Kärppäluotsi vertasi Tapparaa Rocky-elokuvan Ivan Dragoon – ”Me olemme Rocky, joka touhusi koko ajan vähän eri tavalla”

Julius Junttila ja muu kärppälauma kohtaa tiistaista alkaen Tapparan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 17.4.2018 6:31
Janne Onnela

Kärpät valmistautui liigafinaaleihin maanantaina kotikaukalossaan kauden viimeisten harjoitusten merkeissä. Nyt jäljellä on enää pelipäiviä ja välipäiviä. 

Kärpät oli jäällä isolla kokoonpanolla. Mukana oli myös torstain pelissä loukkaantunut Jari Sailio. Tunnelma kaukalossa vaikutti edellisiin viikkoihin nähden poikkeuksellisen vapautuneelta.  

Lauri Mikkola sanoi aamulla hyvin, että sen kyllä huomaa, että tässä kaupungissa on pelattu ennenkin finaaleja. Ei ole mitään ylimääräistä hälinää kopissa, vaan aivan niin kuin olisi normaali maanantaiaamu, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner hymähti.

Kärpät vei nimiinsä joukkueiden kaksi edellistä finaalikohtaamista, mutta nyt lähtöasetelma suosii tamperelaisia. Tappara on levännyt viisi päivää Kärppiä pitempään, mutta pelituntuma oululaisilla on parempi.  

– Se voi olla meidän etu tiistaina, Manner sanoi. 

Tamperelaisjoukkuetta kuvaillessaan kärppäluotsi haki vertailukohdan jalkapallomaailmasta vertaamalla Tapparaa legendaariseen italialaisseuraan. 

– Tappara on kuin Juventus. Tyylikäs joukkue, joka on täynnä tyylikkäitä pelaajia. Puolustuksessa on sopiva sekoitus puolustusosaamista ja dynaamisuutta. Viivasta löytyy myös tulivoimaa. Dominik Hrachovina on kuumin pudotuspelipelaaja jo toista vuotta, Manner suitsutti ja jatkoi:

– Tappara on erinomaisesti valmennettu joukkue, jossa kaikki yksityiskohdat on hiottu pikkutarkasti kohdalleen. 

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner vertasi Kärppiä ja Tapparaa Rocky-elokuvan hahmoihin. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Mannerin mukaan pelilliset hienoudet heitetään romukoppaan, kun pelataan Suomen mestaruudesta. Häikäiseviä syöttökombinaatioita tai jalkakikkoja hienompia ovat nyt perustilanteiden pelaaminen tylyn varmasti, kaksinkamppailujen voittaminen ja jäähyttömyys. 

– Se on myös selvää, että erikoistilannepelaaminen meidän pitää saada plussalle.

Lopuksi Manner kuvaili finaalisarjaa vielä kultaisen 1980-luvun hittielokuvan Rocky IV kautta.

– Tappara on vahva, konemainen ja vailla heikkouksia aivan kuten Ivan Drago Rockyssa. Me olemme Rocky, joka touhusi koko ajan vähän eri tavalla, mutta onnistui silti löytämään tiensä finaaliin

Neljä pointtia finaalisarjasta 

Lepoetu ja pelituntuma

Kärpät sai levätä HIFK-välieräsarjan jälkeen kaksi päivää, Tappara yli viikon. Kärppien fysiikka kestää, mutta oululaiset joutuivat viime viikolla lataamaan henkisesti kaiken tappiin joka toinen päivä. Se kuluttaa. Tapparan pelaajat ovat saaneet myös parannella kolhujaan rauhassa.

Maalivahtipeli

Dominik Hrachovina torjui Tapparalle mestaruuden jo viime vuonna ja on ollut jälleen vakuuttava. Pari vuotta nuorempi Veini Vehviläinen lähtee sarjaan vahvana haastajana. Ratkaiseva välierävoitto pönkitti kärppävahdin itseluottamusta entisestään.

Erikoistilanteet

HIFK pelasi pudotuspeleissä huonoa ylivoimaa. Tappara tekee ylivoimalla kolme maalia samassa ajassa kuin HIFK yhden. Kristian Kuusela ja Henrik Haapala juonivat maalin heti, jos kaksikolle tarjoaa tilaa. Kärppien on syytä pysyä kaukana jäähyaitiosta. 

Puolustuspeli

Kärpät teki välierissä tolkuttomasti merkkausvirheitä omalla alueellaan. Koko viisikko oli ajoittain lähes yhdessä nipussa jättäen yli puolet alueesta vapaaksi. Tästä Kärppien pitää päästä eroon.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

tappara voittaa kärpät puolivaloilla helposti.tää sarja menee jo 4 pelissä poikki ja tappara juhlii 3 perättäistä mestaruutta.ei kärpillä ole mitään jakoa.tappara on terästä ja kärpät tulee kaukaa perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhuhan sinä, minä pitelen hevosta. Niinhän sen hifkinkin piti mennä finaaliin 4-0 tämän kommentoijan mukaan, toivottavasti on mennyt veikkauksessa rahaa kansnterveydelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä puhu potaskaa. Sailion jos kenen kaltaisia puurtajia Kärpät tarvitsee Tapparaa vastaan.
Sailio on periksiantamaton työmyyrä ja Kärpille siten tärkeä pelaaja jolle sattuu toki joskus ylilyöntejäkin kuten jokaiselle pelaajalle kun vauhti on kova ja mennään päästä-päähän koko ajan. Sailion kaltaisia fyysisiä pelaajia pitäisi olla enemmänkin Kärppä-joukkueessa.
Tappara on hienoinen ennakkosuosikki mielestäni mutta toki sarjassa voi käydä miten vaan eli mahdollisuudet mestaruuteen on Kärpilläkin.
Uskon kuitenkin että Kärpät vie tämän ja pääsemme juhlimaan mestaruutta muutaman vuoden tauon jälkeen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rocky voitti elokuvissa vain sillä, että pakotti tuotantoyhtiön toimimaan itseklrjoittamansa tarinan mukaan. Onko tämä Mannerilta suora viittaus kabinettipeliin? Viheltääkö tuomarit pelit Kärpille? Meneekö Raksilasta sähköt taas sopivasti? Omat videotuomarit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eri keskustelupalstoilla Mannerin mediaesiintymistä on kyllä kehuttu poikkeuksetta. Myös vastustajan kannattajien puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä syksyllä tainnut kukaan uskoa, että Kärpät pelaa finaaleissa. Tappara julistettiin mediassa varmaksi mestariksi. Onhan tuon ennustuksen toteutuminen silti lähellä, mutta samaan aikaan pirun kaukana. Jos Tappara tästä mestariksi itsensä pelaa, niin kyllä se on yllätys, varsinkin runkosarjan pelien perusteella.
Mutta näin Tapparan kannattajana Kalevan levikkialueelta, voi vain todeta, että hienoa, kun Kärpät vastassa. Taas. Viimeisten vuosien osin yhteinen historia. Karmeat seiskapelien tappiot, eli meillä on kyllä vähän hampaankolossa. Arvostan Oululaisten suhtautumista vierasjoukkeiden faneihin, varsinkin meihin kirvesrintoihin. Mukavaa pientä kuittailua, hyvässä hengessä. Varsinkin viimeisen Kärppä mestaruuden jälkeinen tunnelma hallilla Kärppien fanien kanssa jäi kyllä mieleen. Vaikka tappio olikin niskassa. Live Is Life

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät hoitaa homman kotiin, Rotuaarilla tavataan! Ainoa pieni huolen aihe on coutsin hieman harkitsemattomat heitot meedioille. Manner on osoittautunut pelillisesti erittäin hyväksi valmentajaksi mutta hänen ulostulot meedioille ovat hämmentäviä, eikä kielikuvat oikein aukea faneille puhumattakaan että peljaat hoksaisivat missä mennään. Heikkilän Kake oli hyvä meedioissa, hän osasi psyykata omat pelaajat hirmu hurmaan ja sai samalla tuomarit että vastustajan coutsin varpailleen. Kyllä se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostain syystä finaalit eivät ylittäneet uutiskynnystä edes urheiluruudussa...miksiköhän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät hoitelee finaalin jopa hämmästyttävänkin helposti ja siitäkös parranpärinä alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

13:08
Pihlström palaa pitkän tauon jälkeen Jokerien kokoonpanoon
13:06
Terveyskuntomittauksia järjestetään lokakuussa Raksilassa, Haukiputaalla ja Kiimingissä
13:06
Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen, pääministeri Sipilä: "Tässä ei äänestetty abortista, tässä äänestettiin Soinin luottamuksesta"
13:05
Ulkoministeri Soini sai eduskunnan luottamuksen äänin 100-60
12:51
Move-mittaukset jatkuvat Espoossa ensi viikosta alkaen – mittauksiin osallistuminen vapaaehtoista
12:44
Perustuslakivaliokunta: Luottamukselliseen viestiin voidaan kajota perustelluin syin – ei ottanut kantaa tiedustelulainsäädännön kiireellisyyteen
12:43
Poliisin kilpiryhmää haulikolla osoitelleen rikostuomio koveni – Hovioikeus: Yksi laukaus olisi tappanut kaksi poliisia
25
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
13
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
12
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
11
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun
6
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
6
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image