Kärppien ylivoimapeliä suominut Mikko Manner Jukurit-tappion jälkeen: ”Jos ei pysty pelaamaan ehjää kuusi­kym­men­mi­nuut­tis­ta, niin ei kuulukaan voittaa”

Kärpät kärsi kotitappion Mikkelin Jukureille. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 5.1.2019 21:23 | Päivitetty 5.1.2019 21:53
Janne Onnela

Ylivoimaisessa sarjajohdossa edelleen porskuttava Kärpät käy läpi nyt kauden toistaiseksi vaikeinta vaihetta. Eilisen HIFK-tappion jatkoksi tuli heti perään toinen tappio sarjassa toiseksi viimeisenä majailevaa Mikkelin Jukureita vastaan. Jukurit haki ensimmäisen voittonsa Raksilasta lukemin 2-3. Kärpät ei ole tällä kaudella aiemmin hävinnyt kahta perättäistä liigapeliä.

– Emme olleet parhaimmillamme. Jos ei pysty pelaamaan ehjää kuusikymmenminuuttista, niin ei kuulukaan voittaa. Toisaalta tämä on aivan inhimillistäkin, kun on paljon pisteitä ja onnistumisia. Jossain vaiheessa tämmöinen hetki tulee, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner huokaisi pelin jälkeen.

Vaikean joulukuun pelanneen Jukureiden käskyttäjä Pekka Kangasalusta oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen. Jukurit juhli voittoa antaumuksella omassa pukukopissaan Katri Helenan ikivihreän Katson sineen taivaan -kappaleen tahtiin. Voitto Kärpistä antoi mikkeliläisille varmasti roppakaupalla uskoa omaan tekemiseen.

– Tämä oli meille iso voitto. Pelasimme todella hyvän pelin, ja tiesimme, että vastassa on sarjan laadukkain joukkue. Kärpillä oli eilen peli ja me saimme matkustaa rauhassa Ouluun, pystyimme hyödyntämään myös sen omassa valmistautumisessa, Kangasalusta myhäili.

Ville Leskinen vie Kärpät 1-0-johtoon.

Eilisen pelin tai myöhässä olleen lennon piikkiin Manner ei kuitenkaan laittanut mitään.

– Mehän pelasimme alussa hyvin, ei sillä ollut mitään merkitystä, kärppäluotsi kuittasi.

Ratkaisu syntyi ylivoimalla

Kärpät siirtyi reilussa kymmenessä minuutissa kahden maalin karkumatkalle. Ensin Ville Leskinen osui Lasse Kukkosen loistavasta syötöstä ja hetkeä myöhemmin Mika Pyörälä paukutti väkevästi suorasta hyökkäyksestä oululaisten toisen maalin.

Toisessa erässä Jukurit hiipi kuitenkin rinnalle ja päätöserässä lopulta ylivoimalla ohi, kun Vadim Pereskokov onnistui yllättämään Kärppien maalilla pelanneen Jussi Rynnäksen.

– Heidän voittomaali oli tyypillinen naula arkkuun meidän vaikeaan iltaan, Manner näki.

Mika Pyörälä siirtää Kärpät 2-0-johtoon.

Kärppien ylivoimapelaaminen on yskinyt läpi kauden, mutta päävalmentaja ei ole ainakaan julkisesti noteerannut sitä millään tavalla. Nyt Manner suomi joukkueen ylivoimapelaamista suoraan.

– Olimme ylivoimalla huonoja. Se oli haastavaa ja ylivoimalla meni vähän puurot ja vellit sekaisin. Ylivoimapelissä meillä on Aleksin (Heponiemi) osaaminen todella tärkeässä osassa.

Ottelun lopussa kärppäkapteeni Kukkonen otti ulosajon Jukureiden Janne Taviin kohdistuneesta taklauksesta.

Anttila oudolla tontilla

Kärppien kokoonpanossa oli pieniä muutoksia perjantain peliin nähden. Yllättävin nähtiin nelosketjussa, jonka sentterinä pelasi umpilaituri Sami Anttila, joka ei ole pelannut keskushyökkääjänä edes juniorijoukkueissa.

Ketjun vakiosentteri Miska Humaloja ei mahtunut lauantaina kokoonpanoon, vaikka oli mukana normaaliin tapaan joukkueen alkulämmittelyssä.

– Miska oli 13. hyökkääjä tänään. Halusin nähdä, miltä Sami näyttää sentterinä. Tässä on kilpailu pelipaikoista kuitenkin kova, kun Aleksi ja Rasmus (Kupari) tulevat takaisin.

Lasse Kukkonen sai 5+20 rangaistuksen ottelun päätteeksi.

Nelosketjun sentterinä pelannut Anttila myönsi joutuneensa vilkaisemaan aamupäivällä julkistettua kokoonpanoa pari kertaa ennen kuin tajuntaa syöpyi uusi pelipaikka.

– Mamba (päävalmentaja Manner) sanoi aamulla, että saa nähdä pelaatko tänään kaksi peliä sentterinä. Ensimmäisen ja viimeisen, Anttila hymyili iltapuhteensa jälkeen.

Kärpät pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun Kouvolan KooKoo saapuu Raksilaan. Tuossa ottelussa ei nähdä vielä sairastuvalla olevaa Atte Ohtamaata, eikä nuorten MM-kisoista jo kotiutuneita Kuparia ja Heponiemeä.

– Jos Kupari ja Heponiemi viikon päästä olisivat mukana. Ohtamaa palannee myös viikon, viimeistään parin päästä.

Kupari ja Heponiemi taistelevat ensi yönä Yhdysvaltoja vastaan alle 20-vuotiaden MM-kisojen finaalissa. Ottelua seuraa varmasti myös Kärpät. Kinkkisin tilanne on oman suosikin valinnan suhteen varmasti amerikansuomalaisella Teemu Kivihalmeella, mutta kysyttäessä vastaus tipahtaa kuin apteekin hyllyltä.

– Täysillä Suomen puolella tietysti, Kivihalme naurahtaa ja myöntää myös USA:n joukkueesta löytyvän hänelle tutun pelaajan.

Katso kuvia ottelusta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taito joukkue Jukurit oli paljon parempi kuin kärpät.nyt sitten alko kärppien pitkä tappioputki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yleensä kärpät pelaa vaan viimesen erän , nut jukureita vastaan ensimmäisen . pitäs oppia että peli sisltää kolme erää .
vastaavasti peleissä yleensä vastustajan maalivahdilla enenmpi torjuntoja muttei silti saada aikaiseksi maaleja , tehotonta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se joka näitä peräkkäisiä pelejä suunnittelee Liigassa, nauraa nyt varmasti makeat naurut kärppien tappioille. Jukurit pääsi levänneenä Kärppien kaatoon ja onnistui siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tosiaan näin ettei tuolla tasolla olevat ammattilaiset jaksa luistella 20 minuuttia kahtena peräkkäisenä päivänä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät tuli "vieraspeliin" myöhään aamuyöllä.
Joka väittää, ettei tuolla ollut merkitystä, se valehtelee. Ja kun tiedetään ja tunnustetaan tosiasia, että Kärpät matkustaa eniten liigajoukkueista, niin ei voi kun todeta joukkueen kovuuden, ja hyvyyden sekä ylivoimaisuuden. Sen kertoo sarjataulukkokin. Eniten pisteitä, eniten 3 pisteen voittoja, eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä maaleja. Eiköhän nuo luvut kerro kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äähtää on sitä tyypillistä tahallista notkahdusta saadaan veikkauspelistä rahaa sekä seura korottaa pelaajien palkkiota maaleista euroilla niitä maaleja tehdään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut tekivät hyvät massit pelatessaan Jukureita , täytyyhän sitä taustaryhmien edustajia muistaa sillointällöin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä kuraa Kärppien suhtautuminen tämän illan otteluun.
Missä tahto, asenne, voitonnälkä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi mennä valmentajan osaamattomuuteen tämä peli. Jostakin syystä valmentajat luulevat, että pelipaikoista kilpaileminen on hyvästä. Minä ajattelen toisin. Turva pelata, ilman katsomokomennusta, on paljon parempi kannustin. Ehkäpä Manner tajuaa tämän joskus, ei välttämättä vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidetäänpä nyt kuitenkin huippu-urheilu ja E-poikien aluesarja ihan omana juttunaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylimiellisyyskin voin olla inhimillistä, mutta ei se kuulu ammattilaisuuteen. Ylivoimapelaaminen on ihan täyttä roskaa tällä hetkellä ja kyllä ihmettelen, että ammattilaiset eivät osaa sitä pelata. Minä saisin omasta työstäni potkut, jos en käyttäisi vastapuolen heikkoja hetkiä hyväksi. Lasse, missä oli lopun ylpeys ja voitontahto. Typerä jäähy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasse oli yksi muutamista pelaajista jotka jaksoivat taistella loppuun saakka tänään!!
Jäähy ja ulosajo oli tuomarin väärä tulkinta tilanteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah kotiyleisön edessä..Ei ole mestarijoukkueen esitystä....Taitaa pudota mestikseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:00
Oulussa voi taas hakea erikoisluokille – Myllytullin kuvataideluokalla pääsee mukaan isoihin projekteihin ja kokeilemaan uusia tekniikoita
21:53
Tyrnävä täydentää Murron alueen kaavaa
21:52
Oulun kaupunki esittää viisivuotiaiden varhaiskasvatuskokeiluun reilut miljoona euroa lisämäärärahaa
21:17
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
201
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
31
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
29
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
27
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image