Kärppien pe­laa­ja­bud­jet­ti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toi­mi­tus­joh­ta­ja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Tuttu tilanne Raksilan hallista menneiltä kausilta: Julius Junttila tuulettaa Kärpille iskemäänsä maalia. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Liiga 16.10.2019 19:32
Janne Onnela

Oulun Kärpät hankki käytännössä kesken kauden jo toisen liigatasolla supertähtikategoriaan luettavan pelaajan, kun seura tiedotti toissa kaudella koko Liigan parhaaksi pelaajaksi valitun Julius Junttilan vahvistavan Kärppiä. 

Junttilan sopimus kattaa loppukauden, vaikka seura oli kiinnostunut allekirjoittamaan oman kasvattinsa kanssa myös monivuotisen sopimuksen. 

– Pidemmästä sopimuksestakin keskusteltiin, mutta päädyimme tähän. Katsotaan jatkoa talven aikana tarkemmin, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen vahvistaa. 

Pelaajabudjetti ylittyi 

Elokuun lopussa Kärpät kiinnitti NHL:stä kotiin palanneen Jesse Puljujärven. Junttilan palkkaamisen myötä oululaisseuran kolmen miljoonan euron pelaajabudjetin perälauta tuli lopulta vastaan. 

– Ylimääräisenä hankintanahan tämä tässä tilanteessa tuli ja hieman ylitimme pelaajabudjettimme, Virkkunen myöntää ja kertoo hakeneensa seuran hallituksen siunauksen Junttilan hankintaan. 

Junttilan hankinnan myötä Kärppien pelaajabudjetti ylittyi. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

– Talouspuolella joku vuosi voi olla joskus hieman heikompi, kunhan toinen on taas parempi ja pitkässä juoksussa talous pysyy kunnossa. Me olemme hoitaneet taloutemme hyvin, ja haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille ja yhteistyökumppaneille lisäarvoa., Virkkunen perustelee kannattajien suosikkipojan kiinnitystä. 

Pelaajaliikennettä luvassa myös toiseen suuntaan 

Junttilan tulon myötä Kärpät on siinä tilanteessa, että hyökkääjiä on omiksi tarpeiksi yksinkertaisesti liikaa. 

Laskutavasta riippuen Kärppien liigajoukkueessa on parikymmentä hyökkääjää, eikä pelaamaan mahdu kerrallaan kuin 12. Selvää on, että yksi tai useampi Kärppien sopimuspelaaja tulee hakemaan tällä kaudella peliaikaa Oulun ulkopuolelta. 

Vielä tällä hetkellä Jussi Jokinen kärsii pelikieltoaan ja Janne Pesonen sekä Radek Koblizek ovat toipilaina, joten akuuttia muutostarvetta ei ole. Muutoksia tullee tapahtumaan kolmikon ollessa jälleen pelikelpoisia. 

– Väistämättä meidän pitää näitä asioita miettiä, Virkkunen myöntää.

Lue myös: Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo rat­kai­su­voi­maa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Turhaan hankki. Mestaruus jää tuonne etelään Tampereelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivusta uutisissa seuranneena tuota Kärppien pelaaja shovta. Voin jo nyt sanoa että joukkue on sisäisen henkisesti rikottu. Keväällä on turha odottaa että mestarina kausi loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan oudolta tuntuu kun pelaajia ,hyökkääjiä, hankitaan urakalla ja sitten tulee ongelma keitä laitetaan poies...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun saataisi Jokinen vielä pidettyä pois kentältä ja ehkä myös Pesonen niin olis kova jokukkue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koblizek, Linsten ja Humaloja äkkiämyyntii, jos vain joku ottaa. Rädyt ja Kossu pystyy välillä pelaamaan A-junnuissa ja Radyt ja Niemelä lähtee kohta kuukaudeksi nuoten mm-kisoihin. turun tepsukat vois ostaa nuo kome, siellähän on kassakone ilman pohjaa ja ilman minkäälaista strategiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpät on hyvä suojatyöpaikka entisille kärppä pelaajille.kaikki kelpaa vaikka menee budjetin yli.pian ollaan taas konkurssissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirretään toiselta tililtä rahaa budjettiin ja ostetaan pelaaja pois kun etrelän pelleillä ei oo kuitenkaan rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fanit kaipaa myös junnu pelaajia rosteriin, nämä " vanhemmat" starat joilla alkukausi ainakin mennyt vaatimattomasti, vievät kohta junnujen paikat kokoonpanosta. Oletan että tuo ei ole seuralle pitkässä aikajanassa hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, juna pysähtyy ekana Oulussa ja siitä Kärpät ottaa parhaat päältä, rahaa kun on. Juna jatkaa etelään vieden rupusakin sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en tiennytkään, että ollaan pelaajamarkkinoilla, mistä sellainen tarve on noussut esiin? Nyt alkaa sellaine pääkaupunkiseudun pelaajahankintatapa nousta esille, rahaa on siis liikaa. Pitkässä juoksussa näin toimiessa jää luu käteen. Pelipaikat pitäisi roolittaa, eikä tehdä hankintoja sitä mukaan, kun pelaajia tule tarjolle. Huonosti käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Junttilan tasoinen omapoika on vapailla markkinoilla, niin kauppaan pitää mennä ja töniä persaukiset syrjään, vaikka kaupassa ei olisi edes ollut tarkoitus käydä. Kerro lisää pääkaupunkiseudun tavasta johon Kärppien tapaa vertaat.
Millä pääkaupunkideudun joukkueella on liikaa rahaa.
Kärpillä ei ole liikaa, vaan tarpeeksi. Jullen tulo näkyy taatusti täyttyvinä tuoleina katsomossa.
Roolitus on varmasti kunnossa ilman sinun neuvojasikin. Entä jos Jesse napataankin yhtäkkiä rapakon taakse.
Se tekee ammottavan aukon joukkueeseen. Jullen myötä Kärppiin tulee käsiä, jalkoja ja päätä roimasti lisää.
Kun taas Julle ja Jesse samassa joukkuueessa tekevät esim Kärppien yskähdelleeseen yyveehen valtavasti vaihtoehtoja ja kapasiteettia.
Kärppien tapa hankinnoissa on hyvä ja silä tavalla pystyy luopumaan pelaajista joille ei peliaikaa löydy. Se on sekä sellaisen pelaajan että palkanmaksajan etu, vaikka sitä puoletkaan peliä seuraavista tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei edes chl pleijareihin täl jengillä. Tappara ainoa kaljaliigasta 16 joukkoon. Kertoo kyllä tasosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisko katsoa Kahvaran ja Kärppien Chl lohkot...Kummalla oli helpompi tie jatkopeleihin??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

7:30
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
7:00
"Päässä surisi kuin ampiaispesässä" – Markku Toukola on kärsinyt lähes 20 vuotta piinaavasta vaivasta, joka miltei vie yöunet Tilaajille
7:00
Kävimme tapaamassa protestoivia naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa jo viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle Tilaajille
6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
6:00
Karkotus vei sudet kauemmas pihapiireistä – lukiolaiset Raili Heikkala ja Ellen Littow jäljittivät Lukan liikkeitä Limingan seudulla Tilaajille
12
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
2
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
1
Hyllylle laitettavista käsimatkatavaroista joutuu jatkossa maksamaan ylimääräistä Norwegianin lennoilla
1
Oopperajuhlien ketun apulaisesta tuli isona tiede- ja kulttuuriministeri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaikkialla Suomessa saavat kulttuurikokemuksia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Länsi-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image