Kärppien Taneli Ronkaisella oli omat syyt odottaa innolla olympialaisia – "Kyllähän sitä etukäteen mietti, että vastuuta voi olla tarjolla"

Kärppien Taneli Ronkainen (oik.) on saanut viime viikkoina lisää peliaikaa, kun muuta kärppämiehistöä on ollut olympialaisissa ja loukkaantuneena. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 23.2.2018 21:40
Janne Onnela

Kärpissä on viimeisten viikkojen aikana ollut tilaa uusille vastuunkantajille, kun kolme pelaajaa joukkueen terävimmästä kärjestä on ollut olympialaisissa ja pari pelaajaa loukkaantuneena.

Yksi profiiliaan nostaneista on 22-vuotias Kuusamon Pallokarhujen kasvatti Taneli Ronkainen, joka on pelannut kolmessa edellisessä pelissä kärkipakin minuutit oululaisten ykköspakkiparissa kanadalaisen Shaun Heshkan kanssa.

Ronkaisen kalenterissa olympiaviikot oli ympyröity jo ajat sitten, mutta eri syystä kuin Etelä-Koreaan matkustaneiden urheilijoiden.

– Kyllähän sitä etukäteen mietti, että tuossa kohtaa voi olla vastuuta tarjolla. Onhan se aina mukavampi lähteä isoa roolia pelaamaan. Erikoistilanteitakaan en ole aikaisemmin päässyt juuri pelaamaan. Nyt on tullut alivoimalla peliaikaa, ja se on auttanut pelirytmiin kiinni pääsemisessä, Ronkainen mietti.

Kuusamolaislähtöinen puolustaja suoritti viime kesänä varusmiespalveluksen, joka loppui alkusyksystä. Se häiritsi luonnollisesti hieman kauteen valmistautumista.

Kauden ensimmäisissä peleissä vastuuta kertyi kymmenen minuutin molemmin puolin. Sen jälkeen peliaika vakiintui 13-15 minuutin tuntumaan. Kolmessa viimeisimmässä pelissä Ronkainen kirjautti jokaisessa yli kaksikymmentä minuuttia jääaikaa.

– Taneli on saanut lisää tasaisuutta. Hänellä on kyvyt pelata peliä, mutta pelaaminen on ollut vaikeaa, jos hän on alkanut arpomaan kentällä. Pitäisi antaa mennä vaan, eikä miettiä liikoja. Se sopii hänelle erittäin hyvin, Kärpissä puolustajia peluuttava Lauri Mikkola analysoi.

Kehityskohteet jatkuvassa puolustuspelaamisessa

Mainittu tasaisuus tai pikemminkin sen puute oli silmiinpistävää etenkin syyskaudella. Ronkainen oli pelaaja, jonka taso joukkueessa heitteli kenties eniten. Hyvän ja huonon päivän ero oli liian suuri.

– Tuli se itsekin huomattua. Se on yksi selkeä kehityskohde, joka minulla on edessä. Pitää oppia käsittelemään pelin sisälläkin virheet ja onnistumiset paremmin, Ronkainen miettii.

– Hänen suurimmat kehityskohteet ovat jatkuvassa puolustuspelaamisessa, mutta onhan hän mennyt tällä kaudella eteenpäin vähän jokaisella osa-alueella, valmentaja Mikkola kehuu.

Tulevina viikkoina Ronkainen saa jälleen kamppailla tosissaan peliajasta. Olympialaiset ovat nyt Suomen kohdalta ohi, ja seuraavassa pelissä Lasse Kukkonen ja Miika Koivisto ovat jälleen mukana.

Amerikkalaispuolustaja Teemu Kivihalmekin alkaa olla kohta jälleen pelikunnossa. On aika palata arkeen.

– Varmasti oma peliaika tippuu, mutta yritetään pitää hyvä fiilis yllä ja treenata kovaa, Ronkainen päättää.

MAINOS

Kommentoi

Kylläpä olikin sitä "terävää kärkeä" olympialaisissa. Kärppätrio nosti selvästi Suomen lentoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:33
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
9:22
Analyysi: Koripalloliiga NBA on kannustanut seuroja ja pelaajia olemaan poliittisesti aktiivisia, mutta ääni kellossa muuttuu kun kritiikki kohdistuu Kiinaan Tilaajille
8:39
Pääministeri Trudeaun Liberaalit voitti niukasti Kanadan vaalit – Kanadan arvioidaan menevän poliittisesti vasemmalle
7:18
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Koillismaalla ja Kainuussa
7:00
Ilta on Peter von Baghin – hänen Kreivinsä kertoo naiselta toiselle kiertävästä Pertti Ylermi Lindgrenistä
7:00
Hirviö paljastuu glamourin takaa – Harvey Weinstein osoitti valtaansa alistamalla
7:00
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
19
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
15
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
14
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
12
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
7
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
7
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
6
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image