Kärppien maine nuorten pelaajien kehittäjänä vetää ul­ko­maa­lais­pe­laa­jia Ouluun – Ame­rik­ka­lais­hyök­kää­jä Drew O’Connor tuorein pikkupetojen katsastama pelaaja

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että amerikkalaishyökkääjä pyysi agenttitoimistonsa kautta mahdollisuutta päästä käymään Kärppien mukana. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 9.8.2019 12:40
Janne Onnela

Kärppien maine nuorten pelaajien kehittäjänä ja lähes jokakeväiset useiden pikkupetojen NHL-sopimukset ovat herättäneet mielenkiintoa nuorissa pelaajissa ulkomaita myöten. 

Ouluun on muuttanut viime vuosina useampia nuoria tshekkipelaajia. Nyt Kärppien mukana on ollut reilun viikon ajan Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:ssa pelaavan Dartmouth Collegen 21-vuotias hyökkääjä Drew O’Connor.  

–Hän pyysi agenttitoimistonsa kautta päästä käymään meillä. Hänellä on Pekka Rinteen kanssa sama agenttitoimisto, joten siellä tunnetaan meidän organisaatiomme hyvin, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa. 

Aho korostaa Kärppien katsastaneen amerikkalaishyökkääjän tulevaisuutta, ei tätä kautta silmällä pitäen. O’Connor on pikkupetojen mukana perjantaina viimeistä päivää. 

Kivihalmeen esimerkki rohkaisee 

Kärpillä on lähimenneisyydestä mainio esimerkki onnistuneesta NCAA-hankinnasta. Kaksi kautta Oulussa ihastuttanut, täksi kaudeksi Toronto Maple Leafsin kanssa NHL-sopimuksen solminut Teemu Kivihalme tuli Ouluun juuri yliopistosarjasta. 

Kotimaisen liigan asema Euroopan jääkiekkokartalla on käynyt vuosi vuodelta tukalammaksi suurten mahtimaiden jyllätessä parempien taloudellisten resurssiensa turvin. 

Jo pelkästään tästä syystä liigaseurojen on hyvä etsiä uusia väyliä pelaajarekrytointiin. NCAA-pelaajia on nähty tiettävästi myös muissa liigaseuroissa kesän aikana. 

– Kiekkoyhteisö on entistä globaalimpi. Yliopistosarjoissa pelaa sellaisia pelaajia, jotka voisivat Liigassa pompata esiin, Aho näkee.

 

MAINOS

Kommentoi

Asialla on varjopuolensa myös! Kärpistä lähtee nuorten maajoukkuetason (16-18v ikäisiä) pelaajia toisille liigapaikkakunnille. Kun tänne rahdataan esim. Tsekeistä 15. ja 16 vuotiaita pelaajia, B-junnuihin pelaamaan. Omien kasvattien on lähdettävä Turkuun, Poriin, jne.. peliajan perässä. Tästä voisi myös tehdä uutisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, kun kerrankin hyvää, faktaperusteista ja positiivista uutisointisointia Oulusta. Tosiasia on, että tämä asia osataan Kärpissä. Hienoa työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo jotain Kärpistä, sen valmennuksesta ja organisaatiosta yleensä. Tasoa riittää ja hommat osataan.👍👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiga ammattilaistuu, pelaajat sen mukaan. Aika moni oma kasvatti on saanut peliaikaa omassa ja naapuriseuroissa. On sitten itsestä kiinni, mihin asti rahkeet riittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin? tottakai sitä kotimaisesta liigasta lähdetään ulkomailla isomman rahan perässä, mutta kärpät on kuitenkin sellainen seura suomessa, johon ulkomailta halutaan tulla ja varmasti myös kotimaisessa liigassa pelaajat haluaisivat pelata kärpissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitus lisää tukea koronakriisin kärsijöille: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
14:06
Yksityisten hoivakotien varautuminen epidemiatilanteisiin on kunnan vastuulla – "Lainsäädännöllistä varautumista koskevaa velvoitetta ei ole"
14:00
Kansallisoopperan ja -baletin Kullervo videopalvelussa kiirastorstaina ja Kalevalanmaa pääsiäismaanantaina
13:55
Hallitus kertoo kehysriihen tuloksista ja lisätalousarviosta kello 14 – seuraa suoraa lähetystä
80
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
10
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image