Kärpiltä loppui Helsingissä bensa, päävalmentaja Manner myönsi, että HIFK oli parempi – "Vastustaja otti meistä selkeän niskalenkin"

HIFK tasoitti ottelusarjan Kärppiä vastaan 2-0-voitollaan. Ottelusarjassa voitot ovat 2-2.
Liiga 8.4.2019 22:24 | Päivitetty 8.4.2019 23:28
Teemu Wilenius

Väsynyt Kärpät roikkui mukana kuin takiainen, mutta jäi ansaitusti ilman palkintoa. HIFK-tasoitti ottelusarjan 2–0-voitollaan. Voitot ovat nyt 2–2. Neljän vuorokauden huilitauko välieräsarjassa tulee oululaisille kreivin aikaan. 

Kärpät ei ollut valmis haasteeseen, jonka muodostelmaluistelun MM-kisojen takia muutettu otteluohjelma löi sille eteen.

Neljäs raastava ottelu reilun viiden vuorokauden sisään oli hallitsevalle Suomen mestarille yksinkertaisesti liikaa. Kärppien bensatankki oli muutamaa pisaraa vaille tyhjä. Ja kun bensa loppui, katosivat myös ajatus ja usko omaan tekemiseen.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi rehdisti, että loppunumerot olivat täysin ansaitut.

– Vastustaja otti meistä selkeän niskalenkin. Jäimme paineen alle. Emme pystyneet vastaamaan taisteluun. Valmistautumisemme ei onnistunut.

Totuttuun tapaan Manner halusi ottaa tappion kokonaan omaan piikkiinsä. Hän ei halunnut sanoa pahaa sanaa edes Lasse Kukkosen ja Otto Karvisen tyhmistä jäähyistä päätöserässä.

– Mielestäni siellä ei ollut yhtään tyhmää jäähyä. Pojat pelaavat isolla tunteella, välillä vain sattuu ja tapahtuu.

Tommi Santala vie HIFK:n 1-0-johtoon rangaistuslaukauksella.

Sen Manner kuitenkin myönsi, että Helsingin kapea kaukalo on tuottanut oululaisryhmälle päänvaivaa.

– Olemme olleet pulassa täällä molemmissa otteluissa. Meidän pitää pystyä pelaamaan parempaa reagointipeliä, koska tila ja aika ovat jatkuvasti vähissä.

Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa vakuutti kasvot peruslukemilla, ettei joukkue kaatunut väsymykseen.

– Sen myönnän, että HIFK oli pelin päällä. Meidän pitää pystyä nostamaan tasoamme. Tarvitsemme parempaa kamppailua, reagointia ja yhteispeliä.

– Ei tässä ole kuitenkaan mitään hätää. Joka peli on entistä kovempi ja tiedän, että olemme valmiita haasteeseen, Ohtamaa painotti.

Yhdestä pelillisestä asiasta Ohtamaa vaikutti olevan aidosti huolissaan. Joukkueen ylivoimapeli on kaukana siitä tasosta, jota vuodenaika edellyttää.

– Niin, ylivoimalla pitää tehdä tulosta. Se on hyvä kysymys, miksi se ei toimi tällä hetkellä.

HIFK:n Sakari Salminen vie joukkueensa 2-0-johtoon päätöserässä.

Myös Manner oli kysymysmerkkinä.

– Minun taidot valmentajana eivät riitä kertomaan, miksi ylivoimamme ei toimi.

– Se on selvää, että emme saa tehdä ylivoimasta henkistä taakkaa itsellemme.

Kiihkeäksi kypsynyt ottelupari vetää henkeä neljä vuorokautta. Joukkueet iskevät yhteen seuraavan kerran vasta perjantaina Oulussa.

– Nythän sarja vasta toden teolla käynnistyy. En osaa sanoa vielä, miten käytämme seuraavat päivät. Pitää jutella asiasta joukkueen kanssa, Manner runoili.

Se on selvää, että Kärpät kaipaa ennen kaikkea lepoa. Joukkueen tehtävä on kivikkoinen, jos se jää luistelussa HIFK:n jalkoihin.

Manner haki ongelmaan ratkaisua jo maanantain ottelun toisessa erässä. Hän nosti Radek Koblizekin ykkösketjuun Nicklas Lasun ja Ville Leskisen rinnalle. Raskain jaloin liikkunut Jussi Jokinen siirtyi kolmosketjuun verkkaisen Oskar Osalan seuraksi.

– Hain virtaa vaihdoksella. Parempaan suuntaan meni, mutta ei riittävästi, päävalmentaja virkkoi.

Kärppien Manner myönsi HIFK:n paremmuuden. IFK tasoitti sarjan 2-0-voitollaan.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Ylivoima ei toimi ku paras hyökkäävä pakki istuu vaihdossa, ja samat kuviot joka ylivoimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis jääkiekko voi olla ihanaakin katsottavaa, kuten Tappara-HPK pelit. HIFK jääkiekon mätämuna, toivotaan että Kärpät jatkoon ja nähdään taas hyvää jääkiekkoa. Tuomaritkin näissä peleissä tasapuolisia, eikä HIFKiä pelkääviä räkänokkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on täysin luonnollista, kun Kärpät saa puolet enemmän jäähyjä playout peleissä.
Ilves sarjassa jäähyjä totutusti Kärpille tuli liikaa ja nyt vasta riittää.
Yleensä Kärpät saa yksin jäähyn, mutta vastustaja yhtä aikaa Kärppien kanssa, eli Salomonin tuomiot.
Kärpät saa lähes joka erässä viimeisen kahden minuutin paikkeilla jäähyn 2-3 minuuttia, jolloin joukkue alivoimalla väsynyt.
Kärpät saa jäähyjä totutusti eniten myös toisessa erässä, jossa alivoima joutuu pitkän vaihtomatkan takia pelaamaan, jopa koko alivoiman, mm HIFK pyöritti ylivoimaa kaksi minuuttia toisessa erässä ja jäähyn jälkee tilanne jatkui ja HIFK sai toisen maalin, Kärpät ei jaksanut pelata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitäs kärpät rikkoo että siitä voi viheltää jäähyn.vai pitäiskä antaa tasapuolisesti jäähyjä vaikka toinen ei rikkois.nyyn nyyh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää jaksako höpöttää mistään tuomarivirheestä (toki se sellainen sinänsä oli), mutta se ei ratkaissut mitään. Kärpillä ei ollut mitään palaa matsissa muutoinkaan. Pelillisesti HIFK:n 5-0 olisi ollut lähempänä kuin tasatilanne 60min jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tolppien laskeminen on turhaa se on ohi.
HIFK oli ottanut piristysruiskeen ja oli terävämpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljällä voitolla jatkoon ja pulinat pois, se kumpi menee jatkoon on jatkopaikkansa ansainnut. Aikaiset miehet kommentoivat kuin pikku lapset.
Kirpparilta saa halpoja hameita, menkää sinne ostoksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien pitää olla kaksi kertaa parempi, koska vastassa on tuomarit, jotka pitää vastustajan puolta, jäähyjä totutusti Kärpille kaksi kertaa enemmän.
Kärpät muuten on parempi kuin HIFK ja parempi voittakoon.
Pääkaupunkiseudulta pitää saada joukkue hinnalla millä hyvänsä mestaruus peliin, se on varmaa tietoa ja sokea Reettakin sen huomaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anttila ja Humaloja takas peleihin, niitä kiinnostaa pelatakin, poppariosastolle muita vaihtoehtoja. Röyhkeitä hyökkäyksiä ja maalille pitää mennä rouhimaan. Suorat hyökkäykset vahvempia, kuin jäädä nurkkiin pyörimään. Pukukopissa henki päälle, ja mitään muuta mielessä, kuin voittamisen henki, luovuttaa ei saa missään tilanteessa, kaikki kaksintaistelut jne.. sieltä se henki ja Routasydän löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa molemmilla olla vaivoja, ovat saaneet poikittaista mailaa selkään ja kolhuja enemmän kuin ihminen kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no kärpät menee finaliin.ei siinä hifkillä ole sanan sijaa nyt vain pelaavat kaikki maholiset pelit. ja kärpät- hpk nähään finalissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltä se näyttää, että hifk pitää saada keinolla millä hyvänsä finaliin. Tuomarit on maksettu, hifki ei saa mistään jäähyä ja kärpät heti jos vähnkään on aihetta. Jos hifki saa jäähyn, niin yleensä myös kärppäläinen pistetään jäähylle, eli salomonin tuomio. Jos tuomarit on tasapuolisia, niin kärpillä ei ole hätää vaikka peli ei ole sujunut kovib hyvin. Mutta eiköhän perjantaina palata normaaliin päiväjärjestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti ottelun ratkaisuun vaikutti suuresti tuomarivirhe. Vierasjoukkueen pelaaja osui pelivälineeseen ennen kotijoukkueen pelaajan kaatumista. Valitettavasti tällaisista tapauksista ei ole valmentajalla haasto-oikeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakanpää pelaa kiekon pois tyylikkäästi, mistä nämä tuomarit ovat opit saaneet.
Molemmat kaatuvat yhtä aikaa, Keränen osaa tämän tempun hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa Hifkin fanikatsomossa Nordiksella fiksua toimintaa. Aivan erilaista kuin "kärppäfänien" kaljapäissään napapaljaana örvellys Raksilassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutta matoa koukkuun. Ei jäädä tuleen makaamaan, kyllä se siitä lähtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei sanota niin, kuin se on?
Etelän median ja tuomareiden tavoitteena on saada HIFK voittamaan, keinoista ei niin väliä. Vrt. Ignatius Loyola (1491 - 1556): "Tarkoitus pyhittää keinot"!
Viime pelissä väärin tuomittu rankkari + jäähyt HIFK 6 min vs Kärpät 20 min.! Jäähyjen suhde on ollut likimain sama koko semifinaalin ajan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HIFK:n valmentaja Pikkarainen on painottanut porukalle hieman kyseenalaista toimintaa. IFK:n pelaajat jäävät metrin päähän laidasta selkä kentällepäin. Poikkaria tulee molemmilta joukkueilta, IFK on kalastanut useita jäähyjä kyseisellä toiminnalla. Vaarallista ja epäkunnioitettavaa toimintaa Pikkaraiselta. Taklaus otetaan vastaan menemällä laitaan kiinni. IFK on pelannut hyvin, Kärpät voisi pelata paremminkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

9:22
Analyysi: Koripalloliiga NBA on kannustanut seuroja ja pelaajia olemaan poliittisesti aktiivisia, mutta ääni kellossa muuttuu kun kritiikki kohdistuu Kiinaan Tilaajille
8:39
Pääministeri Trudeaun Liberaalit voitti niukasti Kanadan vaalit – Kanadan arvioidaan menevän poliittisesti vasemmalle
7:18
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Koillismaalla ja Kainuussa
7:00
Ilta on Peter von Baghin – hänen Kreivinsä kertoo naiselta toiselle kiertävästä Pertti Ylermi Lindgrenistä
7:00
Hirviö paljastuu glamourin takaa – Harvey Weinstein osoitti valtaansa alistamalla
7:00
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
7:00
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
17
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
12
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
12
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
8
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
6
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
5
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
5
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image