Kärppäluotsi Manner kuittasi toisen erän karmean takaiskun tyynesti: "Pitää olla valmis ottamaan vastaan myös kolikon toinen puoli"

Ville Leskinen sisuuntui HPK:n alivoimamaalista ja kuittasi asian tekemällä maalin päätöserässä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 30.1.2018 22:47
Janne Onnela

Raksilan katsomossa kiristeltiin hampaita Kärppien ja Hämeenlinnan Pallokerhon välisen ottelun viimeisellä erätauolla. HPK oli vahvasti kaatamassa oululaisryhmän jo neljännen kerran tällä kaudella, sillä vieraat olivat kolmen maalin karkumatkalla päätöserään lähdettäessä.

Kärpät on näyttänyt jo aiemmin tällä kaudella, ettei se ole takamatka eikä mikään tämän vuoden joukkueelle. Eikä se ollut sitä nytkään, sillä reilussa vartissa Kärpät oli jo rinnalla. Voiton kotijoukkue nappasi lopulta jatkoajalla Otto Karvisen (1+1) maalilla.

– Tänään olisi ollut helppo antaa periksi. Pelasimme kauden 48. ottelun ja johdamme sarjaa. Olen eniten ylpeä siitä, että joukkue ei antautunut. He tiesivät, että he pystyvät parempaan ja päättivät keskenään lyödä kaiken likoon päätöserässä, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner tunnelmoi.

Painajaismainen toinen erä

Kärpät oli kaksi erää enemmän tai vähemmän pois raiteiltaan. Etenkin ottelun toinen erä oli oululaisille painajaismainen. HPK iski erässä kaksi nopeaa ylivoimamaalia.

– HPK oli erikoistilanteissa todella hyvä. He turhauttivat meidät totaalisesti ja saivat meiltä pelifiiliksen pois, Manner kehui vastustajaa.

Kotijoukkueen kannalta karmein hetki koettiin erän puolivälin jälkeen. Kärppien kakkosylivoima oli aloittelemassa kahden miehen ylivoimaa, mutta HPK:n Otto Paajanen karkasi kahden miehen miesvajaalla maalintekoon.

HPK:n Otto Paajanen rokotti Kärppiä, kun oululaiset pelasivat kahden miehen ylivoimalla.

Tuollainen takaisku on harvinaisuus koko Liigan mittapuulla.

– Olemme pyytäneet joukkueelta rohkeaa peliä, ja silloin pitää olla valmis ottamaan vastaan myös kolikon toinen puoli. Me rakastamme, kun Ville (Leskinen) kuljettaa kiekkoa, vie ja veiputtaa. Välillä saattaa tulla sitten tuollainen inhimillinen virhe, mutta sille ei voi mitään, Manner totesi tyynesti.

Päätöserässä jälleen huikea nousu

Takaiskun vastaanottanut kakkosketju sisuuntui HPK:n alivoimamaalista. Ottelun kolmannessa erässä ketju oli vahvassa roolissa Kärppien takaa-ajossa. Leskinen ja Saku Mäenalanen tekivät päätöserässä maalit mieheen.

– Leskinen oli tänään joukkueen ilmentymä. He epäonnistuivat, kun HPK teki maalin kahden miehen alivoimalla. Kolmannessa erässä tuntui, että Leskinen haluaa yksin ratkaista koko pelin, Manner kuvaili.

Tehopakki Miika Koivisto iski kotijoukkueen kannalta helpottavan tasoituksen vajaat viisi minuuttia ennen pelin loppua. Jatkoaikaratkaisun iski kolmosketjun laituri Karvinen.

– Kärppien kolmas ja neljäs jätti hieman hampaankoloon. Ei tuollaisia saisi tässä kohtaa tulla. Kärpät pystyi parantamaan tänään loppua kohden, mutta me emme pystyneet, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli.

Videolla ottelun huippuhetket.

Ottelussa vihellettiin harvinaisen paljon kahden minuutin rangaistuksia. Yhteensä niitä kirjattiin 16. Seitsemän niistä tuli kotijoukkueelle, ja yhdeksän vieraille.

– Mailahäirinnät otettiin pois, kuten pitääkin. Eivätkö ne ihan oikein menneet, Manner kyseli.

Voittonsa ansiosta Kärpät kasvatti jo ennestään massiivista sarjajohtoaan. Nyt eroa toisena olevaan Turun Palloseuraan on jo 17 pistettä.

Kärpät pelaa seuraavan kerran torstaina, kun Raksilaan luistelee Porin Ässät.

Katso kuvia ottelusta!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

ässät oottaa iisin voiton kärpistä huomenna.ässät rökittää maalein 5-1.pillipiparit vois vähän auttaa ässiäkin tulisi varmemmin 5 helppoa maalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastustajat lyödään jäähän, Kärpät pääsee määränpäähän. Poika nousee ylös kattoon, vastustaja tippuu mattoon. Kevät tulee, tuoksuu multa, Raksilassa varma Kulta 🌞

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

runo hieno.toteutus ei mahdollista.kärpistä ei ole mestariksi.tappara on mestari on keväällä 2017.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hahahahaa tappara oli mestari 2017. Tepsukka nyt on vuosi 2018 ja on aivan uudet kujeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä ykkösylivoima ei tällä hetkellä toimi ja kyllä jo vihdoin on uskottava, ettei Kukkosen paikka ole siinä, alivoimalla Kukkonen on huippu, viidellä pelatessa ok, mutta ylivoimalla saamaton, olisi mielenkiintoista nähdä ko paikalla kovasti otteitaan parantanut, käsistään nopea ja voimakas Karvinen, mutta ei taida kenenkään mahti riittää muutokselle, tästä on turha syyttää Kukkosta, mutta iän karttumiselle ei hänkään voi mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohtuullisen täydellisesti kuvattu tilanne. Itsekin olen jo pitkään kaivannut, että jotain muuta esim juuri Karvista kokeiltaisiin YVlle maalin eteen. Ikonenkin voisi toimia jos ei pelaa 2YV

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin taisteltu, onnittelut. Ja vielä kommentoijalle 10.31, olisiko helpompi laittaa vaimo vaihtoon :) ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole kärpistä mestari ainesta kuin noin tiukkaa tekee hpk ta vastaan.kyllä se on taas tappara on terästä.3 putkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole auranjoella väliä.tappara se mestari on.tappara on sulaa vahaa kärppien käsissä.salli minun nauraa keväällä kun tappara leikkii voitot kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haahhaaahhhh😂😂😎 jo on haaveet ja niin tosiaanki tappara on sulaa vahaa kärppien käsissä😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten mielestäsi joka pelissä huonompi joukkue ja yleensäkin sarjan huonoin joukkue johtaa ja vielä aika selvästi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä viivyy Oulun uusi areena? Vaimoa ei saa enää mukaan tuohon vanhaan raksilan halliin. On kuulemma sellainen mörskä, ettei astu sinne enää jalallakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kukaan muu joukkue johtanut nykyistä SM-liigan runkosarjaa jossain vaiheessa 17. pisteellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän kärppiä voi voittaa, kun tuomarit ratkaisee pelin ihmeellisillä jäähyillä. HPK pelaajan kaatuessa selälleen jäälle ja kärppäpelaaja kaatuu päälle ja tällöin annetaan 2 min jäähy hpklle korkeasta mailasta!!!! Ja näitä vastaavia oli useampi. Tuomarikerholla lieneen mukavat kesäjuhlat jälleen oulusa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan vastaavia oli useampia myös toiseen suuntaan. Mm. ensimmäisessä erässä jätettiin kaksi selvää HPK koukkua viheltämättä. Lisäksi HPK sai pelata 6 pelaajalla kohtuullisen pitkään ilman jäähyä (vastaavasta kärppiä rangaistiin välittömästi). Myöskin ihmettelin tuota, että Larmi saa joka pelissä (usein vielä useampaan kertaan) siirtää maalin pois paikoiltaan tiukassa paikassa, "torjunnalla" kylläkin. Sinänsä ihan hyvä taktiikka, kun tuomarit eivät kerran asiaan puutu. Tämä on toistunut jokaisessa HPKn ja Kärppien välisessä pelissä tällä kaudella. Joka tapauksessa liigan tuomaritoiminta on ollut tällä kaudella umpi surkeaa ja linjatonta, eikä eilinen ollut poikkeus suuntaan eikä toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla lailla siellä jaeltiin tasoitukseksi jostakin karviselle 2+2 kun HPKlle oli tulossa jäähyä. Lisäksi HPK puhui 2 min tilanteen jälkeen kärpille jäähyn korkeasta mailasta (huom kumpikaan tuomari ei nostanut pelitilanteessa kättä pystyyn).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, heräsit sitten kommentoimaan vakiolauseillasi, itse tapahtumia näkemättä.
Harmi, ettei sinulla ole varaa maksullisiin kanaviin, niin olisit ehkä nähnyt pelin, jos antenni on oikein suunnattu.
Ps. Televisiosi musta-valkokuvassa Kärpillä on tummempi peliasu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image