Kärp­pä­pe­laa­jat dominoivat Liigan tehotilastoa – Puo­lus­tus­pe­laa­mis­ta kunnia-asiana pitävä Nicklas Lasu lähentelee jo en­nä­tys­lu­ke­mia:"O­len minä siitä hitusen ylpeä"

Ruotsalaissentteri Nicklas Lasulla on menossa toinen vuosi Kärppien kanssa tehdystä kaksivuotisesta sopimuksesta. KUVA: Pekka Peura
Liiga 2.12.2018 14:16
Janne Onnela

Kärppien menestys Liigassa ei ole konkretisoitunut pistepörssissä aivan yhtä näkyvästi kuin viime kaudella, jolloin oululaisten ykkösketjulla oli parhaimmillaan kolmoisjohto Liigan pistepörssissä.

Nyt ainoastaan Ville Leskinen (6.) ja Aleksi Heponiemi (10.) mahtuvat kymmenen parhaan pistemiehen joukkoon, vaikka Kärpät on latonut Liigassa ylivoimaisesti eniten maaleja. Maalit ja syöttöpisteet ovat jakautuneet tällä kaudella laajemmalle rintamalle.

Tehotilastoa Kärpät kuitenkin dominoi. Kyseisessä tilastossa lasketaan tasaviisikoin tehtyjen ja päästettyjen maalien suhdetta pelaajan ollessa jäällä.

Liigan tehotilaston kymmenen parhaan joukosta löytyy kuusi kärppäpelaajaa ja parinkymmenen otannassakin puolet pelaajista tulee Oulusta. Kärjessä on Leskinen (+15).

Leskisen lisäksi tilastoa tarkastellessa esiin nousee ruotsalaissentteri Nicklas Lasu, jonka jäällä ollessa vastustaja ei ole tehnyt maalia tasakentällisin yli kahteen kuukauteen. Lasu on pelannut 23 peliä putkeen ilman miinusmerkkiä tilastoissa.

Liigan tilastotietoa tarkastelevan liigadata Twitter-tilin mukaan lukema sivuaa sarjan viime vuosien ennätystä, kun mukaan lasketaan pelaajat, jotka ovat myös käyneet jäällä jokaisessa ottelussa. Nykyinen ennätys on syksyltä 2016 KalPan Alexander Ruutun nimissä.

– Olen minä siitä hitusen ylpeä. Pelaan kuitenkin isoja minuutteja ja usein myös pelien lopussa, Lasu hymyilee.

– Täytyy kuitenkin myös muistaa, että pelaan melko hyvässä joukkueessa ja aika monella meistä tuo tilasto on varmasti hyvällä mallilla.

CHL:ssä verkko heiluu

Tilastonosto kuvaa aina moitteetonta puolustuspelaamista kunnia-asiana pitänyttä Lasua hyvin. Vaikka ruotsalaissentteri on kaukalossa joka solullaan lähes täyttä timanttia, toista kauttaan Kärpissä pelaava Lasu ei ole Liigan pistesaldollaan yltänyt aivan perinteisen ykkössentterin tasolle.

Lasu on Kärppien sisäisessä pistepörssissä vasta kahdeksas. Edelle mahtuu muun muassa puolustajat Teemu Kivihalme ja Shaun Heshka.

–Totta kai haluan tehdä enemmän maaleja, mutta en tule taatusti tekemään, jos otan siitä paineita. Täytyy olla kärsivällinen. Kyllä tässä vielä joku Lesen (ketjukaveri Leskinen) laukaus menee takapuoleni kautta maaliin, Lasu lupaa.

Mestarien liigassa Frölunda Indiansin kasvatti on kuitenkin koko sarjan paras maalintekijä seitsemällä osumalla ja toiseksi paras pistemies Frölundan Ryan Laschin jälkeen.

–Melko hassua, eikö? Minulla on ollut maalipaikkoja Liigassakin ihan tarpeeksi, joten tämä voisi olla toisinpäinkin. Onneksi tässä on vielä aika monta liigapeliä aikaa parantaa.

Kärpät voi vielä parantaa

Göteborgilainen pelaa nyt kaksivuotisen sopimuksen viimeistä kautta Oulussa. Lasun tavoitteena oli kehittyä Kärpissä nimenomaan hyökkäyspelaamisessa.

Vastuuta on tullut Oulussa todella paljon, ja Kärpät on tarjonnut Lasulle loistavan kehitysympäristön. Pelaajana hän ei kuitenkaan ole vielä aivan siellä, missä haluaisi olla kahden Oulun vuoden jälkeen.

– Yleensä olen itselleni todella ankara, mutta joskus täytyy yksinkertaisesti pysähtyä ja kysyä itseltään, mitä olen saavuttanut, mitä joukkue on saavuttanut ja mitä voin oikeastaan itseltäni vaatia.

Lasu sanoo olevansa nykytilanteeseensa melko tyytyväinen. Viime vuonna Kalevan haastattelussa Lasu kertoi, että hänelle tulee joka syksy pelillinen notkahdus, jonka syy on täysi mysteeri.

Tämän kauden notkahdus tuli noin kymmenen liigapelin jälkeen ja on jo ohi. Viimeiset kymmenen peliä ovat Lasun mukaan sujuneet jo paremmin.

– Vuosi vuodelta se tuntuu lyhentyvän, Lasu huokaa.

Aika näyttää, jatkuuko ruotsalaisen ura Oulussa tämän kauden jälkeen. Loppukausi näyttää kuitenkin valoisalta niin Lasulle kuin Kärpillekin.

– Olemme tehneet paljon oikeita asioita tällä kaudella, mutta mielestäni voimme ottaa joukkueena vielä pari askelta, Lasu näkee.

 

MAINOS

Kommentoi

Kärpät on jo perinteisesti ollut hautomo ruotsalaisille pelaajille (Eklund, Norman, jne). Joko nyt saataisiin pidettyä kiinni "omasta" pelaajasta? Ihan vaikka jatkuvuuden vuoksi. Haba prkl hereillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoppa Paavo muuta, ei kertaakaan seittämäätuhattakuuttaasattaa kattojaa tälläkään kauvella. Onse kumma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasu on nimenomaan joukkuepelaaja. Hän tekee hirmuisesti töitä ketjukavereiden ja koko joukkueen eteen mutta maalintekijältä vaadittava fyysinen kovuus, kova itseluottamus ja säälimätön röyhkeys kiekon kanssa maalin edustalla häneltä puuttuvat. Elikkäs Lasu ei enää nouse maalinpörssin ykköseksi, mutta on tärkeä lenkki tulevassa Kultajoukkueessa, ehdottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tylsääytlsää ei kunnon kamppailu pelejä körpillä tarttis hävilitä tappioita tasapelejä ei kiinnosta lukea jottain lasu johtaa postepörssiä evk

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähäiset pisteet antavat Kärpille mahdollisuuden jatkosopimukseen. Ottajia ei ole jonoksi asti, vaikka Lasu on menestysjoukkueen tärkeä osa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa koko laji kärsimään kun yksi joukkue dominoi liigaa, ei paljon huvita mikään nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se menee Oulussa kaupankin rintamalla👍🏻
Arina rules ja bionus lentää💸💸👏🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastustaja kaatuu lokahankeen sohjoiseen
Kerta toisen jälkeen pisteet jäävät pohjoiseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sipilä eroaa.

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeikä

Köyhät ulisee jostain työeläkemaksuista. Hoitakaa elämänne ja tienestinne niin, että tulot tulee sieltä, mistä ei työelä... Lue lisää...
Kyllästynyt tuohon i...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image