Kärppien illasta toiseen vahvasti pelaavan ykkösketjun takana on turbulenssia – Manner Tappara-tappion jälkeen: ”Ykkösketju pysyy samana, muut ketjut haemme intuitiolla”

Kärpät sai vieraakseen Tapparan, joka riisti kotijoukkueelta voiton voittolaukauskilpailussa.
Liiga 12.10.2019 23:05
Janne Onnela

Liigan lauantai-illan kärkikamppailun tilastoista voi lukea hämmästyttäviä asioita. Kärpät laukoi ottelussa 70 kertaa, Tappara 34. Kärppien maalivahti Patrik Rybar torjui 15 laukausta, Tapparan Michael Garteig peräti 41.

Kaiken järjen mukaan Kärppien olisi pitänyt voittaa ottelu, mutta silti Tappara lähti kotimatkalle kauden toinen kärppävoitto takataskussaan.

– Tappara oli pikkuisen terävämpi, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner pyöritteli.

Kärppien lievästä tehottomuudesta huolimatta lauantain kärkikamppailu oli varsin laadukas. Mannerin Tampereen kollega Jukka Rautakorpi oli myös tyytyväinen vauhdikkaaseen ja viihdyttävään kiekkoiltaan muutenkin kuin joukkueensa voiton takia.

– Tällaiset pelit vievät huomattavasti enemmän eteenpäin kuin monet muut, Rautakorpi näki.

Ketjukombinaatiot hukassa

Kärppien puolustuspelaaminen on ollut koko alkukauden timanttista, mutta oululaisten tämän hetken suurimmat haasteet kiteytyvät hyökkäyspelaamiseen. Kärpillä on tällä hetkellä jalkeilla yksi pelistä toiseen hyökkäyspäässä vahvasti pelaava ketju. Ykkösketjun Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi vastasivat Kärppien maaleista myös lauantaina.

Kärppien Juho Lammikko huudatti kotiyleisöä iskemällä kavennusmaalin Tapparaa vastaan.

 

Ykkösketjun takana on turbulenssia. Onnistumisia ei tahdo tulla, eikä pysyviä ketjukoostumuksia löytyä. Jatkuvasti vaihtuvat ketjukoostumukset eivät pääse kypsymään ja hakemaan yhteispeliään.

Tuskaisuus konkretisoituu parhaiten slovakkisentteri Michal Kristofissa, joka ei ole merkkauttanut vielä ainuttakaan tehopistettä alkukauden liigapeleissä.

Jesse Puljujärven ylivoimamaali toi Kärpät tasoihin toisen erän loppupuolella.

 

– Me kierrätämme jatkossakin koko ajan pelaajia ja yritämme iskeä laajalla rintamalla. Tällä hetkellä ykkösketju pysyy samana, muut ketjut haemme intuitiolla. Välillä se on pelaajille haastavaa, mutta uskomme, että pitkässä juoksussa sieltä tulee pienet marginaalit meille, Manner vahvisti.

Putket napsahtivat poikki

Lauantain kärkikamppailussa Kärpät hallitsi avauserää, mutta Tappara iski erän ainoan maalin Patrik Virran toimesta. Tilanteessa nuori kärppäpuolustaja Topi Niemelä ryntäsi maalin edestä kulmaan painimaan, eikä Lasse Kukkonen ehtinyt paikkaamaan. Virta sai tällätä vieraiden johtomaalin aivan vapaasti.

– Topi taisi olla ensimmäistä kertaa kentällä nyt, kun omissa kolahti. Me haluamme hänen pelaavan rohkeasti, ja se on jo tilastofaktakin, että joskus kolahtaa omissa, Manner kuittasi.

Tappara karkasi jo kahden maalin päähän Kärppien alivoiman antauduttua ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peliajassa mitattuna reilussa kymmenessä minuutissa mureni niin Kärppien ennätyspitkä (269 minuuttia 54 sekuntia) nollaputki kuin myös täydellinen alivoimasaldokin.

– Jokainen putki menee joskus poikki. Tapparalla meni perjantaina voittoputki, meillä tänään nuo. Yritetään pelata niin, että ansaitsemme uusia putkia.

Luotto nuoriin ei horju

Kahden takaiskun jälkeen Lammikon alivoimaosuma puhalsi Kärppiin uutta virtaa ja Puljujärven ylivoimamaali nosti Kärpät ennen päätöserää Tapparan rinnalle.

Koko kauden vaivannut nihkeä ylivoima ei tuonut kuitenkaan päätöserän kriittisillä hetkillä tulosta, kun Kärpät pääsi Tuukka Mäntylän ulosajon jälkeen pelaamaan viisi minuuttia miesylivoimalla.

Mäntylälle annosteltiin päähän kohdistuneesta taklauksesta 5+20 minuutin rangaistus.

 

Jatkoajalla Kärpät haki voittomaalia rohkeasti myös nuorilla pelaajilla. Pelaavana kolmikkona kentällä oli yhtä aikaa muun muassa Aatu ja Aku Räty yhdessä Topi Niemelän kanssa.

– Ei meillä ole mitään ikärasismia, eivätkä he säälistä saa mahdollisuuksiaan. Nuoret ovat paikkansa ansainneet, Manner perusteli.

Tappara korjasi voiton kärkikamppailusta lopulta pitkässä voittolaukauskilpailussa.

– Jos emme Tapparaa pysty voittamaan, emme kärkeen kuulukaan, Manner päätti.

Katso kuvagalleria ottelusta

Lue myös otteluseurannasta, miten ottelu eteni. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

"haluamme hänen pelaavan rohkeasti"

Rohkeasti on eri asia kuin tyhmästi. Topi säntäs kiekon perään niinku joku F-juniori

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mannerin mielestä Tappara tehokkuudessa pikkuisen terävämpi. Eiköhän tuo ole tilastollisesti, että Tappara oli lähes kolme kertaa terävämpi. Mihin tehot katoaa, puolustamiseenko, pitkien hyökkäysten pyörittämiseen vai johonkin muuhun???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama homma kuin viimevuonna. Maalinteko takkuaa. Kärppien voittolukemat luokkaa 2-1 vaikka painostusta on. Eihän kaikki mene kuin Strömsöössä muta mutta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se pelinviivytysjäähy Rybarille tuli, kun peli oli jo poikki? Pelaajalle tilanteen jälkeen varmaan 10 min., mutta tuo jos oli ok, en tunne sääntöä. Opastakaa jotka tunnette.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa itse ajattelin, peli poikki Tapparan ylivoima maalin jälkeen, turhautuminen ja kiekko nousi katsomoon, jäähy????
Oliko sitä Kärppien lisää, siitä seurasi Lammikon ihana alivoimamaali ja kohta olikin sitten tasan, jotain hyvää tuomarin ? virheesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalintekijä olisi hyvä saada. Tuosta porukasta se puuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko Kristofille syytä antaa menolippu Slovakiaan ja Koblizekin vois kaupustella vaikka tepsiin. Näillä ei peli kulje. Joukkue pärjää myös ilman Pesosta, Jokinen voi olla voi vielä vahvistus. Tilalle pari kolme pelimiestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan erikoinen kommentti. Kärpät on sarjassa toisena. NHL-tasoista peliäkö kommentoija odottaa Kärpiltä ? Eilinen ottelu oli varsi tasokas ja viihdyttävä, jos sattui muistamaan, että ollaan Suomessa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jalostakin oltiin heti laittamassa pois jos hävittiin, Kärpät saavutti Jalosen valmennuksessa kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta, samat tyypit valittaa nyt Mannerista, joka on yksi kaikkien aikojen parhaimpia johtajia ja valmentajia Suomessa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolme mestaruutta neljässä vuodessa kasvattajaseurassaan Heinäpään haukka voittii, Turussa ei mene mitenkään tälläkään kaudella ja rahat loppuu, ei Koivut maksa kauan tappioita.
Ps. Manner on SM liigan paras valmentaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät oli vahvempi koko pelin mutta tällä kertaa ei voittoa tullut. Ykköskenttä on hyvä, huikea. Puljujärvi on liigan selvästi paras pelaaja. Nöyrä, työteliäs, haastaa, karvaa, laukoo, syöttää.

Rädyt ovat myös hyvät ja pyrkivät nälkäisesti maalintekoon. Koblizek ja Kristoff ovat auttamattoman voimattomia ja häviävät kamppailut jatkuvasti.

Manner tehnyt hyvää jälkeä jälleen joukkueen kanssa. Rästipeli voittamalla ollaan 3 pisteen päässä liigan kärjestä. Hyvä sijoitus tässä vaiheessa kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valittajat itkee, Kärpät menestyy vuodesta toiseen Mannerin valmennusryhmän opeilla, Kultaa ja Hopeaa, aina finaaleissa, joukkueessa tarvitaan monenlaisia pelaajia, ei kaikki tarvitse olla Puljujärviä ja Laineita.
Kärppien puolustuspelaaminen on jo tässä vaiheessa kautta kayutta korkealla tasolla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tulos kun Manner ei uskalla laittaa "eläkeläisiä" pois kokoonpanosta. Turhaa kierrätystä nuoret jaksaa ja kehittyy....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen eläkeläinen, mutta Kärpissä pelaa huippukuntoisia ja taitavia pelaajia.
Pojat tekee joukkueessa sellaista työtä, kuten alivoimapelissä näkyy, kausi vanhenee ja vanhat jermut nousee ratkaisijoiksi, kuten aina on käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Manner uskaltaa tehdä varmasti kovia päätöksiä, yksi parhaista valmentajista.
Kärpillä on erittäin kova joukkue tänä vuonna, mestaruudesta taistellaan tosissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
30
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image