Kärppien kahden päästetyn vierasmaalin taika kesti Lahdessa – tehomieheksi noussut Ville Leskinen ratkaisi voit­to­lu­ke­mik­si 2–3

Kärpät haki vierasvoiton Lahdesta lukemin 2-3.
Liiga 1.12.2018 22:09 | Päivitetty 2.12.2018 9:16
Pasi Peltola

Oululaisten korkeintaan kahden päästetyn vierasmaalin taika kesti myös kauden 14. testin Lahdessa.

Pelicans–Kärpät 2–3 (2–1, 0–1, 0–1)

Lahden lauantaisen avauserän perusteella olisi luullut Pelicansin Liigan kärkijoukkueeksi ja Kärpät keskikastin taapertajaksi.

Kotijoukkue myllytti erätaukoon mennessä 18 laukausta kohti oululaisten maalia, kun isäntien maalivahti Jakub Skarek selvisi erästä neljällä torjunnalla.

– Ei voi kuin ihailla Villen (valmentaja Nieminen) ja kumppanien työtä. Selvisimme Pelicansin myllytyksestä Veinin (Vehviläinen) loistotorjuntojen ansiosta. Lopulta Veini, loistava taistelu alivoimalla ja 200. ottelunsa pelannut artisti Ville Leskinen hoitivat meille voiton, hehkutti Kärppien valmentaja Mikko Manner.

Listaan voisi lisätä ylivoiman tehokkuuden. Pelicansille vihellettiin pelissä vain yksi jäähy. Michal Kristof (1+1) viimeisteli tasoitusmaalin Kärppien ainoalla ylivoimavaihdolla runsaan minuutin pyörityksen jälkeen Leskisen (1+1) syötöstä.

Kärpät ehti kierrättää pelin alussa ketjut vasta kertaalleen, kun taululla olivat jo lukemat 2–1. Kolmosketjun laitahyökkääjä Oskar Osala katseli voimattomana vierestä, kun isäntien Taavi Vartiainen suti avausmaalin ilmasta ajassa 1.42. Osala kuittasi takaiskun nopeasti jo samassa vaihdossa sivaltamalla pelin tasoihin Kristofin nappisyötöstä vain 16 sekuntia myöhemmin.

Oskar Osala tuo Kärpät tasoihin Pelicansia vastaan.

Pelicansin hyökkääjät Vartiainen (1+1) ja Artturi Toivola (1+1) olivat jo kahden tehopisteen miehiä ajassa 2.31, kun Kärppien nelosketju oli kaukalossa ensimmäistä kertaa.

Vielä kymmenen minuutin pelin jälkeen Pelicansin Skarek oli ilman torjuntaa.

Avauserän perusteella olisi saattanut olettaa Kärppien puolustaja Jani Hakanpään unien jääneen Kouvolan pelin jälkeen vähiin, mutta toisessa erässä kaukalossa nähtiin taas tuttua Hakanpäätä. Pelicansin ykkössentterin Aleksi Mustosen ottelu päättyi Hakanpään taklaukseen toisen erän avausminuutilla.

Kärppien tehomieheksi on noussut Leskinen, jonka kahdeksan ottelun pisteputken saldo marraskuun alusta on 5+6 tehopistettä.

– Minulla oli kauden alussa käynnistymisvaikeuksia, mutta maajoukkuekomennus nostatti oikealla tavalla itseluottamustani.

– Nyt peliesitykset ovat olleet ainakin tasaisempia kuin alkukaudesta, jolloin pelaaminen meni liialliseksi puskemiseksi, hän pohti.

Michal Kristof nostaa Kärpät Pelicansin kanssa tasoihin 2-2-osumallaan.

Voittomaalissa Leskinen löysi hyvin vetopaikan Pelicansin Jesse Mankisen ja Aleksandr Shtshemerovin välistä.

– Rasmus Kupari voitti kiekon hienosti meille päädyssä ja Teemu Kivihalme löysi minut hyvin syötöllään, Leskinen kiitteli.

Yksittäisen pelaajan heikommat jaksot eivät Kärppien joukkueessa paljoa haittaa, kun joukkue porskuttaa voitosta voittoon.

Kärpät siirtyy kolmannessa erässä johtoon Ville Leskisen maalilla.

– Leskinen on artisti, joka tuo kaukaloon erilaisuutta ja ratkoo pelejä. Me valmentajat tapoimme sellaiset pelaajat 80-luvulla, kunnes opimme arvostamaan heitä uudelleen, Manner kuvaili.

Kärpistä peli jäi kesken polvensa teloneelta puolustaja Shaun Heshkalta (peliaika 7.45) ja hyökkääjä Jari Sailiolta (7.16).

– En pysty sanomaan heidän loukkaantumistaan vielä mitään, kuittasi valmentaja Manner tiedustelut vammojen laadusta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Hyvä Kärpät, On se tuo Mamba ihan taikuri coutsiksi. Runkosarjan voitto alkaa olla jo varma ennen joulutaukoa. Mietin eilen illalla peliä seuratessa miten pelaaja voi ottaa taklauksen vastaan kun toinen luistelee salamannopeasti takavasemmalta, viimeisen luistinpotkun aikana hyppää ja nostaa kyynärpään ylös jolloin se varmasti osuu esim. laidassa kiekkoa kaivavan pelaajan päähän. Taikka pelaaja tulee takaa iholle ja lyö täysillä poikittaisella mailalla yläselkään / niskanalueelle? Tällöin puhe taklatun pelaajan vastuusta on täyttä potaskaa ja sitä tulee juurikin liigan johdosta. Eli vähätellään tietoisesti väkivaltaista pelityyliä joka tuo katsojia peliin, jolloin se ei jätä valmentajille mahdollisuuksia vaan on pakko peluuttaa koko ajan harmaalla alueella. Käsittääkseni liigan johdon pitäisi ryhdistäytyä ja puhdistaa pelistä vaaralliset vahingoittamisyritykset mutta eivät sitä tee koska silloin rahantulo liitolle supistuisi dramaattisesti. Ja se tarkoittaisi että hyvä veli systeemillä maajoukkueen ympärille palkatut höpö höpö äijät saisivat kenkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi pelit ratkaistaan maalieilla eikä laukausten lukumäärällä.
Puolustus ja maalivahti ovat tärkeintä.
100 prosenttisesti Lahdessa yli- ja alivoimaa, maininnan arvoinen asia.
Valtavasti pelejä ja matkustamista, CHL, peräkkäisien päivien vieras pelit, joten viisasta pelaamista Kärpillä, kun pelataan vain voitoista.
Ruma ja raastava SM liiga pelityyli aiheuttaa paljon loukkaantumisia Kärpille valitetavasti, kuvat puhtaat taklaukset Hakanpään tyyliin on parasta, vastustaja ei loukkaannu kuin pahimmillaan henkisesti ja fyysisesti ottaa happea.
Nykyään ei osata ottaa puhtaita taklauksia vastaan valitettavasti, siinä vaara loukkaantua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelaajat on tuomaritulkinnoilla ja jäähyhakuisuudella opetettu ottamaan taklaukset vastaan täysin typerästi.
Osa pelaajista oikein hakeutuu tilanteisiin, joissa tullaan taklatuksi väärin.
Vähän ennen taklausta käännytään tai painetaan pää tai koko yläkroppa alas.
Maalivahdeilta pitäisi kieltää maalin taakse meno, sillä hyökkäävän joukkueen pelaajan on usein mahdotonta kiertää maalin takse luistellut kiekkoa tuijottava 2 metriä leveä maalivahti.
Sitten heittäydytään katolleen ja vastustajalle 2-5 minuuttia.
Jos maalivahti menee maalin taskse ja on kiekollinen, niin häntä pitäisi saada taklatakin sääntöjen sallimissa rajoissa, kuten kenttäpelaajaa.
Kyllä kenttäpelaaja on maalin takana oikeammassa paikassa kuin maalivahti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hieno 2metrin korkeudesta sutaistu maali pelsuilla ja tuomarit normisokeita puusilmiä ,,,,,KÄRPÄT JYRÄÄ SILTI Hyvä Kärpät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät hallitsee ja korjaa chl mestaruuden ja liigamestaruuden helposti ja parranpärinä alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan hienoa seurata oman pohjosen puhurin otteita, taidolla voitetaan, vaikka tuomarit yrittävät tehdä kaikkensa, ettei niin kävisi. Kaikki yrittävät kaataan meidän omat poijaat, mutta ei oonnistu kun Lasse näyttää virkkauksen ja kudonnan mallia muille taapertajille. Tää sarja voitais jo pistää poikki nyt jo, koska mestaruus tulee Meille ja Rotuaarilla juhlitaan ilotulitulitusraketein ja hiphei hurraa huudoin..Kärpät on rautaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Heska ei pahemmin loukkaantunut, mutta joo kyllä peli on oikeasti rumaa. Poikittaisella mailalla selkään ja niskaan lyönnit sekä päähän kohdistetut kyynärpäätaklaukset ovat selkeitä rikoslaissa säädettyjä pahoinpitelyrikoksia. Liigan johto antaa mennä koska hakkaaminen tuo katsojia peleihin, ja homma jatkuu kunnes joku pelaaja halvaantuu. Myös poliisi välttelee omaa vastuuta vaikka polisiin pitäisi oma-aloitteisesti tutkia noita temppuja rikoksina, eli jonkun tahon pitäisi kannella poliisin toimimattomuudesta eduskunnan oikeusasiamiehelle. Silloin myös liikan johdon olisi pakko toimia. Eihän missään muussa normaalissa perhetapahtumina markkinoiduissa urheilulajissa saa tahallaan vahingoittaa toista, (pois lukien nyrkkeily ja vapaaottelu). Osala varmaan ihmetteli jatkuvaa selkään hakkaamista, koska KHL:ssä ei hyväksytä moista sikailua. Muuten mahtava fiilis Tebiksellä, hernerokkaa vedettiin, hirvenlihalla höystettyä sellaista, arvata saattaa tupa täynnä ja tunnelma katossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kylläpä meni moni kärppien mailaan hakkaamiset läpi tuomareilta.lellikki on mutta onhan se mukavaa itävaltalainen lähettää chs tä kesälomille.ajatelkaa itävaltainen joukkue?????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat olla katkera hesalaiskannattaja. Ottaahan se koville kun niin jokerit kuin hifkikin tarpovat suossa ja sohjossa. Kärpät senkun porskuttaa kärjessä top-paikalla! :))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taso euroopassa noussut, jos et ole havainnoinut. Hävisihän sunkin suosikkijoukkue Bolzanolle kahteen kertaan. Ko. Casessa taitaa olla kyse juurikin hävinneen taito- ja tahtotason alhaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ajatella. Missä ne toiset Suomalaiset CHL joukkueet on? Ai niin, ne on jo tippuneet jollekin kaljaliigan seuralle.. ja mitenhän niille kävisi Itävaltalaista joukkuetta vastaan jos Kärpät nyt niille häviää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veivät kyllä Kärpät karkin Lahtelaisten pelaajien mailasta tyylikkäästi pelaamalla, ei hakkaamalla mailaa, eipä voi kuin ihailla huippu suorituksia, kiekon voi viedä lavasta myös taidokkaasti pelaamalla, eikä koko aikaista poikittaista mailaa selkään tyyliin ja hakkaamalla mailaa ja käsille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se Kärppäpoppoo rautaa,,todella puhtaita taklauksia tekevät ei tarvitse vilpillä hosua kun on taitoo, vaikka muille jakaa mestaruuskannu Ouluun jälleen kerran. Hienoa...Tämä on tärkeää meille sivusuomessa asuville tekee nannaa itsetunnolle,,eihän täällä meillä oikein muuta enää ole..kaikki viedään pks seudulle,,mutta ei haittaa meillä on kiekkoherruus ja pysyy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten saamme Heshkan saikun ajan seurata Ronkaisen koomailua. Toivottavasti ei mitään loppukauden vaarantavaa sattunut.
Sailion saikku rikkoo myös pahasti toimivan nelosen, joka tietää lisää peliaikaa Anttilalle, valitettavasti.

Nyt Aho ostoksille. Syvyyttä lisää joukkueeseen pitää kevättä kohti saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

10:06
Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä: "Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrää"
9:47
Lintujen kevätmuutto alkaa olla ohi Pohjois-Pohjanmaalla - lintukevääseen kuuluu aina myös harvinaisuuksia
9:08
Vanhat kuvat: Uutta teatteritaloa vasta rakennettiin Oulussa - muistatko kohun Jumalan Teatterista?
8:22
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
8:06
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
8:04
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
8:00
Valtameret täyttyvät muovista, mutta uudet biotuotteet eivät ole lyöneet läpi – Mistä asia kiikastaa ja onko suomalaisilla start up -yrityksillä ratkaisu ongelmaan?
99
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
22
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
16
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
16
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
10
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
9
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
6
Kohti reilumpaa maanhankintaa – "Oulun taudin” on mahdollistanut lunastuslaki ja sen arvonleikkaussääntely Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Ihan oikein. Ovat kuin kasvain Suomessa. Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image