Kärppien ylivoimapeliä suominut Mikko Manner Jukurit-tappion jälkeen: ”Jos ei pysty pelaamaan ehjää kuusi­kym­men­mi­nuut­tis­ta, niin ei kuulukaan voittaa”

Kärpät kärsi kotitappion Mikkelin Jukureille. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 5.1.2019 21:23 | Päivitetty 5.1.2019 21:53
Janne Onnela

Ylivoimaisessa sarjajohdossa edelleen porskuttava Kärpät käy läpi nyt kauden toistaiseksi vaikeinta vaihetta. Eilisen HIFK-tappion jatkoksi tuli heti perään toinen tappio sarjassa toiseksi viimeisenä majailevaa Mikkelin Jukureita vastaan. Jukurit haki ensimmäisen voittonsa Raksilasta lukemin 2-3. Kärpät ei ole tällä kaudella aiemmin hävinnyt kahta perättäistä liigapeliä.

– Emme olleet parhaimmillamme. Jos ei pysty pelaamaan ehjää kuusikymmenminuuttista, niin ei kuulukaan voittaa. Toisaalta tämä on aivan inhimillistäkin, kun on paljon pisteitä ja onnistumisia. Jossain vaiheessa tämmöinen hetki tulee, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner huokaisi pelin jälkeen.

Vaikean joulukuun pelanneen Jukureiden käskyttäjä Pekka Kangasalusta oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen. Jukurit juhli voittoa antaumuksella omassa pukukopissaan Katri Helenan ikivihreän Katson sineen taivaan -kappaleen tahtiin. Voitto Kärpistä antoi mikkeliläisille varmasti roppakaupalla uskoa omaan tekemiseen.

– Tämä oli meille iso voitto. Pelasimme todella hyvän pelin, ja tiesimme, että vastassa on sarjan laadukkain joukkue. Kärpillä oli eilen peli ja me saimme matkustaa rauhassa Ouluun, pystyimme hyödyntämään myös sen omassa valmistautumisessa, Kangasalusta myhäili.

Ville Leskinen vie Kärpät 1-0-johtoon.

Eilisen pelin tai myöhässä olleen lennon piikkiin Manner ei kuitenkaan laittanut mitään.

– Mehän pelasimme alussa hyvin, ei sillä ollut mitään merkitystä, kärppäluotsi kuittasi.

Ratkaisu syntyi ylivoimalla

Kärpät siirtyi reilussa kymmenessä minuutissa kahden maalin karkumatkalle. Ensin Ville Leskinen osui Lasse Kukkosen loistavasta syötöstä ja hetkeä myöhemmin Mika Pyörälä paukutti väkevästi suorasta hyökkäyksestä oululaisten toisen maalin.

Toisessa erässä Jukurit hiipi kuitenkin rinnalle ja päätöserässä lopulta ylivoimalla ohi, kun Vadim Pereskokov onnistui yllättämään Kärppien maalilla pelanneen Jussi Rynnäksen.

– Heidän voittomaali oli tyypillinen naula arkkuun meidän vaikeaan iltaan, Manner näki.

Mika Pyörälä siirtää Kärpät 2-0-johtoon.

Kärppien ylivoimapelaaminen on yskinyt läpi kauden, mutta päävalmentaja ei ole ainakaan julkisesti noteerannut sitä millään tavalla. Nyt Manner suomi joukkueen ylivoimapelaamista suoraan.

– Olimme ylivoimalla huonoja. Se oli haastavaa ja ylivoimalla meni vähän puurot ja vellit sekaisin. Ylivoimapelissä meillä on Aleksin (Heponiemi) osaaminen todella tärkeässä osassa.

Ottelun lopussa kärppäkapteeni Kukkonen otti ulosajon Jukureiden Janne Taviin kohdistuneesta taklauksesta.

Anttila oudolla tontilla

Kärppien kokoonpanossa oli pieniä muutoksia perjantain peliin nähden. Yllättävin nähtiin nelosketjussa, jonka sentterinä pelasi umpilaituri Sami Anttila, joka ei ole pelannut keskushyökkääjänä edes juniorijoukkueissa.

Ketjun vakiosentteri Miska Humaloja ei mahtunut lauantaina kokoonpanoon, vaikka oli mukana normaaliin tapaan joukkueen alkulämmittelyssä.

– Miska oli 13. hyökkääjä tänään. Halusin nähdä, miltä Sami näyttää sentterinä. Tässä on kilpailu pelipaikoista kuitenkin kova, kun Aleksi ja Rasmus (Kupari) tulevat takaisin.

Lasse Kukkonen sai 5+20 rangaistuksen ottelun päätteeksi.

Nelosketjun sentterinä pelannut Anttila myönsi joutuneensa vilkaisemaan aamupäivällä julkistettua kokoonpanoa pari kertaa ennen kuin tajuntaa syöpyi uusi pelipaikka.

– Mamba (päävalmentaja Manner) sanoi aamulla, että saa nähdä pelaatko tänään kaksi peliä sentterinä. Ensimmäisen ja viimeisen, Anttila hymyili iltapuhteensa jälkeen.

Kärpät pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun Kouvolan KooKoo saapuu Raksilaan. Tuossa ottelussa ei nähdä vielä sairastuvalla olevaa Atte Ohtamaata, eikä nuorten MM-kisoista jo kotiutuneita Kuparia ja Heponiemeä.

– Jos Kupari ja Heponiemi viikon päästä olisivat mukana. Ohtamaa palannee myös viikon, viimeistään parin päästä.

Kupari ja Heponiemi taistelevat ensi yönä Yhdysvaltoja vastaan alle 20-vuotiaden MM-kisojen finaalissa. Ottelua seuraa varmasti myös Kärpät. Kinkkisin tilanne on oman suosikin valinnan suhteen varmasti amerikansuomalaisella Teemu Kivihalmeella, mutta kysyttäessä vastaus tipahtaa kuin apteekin hyllyltä.

– Täysillä Suomen puolella tietysti, Kivihalme naurahtaa ja myöntää myös USA:n joukkueesta löytyvän hänelle tutun pelaajan.

Katso kuvia ottelusta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taito joukkue Jukurit oli paljon parempi kuin kärpät.nyt sitten alko kärppien pitkä tappioputki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yleensä kärpät pelaa vaan viimesen erän , nut jukureita vastaan ensimmäisen . pitäs oppia että peli sisltää kolme erää .
vastaavasti peleissä yleensä vastustajan maalivahdilla enenmpi torjuntoja muttei silti saada aikaiseksi maaleja , tehotonta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se joka näitä peräkkäisiä pelejä suunnittelee Liigassa, nauraa nyt varmasti makeat naurut kärppien tappioille. Jukurit pääsi levänneenä Kärppien kaatoon ja onnistui siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tosiaan näin ettei tuolla tasolla olevat ammattilaiset jaksa luistella 20 minuuttia kahtena peräkkäisenä päivänä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät tuli "vieraspeliin" myöhään aamuyöllä.
Joka väittää, ettei tuolla ollut merkitystä, se valehtelee. Ja kun tiedetään ja tunnustetaan tosiasia, että Kärpät matkustaa eniten liigajoukkueista, niin ei voi kun todeta joukkueen kovuuden, ja hyvyyden sekä ylivoimaisuuden. Sen kertoo sarjataulukkokin. Eniten pisteitä, eniten 3 pisteen voittoja, eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä maaleja. Eiköhän nuo luvut kerro kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äähtää on sitä tyypillistä tahallista notkahdusta saadaan veikkauspelistä rahaa sekä seura korottaa pelaajien palkkiota maaleista euroilla niitä maaleja tehdään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut tekivät hyvät massit pelatessaan Jukureita , täytyyhän sitä taustaryhmien edustajia muistaa sillointällöin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä kuraa Kärppien suhtautuminen tämän illan otteluun.
Missä tahto, asenne, voitonnälkä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi mennä valmentajan osaamattomuuteen tämä peli. Jostakin syystä valmentajat luulevat, että pelipaikoista kilpaileminen on hyvästä. Minä ajattelen toisin. Turva pelata, ilman katsomokomennusta, on paljon parempi kannustin. Ehkäpä Manner tajuaa tämän joskus, ei välttämättä vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidetäänpä nyt kuitenkin huippu-urheilu ja E-poikien aluesarja ihan omana juttunaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylimiellisyyskin voin olla inhimillistä, mutta ei se kuulu ammattilaisuuteen. Ylivoimapelaaminen on ihan täyttä roskaa tällä hetkellä ja kyllä ihmettelen, että ammattilaiset eivät osaa sitä pelata. Minä saisin omasta työstäni potkut, jos en käyttäisi vastapuolen heikkoja hetkiä hyväksi. Lasse, missä oli lopun ylpeys ja voitontahto. Typerä jäähy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasse oli yksi muutamista pelaajista jotka jaksoivat taistella loppuun saakka tänään!!
Jäähy ja ulosajo oli tuomarin väärä tulkinta tilanteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah kotiyleisön edessä..Ei ole mestarijoukkueen esitystä....Taitaa pudota mestikseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:21
Nordea kertoo mediayhtiön kuvanneen pääkonttorin tiloja luvatta – drone lensi vain metrien päässä ikkunoista
15:20
Vaihtoehtomusiikin tapahtuma siirtyy lähemmäksi Oulun keskustaa – lauantain Pikipop havittelee nyt urbaania henkeä
15:11
Oulussa poliisien murhan yrityksestä syytetyn miehen tuomio lieveni edelleen hovioikeudessa
15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
53
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
32
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
32
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
25
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image