Kärppävahti Rybar yllättyi Liigan kurinpidon päätöksestä – "Missä tahansa muussa eurosarjassa olisin varmasti saanut pelikieltoa"

Kärppien maalivahti Patrik Rybar. Raksilan jäähalli. KUVA: Matti Räty
Liiga 12.12.2019 9:39
Janne Onnela

Kärppien maalivahti Patrik Rybar on ollut alkuviikon puheenaihe kiekkopiireissä.

Slovakialaisvahti allekirjoitti alkuviikosta oululaisjoukkueen kanssa vuoden jatkosopimuksen, mutta keskustelu on pyörinyt pääasiassa Rybarin lauantaisen HIFK-pelin ulosajon ympärillä.

Rybar huitaisi helsinkiläisten Jere Sallista kilpikädellään päähän ulosajon arvoisesti. Rybar odotti saavansa tempustaan pelikieltoa, mutta monen – myös Rybarin itsensä – yllätykseksi sellaista ei Liigan kurinpidolta tullut.

– Olin yllättynyt päätöksestä, mutta onneksi en saanut pelikieltoa. Tshekin liigassa tai missä tahansa muussa eurosarjassa olisin varmasti saanut pelin tai jopa enemmänkin, kärppävahti puhalteli voittoisan HPK-pelin jälkeen.

Rybar kertoo tilanteen kärjistyneen lauantain pelissä silkasta turhautumisesta HIFK:n voiton ratkaisseen maalin jälkeen. Sallinen tipahti kirjaimellisesti kärppävahdin syliin väärällä hetkellä. Rybar luonnollisesti katuu typerää temppuaan.

– Tiedänpä nyt, etten tee tuollaista toista kertaa.

Vuoden jatkosopimuksen solminut Rybar päätti pysyä Kärpissä pääasiassa oman kehittymisensä takia. Maalivahti kertoo olevansa erittäin tyytyväinen elämäänsä Kärpissä ja Oulussa.

– Täällä on hyvä joukkue ja hyvät valmentajat. Olen kehittynyt Kärpissä ja haluan kehittyä pelaajana jatkossakin. Siksi jään Ouluun, Rybar päättää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tällaisia johtopäätöksiä on turha tehdä yksittäisen tapauksen perusteella. Fakta on se, että Kärpät on saanut tällä kaudella joukkueista kolmanneksi vähiten ylivoimakertoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovastipa tuntuu Onnelaa harmittavan ettei Rybar saanutkaan pelikieltoa. Jo toinen kirjoitus aiheesta lyhyessä ajassa. Toki ihan linjassa aiempien kirjoitusten kanssa joissa pitää pyrkiä aina kaivamaan jotakin negatiivista Kärpistä ja maalailla milloin mitäkin uhkakuvia ja katastrofia miksi Kärpät ei menestyisi. PS. Näkikö toimittaja mitä tapahtui ennen tuota Rybarin huitaisua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän ulkomaan sarjoista tullut hieman herättelee meidän kiekkoympyröitä toimimaan ja korjaamaan linjaa. Tietenkään jos ei pidetä lajia kansanvälisenä, toimitaan sitten niin kuin pesäpallossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko kaudella pelattuja pelejä 29 joista hävitty kolme. Ensimmäisenä sarjataulukossa kahdeksan pisteen etumatkalla seuraavaan.

Aika aneemista tuo sun kommentointi, voit viedä keneltä vain säälipisteet pelkällä tietämättömyydelläsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öö...eikö sarjassa, tässä tapauksessa SM-Liigassa, pelata nimenomaan sarjan voitosta sarjan muita joukkueita vastaan? Silloin paremmuus ratkaistaan suhteessa muihin joukkueisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pelata kuin 20%-verran. Pudotuspelihin pääsee suurinosa ja loput voi laittaa homman läskiksi ja miehistön alennusmyyntiin sarjan puoltivälissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image