Kärppien parinkymmenen pelin pisteputki napsahti poikki - HIFK haki tylysti voiton Raksilasta

Kärpät haki raivoisasti kavennusmaalia päätöserän lopulla, mutta osuma hylättiin videotarkastusten jälkeen. Tämä kuumensi tunteita kotiyleisön keskuudessa.
Liiga 3.3.2018 17:02 | Päivitetty 3.3.2018 19:37
Janne Onnela

Kärppien pitkä pisteputki katkesi viimein, kun HIFK haki tylyn 1-4-voiton Oulusta. Kärppien ainokaisen iski puolustaja Miika Koivisto


1.erä

Kiekko on pelissä. Raksilassa on hyvä tunnelma ja paljon porukkaa. Uudessa pystybaarissakin näyttää olevan hyvin porukkaa, vaikkei se ehkä aivan täynnä olekaan. 

Ensimmäiset viisi minuuttia ottelusta on pelattu. Vierasjoukkue HIFK on luonut toistaiseksi vaarallisimmat paikat, mutta peli on edelleen maalittomassa tasatilanteessa. HIFK on saanut hyvin painetta kärppäpäätyyn, eikä Kärpät ole saanut pitkiä hyökkäyksiä juuri ollenkaan. 

Avauserä lähenee puoltaväliä, eikä pelinkuva ole muuttunut. HIFK karvaa todella ahnaasti kahdella miehellä ylhäältä, mikä vaikeuttaa Kärppien hyökkäyksiinlähtöä selvästi. Vieraat tuskin jaksavat samaa tahtia koko peliä. 

Ensimmäinen erä on kääntymässä viimeiselle neljännekselle. Kärpät on saanut viime minuuttien aikana paremmin tilanteita aikaan. Kakkosketjun Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen pääsivät ylivoimahyökkäykseen, mutta HIFK-pakki katkaisi syötön. Myös Julius Junttilalla oli loistopaikka maalin edessä, mutta Junttila ei aivan yltänyt kiekkoon. 

HIFK pääsi erän lopulla hakemaan avausosumaa ylivoimalla, kun Mikael Ruohomaa joutui kaatamaan Antti Tyrväisen. Ylivoiman vaarallisin paikka oli kuitenkin Kärpillä, kun Miska Humaloja pääsi yllättäen läpi. Kevin Lankinen HIFK-maalilla veti kuitenkin pidemmän korren. 

Erä meni aavistuksen HIFK:lle, vaikka maalivahtien torjunnat kirjattiin Lankinen 9, Vehviläinen 6. 

HIFK avasi Kärppiä vastaan maalihanat toisessa erässä, kun Teemu Tallbergin erinomainen syöttö tavoitti Jarkko Malisen, joka tälläsi kiekon maaliin.

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Yleisökin on saatu laskettua ja Raksilassa on tänään 6614 katsojaa eli halli on loppuunmyyty. 

Kärpät on ollut kuskin paikalla toisen erän ensimmäisellä neljänneksellä. Mitään äärimmäisen vaarallisia paikkoja kotijoukkuekaan ei ole saanut, mutta peli on pysynyt paremmin Kärppien hallussa. Vieraiden vauhti on tippunut avauserästä pykälällä tai parilla. 

Ottelu on puolivälissä. HIFK:lla oli hetki sitten pelin paras paikka, kun Miro Heiskanen kilautti komean nousun päätteeksi tolppaan. 

HIFK siirtyi ottelussa johtoon hieman pelin puolivälin jälkeen. Tilannetta tarkistettiin videolta pitkään, koska Kärppien maali siirtyi melko railakkaasti pois paikaltaan. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen, mutta kärppäluotsi Manner haastoi tilanteen. Uusintatarkistus ei muuttanut tulosta ja HIFK siirtyi Jarkko Malisen maalilla johtoon. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun reilut viisi minuuttia toisesta erästä oli pelaamatta. Pakkopeli pyöri hitaasti pari minuuttia, eikä Kärpät päässyt Ville Leskisen tolppakutia lähemmäs. 

Pari minuuttia ennen erän oppua Lennart Petrellin maila näytti osuvan Kristian Vesalaista päähän. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, mikä kuumensi kärppäleirin päävalmentaja Manneria myöten. 

Toisen erän lopulla Kärppien kakkosketjun hyökkäyskostautui, kun hyökkääjät jäivät koko HIFK-kentällisen taakse. Vieraat karkasivat neljällä kahta vastaan ja maalin viimeisteli lopulta Teemu Talberg. 

Kärppien kurimusta lisäsi Jari Sailion viimeisellä minuutilla ottama pikkukakkonen. 

3.erä

Päätöserä on käynnissä. Kärpät pelaa reilun minuutin alivoimaa erän alkuun. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut pelaamaan sitä pois, vaan HIFK teki jo illan kolmannen maalin. Maali merkittiin Juhani Tyrväisen nimiin, vaikka se meni Miska Humalojan kautta. 

Kun erää oli pelattu reilut viisi minuuttia Kärpät kavensi. Miika Koivistolla oli kaikki tila ja aika, eikä kärppäpakki erehtynyt. Syötön Koivistolle antoi Rasmus Kupari. 

HIFK rokotti välittömästi kärppämaalin jälkeen. Thorell iski jo erän toisen maalinsa ja vei helsinkiläiset jälleen kolmen maalin päähän. 

Maalin jälkeen Nicklas Lasu ajoi kovaa päin HIFK-pelaajaa ja hetkeä myöhemmin kohti järkälemäistä Markus Kankaanperää. Tilanteen jälkeen syntyi lyhyt töniminen, jonka tuomari päätti rauhoittaa salomonin tuomiolla: molemmille pikkukakkonen. 

Tunnelma lämpenee pikkuhiljaa kohti eilisiä lukemia. Torikokouksia on nyt jatkuvasti. 

Kärppien ykkösketju ei ole ollut hetkeen oikein iskussa. Nytkin sekä Julius Junttilalta että Charles Bertrandilta näkyy pieniä turhautumisen merkkejä. 

Kärpät haki kavennusta ilman maalivahtia ylivoimalla viitisen minuuttia ennen pelin loppua. HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin haastoi maalin, joten se tarkistettiin videolta. Tarkistuksen jälkeen maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia. 

Ottelussa ei nähty enempää maaleja, vaikka Kärpät pyöritti pakkopeliä minuuttitolkulla. Näin Kärppien parinkymmenen pelin pisteputki katkesi. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Kärpillä ei nyt ole tauon jälkeen luistin liikkunut..... Runkosarjan voitto ei paljoa hyödytä, jos meinaa mestaruudesta taistella. Herätys pojat!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hirviää katottavvaa nuo 2 hifkipeliä. Ei osata tehä maalia. Kulumiin ja maalintaakse osataan kyllä mennä ähiseen. Pitäskö poijjiille näyttää NHL videoita, kuinka suoraviivasesti isketään suoraa maalille. Mutta sekkään ei auta, jos ei ossaa maalia tehä...pitäskö sanua tuo Ruutu+ irti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli oikein ylimielisille kärpille--he kaipaavat nöyryyttä lisää,jos haluavat menestyä jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleepa kärpille lyhyt kevät tuolla pelillä. Jokainen kaksinkamppailu hävitään syötöt surkeita eikä maalivahtipeli toimi...Toivoisi Mannerin vaihtaa pakettia rohkeasti muuten käpy jää käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävää tuomarointia, jossa tuomarien taholta suosittiin joukkuetta joka oli ja on aina liikkeellä vahingoittamistarkoituksessa.
Tuomarit katsoivat vierestä, kun Mäenalasta ja Vesalaista taklattiin ison jäähyn arvoisesti.
Ei jäähyä.
Vaikka yksi katujätkä oosteeni oli sivussa taklattuaan Niemelää polveen ja Niemelä loukkaantui eikä se krimimaali saanut edes jäähyä, niin seuraavia on jonossa sikailemaan.
Ei jäähyä.
Lopussa Tyrväinen hakkasi Vesalaista selkään poikittaisella mailalla ja lopuksi vielä raju poilittainen polvitaipeeseen.
Puusilmänelikko valmistelee tapaa, jolla saavat Kätpät ulos finaalipeleistä ja näyttää tosi törkeältä touhulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään joukkue ei tule voittamaan omalla hyvällä pelillä hifk:a, pudotuspeleissä, niin puolueellista on tuomaritoiminta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahalta näyttää tosipelien suhteen Kärppien peli-ilme. Ykkösketju on siirtynyt ennenaikaiselle kevätlomalle? Itse olen tuota jo odottanut eli HIFK:n todellista nousua mestarisuosikiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauden surkeimmat tuomarit ja videotuomarit. Rantala on ennenkin pilannut Kärppien pelit? Päivän selvät jäähyt korkeista mailoista jätetään antamatta. Tämäkö on SM liigan tuomarien taso. Kärpät tekee NHL pelissä yleisesti nähdyn maalin ja selvä maalihan se oli. Arvasin heti, että tämä videotuomari hylkää päätuomarin hyväksymän maalin. HIFK maali hyväksyttiin video tarkastuksessa vaikka HIFK pelaaja heittää Kärppien pelaajan maalin päälle ja maali kaatuu maalivahdin selkään ja HIFK ampuu sitten maalin. Meni täysin usko tähän tuomatipeliin. Ilmeisesti nämä eivät tiedä mikä on Kankaanperän poikittaista mailaa. Tuomarilinja oli törkeää ja amatöörimaista toimintaa ja Kärppien on tehtävä raportti ja tutkintapyyntö, vaikka SM liiga varmasti suunnittelee tätä tuomariparia finaaliin ja loppupeleihin. Kärppien ykkösaloittaja vaihdettiin pois lähes jokaisessa aloituksessa. Mistä puolueeton tutkimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä jatkettiin mihin eilen jäätiin. Vaikka runkosarja on voitettu, näitä kovempiankin joukkeita vastaan pitäisi pystyä pelaamaan. Vähän noloa nyt kyllä tämä touhu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Helsingin metsureille hyvin hakattu.......Rantala ja Mehtälä voisivat siirtyä viheltämään vesipalloa siinä kun saa sukeltaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huonompi juttu jos alkaa häviämään pelejä kauden tärkeimällä hetkellä, runkosarjan voitto ei paljoa lohduta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei ole tärkein hetki. Kärpät valmistautuu varmana runkosarjan voittajan pleijareihin joissa on kotietu.
Törkein hetki on sitten, kun pudotuspelit alkavat.
Jokainen, joka pelin näki, näki myös, että tuomarit sen pelin ratkaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa kyllä taas surkea peli Kärpiltä. Tähänkö se runkosarjan loppuun hyyty? Pudotuspeleistä neljän matsin jälkeen kesälomille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan yksi lysti miten homma päättyy. Loppupeleissä selviää miten käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan turha itkeä tuomareita. Hifk taklaa ja sanoo böö, niin meidän mikkihiireillä on pupu pöksyyn. Manner on ihan hukassa yv peluutuksen suhteen. Rupes naurattamaan kun Junttila oli maskissa ja Kukkonen touhuili mitä sattuu keskellä hyökkäysaluetta aivan turhakkeena, mutta Manner ei uskalla tehdä mitään Lassen surkean pelaamisen suhteen. Junttilan voisi laittaa loppu runkosarjan ajaksi poppari osastolle. Mies hehkutti useissa lehdissä haastatteluissa että haluaa kantaa joukkuetta. Pikkuisen olis nyt aika tehdä jotain sen suhteen, eikä puhua isoja. Kärppien matka loppuu viimeistään välieriin. Näkyy olevan joukkue tyytyväinen runkosarjan voittoon eikä haluakkaan sen kummemmin menestyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tuomaripari epäonnistui täysin odotetusti tässä pelissä, eikä ikinä toivottavasti enää Ouluun pilaamaan peliä. HIFK on täysin surkea sikailija, selkään puukottajien joukko. Mäenalainen sai kovan iskun korkeasta mailasta maalin edessä suoraan kasvoihin, samoin Kivihalme. Petrel vetää mailalla tuomarin edessä... Rantala pysyköön Tapparan kotituomarina josta sai potkut finaali sarjassa ja Kärpät voitti neljä peliä finaalissa putkeen, kun Levonen vaihdettiin tilalle Bj pol ja voitto sarjassa 3-4 ja Metsola itki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä ei ole mitään menetettävää tuloksessa, pääasia ettei kukaan loukkaannu ja siellä kentällä on neljä tuomaria vielä vastassa. Näin Aleksi Rantalan päätuomarina ja silloin selvisi, että hävitään peli, tai sitten tapellen niukka voitto, nyt eitapella ja otetaan kaikki Rantalalta ja kumppaneilta vastaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

18:03
Rockmuusikko ja lauluntekijä Bob Seger ilmoitti viimeisestä kiertueestaan
18:00
Käytätkö rahaa enemmän kuin tienaat? Etla: Suomalaisten säästämisasteessa on käynnissä jotain, mitä ei ole nähty sitten 1970-luvun
17:43
Oliko piip-testeistä luopuminen liioittelua vai hyvä varotoimi kunnilta? Opetushallituksen ohjeistus tulee lähipäivinä
17:33
Finanssijätin muutto paisuttaa reilusti Suomen pankkisektoria –  "Nordea pysyy vähintään yhtä tiukan valvonnan piirissä"
17:32
Suomelta pyydetään tuntuvaa määrää rajavartioita EU:n yhteiseen rajavartiostoon
17:21
Orpo: Oikeuskanslerin lausunto Soinin toiminnasta otettava vakavasti
17:16
Ivalossa löytyneiden sodanaikaisten rasioiden sisältö selvisi – rasioiden lisäksi yksityisasunnosta löytyi sodanaikaisia räjähteitä ja aseiden osia
124
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
47
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
43
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
39
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
34
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
32
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Työssäkäyvät köyhät? Ei yhdellä paskaduunilla ole tarkoituskaan tulla toimeen! Kun työhaluja vaan löytyy (vaan eipä näil... Lue lisää...
hyvinvoiva

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image