Kärpät säilytti sarjataulukon piik­ki­paik­kan­sa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”

Kärpät voitti Sportin Raksilassa lukemin 2-1. KUVA: Jarmo Kontiainen
Liiga 19.2.2020 22:45
Janne Onnela

Sarjakärjen ja pahnan pohjimmaisen kohtaamisessa luulisi olevan varsin selvät sävelet ensin mainitun eduksi, mutta Vaasan Sport laittoi keskiviikkona Raksilassa tosissaan kampoihin hieman raihnaiselle kärppälaumalle.

Lopulta nihkeähkön illan päätteeksi helpottava voitto kirjattiin sarjataulukon piikkipaikansa säilyttäneelle Kärpille maalein 2-1.

– Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä. Ennen peliä tavattiin, Sportin päävalmentaja Risto Dufva lohkaisi pelin jälkeen ja voivotteli maalinteon vaikeutta.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli helpottunut ennen kaikkea Kärppien paluusta voittojen tielle myös Raksilassa muutaman kotitappion jälkeen.

– Varsinaisella peliajalla 2-2 olisi ollut myös oikeutettu lopputulos. Ihmiset voivat ajatella, että ykkönen voittaa jumbon puolivaloilla, mutta siitä ei ole kyse. Kaikki tuolla kentällä pitää aina pystyä todistamaan, Manner muistutti.

Puljujärven soolomaali ihastutti

Ottelun maalihana aukesi vasta toisen erän lopulla, kun Jesse Puljujärvi karkasi läpiajoon ja viimeisteli yhden kauden upeimmista maaleistaan.

– Saimme reboundin ja lähdin saman tien ylöspäin. Pääsin hyvällä vauhdilla keskelle ja nostin läheltä ylös aivan kuten (Janne) Pesonen HIFK:ta vastaan. Pessistä otin oppia, Puljujärvi kertasi osumaansa.

Julius Junttila tekee vähän samanlaisia maaleja monesti. Kun on aikaa ja tilaa, niin osumia ei oikein tule, mutta kun on kova luistelukilpailu, niin usein tulee, Manner naureskeli.

Kärppien toisen maalin viimeisteli paluukiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Radek Koblizek päätöserässä. Se jäi ottelun voittomaaliksi, sillä Patrik Rybar napsi tärkeät torjunnat, kun niitä tarvittiin ja Sportin takaa-ajo tyssäsi lopullisesti viimeisten minuuttien pikkukakkoseen.

Manner ei täysin tyytyväinen ketjumuutoksiin

Päävalmentaja Manner oli uusinut ketjuja keskiviikon kamppailuun vaihtamalla Michal Kristofin ja Janne Pesosen paikkoja päittäin.

– Vähän rytmi oli hukassa, kun emme saaneet pitkiä hyökkäyksiä ja peli meni päästä päähän pelailuksi. Emme ehkä aivan niin hyvin saaneet niitä toimimaan kuin olisimme halunneet, Manner mietiskeli.

Kärpät lähtee viikonvaihteeksi vieraspelireissulle Lappeenrantaan ja Kouvolaan. Reissulle lähtee mahdollisesti mukaan myös peliluvan etuajassa saanut hyökkääjä Otto Karvinen, joka on toipunut käsivammastaan.

Sen sijaan kanadalaispuolustaja Shaun Heshkan Itä-Suomen reissu on vielä epävarma.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Ei mitään merkitystä, voittaako nihkeällä suorituksella vai reilulla. Lopputulos on ainoa, mikä ratkaisee ja kun kerran Kärpät voitti, niin se on paljon enemmän. Turha vähätellä kokonaissuoritusta. Voitto riittää ja PISTE.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että löytyy huumoria. sitä pitäisi kaikilla olla, pessimismiä näyttää olevan jo liiankin kanssa.
Hyvä Risto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisella huippukiekkoilulla kärpät voittaa mestaruuden 👍😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Voittoon riittää aina, kun tekee vähintään yhden maalin enemmän, kuin vastustaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Huomaa joistakin kommenteista, ettei jääkiekon säännöt ole oikein hallussa, eikä siten myöskään tuomaritoiminta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi maalilaulu on hirveää heviräminää.
Aihauttaa vastareaktion juuri kun katsojien maali-ilo makeimmillaan.

Lopettakaa sen soittaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verkko Heiluu -kappale on kylläkin Kärppien vanha maalilaulu vuodelta 2003.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi olla sen verran ammattiylpeyttä että ei pelattas tällätavalla näitä pelejä. Minä en ainakaan palkanmaksajana hyväksyisi alkuunkaan tällaista! Virheitä saa tehdä, mutta puolivalohommat kielletty ehdottomasti!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katos kun pelissä on monta tekijää, palkka täytyy maksaa sopimuksen mukaisesti. Sopimusrikkomuksesta ei tässä ole kysymys. Palkka aina kiekkoilijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt kuitenkin pysyttäisiin totuudessa. Kärpät oli ennen keskiviikon ottelua hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan (HPK ja HIFK). Kyse ei siis ole muutamasta ottelusta, ei vaikka jutun kirjoittaja sitä kuinka toivoisi jotta pääsisi mehustelemaan negatiivisuudella ja rakentamaan katastrofia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Negatiivisesti pelin tuloksiin asennoitumalla ei kannusteta kiekon pelaajia. Pelin voittaa päivän pelissä paremmin onnistuneen seuran joukkue. Positiivisuutta kommentteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En suhtautunut pelien tuloksiin negatiivisesti. Halusin oikaista jutun kirjoittajan virheellisen väittämän, että Kärpät olisi hävinnyt muutaman edellisen kotipelin ennen keskiviikon voittoa. Kaksi hävittyä kotipeliä ei ole muutama hävitty kotipeli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on, mutta sävy, miten se uutisoidaan on toinen juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image