Kärppien Taneli Ronkaisella oli omat syyt odottaa innolla olympialaisia – "Kyllähän sitä etukäteen mietti, että vastuuta voi olla tarjolla"

Kärppien Taneli Ronkainen (oik.) on saanut viime viikkoina lisää peliaikaa, kun muuta kärppämiehistöä on ollut olympialaisissa ja loukkaantuneena. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 23.2.2018 21:40
Janne Onnela

Kärpissä on viimeisten viikkojen aikana ollut tilaa uusille vastuunkantajille, kun kolme pelaajaa joukkueen terävimmästä kärjestä on ollut olympialaisissa ja pari pelaajaa loukkaantuneena.

Yksi profiiliaan nostaneista on 22-vuotias Kuusamon Pallokarhujen kasvatti Taneli Ronkainen, joka on pelannut kolmessa edellisessä pelissä kärkipakin minuutit oululaisten ykköspakkiparissa kanadalaisen Shaun Heshkan kanssa.

Ronkaisen kalenterissa olympiaviikot oli ympyröity jo ajat sitten, mutta eri syystä kuin Etelä-Koreaan matkustaneiden urheilijoiden.

– Kyllähän sitä etukäteen mietti, että tuossa kohtaa voi olla vastuuta tarjolla. Onhan se aina mukavampi lähteä isoa roolia pelaamaan. Erikoistilanteitakaan en ole aikaisemmin päässyt juuri pelaamaan. Nyt on tullut alivoimalla peliaikaa, ja se on auttanut pelirytmiin kiinni pääsemisessä, Ronkainen mietti.

Kuusamolaislähtöinen puolustaja suoritti viime kesänä varusmiespalveluksen, joka loppui alkusyksystä. Se häiritsi luonnollisesti hieman kauteen valmistautumista.

Kauden ensimmäisissä peleissä vastuuta kertyi kymmenen minuutin molemmin puolin. Sen jälkeen peliaika vakiintui 13-15 minuutin tuntumaan. Kolmessa viimeisimmässä pelissä Ronkainen kirjautti jokaisessa yli kaksikymmentä minuuttia jääaikaa.

– Taneli on saanut lisää tasaisuutta. Hänellä on kyvyt pelata peliä, mutta pelaaminen on ollut vaikeaa, jos hän on alkanut arpomaan kentällä. Pitäisi antaa mennä vaan, eikä miettiä liikoja. Se sopii hänelle erittäin hyvin, Kärpissä puolustajia peluuttava Lauri Mikkola analysoi.

Kehityskohteet jatkuvassa puolustuspelaamisessa

Mainittu tasaisuus tai pikemminkin sen puute oli silmiinpistävää etenkin syyskaudella. Ronkainen oli pelaaja, jonka taso joukkueessa heitteli kenties eniten. Hyvän ja huonon päivän ero oli liian suuri.

– Tuli se itsekin huomattua. Se on yksi selkeä kehityskohde, joka minulla on edessä. Pitää oppia käsittelemään pelin sisälläkin virheet ja onnistumiset paremmin, Ronkainen miettii.

– Hänen suurimmat kehityskohteet ovat jatkuvassa puolustuspelaamisessa, mutta onhan hän mennyt tällä kaudella eteenpäin vähän jokaisella osa-alueella, valmentaja Mikkola kehuu.

Tulevina viikkoina Ronkainen saa jälleen kamppailla tosissaan peliajasta. Olympialaiset ovat nyt Suomen kohdalta ohi, ja seuraavassa pelissä Lasse Kukkonen ja Miika Koivisto ovat jälleen mukana.

Amerikkalaispuolustaja Teemu Kivihalmekin alkaa olla kohta jälleen pelikunnossa. On aika palata arkeen.

– Varmasti oma peliaika tippuu, mutta yritetään pitää hyvä fiilis yllä ja treenata kovaa, Ronkainen päättää.

MAINOS

Kommentoi

Kylläpä olikin sitä "terävää kärkeä" olympialaisissa. Kärppätrio nosti selvästi Suomen lentoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:24
Ministeriön konsulipäällikkö: Supo oli tehnyt turvaselvitykset rikoksesta epäillyistä viisumivirkailijoista
15:19
Isolle-Syötteelle nousee hirsinen monitoimiareena – rakennusta voi käyttää tapahtumiin ja sisäliikuntaan
14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
72
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
68
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
56
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
43
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
18
Hjallis Harkimon Liike Nyt julkisti myös oululaisia ehdokkaita – listalla neljä henkilöä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna iltapäivällä Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image