mutta Tyrväisen teko rupes mietityttämään. Todella törkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekko on miesten laji. Jos kaikki Kukkosen vihellyksen jälkeiset hanskaukset, poikittaiset olis otettu tapetille ei märisis kukaan Oululainen. Ne on väkivaltaa ja harkittuja tekoja mitä tapahtuu vihellyksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No äläpäs nyt ulise siellä! Kukkonen on varmasti antanut ja ottanut poikittaista mailaa, mutta ei satavarmasti ole vetänyt KETÄÄN POLVITAIPEESEEN!!! Jos on, niin linkkiä tiskiin vaan. Muuten suu tahi sormet suppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkonen käyttää miehekkäästi samoja keinoja kuin muutkin huippu joukkueet. Puolustajan tehtävä on suojata maalivahtia sinne vahingoittamaan tulevilta ja osoittaa ettei meidän maalille tulla pullistelemaan, ei mitään asiaa.
Kukkonen ei vahingoita ketään koskaan mutta isännän ottein poistaa vain SM liigassa esiintyvän maalille pullistelemaan menemisen.
Lasse on pelannut niin monessa liigassa ja maassa että tietää mitä pitää tehdä oman maalialueen puolustamisen eteen.
Oikeissa peleissä vihellyksen jälkeen kaikki lähtee malilta pois, peli pysähtyy, mutta SM liigassa ajetaan maalille pullisteleman ja silloin puolustajien on siivottava paikat ylimääräisistä.
Kehtaattekin verrata Kapteeni Lasse Kukkosta johonkin vahingoittajaan. Lasse on korvaamaton joka joukkueelle ja pitää järjestyksen, ei vahingoita ketään, itse on saanut ylilyöntejä kokea muutaman kerran mm. Tuppuraiselta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös hyttystä huitoessa syyllistyt väkivaltaan tuolla mentaliteetillä. On eri asia pelata rehellisesti kovaa, entä olla tyrväisen kaltainen vastuuton lihapää, joka tahallaan yrittää teloa. Juniorikiekko vois sopia sulle paremmin niin ei tartte kauhistella kaukalon laidalla miten toinen tönii toista. Vaikka taitaa sielläkin tapahtua vastaavaa, kuuluu nääs jääkiekkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummolahan on sanonut, että väkivalta ei kuulu jääkiekkoon. Minusta tuntuu, että se on päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä kehtaa. Katso uydestaan oliko jäähyn arvoinen kun vertaa /, Vesalaista poikitraisella mailalla päähän, verta.
Mäenalasta huidottiin päähän, verta.
Kivihalmetta päähän, verta.
Yhdestäkään ei jäähyä.
Sailio saa aina, kun läheltä luistelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän jutussahan käsitellään Vesalaisen ja Tyrväisen välistä episodia. Mikä tarve kääntää fokus johonkin toiseen pelaajaan? Selinin näköinen joukkue eikä fanopojillakaan löydy kommentoitavaa jutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image