Kärppien maine nuorten pelaajien kehittäjänä vetää ul­ko­maa­lais­pe­laa­jia Ouluun – Ame­rik­ka­lais­hyök­kää­jä Drew O’Connor tuorein pikkupetojen katsastama pelaaja

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että amerikkalaishyökkääjä pyysi agenttitoimistonsa kautta mahdollisuutta päästä käymään Kärppien mukana. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 9.8.2019 12:40
Janne Onnela

Kärppien maine nuorten pelaajien kehittäjänä ja lähes jokakeväiset useiden pikkupetojen NHL-sopimukset ovat herättäneet mielenkiintoa nuorissa pelaajissa ulkomaita myöten. 

Ouluun on muuttanut viime vuosina useampia nuoria tshekkipelaajia. Nyt Kärppien mukana on ollut reilun viikon ajan Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:ssa pelaavan Dartmouth Collegen 21-vuotias hyökkääjä Drew O’Connor.  

–Hän pyysi agenttitoimistonsa kautta päästä käymään meillä. Hänellä on Pekka Rinteen kanssa sama agenttitoimisto, joten siellä tunnetaan meidän organisaatiomme hyvin, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa. 

Aho korostaa Kärppien katsastaneen amerikkalaishyökkääjän tulevaisuutta, ei tätä kautta silmällä pitäen. O’Connor on pikkupetojen mukana perjantaina viimeistä päivää. 

Kivihalmeen esimerkki rohkaisee 

Kärpillä on lähimenneisyydestä mainio esimerkki onnistuneesta NCAA-hankinnasta. Kaksi kautta Oulussa ihastuttanut, täksi kaudeksi Toronto Maple Leafsin kanssa NHL-sopimuksen solminut Teemu Kivihalme tuli Ouluun juuri yliopistosarjasta. 

Kotimaisen liigan asema Euroopan jääkiekkokartalla on käynyt vuosi vuodelta tukalammaksi suurten mahtimaiden jyllätessä parempien taloudellisten resurssiensa turvin. 

Jo pelkästään tästä syystä liigaseurojen on hyvä etsiä uusia väyliä pelaajarekrytointiin. NCAA-pelaajia on nähty tiettävästi myös muissa liigaseuroissa kesän aikana. 

– Kiekkoyhteisö on entistä globaalimpi. Yliopistosarjoissa pelaa sellaisia pelaajia, jotka voisivat Liigassa pompata esiin, Aho näkee.

MAINOS

Kommentoi

Asialla on varjopuolensa myös! Kärpistä lähtee nuorten maajoukkuetason (16-18v ikäisiä) pelaajia toisille liigapaikkakunnille. Kun tänne rahdataan esim. Tsekeistä 15. ja 16 vuotiaita pelaajia, B-junnuihin pelaamaan. Omien kasvattien on lähdettävä Turkuun, Poriin, jne.. peliajan perässä. Tästä voisi myös tehdä uutisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, kun kerrankin hyvää, faktaperusteista ja positiivista uutisointisointia Oulusta. Tosiasia on, että tämä asia osataan Kärpissä. Hienoa työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo jotain Kärpistä, sen valmennuksesta ja organisaatiosta yleensä. Tasoa riittää ja hommat osataan.👍👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiga ammattilaistuu, pelaajat sen mukaan. Aika moni oma kasvatti on saanut peliaikaa omassa ja naapuriseuroissa. On sitten itsestä kiinni, mihin asti rahkeet riittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin? tottakai sitä kotimaisesta liigasta lähdetään ulkomailla isomman rahan perässä, mutta kärpät on kuitenkin sellainen seura suomessa, johon ulkomailta halutaan tulla ja varmasti myös kotimaisessa liigassa pelaajat haluaisivat pelata kärpissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image