Kommentti: Kärppien pitäisi kääntää katseet Lahteen vielä kerran ennen Liigan siir­to­ta­ka­ra­jaa

Aleksi Mustosen (22) on uutisoitu siirtyvän Kärppiin ensi kaudeksi. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 8.2.2020 22:55
Janne Onnela

Jääkiekkoliigassa nähdään ensi viikolla edellisvuosilta tuttu ralli, kun sarjan siirtotakaraja umpeutuu viikon päästä lauantaina. Tulevina päivinä monen häntäpään joukkueen toimistolla pohditaan, yritetäänkö minimoida taloudelliset tappiot myymällä joukkueen kärkipelaajat vai pelataanko alkuperäisellä kokoonpanolla kausi loppuun.

Osa liigajoukkueista on jo aloittanut tyhjennysmyyntinsä. Muun muassa katastrofikauden pelannut Lahden Pelicans ja tyvipäässä jälleen koko sesongin viihtynyt Vaasan Sport ovat myyneet pelaajiaan. Kärpätkin kävi jo kerran lahtelaiskaupassa ostamassa Miihkali Tepon alakertaan luutimaan.

Kärpät ei ole kenties vieläkään valmis. Pikkupetojen urheilupomo Harri Aho ei lähtenyt yksiselitteisesti julistamaan joukkueen olevan lopullisessa muodossaan puolustajahankinnan jälkeen.

Sen varmempaa merkkiä ei ole – Kärpät potkii edelleen renkaita pelaajamarkkinoilla.

Suuren yleisön riveissä katseet ovat kääntyneet Pelicansin Juhamatti Aaltoseen, joka on ollut lahtelaisten ylivoimaisesti tehokkain pelaaja tällä kaudella. Kärppien kevään 2014 mestaruusmaali legendaarisen seitsemännen finaalin jatkoerässä jäänee kuitenkin viimeiseksi kultaiseksi muistoksi Iin taikurista kärppäpaidassa.

Kärppien katseet ovat kääntyneet Aaltosen nykyiseen ketjukaveriin Aleksi Mustoseen. Jo aiemmin on uutisoitu parhaillaan leijonapaidassa pelaavan keskushyökkääjän siirtyminen Ouluun ensi kaudella.

Mustosen siirtoa kannattaisi aikaistaa muutamalla kuukaudella.

Kärpät tarvitsee vahvistusta nimenomaan keskikaistalle, sillä slovakkihyökkääjä Michal Kristofin koko liigakauden kestänyt umpisolmu ei ota auetakseen. Taitava Kristof todisti taitonsa jo viime kaudella, mutta tämän kauden syväjää ei taida sulaa ennen kesäaurinkoa.

Kristof on pelannut yhdessä Julius Junttilan ja Radek Koblizekin kanssa Kärppien kakkosketjussa, jonka pitäisi jauhaa joka sylinterillään uskottavaa taustatukea ykkösnyrkille pikkupetojen toisena tulosyksikkönä. Kesken kauden Kärppiin palannut Junttila onkin ollut tehokas ja osoittautunut jälleen profeetaksi omalla maallaan latomalla 33 peliin 17 maalia.

Mitään tutkaparia sentteri Kristof ei ole siipimiehiensä kanssa kuitenkaan muodostanut. Kolmen kuukauden aikana hän on merkkauttanut syöttöpisteen tasan yhteen Junttilan maaliin. Kuuden pelin pisteputkensa perjantaina Tampereella päättäneen Koblizekin osumiin Kristof on kirjauttanut kaksi syöttöpistettä samalla ajanjaksolla.

Kärpät on päävalmentaja Mikko Mannerin johdolla antanut tyylilleen uskollisesti Kristofille rajattomasti vastuuta ja peliaikaa, mutta nyt slovakkisentterin piristymistä ei yksinkertaisesti voi odotella tämän pidempään.

Jo viime kaudella ensimmäistä kertaa leijonapaitaan pukeutuneen Mustosen hankinta avaisi Mannerille paljon uusia mahdollisuuksia kevään ratkaisupeleihin. Jokerikasvatti voisi ottaa ainakin alkuun juuri Kristofin paikan kakkosketjusta.

Turvallisen ja tutun pelipaikan menettäminen saattaisi ravistella jumihiekat slovakkihyökkääjänkin silmistä. Kristof voisi kokeilla uutta tulemista vaikka Jussi Jokisen ja Janne Pesosen keskellä kolmoslinjassa.

Nelosketjuun vapautuisi näin vanha tuttu trio Jari Sailio, Miska Humaloja ja juuri sopivasti kevään ratkaisupeleihin toipuva Otto Karvinen. Viime kaudella sarjan ärsyttävimmäksi kolmikoksi äänestetty ketju toisi Kärpille puuttuvaa rosoisuutta.

Mustosen hankinta avaisi Kärpille paljon mahdollisuuksia, mutta toisi vain vähän uhkakuvia. Joukkueen herkkään dynamiikkaankaan Mustosen kaltaisen nuoren pelaajan hankinnalla ei olisi niin suurta merkitystä kuin vaikkapa Aaltosen paluulla Raksilaan.

Näillä muutoksilla Kärpät olisi valmis kevään kannujahtiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Mitäpä noita, kuhan pellaillaan menemään. Ensi syksynä taas uusi kausi. Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkipuhetta, ilman huippuhankintoja jää playoffi-sarja lyhyeksi.
Sekä Tappara että Hifk ovat pyyhkineet kärppäläisillä jäätä tällä kaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteissa vilahtaa ehdottomasti tärkein oululaisen jääkiekon kehityspointti eli hallin uusiminen. Nykyisen kulahtaneen, vastenmielisen ja käytäviltään vaarallisen ahtaan "hornankattilan" voi jättää ehkä harjoitushalliksi jääurheilun laajalle piirille. Korkeintaan lyhyen siirtymäajan sen voisi vielä jotenkin ymmärtää palvelevan liigakiekkoa. Uuden areenan suunnittelun ja pikaisen rakentamisen aikataulutus pitää käynnistää kuitenkin välittömästi. Muussa tapauksessa pudotaan auttamatta lajin ja siihen liittyvän bisneksenkin kehityksestä. Uskon, että yleisökin kaikkoaa - eivät ihmiset ihan tyhmiä ole. Tämä nykyinen vastenmielinen ympäristö on yksiselitteisesti leikin lopulta maksavien asiakkaiden tökeröä aliarviointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OLISIN MIELELLÄNI NÄHNYT MYÖS PUOLUSTAJAT LEHTONEN JA MIKKOLA MYÖS KISOISSA.
POJAT PELASIVAT IHAN HYVÄN KAUDEN PAKKIPARINA LIIGASSA..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko vahvistuksia,tai muutama pelaaja henkilökohtaiseen valmennukseen.Osan hyökkääjistä laukaus on lehmän henkäys.Ylivoima kärpillä sillä tasolla ,jolla mestaruutta ei oteta.Viikko laukaus ja ylivoiman harjoittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täältä puoltoääni Mustosen puolesta. Nopea, taitava, sopivan ikäinen tulevaisuuden pelaaja. Ei ole voittanut vielä juuri mitään, nälkää riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Pelsu kiinnostunut Jokisesta ja Pesosesta vaihdossa.
Saisi Lahtikin loppukauden nauttia tuulen nopeasta taito kiekosta👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muut joukkueet miettii, miten rahat riittää. Kärpät miettii, mitä kaikkea rahalla saa.

Joukkueissa on eroa, myös taloudellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt on kärpät iskenyt sitä kuuluisaa paniikki nappulaa pohjaan kun haalitaan pelaajia ympäri ämpäri.nyt taitaa kärppien talous mennä miinuksen puolelle jos viellä tulee uusia pelaajia rinkiin koska syksyllä hankittiin pulju ja junttila ja silloin sanottiin että melkein ylitettiin budjetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mustosen tulo voisi vahvistaa joukkuetta. Sen sijaan Aaltonen pelaa itse näyttävästi mutta joukkueen peliin vaikutus on usein negatiivinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olla, että tuolle valmennukselle kaivataan parempia pelimiehiä. Tuntuu valitettavan usein käyvän niin, että juuri silloin, kun sieltä taikurin hatusta pitäisi valmennuksen kaivaa juuri se oikea pikku muutos peliin, niin sitä ei tule vaikka kuinka odottaa. Valmennus jäätyy vaikka pitäisi ratkoa pelejä. Toivottavasti tämä johtuu siitä, että valmennus tuntee pelaajansa ja tietää, että joukkueen taidot eivät riitä parempaan. Eihän meillä voi olla osaamaton valmennus saatikka puolivaloilla toimiva älyosasto, eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ihmetellään kärpille tulleita ns. liianpaljon pelaajia kentällä jäähyjä voi syyttää suoraan noista valmennusta.
Nukkuuko ne siellä pelin aikana . No ainakin silmät on monilla auki .
Mistä tuollainen "kurittomuus" johtuu muuata kuin valmennuspuolelta, hä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Aaltonen olisi tällä hetkellä Kärpille se hyvä ja tärkeä täsmä hankinta. Jos sellaiseen tarvetta on. Siitä ei tarvitse olla huolissaan etteikö joukkueen sisällä kemia pelaisi. Juhamatti on oma persoona kenen kanssa kaikilla synkkaa hyvin yhteen ajatusmaailma. Sen hän ja pelaajat ennen kaikkea tietää tarkkaan miksi hänet Kärppiin tässä tilanteessa haluttiin. Se loppujen lopuksi antaa positiivisessa mielessä muillekin pelaajille herätyksen että nyt on kevät alkanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mustonen ois ok, myös Juhiksen vois palkata loppu kaudeksi "jos vaan saldo riittää"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian monta divaritason pelaajaa on Kärpissä. Räty on ihan liian itsekäs ja kokematon, eli jatkuvat kiekon menetykset riplaamisen jälkeen syö kwtjukavereiden pelaamista. Ja se jatkuva lavan naputtaminen jäähän!
Fanien suosikki Mise on kyllä aina jäällä kun omassa päässä soi. Taitaa olla myös valmentajien suosikki.
Lindsteeni myös aika pihalla.
Ykköskenttä maajoukkue tasoa ja kakkonenkin ihan hyvä. Toki Junttila halukkuus puolustaa huolestuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä ole oikeaa urheilua kun joukkueet keväällä on aivan erit kuin syksyllä. Rahalla saa top 4-joukkueen.
Liigassa on 4 joukkuetta liikaa sekä karsinnat pitäisi ottaa takaisin että huonoimmillakin joukkueilla
pysyisi motivaatio loppuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti samaa mieltä.
1.ketjun ympärillä olevaan tehottomuuteen on pakko miettiä ratkaisuja. Kristofin tehottomuus kestänyt kohta puoli vuotta eikä se siitä aukea ja sama pätee muihinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitäisi välillä remontti Reiskan potkiskella Raksilassa ja ehostella vähän paikkoja. Pelaajaralli alkaa riittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image