Kärpät vierailivat kauden ensimmäistä kertaa Kuopiossa, mutta voitto irtosi hampaat irvessä – "Tuosta on joskus ennenkin ammuttu etunurkasta sisään"

KUVA: Paula Pohjamo
Liiga 29.1.2020 23:36
Juha Koljonen

Kärppien Michal Kristof onnistui kaksi kertaa voittomaalikilpailuissa.

KalPa–Kärpät vl. 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–0, 0–1)

Kärppien kauden ensimmäinen vierailu Niiralan monttuun toi pitkän kaavan kautta 4–3-voiton. Ottelun ratkaisi Michal Kristof, joka onnistui voittomaalikilpailussa kahdesti.

Helpolla ei voitto Kuopiosta irronnut. Joulun jälkeen kotipeleistään vain yhden voittanut KalPa oli tiivistänyt pelaamistaan ja haastoi kauden aiemmat kohtaamiset selvästi Raksilassa vieneen Kärpät. Varsinaisella peliajalla oululaiset johtivat ottelua kolmeen otteeseen, mutta sitkeä kotijoukkue tuli joka kerta tasoihin.

– Tosi tasainen peli oli. Molemmilla oli hetkensä ja tasapeli oli varmasti oikeudenmukainen tulos. Meillä ottelun alku ja toinen erä oli oli hyvää, mutta KalPa tuli kolmannen erän tosi vahvasti, totesi tehot 1+1 kirjauttanut Jussi Jokinen.

Avauseräkään ei ollut Kärpille helppo. Hyvästä lähdöstä huolimatta KalPa hallitsi hienokseltaan erää, vaikka molempien kunnolliset maalipaikat olivat vähissä. Vierailijat kuitenkin siirtyivät johtoon, kun Jokinen karkasi Kärppien oman pään hävityn aloituksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon ja laukoi tulisella lämärillä kiekon etunurkasta sisään.

– Sain nostettua kaverin mailaa, enkä ollut ihan varma, pääsenkö yksin läpi. Tuosta on joskus ennenkin ammuttu etunurkasta sisään, Peltosen Ville ysiviis on ainakin jäänyt mieleen, kun veskari odottaa vetoa takakulmaan, kaiveli Jokinen historian muistilokeroita.

KalPa tuli tasoihin vain pari minuuttia Jokisen maalin jälkeen. Matti Järvinen runnoi maalille ja sai lopulta kunnian luutia irtokiekon maaliin.

Toisen erän alku oli KalPalta vahva, mutta kotijoukkueen rynnistys taittui jäähyihin. Kärpät ei jättänyt kahden miehen ylivoimaa käyttämättä. Syntymäpäiviään viettänyt Juho Lammikko siirsi maalin edestä Jokisen tarkan syötön ohi loukkaantunutta Eero Kilpeläistä tuuranneen Samu Perhosen.

Jos pelasivat avauserässä molemmat joukkueet paljon viivelähtöjä, pyrki etenkin Kärpät kääntämään toisessa erässä peliä nopeammin pystyyn. Se myös onnistui, sillä nopeampi pelaaminen aiheutti kotijoukkueelle ajoittain hämmennystä.

– Yksittäisen pelaajan pitää tilanteet päättää. Totta kai, jos kaveri ei ole valmiina, niin pyritään kääntämään nopeasti. Ei meillä suuria taktisia eroja eri erissä ole, mutta toki toisessa erässä, kun on pitkä matka vaihtoon, niin pyritään kääntämään nopeammin, Jokinen analysoi.

Päätöserässä KalPa hallitsi kiekkoa ja sitä kautta pelin virtausta. Savolaiset tasoittivat alivoimalla, kun Mikko Nuutinen viimeisteli ylivoimahyökkäyksen jälkeen. Jakub Krejcikin siniviivaveto siirsi Kärpät jälleen johtoon, mutta KalPa ei luovuttanut. Kuhmon Kivan kasvatti Aleksi Klemetti vei maalillaan ottelun lopulta jatkoajalle.

Jatkoajan lopussa KalPa pääsi ylivoimalle. Kärppien trio Mika Pyörälä, Mikko Niemelä ja Lasse Kukkonen kuitenkin vesittivät isäntien pyrkimykset. Voittomaalikilpailussa KalPan Miikka Pitkänen onnistui yhdesti, mutta Krisfof kahdesti, joten lisäpiste lähti Ouluun.

 

MAINOS

Kommentoi

Olipa olla hyvä kiekkopeli, mutta sitten Kalpa-tuomarit päättivät ottaa roolia.
Mikä ihme siinä on, että tuomarit yrittää väkisin pitää sarjan tasaisena ja suosia vihellyksillään sarjataulukossa alempana olevaa? Tuleeko määräys liigalta, vai mistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkein eniten pelissä ihmetytti, miksi hidas mutta kankea Kukkonen sai niin älyttömästi peliaikaa.
Antaisivat vanhan miehen jo levätä.
Eikö Kärppien kannattais ajaa omia nuoria junnuja sisään, niitähän pitäisi kyllä löytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinaisia aivopieruja nuo pari viimmeistä jäähy vihellystä kärpille , eikö tuomareilla riitä kunto koko pelin ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ne opi, koskaan,
Hyökkäyksiin lähdöissä jätetään kiekkoa takaa tulevalle ja miten käy.
Taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikeaa sanoa mitään tuomaritoiminnasta kun en ottelua nähnyt. Paljon tuli Kalpallekin jäähyjä ja Kärpille siten mahdollisuuksia ratkaista ajoissa. Selostuksesta kuulsi kuitenkin läpi ottelun samat vanhat vaivat eli tehottomuus läpiajoissa, ohilaukaukset, vastuun siirtely ja yllätyksetön, hidas, epävarma ylivoima. Vaihtakaa nyt jo sitä "ylivoimagurua" - nykyinen ei johda mihinkään! Olisiko syytä myös kokeilla Akun tilalle välillä vaikkapa Tuukkaa tai velipoikaa Aatua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos olisit katsonut pelin tietäisit että jäähyt meni 12-12 min.mutta jos tuomarit olisi olleet tuomareita niin kalpa olisi voittanut jäähyt 30-12
ja siksi kalpa hävisi vasta rankkareilla. vanhan laulun sanoin "onneksi oli tuttu tuomari juu"(Simo Salminen)rotestilaulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

totutusti kalpa voitti jäähytilaston ja oli tuomarilta taas heikkoa viheltelyä läpi koko ottelun siksi kalpa hävisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti nyt näkyi Puljujärven poissaolo, ykköskenttä oli tehoton kun junnu-Räty teki virheitä koko ajan. Joukkue on liian riippuvainen ykkösketjusta. Toivotaan että Pesonen tuo mukanaan lisää maalintekovoimaa.
Puolustajista yksi makoilee edelleen jäällä kun vastujat laukovat maaleja 🙂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun peliä katsoi, sen mitä teliapätkimiseltä pystyi, oli jälleen kerran surkeaakin surkeampi tuomarointilinja. Jopa vielä lopussa tuomaristo järjesti kalpalle ylivoiman, vaikka kalpan olisi pitänyt saada viisi jäähyä nuilla perusteilla. Eikä ollut ensimmäinen peli, jossa liigan kärkijoukkue joutuu tuomarimielivalla kohteeksi. No joukkue on rautainen ja se voittaa myös silloinkin kun koukalossa on vastustajalla miesylivoima 5+5 pelissä vastustajalla on 5+2, joka pyrkii ihan muuhun kuin "tuomarityöskentelyyn".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on Mamballa näytön paikka. Iso osa pelaajista alisuorittaa illasta toiseen.

Kevät loppuu lyhyeen jos nälkä kasva. Kakkosen slaavit kikkailee tehottomasti. Junnut häviää kaksinkamppailut.

Onneksi Jusalla peli paranee. Pessi täysi kysymysmerkki.

Ratkaisuvoimaa tarvitaan lisää joukkueeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa järkyttävän heikkoa tuomaritoimintaa läpi ottelun. Kärppien voitto voittolaukauskisassa oli lopulta vähintäänkin kohtuullista, sillä Kärpiltä riistettiin jatkoajalla sille kuulunut ylivoima Lammikon aivan käsittämättömällä sukeltamisjäähyllä. Tämä toteutumaton ylivoima olisi voinut hyvinkin ratkaista voiton Kärpille. Tämäkään ei vielä tuomareille riittänyt, vaan vielä piti KalPalle antaa vähän myöhemmin todella kevyesti ylivoima. Voisi Manner joskus hieman ärhäkämmin puolustaa omiaan näiden vääryyksien edessä eikä vain hymistellä ja kääntää poskea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalpan valmentaja piti pitkiä palavereita tuomareiden kanssa jatkuvasti, se vaikutti lopussa sitten tuomioihin ja jatkoajalla .
Mikäli tuomarit puhuu koko ajan toisen joukkueen valmentajan kanssa, se ei nyt vaan kuulu urheiluun, reiluus kaukana, molemmille pitää kertoa samat asiat.
Väliajalle mennessä Kalpa valmentaja palaveerasi ja valitti kovasti suuttuneena tuomareille ja sama pätee SM liigassa moniin valmentajiin ja pelaajiin.
Tuomarit tehköön työnsä oikein ja tasapuolisesti, kaikki asiat kerrotaan molemmille ja keskitytään pelin tehokkaaseen eteenpäin viemiseen ei kä neuvottelemaan ja arpomaan joka asiasta.
Tuomarit hoitakoon asiansa, huutajille 10 minuuttia, sitä Kalpa pelaajat joka paikassa teki, vaihtoaitiota myöten, kun saivat jäähyn.
Tuomareita pitää kunnioittaa molempien joukkueiden, tilanne on ohi peli jatkukoon heti, tuomarit tehköön työnsä ammattitaidolla ja moraalilla.
Lähes kolme erää tuomiot meni ihan hyvin, mutta jatkoerässä kaikki usko tuomareihin romahti valitettavasti. Kolmannen erän loppu oli katastrofi myöskin kun Kärpät olisi kuitannut voiton, selvät rikkeet jäi viheltämättä.
Manner toimii erittäin ammattimaisesti, kun ei puutu tuomareiden työhön, luulisi, että tuomarit arvostaa sitä, mutta jotkut saa vaan huudella jatkuvasti ja keskustella joka tuomiosta, vaikka tuomarit ovat täysin oikein tuominneet, kuitenkin tuomarin sana on laki joka kerran muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä kaksi ensimmäistä erää pelannut Kraitsik kärppäkasvatteja. Telia tv:n selostaja ei kyllä maininnut tuosta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:32
Lukija kuvasi drone-videolle Ouluhallin laajennustöitä
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
7
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
4
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
3
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image