KHL-finaalien parhaaksi puolustajaksi valittu Atte Ohtamaa hylkäsi isot rahat palatessaan Kärppiin – ”Toivottavasti pystyn jatkamaan Kukkosen ja Pyörälän perintöä”

Atte Ohtamaa (edessä) Oulun lentokentällä. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Liiga 2.5.2018 19:37
Janne Onnela

Oulun Ritaharjussa jo useamman vuoden ilman isäntäperhettä talvehtinut uudenkarhea talo heräsi viikko sitten jälleen eloon, kun Ohtamaan perhe palasi pitkän talven jälkeen Venäjältä takaisin kotiin.

Aiemmin vain muutaman kuukauden vuodessa asutetussa talossa riittää jatkossa säpinää ympäri vuoden, sillä perheen Atte-isä päätti palata KHL-mestari Ak Bars Kazanista takaisin Kärppiin pitkällä viiden vuoden sopimuksella. Sopimus mahdollistaa vielä kerran vuoden visiitin ulkomailla.

Atte Ohtamaa puntaroi suurta päätöstä tehdessään oman uransa lisäksi vahvasti myös kasvavan perheensä parasta. Kolmen vanha esikoinen saa kesäkuussa pikkusiskon tai – veljen.

– Jo aiemmin kauden aikana mietin, mikä olisi minulle ja perheelleni mahdollisimman hyvä paikka. Pääsin olympiatauolla näkemään tätä Kärppien nykymenoa, ja silloin vahvistui ajatus siitä, että haluan olla tässä mukana. Koen, että täällä voin kehittyä ja ottaa vielä uuden askeleen pelaajana, Ohtamaa taustoittaa Kalevalle.

Yksi Liigan kaikkien aikojen arvokkaimmista sopimuksista 

Ohtamaan viisivuotinen sopimus asemoituu Kärppien ja koko liigan mittapuulla megaluokkaan yhdeksi kaikkien aikojen arvokkaimmista pelaajasopimuksista. 

Siitä huolimatta Ohtamaa luopui suurista rahoista päättäessään palata Ouluun. KHL-finaalien parhaaksi puolustajaksi valitun nivalalaisen vuosipalkka olisi liikkunut Venäjällä aivan eri lukemissa kuin Kärpissä. Tavallista pulliaista moisten summien valuminen ohi suun kirpaisisi syvältä ja pitkään. 

– Ei se minua kirpaise, kun olen tällaisen päätöksen tehnyt. Haluan löytää oman maksimini pelaajana, ettei tarvitse uran jälkeen jossitella sen suhteen. 

Ottajia oli itäliigassakin jonoksi saakka. Siellä listan kärjessä oli Ohtamaan päättyneen kauden seura Kazan. Ohtamaa viihtyi Tatarstanin tasavallan pääkaupungissa perheensä kanssa hyvin. 

Venäläismediassa ehdittiinkin jo uutisoida Kazanin ja Ohtamaan jatkosopimuksesta. Niin varmoja venäläiset siitä olivat. Seura sai tietää puolustajan päätöksestä palata Suomeen vasta pari päivää sitten. 

– Kazanissa oli kaikki hyvin. Seura oli loistava ja kaupunki hyvä. Minulla kävi hyvä tuuri, että pääsin sinne. Nyt pääsin kokemaan vielä mestaruudenkin siinä sarjassa. Olen siitä todella onnellinen ja kiitollinen, kuluvan kuun lopussa mestaruusparaatin takia vielä kerran Kazaniin matkustava Ohtamaa kertaa. 

Kukkosen manttelinperijä 

Tuoreen sopimuksen myötä Ohtamaan nousee Lasse Kukkosen ja ensi kaudeksi jälleen kotiin palaavan Mika Pyörälän kanssa samaan kategoriaan. Molemmilla kärppälegendoilla on samansuuntainen sopimus loppusuoralla kuin Ohtamaalla on vasta alkamassa. 

– Tämä on yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä sopimuksistamme. Jos mietitään näitä kolmea pelaajaa niin eihän muille ole tällaisia sopimuksia tehty. He ovat sellaisia luottoratsuja, että näin voimakas sitoutuminen on seuran puoleltakin mahdollista, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo. 

Ohtamaa ja Kukkonen ovat pelanneet yhdessä myös maajoukkueessa. Arkistokuva. KUVA: ANATOLY MALTSEV / EPA

– Kukkonen ja Pyörälä ovat sellaisia jätkiä, etten lähtisi itseäni heihin edes vertaamaan, Ohtamaa toppuuttelee. 

Ohtamaa keskusteli päätöstä puntaroidessaan kuukausien ajan paitsi oululaisjoukkueen seurajohdon myös kapteeni Kukkosen kanssa. 

Kukkonen on ollut iso taustavaikuttaja Ohtamaan kotiin paluussa. Kukkonen haluaisi luovuttaa koko mittavan perintönsä nimenomaan Ohtamaan käsiin, kuten Kalevassa jo aiemmin kirjoitettiin. 

– Tässä vaiheessa he ovat vielä mukana, joten tuollaisina johtajina ja liidereinä he ovat itseoikeutettuja niihin hommiin. Olisi hienoa, jos pystyisin olemaan heidän apunaan ja ammentamaan siitä oppia. 

Viisi vuotta on kuitenkin pitkä aika. Viiden vuoden päästä niin Kukkonen kuin Pyöräläkin ovat jo yli nelikymppisiä. Silloin Kärpät on jo yksin Ohtamaan leveillä harteilla. 

– Toivottavasti pystyn jatkamaan Kukkosen ja Pyörälän perintöä. He ovat kuitenkin olleet luomassa koko nykymuotoista kärppäorganisaatiota, Ohtamaa päättää.

MAINOS

Kommentoi

nyt sitten kärpillä on ehkä hyvä tuuri päästä runkosarjassa 10 parhaan joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Baavokin on nyt tyytyväinen. en tiiä milloin vaan hoksaat että ei mahda halliin ees mahtua 7000 katsojaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei raha tärkein ,vaan liikunta , pysyy paikat vetreänä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se nähdään, ettei raha ole kaikki kaikessa. Varsinkin, jos sitä omasta mielestä on jo kertynyt tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Atte on tätä odotettu Oulussakin fanien taholta!
Tiedossa on ollut, että Sinun tarkoitus on vielä että palaat Ouluun ja Kärppiin, mikä parasta, että nyt kun olet KHL sarjan paras puolustaja vielä lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneks kenenkään ei ole pakko mennä lätkäpeliin. Vaihtoehtosesti voi käydä katsomassa vaikka junnujen peliä jos pakko nähdä lätkää livenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On. Komia on. Näyttää kyllä vähä etureppuki kasvaneen. No, pääasia että putki kulukee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja hienot farkut ja nahkapehmikset, oletettavasti Venäjän markkinoilta hankitut. Pikeepaidassa vielä kasvuvaraa joten voi rauhassa rillata ennen kauden alkua. Kärpät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:19
Poliisi valvoo huomisaamusta alkaen ajonopeuksia kaikilla kameroillaan
15:51
Asuminen nielaisee suomalaisten tuloista ylivoimaisesti eniten – palkkojen nousu helpottaa vuokralaisia
15:48
Kokoomusjohtaja Orpo Oulussa: Verokina on myrsky vesilasissa – "Emme aja suuria veronkevennyksiä, vaan sitä, ettei keneltäkään oteta enempää."
15:36
Pelastiko varmistin poliisien hengen Oulussa? Syyttäjä: Yritti murhata kaksi poliisia – Syytetty: Vain pelottelua
15:29
Muuntajan katolla työskennellyt mies loukkaantui vakavasti valokaaresta – sähköt menivät poikki 11  000 taloudelta
15:27
Muuntajan katolla työskennellyt mies loukkaantui vakavasti valokaaresta - sähköt menivät poikki 11 000 taloudelta
15:27
Alppihiihtäjä Romar yhteistyöhön Ruotsin hiihtoliiton kanssa
145
Tehostettu valvonta on hillinnyt Pohjantien nopeuksia, silti kaasujalka painaa vielä monilla
58
Kauppa ja kuluttajat mukaan talkoisiin – Keskustan Kaikkonen: Muutama sentti jauhelihan, kanan tai maidon hintaan toisi helpotusta viljelijän ahdinkoon
51
Jas-hävittäjä törmäsi lintuun ja putosi maahan Etelä-Ruotsissa - "Näin paha vaurioituminen lintuosumasta epätavallista"
44
Näin oululainen pitkänlinjan metsästäjä valmistaa hanhipaistinsa: "Ruokailussa luolamiestyyli on paras"
43
Liike Nyt haalii julkkisliikemiehiä – ravintoloitsija Sedu Koskinen ja kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt liittyivät
43
IL: Sotkamon kovan onnen ABC välttää jättilaskun, polttoainesekoilulle löytyi maksaja – 400 autoa kävi korjaamolla
35
Limingan jäähallin huomiota herättänyt rahoitus on edennyt syyteharkintaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image